mariawashere
Member
Dorothea σ ευχαριστω πολυ! Με βοηθησες αρκετα. Μου εγραψε και μια αλλη κοπελα για αυτες τις παραλιες και θελω κι εγω οντως να τις. Μπαλος, Φαλασαρνα, Ελαφονησι κλπ. Σκεφτηκα να μεινω αντι για τα Χανια καπου κοντα στο Κισσαμο, στο Κολυμβαρι η και σε ορεινο χωριο για να μην εχω τεραστιες αποστασεις. Τα γνωριζεις αυτα τα χωρια η εχεις να προτεινεις καποιο ομορφο που εχει μεν παραδοση αλλα δεν ειναι και εντελως ερημο;Καλημέρα Μαρία εγώ το 15 είχα πάει Κρήτη τρεις βδομαδες κ έμεινα από μια σε κάθε νομό εκτός Ηρακλείου. Εοειδη η μια βδομάδα είναι μόνο για να δεις τα τοπ ενός νομού θα σου πρότεινα να μείνεις στα Χανιά. Άμα θέλεις να δεις κ κάτι από Ρέθυμνο τότε μείνε Γεωργίουπολη για να μοιράσεις τις αποστάσεις. Λοιπόν οι παραλιες που δε θα χάσεις με τίποτα είναι φυσικά του Μπάλου αλλά το ιδανικότερο θα ήταν να νοικιάσεις τζιπ γιατί η διαδρομή που οδηγεί εκεί είναι πετροδρομος. Εγώ είχα πάει με το καράβι που κάνει στάση στη Γραμβουσα κ το μετάνιωσα. Άσε που κ με το εισητηριο το ίδιο σχεδόν θα σου βγει νοίκιασε τζιπ λοιπόν μόνο για μια μέρα κ τις άλλες πας με το κανονικό σου αμάξι.
Η δεύτερη παραλία είναι του Αγίου Στεφάνου κ βρίσκεται κ αυτή στα Χανιά. Η Τρίτη είναι τα Φαλάσαρνα μάλιστα έχουν πέντε παραλιες διάλεξε το νούμερο τρία κ τελευταία το Ελαφονήσι. Ήδη εχεις ξοδέψει τέσσερις ημέρες γιατί οι διακοπές είναι κ χαλάρωση δεν έχει νόημα να τρέχεις σε δυο κ τρεις παραλιες για να τα δεις όλα άσε που οι αποστάσεις είναι κ μεγάλες στην Κρήτη. Την Πέμπτη μέρα θα μπορούσες να πας Γαύδο που είναι κ εκεί απίστευτα. Κ την έκτη για κάτι διαφορετικό θα πρότεινα το φαράγγι της Σαμαριάς. Άμα βαριέσαι την πεζοπορία πήγαινε το ανάποδα από το τέλος μέχρι τις σίδερο πόρτες. Εγώ έτσι έκανα κ διένυσα μόνο μια ώρα απόσταση κ πηρα μια γεύση υπόψιν το καλύτερο κομμάτι είναι αυτό στο τέλος. Την επόμενη φορά όμως θα την ολοκληρώσω τη διαδρομή
Δεν μου αρεσει να οδηγαω μια ωρα μονο για να παω σε μια παραλια. Με κουραζει. Για αυτο και προτιμαω να μη μεινω στα Χανια μεσα αλλα να ειμαι λιγο πιο κοντα στις παραλιες. Απ ο,τι βλεπω ειναι αναποφευκτη η οδηγηση ετσι κι αλλιως στη Κρητη ... Οσον αφορα τη πεζοπορια δυστυχως δεν μπορω να τη κανω γιατι εχω εγχειρισμενο ποδι και το αλλο εμμενεται κι αυτο να εγχειριστει.
Ακομα μιε ερωτηση. Εσυ απο που νοικιασες αυτοκινητο; Νοικιασες πριν πας η οταν εφτασες στο νησι;
Ναι, εχεις δικο σε αυτο. Εγω ψαχνω βασικα στο airbnb γιατι θελω να βρω κατι ομορφο, προσεγμενο και ας πληρωσω και κατι παραπανω. Τα ξενοδοχεια δεν μου αρεσουν ιδιαιτερα γιατι ειναι συνηθως απροσωπα και οπως λες κι εσυ δε γνωριζεις και κοσμο. Για τον Αγ. Παυλο εσω ακουσει κι εγω, θα δω αν θα προλαβω να παω. Οπως ειπα και στην προηγουμενη μου απαντηση το περπατημα δυστυχως δεν ειναι για μενα. Αλλα δε πειραζει. Το εχω παρει αποφαση οτι ολα ετσι κι αλλιως δεν θα μπορεσω να τα δω.Μαρία επειδή θα πας μόνη σου θα σου πρότεινα να μείνεις σε δωμάτια που ενοικιάζουν ιδιώτες. Πρώτον θα σου βγει κ οικονομικότερα κ δεύτερον μπορεί να κανείς κ γνωριμίες. Εγώ με μια φίλη μου στη σκιαθο γνώρισα δυο αγόρια κ βγαίναμε όλοι μαζί κάνε μια έρευνα στο Ίντερνετ αξίζει τον κόπο. Τέλος θα ήθελα να σου πω για μερικές ακόμη παραλιες γιατί τις οςτισσοτερες τις έχω γυρίσει. Στα Χανιά αξίζει κ αυτή του σταυρού όπως κ του Φραγκοκάστελου καθώς κ του Αγίου Παύλου η οποία βρίσκεται ένα μισάωρο με τα πόδια από την έξοδο του φαραγγιού της Σαμαριάς. Στο Ρέθυμνο άμα θες να πάρεις μια γεύση οι καλύτερες παραλιες είναι νότια εμενα μου άρεσαν η Πρέβελη, η τριοπετρα το αμμουδακι κ τα μάταλα. Άμα πας ματαλα αξίζει να ανέβεις το βουνό απέναντι κ να περάσεις στην δεύτερη καλύτερη βραβευμένη παραλία γυμνιστών στον κόσμο την κόκκινη άμμο. Η Κρήτη τα έχει όλα όμως φυσάει πολύ κ δεν μπορεις να παίξεις ρακέτες αυτή ήταν η μεγάλη μου απογοήτευση
Last edited by a moderator: