• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

πολύωρο αεροπορικό ταξίδι

TasosD

Member
Γειά σας,

θα ήθελα με βάση την εμπειρία σας να μου περιγράψετε τις συνέπειες αεροπορικού ταξιδιού 10-13 ωρών.

Έχετε καμία συμβουλή ή κάποιον προϊόν για να περάσει το ταξίδι ευκολότερα;

Όσο περνάν οι ώρες τόσο δυσκλότερα περνά ο χρόνος;
Ανάλογα από που θα πάρω ανταπόκριση μπορεί να είναι 10 ή 13 ώρες για το προορισμό μου.

Με δυο λόγια θα το μετανιώσω αν πάρω πιο φθηνό εισητήριο αλλά πρέπει να παραμείνω στο αεροπλάνο 13 αντί για 10 ώρες;;

Τα economy premium που είναι έως και 400-500 ευρώ διαφορά το άτομο αξίζουν το κόπο για λίγο παραπάνω χώρο στα πόδια;;

Πως την παλεύεις τόσες ώρες όσον αφορά την σωματική σου κατάσταση;

Ευχαριστώ

fotast

Member
Δεν νομίζω να υπάρχουν κανόνες για το πως περνά η ώρα.΄Οπως ευχαριστεί τον καθένα πχ διάβασμα,φορητός,ύπνος κτλ.
Αν δεν έχεις ιδιαίτερα προβλήματα υγείας δεν υπάρχουν συνέπειες.Σηκώνεσαι συχνά,πίνεις υγρά-όχι πολύ αλκόλ,περπατάς,κάνεις και μερικές ασκήσεις για τα πόδια και είσαι μια χαρά.
Προσωπικά δεν θα έδινα τα επιπλέον για το premium(έχω βέβαια κανονικό ανάστημα,1.75,και κανονικά κιλά).

karfitsa

Member
Αν πάρεις παράθυρο για να γείρεις και έχεις και το φουσκωτό μαξιλαράκι,γύρω απο τον λαιμό σου,πιστεύω οτι θα μπορέσεις να κοιμηθείς αρκετά...

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Τι 10 τι 13 ωρες. Οπως απαντησαν κ παραπανω υπαρχουν συγκεκριμενα πραγματα που κανεις. Βιβλιο, υπνος, κανενα ταμπλετ με ταινια η μπορεις να δεις τις ταινιες του αεροπλανου. Να σηκωνεσαι για να ξεμουδιαζεις. Πιασε κ την κουβεντα στο διπλανο σου. Εγω ταξιδευα μονη για Βραζιλια κ παρλαρα με κατι βραζιλιανους ποτε σε κατι ιταλικα της κακιας ωρας, ποτε σε αγγλικα της ακομα χειροτερης ωρας κ ποτε με νοηματα.

TasosD

Member
Ευχαριστώ πολύ.
Το θέμα δεν είναι καθόλου πιθανή ψυχική βαρεμάρα, αλλά η σωματική καταπόνηση.

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Ενταξει πιανεσαι λιγο ειναι η αληθεια οσο συχνα κι αν σηκωνεσαι ..και αν δεν κοιμασαι ευκολα στο αεροπλανο ,οπως εγω,μπορει να εισαι λιγο σαν κοτοπουλο,αλλα πιστευω ειναι τοση η εξαψη κ η ανυπομονησια για τον προορισμο που θα φτασεις,ωστε η αδρεναλινη ειναι στα κοκκινα!!!!
Σε ποιο μερος θα πας ,αν επιτρεπεται?

Last edited:

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Ο μόνος σοβαρός κίνδυνος είναι η εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση αλλά είναι σπανιότατος. Να πίνεις αρκετά υγρά (ει δυνατόν όχι αλκοολούχα) και κάνεις τις ειδικές ασκήσεις στα κάτω άκρα για να ενδυναμώσεις την κυκλοφορία. Επίσης να φροντίσεις να μην είσαι κολλημένος στη καρέκλα τόσες ώρες αλλά να μετακινείσαι εντός αεροπλάνου. Εγώ προσωπικά φοράω και κάλτσες διαβαθμισμένης πίεσης.
Σωματική καταπόνηση θα έχεις αν δεν κοιμηθείς, αν δεν έχεις μια καλή θέση σώματος όταν κοιμηθείς και βέβαια λόγω jet lag όπου φτάσεις. Σε ότι αφορά τη διαχείρηση του χρόνου αυτό εξαρτάται από τα ενδιαφέροντα του καθενός. Μελέτη, ταινίες, μουσική. Ο χρόνος περνά. Εγώ δεν θα έδινα ποτέ 500 ευρώ περισσότερα για να κερδίσω λίγο χώρο, εκτός αν είσαι δύσκολος να βολευτείς. Πάντως χειρότερα από μένα με τα κανιά που δεν βολεύομαι πουθενά αποκλείεται.

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Eγω απορω οι μπακετμπολιστες πως ταξιδευουν ..που πρεπει να ταξιδευουν συχνα με αεροπλανο.Εκτος αν πανε ολοι με ιδιωτικα τζετ:D

TasosD

Member
Ευχαριστώ πολύ hydronetta.
Οι πιο χρησιμες συμβουλες.

"ειδικές ασκήσεις στα κάτω άκρα για να ενδυναμώσεις την κυκλοφορία"
ποιές είναι αυτές; υπάρχει σύνδεσμος; εννοείς αυτές γίνονται πριν τη πτήση ή κατά τη δειάρκεια; σίγουρα αν είναι economy δεν υπάρχει χώρος για άσκηση.

"κάλτσες διαβαθμισμένης πίεσης"
στα ορθοπαιδικά τις βρίσκω αυτές ή και αλλού;
τι κάλτσες είναι αυτές; σφίγγουν το πόδι σου και μήπως έτσι σε κουράζουν περισσότερο;

"να μετακινείσαι εντός αεροπλάνου"
αρα καλύτερα τα αεροπλάνα με διπλό διάδρομο να υποθέσω.
εχω δει κάτι αεροπλάνα με bar αλλά σε αυτά δεν ξέρω αν έχει πρόσβαση κάποιος από οικονομική θέση.

"Σωματική καταπόνηση θα έχεις αν δεν κοιμηθείς, αν δεν έχεις μια καλή θέση σώματος όταν κοιμηθείς και βέβαια λόγω jet lag όπου φτάσεις."
Δεν μπορώ δυστυχώς να κοιμηθώ σε μεταφορικά μέσα και μάλιστα σε όρθια θέση και με όλο το κόσμο γύρω μου να μιλά και το θόρυβο του αεροπλάνου.
Το πιο πιθανό να μείνω κάνα 24ωρο άγρυπνος μόνο για τη μετακίνηση.

"Εγώ δεν θα έδινα ποτέ 500 ευρώ περισσότερα για να κερδίσω λίγο χώρο, εκτός αν είσαι δύσκολος να βολευτείς. Πάντως χειρότερα από μένα με τα κανιά που δεν βολεύομαι πουθενά αποκλείεται."
Δηλαδή τι ύψος έχεις;

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει

"ειδικές ασκήσεις στα κάτω άκρα για να ενδυναμώσεις την κυκλοφορία"
ποιές είναι αυτές; υπάρχει σύνδεσμος; εννοείς αυτές γίνονται πριν τη πτήση ή κατά τη δειάρκεια; σίγουρα αν είναι economy δεν υπάρχει χώρος για άσκηση.

"κάλτσες διαβαθμισμένης πίεσης"
στα ορθοπαιδικά τις βρίσκω αυτές ή και αλλού;
τι κάλτσες είναι αυτές; σφίγγουν το πόδι σου και μήπως έτσι σε κουράζουν περισσότερο;

"να μετακινείσαι εντός αεροπλάνου"
αρα καλύτερα τα αεροπλάνα με διπλό διάδρομο να υποθέσω.
εχω δει κάτι αεροπλάνα με bar αλλά σε αυτά δεν ξέρω αν έχει πρόσβαση κάποιος από οικονομική θέση.

Δηλαδή τι ύψος έχεις;

1. πχ
http://www.virgin-atlantic.com/gb/en/travel-information/your-health/inflight-exercise.html

2. στα φαρμακεία πχ Varisan, όχι δεν τις νοιώθεις να σε σφίγγουν, εγώ τις φοράω συχνά όταν έχω πολύωρη εργασία καθιστός ή αν απαιτείται ορθοστασία. Αλλά αμφιβάλλω αν σου χρειάζονται αν δεν έχεις πρόβλημα να πρήζονται τα πόδια σου

3. δεν νομίζω να κάνουν υπερατλαντικές πτήσεις αεροπλάνα μονού διαδρόμου, αλλά κι έτσι να έιναι σηκώνεσαι και περπατάς

4. 1,90, ψηλός και άχαρος κοινώς

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα