• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

πολύωρο αεροπορικό ταξίδι

karfitsa

Member
Δεν μπορώ δυστυχώς να κοιμηθώ σε μεταφορικά μέσα και μάλιστα σε όρθια θέση και με όλο το κόσμο γύρω μου να μιλά και το θόρυβο του αεροπλάνου.
Απο κάποια στιγμή και μετά,κλείνουν τα φώτα του αεροπλάνου(έχεις μόνο το προσωπικο σου φωτάκι)και υπάρχει ησυχία....μόνο αν είσαι δίπλα σε καμμιά φασαριόζικη οικογένεια,ίσως έχεις πρόβλημα....

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
θα ήθελα με βάση την εμπειρία σας να μου περιγράψετε τις συνέπειες αεροπορικού ταξιδιού 10-13 ωρών.
Ταλαιπωρία. Σα να βλέπεις ταινία του Αγγελόπουλου. Εντάξει, όχι ΤΟΣΟ χάλια.
Έχετε καμία συμβουλή ή κάποιον προϊόν για να περάσει το ταξίδι ευκολότερα;
Βιβλία, παιχνίδια, IQ test, εγώ παίρνω παράθυρο και την ψιλοπαλεύω να κοιμηθώ 1-1,5 ώρα γέρνοντας και παίρνοντάς τον στον παράθυρο. Γράφω ιστορίες για το travelstories, κοιτάω φωτογραφίες από παλιά ταξίδια.
Όσο περνάν οι ώρες τόσο δυσκλότερα περνά ο χρόνος;
Όλες οι ώρες το ίδιο δύσκολες είναι για μένα.
Ανάλογα από που θα πάρω ανταπόκριση μπορεί να είναι 10 ή 13 ώρες για το προορισμό μου.

Με δυο λόγια θα το μετανιώσω αν πάρω πιο φθηνό εισητήριο αλλά πρέπει να παραμείνω στο αεροπλάνο 13 αντί για 10 ώρες;;
Το δέκα τι δεκατρείς. Τι να δεις ταινία Αγγελόπουλου 70 λεπτών, τι να δεις 82 λεπτών, μια πατάτα την έφαγες.
Τα economy premium που είναι έως και 400-500 ευρώ διαφορά το άτομο αξίζουν το κόπο για λίγο παραπάνω χώρο στα πόδια;;
Για μένα όχι, για άλλους μπορεί. Άσε που εγώ τη βρίσκω να βάζω τα πόδια μου στην πλάτη του μπροστινού, αυτές που έχουν περισσότερο χώρο είναι πολύ χειρότερες για μένα.
Πως την παλεύεις τόσες ώρες όσον αφορά την σωματική σου κατάσταση;
Περπατωντας, απασχολώντας το μυαλό σου. Καλή μουσική, καμιά ταινία, καμάκι στο γκομενάκι που κάθεται δίπλα (αν ξέρεις την τσεκινατζού κανονίζεται εύκολα).

Το χειρότερό μου είναι να έχω μωρά δίπλα μου. Πάντα ζητάω ευγενικά στο τσεκ ιν να μου βάλουν όποιον θέλουν, αλλά όχι βρέφη, δεν αντέχω.

GTS

Member
Όσο περνάν οι ώρες τόσο δυσκλότερα περνά ο χρόνος;
Φιλοσοφικό το ερώτημα. Τι είναι χρόνος άραγε, τι ορίζει την ώρα, ποια η σχετικότητα των δύο υποκειμένων....διάβασε Προυστ για εμβάθυνση (ορίστε ασχολία για το αεροπλάνο)

Με δυο λόγια θα το μετανιώσω αν πάρω πιο φθηνό εισητήριο αλλά πρέπει να παραμείνω στο αεροπλάνο 13 αντί για 10 ώρες;;
Με δυο λόγια θα μείνεις στο αεροπλάνο όσο χρόνο διαρκεί η πτήση σου.

Πως την παλεύεις τόσες ώρες όσον αφορά την σωματική σου κατάσταση;
Η σωματική κατάσταση είναι το εύκολο. Η διανοητική είναι πραγματική πρόκληση. Ξεκίνα γιόγκα, βοηθάει πολύ

Εμείς να δεις.

alice~

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iceland
Ούτε εγω μπορώ να κοιμηθώ σε μεταφορικά μεσα... Ακομα και στο αεροπλάνο που κλεινουν τα φώτα και έχει ησυχία,απλά δεν μπορώ... Η ώρα ειναι σχετική. Εγω πέρασα χειρότερα σε πτήση επιστροφής που διήρκησε 9 ώρες παρά οταν πήγαινα,που κάναμε 11 ώρες. Και αυτο γιατι στην επιστροφή ηταν νύχτα,έπρεπε να κοιμηθούμε αλλα δεν μπορούσα να βολευτω με τιποτα,κοιμήθηκα ελάχιστα και μετά ήμουν σαν κοτόπουλο o_O Αν και 1,60 άνθρωπος,μινιατούρα ανθρώπου θα ελεγα,δεν μπορούσα να βολευτω και πολυ.. Θα σου πρότεινα θέση στο παράθυρο ή αν κάτσεις σε τετράδα,τις εξωτερικές θέσεις για να εισαι λιγο πιο άνετα. Απο κάποιο σημείο και μετά δεν μπορούσα ούτε ταινία να δω στην οθόνη μπροστά... Αλλα ειναι στον άνθρωπο μαλλον. Ίσως ήμουν πολυ ανυπόμονη να φτάσω ή υπερκινητική :p Παντως 500€ παραπάνω δεν θα τα έδινα εκτος και αν μου περίσσευαν και δεν με ένοιαζε. Τοτε ναι.

TasosD

Member
Ούτε εγω μπορώ να κοιμηθώ σε μεταφορικά μεσα... Ακομα και στο αεροπλάνο που κλεινουν τα φώτα και έχει ησυχία,απλά δεν μπορώ... Η ώρα ειναι σχετική. Εγω πέρασα χειρότερα σε πτήση επιστροφής που διήρκησε 9 ώρες παρά οταν πήγαινα,που κάναμε 11 ώρες. Και αυτο γιατι στην επιστροφή ηταν νύχτα,έπρεπε να κοιμηθούμε αλλα δεν μπορούσα να βολευτω με τιποτα,κοιμήθηκα ελάχιστα και μετά ήμουν σαν κοτόπουλο o_O Αν και 1,60 άνθρωπος,μινιατούρα ανθρώπου θα ελεγα,δεν μπορούσα να βολευτω και πολυ.. Θα σου πρότεινα θέση στο παράθυρο ή αν κάτσεις σε τετράδα,τις εξωτερικές θέσεις για να εισαι λιγο πιο άνετα. Απο κάποιο σημείο και μετά δεν μπορούσα ούτε ταινία να δω στην οθόνη μπροστά... Αλλα ειναι στον άνθρωπο μαλλον. Ίσως ήμουν πολυ ανυπόμονη να φτάσω ή υπερκινητική :p Παντως 500€ παραπάνω δεν θα τα έδινα εκτος και αν μου περίσσευαν και δεν με ένοιαζε. Τοτε ναι.
Παρομοίως και γω δεν μπορώ να κοιμηθώ.

Η θέση στο παράθυρο κάνει όμως πολύ πιο δύσκολο το να σηκωθείς να κάνεις βόλτες για να ξεπιαστείς ή για να πας τουαλέτα.

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Παρομοίως και γω δεν μπορώ να κοιμηθώ.
Η θέση στο παράθυρο κάνει όμως πολύ πιο δύσκολο το να σηκωθείς να κάνεις βόλτες για να ξεπιαστείς ή για να πας τουαλέτα.
Εξαρτάται ποιός κάθεται δίπλα σου. Αν είναι δικος σου άνθρωπος κανένα πρόβλημα. Διαχειρίζεσαι τα μπινελίκια του...

TasosD

Member
Ίσως πρέπει να ρωτήσω κάποιον γιατρό για το θέμα φαρμακευτικών προϊόντων που σε βοηθούν να κοιμηθείς, χωρίς να είναι τίποτα βαριά χάπια που επιβαρύνουν την υγεία

alice~

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iceland
Ίσως πρέπει να ρωτήσω κάποιον γιατρό για το θέμα φαρμακευτικών προϊόντων που σε βοηθούν να κοιμηθείς, χωρίς να είναι τίποτα βαριά χάπια που επιβαρύνουν την υγεία
Ναι,θα μπορούσες. Όσο για τη θέση,μπορείς να καθίσεις όχι σε αυτη που ειναι ακριβώς δίπλα στο παράθυρο,αλλα σε αυτη που ειναι δίπλα στο διάδρομο,ώστε να σηκώνεσαι όποτε θες χωρις να ενοχλείς κανέναν. Θα ηταν πολυ καλύτερα ετσι. Και εννοείται άνετα ρούχα όπως φόρμες και παπούτσια (που όμως θα τα βγάλεις αργότερα).

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Δεν μας λες κ για ποια εταιρεια μιλας...το πιο σημαντικο δεν το πες. Αλλο με δουλεμπορικο αλλο με σοβαρη εταιρεια.

TasosD

Member
Δεν μας λες κ για ποια εταιρεια μιλας...το πιο σημαντικο δεν το πες. Αλλο με δουλεμπορικο αλλο με σοβαρη εταιρεια.
Samion συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
Ακόμα ψάχνουμε ποια πτήση θα πάρουμε, κόστη και ώρες.
Edelweiss (swiss), Aeroflot, Virgin Atlantic, Air France;;
ίσως προκύψουν και άλλες εταιρείες αν βολέψει.

Θα με ενδιέφερε να μου πεις ποιες εταιρείες θεωρείς σοβαρές γενικά.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Edelweiss (swiss), Aeroflot, Virgin Atlantic, Air France;
εταιρείες θεωρείς σοβαρές γενικά.
Μαλλον ειναι περιττο να γραφουμε καταλογους ολων των εταιρειων πολλες ειναι οι σοβαρες γι αυτο περιοριζομαι σε αυτες που ανεφερες που ξεχωριζει μακραν η Air France. Χειρότεροι οι ρωσοι. Δεν λες κ που πας..

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom