• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

ταξιδευοντας ατα βαλκανια

ivan

New Member
θελω να ταξιδεψω με ΙΧ για αρχη μεχρι βουλγαρια κ του χρονου σκεφτομαι για μοσχα, εχει κανεις να πει σχετικες εμπειριες? εχω περασει με πουλμαν τα βαλκανια αλλα νομιζω για μοσχα θα λιωσω στο τιμονι. μιλαω ρωσσικα, no problem, οσον αφορα τη γλωσσα, παραπερα?

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Μώρε μπράβο κέφια!! Να ρωτήσω με τι αμάξι θες να το κάνεις? Προτείνω με κανά παλιό για να το πουλήσεις στην Μόσχα και να κατεβείς με το αεροπλάνο!! Άποψή μου, (χωρίς να έχω ταξιδέψει ως εκεί αλλά απλά ανοίγοντας έναν γεωφυσικό χάρτη της περιοχής) πιστεύω ότι το ταξίδι θα είναι αφόρητα βαρετό. Άλλο να ανεβείς Λονδίνο με το αμάξι όπου θα δεις τριάντα εναλλαγές τοπίου και άλλο να περνάς μια φλάτ Ουκρανία και Ρωσσία. Όλο το ίδιο τοπίο, χάλια δρόμοι (τουλάχιστον το Γαλάτσι-Οδησσός), 300χλμ. τα έκανα σε 5 ώρες!!

Last edited by a moderator:
.................................................. χάλια δρόμοι (τουλάχιστον το Γαλάτσι-Οδησσός), 300χλμ. τα έκανα σε 5 ώρες!!
Kalspiros καλωσόρισες στο travelswtories. Από την ανωτέρω απάντηση που έδωσες στον ivan, φαίνεται ότι έχεις πάει οδικώς στην Οδησσό. Επειδή από πέρση ψάχνω να βρω κάποιον που να έχει κάνει πρόσφατα αυτό το δρομολόγιο, θα σε παρακαλούσα πολύ να μου έδινες αν μπορούσες μερικές πληροφορίες και συγκεκριμένα για τη διαδρομή από Galati προς Odessa μέσω Μολδαβίας (όλοι οι χάρτες από εκεί δίνουν δρόμο), για το τι κατάσταση επικρατεί από άποψη ασφαλείας, αν αντιμετώπισες δυσκολίες στα σύνορα και στους δρόμους αυτών των χωρών, αν χρειάζονται βίζες και από πού τις προμηθεύεσαι, καθώς και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία νομίζεις ότι θα ήταν χρήσιμη. Ευχαριστώ.

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Η διαδρομή που ακολούθησα ήταν αρχικά μέσα από την Μολδαβία και όχι από το Ουκρανικό Reni. Είναι εύκολο να χαθείς αν πρωτίστως δεν έχεις εξοπλιστεί με χάρτη ή οδοιπορικό. Ειδικά στην Ουκρανία, οι πινακίδες είναι στην Ρώσικη άρα πρέπει να είσαι κάπως εξοικειωμένος με την γραφή τους (πριν φύγω είχα ετοιμάσει ένα ιδιαίτερα αναλυτικό οδοιπορικό με χωριά και αποστάσεις, αν θες στο στέλνω). Επίσης μπορεί να παρατήρησες ότι περνάς αρκετά σύνορα (σύνολο 6) καθώς ο δρόμος μπαινοβγαίνει στην Μολδαβία. Στα σύνορα υπολόγιζε από πέρασμα 1 λεπτού έως και 45 λεπτά. Από ασφάλεια δεν αισθάνθηκα άβολα σε κανένα σημείο της διαδρομής αν και κάποια τμήματα είχαν μηδαμινή κίνηση (την έκανα και νύχτα την διαδρομή). Στα ουκρανικά σύνορα δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα αν και εκεί με καθυστέρησαν αρκετά αλλά για γραφειοκρατικά και ερωτήσεις (του στυλ purpose of travel? Business or … pleasure!!!). Στα Μολδαβικά αναγκαστήκαμε να δώσουμε μίζα αλλιώς… δεν. Στα Ρουμάνικα ήταν ευγενέστατοι. Αν πας με αμάξι να έχεις την άδεια, πράσινη κάρτα, δίπλωμα (ακόμα και το ροζ με τους ελληνικούς χαρακτήρες αρκεί) και διαβατήριο. Συνήθως στο όχημα ελέγχουν τον αριθμό πλαισίου. Οι δρόμοι βομβαρδισμένο τοπίο.. αν σέβεσαι το όχημά σου, ξανά σκέψου το. Η διαδρομή ανιαρή αν και εμπειρία όπως το οτιδήποτε καινούριο. Βίζα δεν χρειάζεται. Χρειάζεται όμως… υπομονή (ΔΕΝ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΩ!!)

Η διαδρομή που ακολούθησα ήταν αρχικά μέσα από την Μολδαβία .....................................................Χρειάζεται όμως… υπομονή (ΔΕΝ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΩ!!)
Κατʼ αρχάς Kalspiros σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σου. Αν και βρισκόμαστε σε λάθος ενότητα σου γράφω δύο λόγια εδώ, γιατί δεν ξέρω αν θα διάβαζες το μήνυμά μου αν το έγραφα εξ αρχής αλλού.
Απάντηση για τις πληροφορίες σου θα γράψω αύριο, γιατί σήμερα δυστυχώς δεν έχω χρόνο, αλλά στο Forum του γκρουπ «Ταξιδευτές με αυτοκίνητο ΙΧ» και στο θέμα «Με 2 ή 4 τροχούς στους δρόμους της Ευρώπης», που είναι ίσως το ποιο κατάλληλο. Αν θέλεις ρίξε μια ματιά.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα