villi
Member
συμφωνώ ότι τα ταξιδια είναι επένδυση για τα παιδιάτα ταξίδια που έκανε πιο μικρός δεν τα θυμάται και ιδιαίτερα..
όπως και για μας άλλωστε αλλά όπως γράφεις παραπάνω τι νόημα έχουν σε μικρή ηλικία που δεν τα θυμούνται?Μάλλον εμείς ταλαιπωρούμαστε για να κάνω και το δικηγόρο του διαβόλου!Αν δεν έχεις άλλη επιλογή σαφώς και θα το πάρεις τι άλλο να κάνεις αλλά αν υπάρχει βοήθεια είναι καλύτερα νομίζω να μην ταλαιπωρούνται.Αν είναι πάνω από πέντε ετών που πια θα έχουν μνήμες και θα μπορούν να μάθουν έστω λίγα πράγματα για τον τόπο που πάνε κι εγώ έιμαι υπέρ με τα χίλια.Τα δικά μου είναι κάτω των τριών,τα πηγαίνω διακοπές,εκδρομές εντός Ελλάδας περισσότερο για αλλαγή παραστάσεων και φροντίζω να μην είναι ιδιαίτερα κουραστικά για εκείνα.Μόλις όμως μεγαλώσουν λίγο θα τα παίρνω σίγουρα μαζί μου παντού.Η γνώμη μου άλλαξε όταν στο πρόσφατο ταξίδι μου στο Νεπάλ ένα ζευγάρι είχε το 10 μηνών αγοράκι τους μαζί και στη Ντόχα στην 9ωρη αναμονή δεν σταμάτησε να κλαίει το δόλιο γιατί δεν βολευόταν να κοιμηθεί πουθενά.Το λυπήθηκε η ψυχή μου και υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μην ταλαιπωρήσω τα παιδιά μου όσα είναι μικρά και δεν έχει κανένα νόημα γι'αυτά το ταξίδι.Fran η δική σου περίπτωση είναι διαφορετική γιατί στην Αφρική πήγες για μόνιμη εγκατάσταση,αυτό βεβαίως θα το έκανα γιατί όχι?Όπου γης και πατρίς!!!