• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Τουρκία ταξιδι στην Κωνσταντινουπολη

XRISTOS71

Member
Αν και το 97% του εδάφους της βρίσκεται στην Ασία, η Τουρκία από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά, θεωρείται ευρωπαϊκό κράτος, γιαυτό και συμμετέχει σε όλα τα ευρωπαϊκά συμβούλια και τις ευρωπαϊκές ενώσεις ( από εμπόριο μέχρι επικοινωνίες και από πολιτική μέχρι αθλητισμό).
Εδώ, ο πολιτικός περιορισμός υπερισχύει του γεωγραφικού.
Το ίδιο ισχύει και για την Κύπρο, που είναι μέλος της ΕΕ, αλλά γεωγραφικά ανήκει 100% στην Ασία.
Αν ανοίξετε οποιαδήποτε παλιά εγκυκλοπαίδεια, ή οποιοδήποτε παλιό βιβλίο γεωγραφίας, θα διαπιστώσετε ότι η Κύπρος συνεξετάζεται μαζί με την Τουρκία, τη Συρία κλπ στην Ασία και όχι στην Ευρώπη. Αυτά πλέον έχουν αλλάξει.
Μη ξεχνάτε, ότι στην Ευρώπη πλέον ανηκουν και οι χώρες του Καυκάσου, που πάντοτε ήταν τμήμα της Ασίας. Υπάρχει η τάση μάλιστα η Ευρώπη να επεκταθεί - πολιτικά πάντα -και στις χώρες της Κεντρικής Ασίας.

Μπορεί λοιπόν η Τουρκία να μην είναι πλήρες μέλος της ΕΕ, αλλά αυτό δεν την κάνει λιγότερο ευρωπαϊκή από την Κροατία, την Αλβανία, ή την Ελβετία που δεν είναι επίσης μέλη.
Αν και προσδιόριζα Την Τουρκία καθαρά απο γεωγραφική θέση οτι ανήκει στην ασία ,εχεις απόλυτο δίκιο και εσυ και ο Μέγιστος με την Πολιτική προέκταση του θέματος .thanks πάλι

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Το οποίο παρεμπιπτόντως παρατηρώ ότι δεν βρίσκεται πουθενά (εκτός αν με γελούν τα μάτια μου) στους προορισμούς στην μπλε μπάρα επάνω.

Προφανώς το φόρουμ είναι ανάμεσα σε αυτούς που δεν αναγνωρίζουν επίσημα το κράτος του Ισραήλ.:haha:

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Αν έψαχνε για το Ισραήλ που θα έγραφε;
Νομίζω δεν υπάρχει κανένας διεθνής οργανισμός που να κατατάσσει το Ισραήλ σε άλλη ήπειρο από την Ασία.... Παρότι πολιτικά μάλλον ανήκει στη Βόρεια Αμερική :haha:.

Αλλά μια και πήγαμε στην περιοχή, θυμίζω πως κάποιοι προορισμοί της Αιγύπτου (Σινά, Σαρμ ελ σειχ κ.α.) βρίσκονται στην Ασία και όχι στην Αφρική...

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Όπως και το Λουτράκι, διοικητικά ανήκει στην Κορινθία αλλά γεωγραφικά είναι 100% Αττική...
Για να μη πω για τα Κύθηρα.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Πάντως στα προκριματικά του EURO δεν έχω δει ποτέ μου τη Συρία ή την Ιορδανία που συνορεύουν με το Ασιατικό Ισραήλ.

Είναι προφανές το που οδηγώ τη συζήτηση.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Πάντως στα προκριματικά του EURO δεν έχω δει ποτέ μου τη Συρία ή την Ιορδανία που συνορεύουν με το Ασιατικό Ισραήλ.

Είναι προφανές το που οδηγώ τη συζήτηση.
Οι αθλητικές ομοσπονδίες (& οι ενώσεις τηλεοπτικών καναλιών, για να το πάω και στη Eurovision) δεν είναι επίσημοι διεθνείς οργανισμοί. Είναι κλειστά κλαμπ των συμμετεχοντων σ' αυτά, και λαμβάνουν τις αποφάσεις με σκοπούς σύμφωνα με τη δική τους κατά περίπτωση agenda: την προώθηση του αθλήματος, τη συμμετοχή στο budget του οργανισμού κλπ.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Η UEFA δεν είναι διεθνής οργανισμός;
Mea culpa,νόμιζα αλλιώς.

elefinor

Banned
Είναι προφανής ο λόγος που οδήγησε την Ουέφα να συμπεριλάβει τις ισραηλινές ομάδες στις διοργανώσεις της. Δεν θα ήταν δυνατό να συμμετέχει σε ασιατικές διοργανώσεις μαζί με αραβικές ( και όχι μόνο ομάδες), οι χώρες των οποίων δεν αναγνωρίζουν το Ισραήλ.Ήταν λοιπόν λογικότατο το Ισραήλ να προσκληθεί στις αντίστοιχες ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Βέβαια, ο κλασικός αδαής περί το Μεσανατολικό, αντιισραηλινός Νεοέλληνας παραξενεύεται για το γεγονός οτι η Ουέφα προσκάλεσε το Ισραήλ, ενώ θεωρεί απολύτως φυσιολογικό το γεγονός ότι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις συμμετέχει το Καζακστάν, παγκοσμίως διάσημο ως...λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Last edited by a moderator:

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Το προβοκάρισμα (που επίτηδες έκανα για να τοποθετηθεί ο taver) είναι άγνωστη λέξη για σένα μάλλον.Περίεργο πάντως αφού το χρησιμοποιείς συχνά.

Το λογικότατο από το σκοπιμότατο επίσης έχεις ένα πρόβλημα να ξεχωρίζεις αλλά θα μεγαλώσεις και θα μάθεις.

Δεν σε περίμενα φιλοϊσραηλινό πάντως.Όσο πας και με εκπλήσσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

No members online now.

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.622
Μέλη
39.361
Νεότερο μέλος
stavros88