• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

τι κινδύνους κρύβουν τα μακρυνά,πολύωρα ταξίδια

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Μια μελέτη που πραγματοποίησαν επιστήμονες από τις ΗΠΑ δείχνει να επιβεβαιώνει τα στοιχεία που στο παρελθόν έχουν ενοχοποιήσει τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων για την πρόκληση επικίνδυνων θρόμβων σε ορισμένα άτομα με προδιαθετικούς παράγοντες.Μάλιστα ο κίνδυνος μεγαλώνει ανάλογα με τη διάρκεια του ταξιδιού και την ...θέση που έχει το άτομο(σύνδρομο οικονομικής θέσης)
Τα τελευταία χρόνια αρκετά περιστατικά θανάτων εξαιτίας φλεβικού θρομβοεμβολισμού σε ταξιδιώτες (ειδικά σε άτομα που είχαν πραγματοποιήσει μακριά και πολύωρα ταξίδια)έχουν τραβήξει την προσοχή των επιστημόνων.Για τους θανάτους αυτούς ευθύνεται ένας συνδιασμός παραγόντων(προδιαθετικοί επιβαρυντικοί παράγοντες υγείας του ατόμου πχ κιρσοί ,νόσοι καρδιάς,τοπικές φλεγμονές κλπ)με πιο βασικούς τις πολλές ώρες που περνάει ένας άνθρωπος καθισμένος σε στενό κάθισμα χωρίς να έχει τη δυνατότητα να κουνήσει τα πόδια του,γεγονός που επηρεάζει την κυκλοφορία του αίματος και μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία θρόμβων...,η αλλιώς θρομβοφλεβίτιδος,της οποίας η δραματικώτερη επιπλοκή είναι η πνευμονική εμβολή.
Προκειμένου να ερευνήσουν αν υπάρχει όντως κάποια σχέση μεταξύ των πολύωρων ταξιδιών και των φλεβικών θρομβοεμβολισμών Αμερικανοί ερευνητές από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ ανέλυσαν στοιχεία από 14 παλαιότερες σχετικές έρευνες,οι οποίες αφορούσαν συνολικά περισσότερες απο 4.000 περιπτώσες φλεβικού θρομβοεμβολισμού.
Οπως αναφέρουν οι ερευνητές σε άρθρο τους που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό Annals of Internal Medicine,από τα στοιχεία που αξιολόγησαν προκύπτει πως τα άτομα που ταξιδεύουν έχουν όντως περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από το λεγόμενο σύνδρομο της οικονομικής θέσης(που πάντως δεν είναι πάντα θανατηφόρο)σε σχέση με όσους δεν ταξιδεύουν υπό τις προαναφερθείσες συνθήκες.Συγκεκριμένα ο κίνδυνος γιαυτά τά άτομα είναι τρείς φορές μεγαλύτερος.Επιπλέον,διαπιστώθηκε ότι ο κίνδυνος αυξάνεται καθώς μεγαλώνει η διάρκεια του ταξιδιού.
Οι επιστήμονες πάντως διευκρινίζουν ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού,καθώς ο απόλυτος κίνδυνος για οποιονδήποτε ταξιδιώτη εξακολουθεί να είναι μικρός(συνάρτηση και άλλων όπως προαναφέρθηκαν παραμέτρων).Ωστόσο οι ταξιδιώτες πρέπει να είναι πάντα ενήμεροι του κινδύνου θρόμβωσης και να μπορούν να αναγνωρίζουν τα συμπτώματα.Σ αυτά περιλαβμάνονται ο πόνος στα κάτω άκρα(κνήμες),το οίδημα,το αίσθημα καύσου,η ερυθρότητα του άκρου.
Για τη μείωση του κινδύνου θρομβοφλεβίτιδος οι ειδικοί συστήνουν στους ταξιδιώτες να σηκώνονται από το κάθισμα τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα και να κάνουν σύντομο περίπατο,να τεντώνουν τα πόδια τους και να πίνουν άφθονο νερό.

(από άρθρο της εφημ.αγγελιοφόρος 06-09-09 στη στήλη ρεπορτάζ για την υγεία,καθώς και από άρθρο τεύχους του περιοδικού Ιατρικά θέματα)

toumpiotis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
LENSOIS MARAHENSES
Θέλει προσοχή σε όσους κάνουν πολύωρα ταξίδια ,εγώ πάντως σε πτήσεις πέραν των 5-6 ωρών κάνω και μία ένεση ηπαρίνης χαμηλού μοριακού βάρους για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Θέλει προσοχή σε όσους κάνουν πολύωρα ταξίδια ,εγώ πάντως σε πτήσεις πέραν των 5-6 ωρών κάνω και μία ένεση ηπαρίνης χαμηλού μοριακού βάρους για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
αα εσύ βλέπω είσαι πολύ ...προχωρημένος,πολύ..ψαγμένος!σωστός!:)

mary_a

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
επειδή δεν έχω ιδέα, σε τι ακριβώς βοηθάει αυτή η ένεση?

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Επειδή γνωρίζω παίρνω την πρωτοβουλία να σου απαντήσω(μια και απ ότι βλέπω ο toympiotis είναι off)η ένεση αυτή προλαβαίνει την παθολογική αυτή κατάσταση της φλεβοθρόμβωσης,αλλά εννοείται ότι γίνεται κατόπιν σύστασης γιατρού!στα άτομα υψηλού κινδύνου κυρίως....
Απο κεί και πέρα απλές και χρηστικές συμβουλές που αναφέρθηκαν είναι πολύτιμες και αποτρέπουν τον κίνδυνο.

toumpiotis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
LENSOIS MARAHENSES
Επειδή γνωρίζω παίρνω την πρωτοβουλία να σου απαντήσω(μια και απ ότι βλέπω ο toympiotis είναι off)η ένεση αυτή προλαβαίνει την παθολογική αυτή κατάσταση της φλεβοθρόμβωσης,αλλά εννοείται ότι γίνεται κατόπιν σύστασης γιατρού!στα άτομα υψηλού κινδύνου κυρίως....
Απο κεί και πέρα απλές και χρηστικές συμβουλές που αναφέρθηκαν είναι πολύτιμες και αποτρέπουν τον κίνδυνο.
Ακριβώς αυτό κάνει (κάτι που μπορεί να γίνει και σε μικρότερο βαθμό με την ασπιρίνη).
Μπραβο Romantic Woman που έθεσες ένα θέμα που πιστέυω υπάρχει άγνοια από πολλούς ταξιδιώτες.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom