• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

περι κινήτρων.....

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Αν σου πω, δε, ότι πριν 3 χρόνια συναντήσαμε σε σιδ. σταθμό στο Βόρειο Βιετνάμ 2 κοπέλες (δε θά'ταν πάνω από 25 ετών) από τη Νορβηγία, προερχόμενες από 2-3 βδομάδες στην Κίνα και συνέχιζαν προς τα κάτω με προοπτική άλλων τόσων, αυτές τι ήταν?
Πηγμενες απο την σκανδιναβικη ηρεμια... :haha:

Dafni

Member
Τώρα δεν κατάλαβα, συμφωνούμε ή διαφωνούμε? :haha:
Γι αυτό είπα ότι είναι θέμα του καθενός να ρωτήσει τον εαυτό του (ο κάθε εαυτός κάπου και κάπως μεγάλωσε, οπότε άλλο Λωζάνη, άλλο Κοζάνη). Αν σου πω, δε, (προσέχω με τα κόμματα μετά το τελευταίο ... ατύχημα) ότι πριν 3 χρόνια συναντήσαμε σε σιδ. σταθμό στο Βόρειο Βιετνάμ 2 κοπέλες (δε θά'ταν πάνω από 25 ετών) από τη Νορβηγία, προερχόμενες από 2-3 βδομάδες στην Κίνα και συνέχιζαν προς τα κάτω με προοπτική άλλων τόσων, αυτές τι ήταν? Ρητορικό το ερώτημα, μόνο αυτές μπορούν ν' απαντήσουν, αλλά, νομίζω στα ίδια καταλήγουμε.

Και.... ευχαριστώ που επανέφερες την τάξη, είχα αρχίσει ν' ακονίζω το ξυράφι για να κόψω τις φλέβες μου πάλι! (ξέρεις, εγώ δεν έχω ανάγκη - λόγω κονέ - καθαρή θα την έβγαζα, τους άλλους σκέφτομαι που η γυαλάδα του ματιού τους με τύφλωσε!)
συμφωνουμε.... με τον όρο ότι θα συμφωνήσεις πως δεν είναι σωστό να επηρρεάζουμε σε ανοιχτές συζητήσεις για ιατρικά θέματα...είπαμε για αυτά απευθυνόμαστε στους γιατρους...(άλλο να κάποιος μας ρωτησει τι κάναμε εμεις ....)οι παρενέσεις όμως ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ
(δηλαδή γιατί στη Φαμεκ την έπεσαν όλοι που έκανε διαγνωσεις ?το ίδιο δεν είναι όταν λεει κανεις ότι δεν πρεπει να παρει φάρμακα ή εμβόλια?)παρακαλώ συμφωνήστε ταχιστα γιατί νύσταξα...

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Πηγμενες απο την σκανδιναβικη ηρεμια... :haha:
:haha::haha::haha: Όσο γι αυτό, μάλλον δίκηο έχεις!

Ά, και για να μη ξεχνιόμαστε:

Προς τις κυρίες (ξέρουν ποιές είναι) που δεν είδαν (ή, κάνουν πως δεν είδαν) την έκκλησή μου: Περιμένω την απάντησή τους, έχω υπομονή, ας είναι κι αύριο...

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
με τον όρο ότι θα συμφωνήσεις πως δεν είναι σωστό να επηρρεάζουμε σε ανοιχτές συζητήσεις για ιατρικά θέματα...είπαμε για αυτά απευθυνόμαστε στους γιατρους...(άλλο να κάποιος μας ρωτησει τι κάναμε εμεις ....)
Μα, αυτό ακριβώς έκανα, για τον εαυτό μου μίλησα μονάχα. Και σ' άλλο τόπικ που ρωτούσαν, στο γιατρό τους είπα ν' απευθυνθούν. Άλλοι βιάστηκαν να με πουν τρελλλλό και αυτοκαταστροφικό και δε-ξέρω-γω-τι-άλλο!

Dafni

Member
αρμόδιοι ειναι μόνο οι του υγειονομικού!
ο ψυχολόγος δεν είναι γιατρός ειναι απλός ψυχολόγος.
και ο γιατρός αν τον ρωτήσεις δεν γνωρίζει απο αυτά.
καταλάβαμε??:shock:
merci, ωραία στο υγειονομικό κατάλαβα ....
ρωτάμε λοιπόν τις αρμόδιες υπηρεσίες....για τον ψυχολογο δεν κατάλαβα ....αν είναι αυτο που υποψιάζομαι το ίδιο λέμε,ουτε διαγνώσεις ουτε συνταγογραφήσεις γίνονται αυθαίρετα από τον καθένα και μάλιστα σε φόρουμ

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
συμφωνουμε.... με τον όρο ότι θα συμφωνήσεις πως δεν είναι σωστό να επηρρεάζουμε σε ανοιχτές συζητήσεις για ιατρικά θέματα...είπαμε για αυτά απευθυνόμαστε στους γιατρους...(άλλο να κάποιος μας ρωτησει τι κάναμε εμεις ....)οι παρενέσεις όμως ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ
(δηλαδή γιατί στη Φαμεκ την έπεσαν όλοι που έκανε διαγνωσεις ?το ίδιο δεν είναι όταν λεει κανεις ότι δεν πρεπει να παρει φάρμακα ή εμβόλια?)παρακαλώ συμφωνήστε ταχιστα γιατί νύσταξα...

Καλα βρε Δαφνη θα τον ρωτησω το γιατρο, αλλα θα διαλεξω γιατρο που εχει επισκεφθει τα μερη.

Παραδειγμα: Πριν εικοσι χρονια ψαρωμενη πηγα στο υγειονομικο της περιοχης μου για να δω τι γινεται με την ταυλανδη - θα πηγαιναμε και στον βορρα σε lodges μεσα σε ζουγκλες κλπ και ηθελα να ξερω τι παιζει με την ελονοσια. :roll:
Με πηρε απο τα μουτρα μια ασχετη (πειτε με και περιεργη, αλλα μου φαινεται οτι ειχε και ενα προβλημα με τους ταξιδευτες που ταραζαν την ηρεμια της) δημοσιος υπαλληλος -πρωην φυλακας σε αναμορφωτηριο,:D με τετοιους τροπους δηλαδη- και μου τα εχωσε γιατι δεν ειχα υποψη μου αν ημουν εγγυος. Δεδομενου οτι εκεινα τα φεγγαρια μας ενδιεφερε το σπορ της τεκνοποιας και προφυλαξεις δεν παιρναμε, ηξερα να της πω μονο σε βαθος χρονου περισσοτερο απο ενα δεκαημερο (αφηστε που δεν τα σημειωνω και ποτε αυτα οποτε ειχα και τις αμφιβολιες μου και για το βαθος χρονου). Μου ριχνει λοιπον μια ποστα απο εδω ως εκει κατω::mad:
α) Γιατι δεν κατεχω τις παρενεργειες των χαπιων της ελονοσιας στα εμβρυα. Λες και ηταν σχολικη υλη που την αγνοουσα.:mad:
β) γιατι οφειλω να παρω τα χαπια καθοτι η ελονοσια ειναι πλεον η βεβαιη σε εκεινα τα αθλια, αγρια και απολιτιστα μερη του κοσμου και να μην διανοηθω να πραξω αλλιως.:mad:
Οποτε
1) ειτε παω μετα το ταξιδι σουμπιτη για εκτρωση καθοτι θα εχει βλαβει ανεπανορθωτα το εμβρυο και θα βγει τουλαχιστον μογγολο και με δυο κεφαλια. :(
ειτε 2) δεν παω καθολου ταξιδι και καθομαι σπιτι μου. (αυτο το ειπε με χαιρεκακο χαμογελο).:(:D

Ευτυχως που ο γυναικολογος μου, εκτος απο πολυ καλος γιατρος :clap:ειναι και πολυταξιδεμενος σε περιεργους προορισμους :clap:και οταν του ανεφερα τα περι χαπιων για την ελονοσια μου ειπε να τα πεταξω και να παω ανευ. :clap:Και οτι προβλημα δε θα εχω, και το πολυ πολυ να παρω ενα αντικουνουπικο. Οπερ και εγενετο. :clap::D
Συμπερασμα: διαλεγουμε σε ποιους απευθυνομαστε. :)

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
ΕΡΣΗ;146135 Συμπερασμα: διαλεγουμε σε ποιους απευθυνομαστε. :)[/quote said:
οταν τα ειπα αυτά μήνες πρίν με καταγράψατε όλοι σας !!
γειά στο στόμα σου Ερση για μια΄ακόμα φορά!!!!!:p

Dafni

Member
ε και συ ,στην ακοινώνητη ,τη δράκαινα πήγες?;)
εννοειται όταν λέω στο γιατρό ή στους ειδικους τέλος πάντων εννοώ σε άτομα που μπορουν να μας κατευθυνουν μέσα από την επαγγελματική τους επαρκεια σε αντίθεση με τον καθένα που μπορει να επηρρεάζει εκφράζοντας προσωπική θέση ....δηλαδή τη ρενάτα ας πουμε,κανενα καλό μαντζουνι για τον πονοκοιλο από τον ψηλοριτη θα την άφηνα να μου το δώσει...αλλά μέχρι εκει...:D

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Έρση, μη νομίζεις ότι και σήμερα η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική απ' αυτή που συνάντησες εσύ (Για τη Διεύθυνση Υγιεινής μιλάμε, στη Μοναστηρίου). Όταν πήγα το καλοκαίρι να μου πούν για το βόρειο Βόρνεο τι παίζει μου έδωσαν τις ίδιες φωτοτυπίες που μας είχαν δώσει το 1985 που θα πηγαίναμε Ινδία! :haha::haha::haha:

Και μετά ψάξανε στο διαδίκτυο, να δουν τι λέει η σελίδα του WHO - ευχαριστώ πολύ, το είχα κάνει ήδη από μόνος μου. Όταν, τέλος τους ζήτησα χάπια για τη μαλάρια, μου είπαν είχαν μόνο 3, τόσα τους έμειναν, να ξαναπάω την άλλη βδομάδα ή ν' απευθυνθώ στο φαρμακείο!

Ελλάς, γελάς, αποφράς - Θέ μου τι θυμήθηκα τέτοια ώρα! :haha:

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
ε και συ ,στην ακοινώνητη ,τη δράκαινα πήγες?;)
Μα δεν ηταν η προσωπικη μου επιλογη.:mad: Ηταν η επιλογη της Διευθυνσης Υγιεινης, που υποτιθεται οτι ειναι η σχετικη υπηρεσια. Με "εξυπηρετησε" η καθ' υλην αρμοδια Δημοσιος Υπαλληλος. Και ως γνωστον στις δημοσιες υπηρεσιες δεν διαλεγεις εσυ τον υπαλληλο που θα σε εξυπηρετησει, αλλα οποιος σου τυχει.
Βεβαια για να μην λεμε μονο τα στραβα η Διεθυνση Υγιεινης στην οδο Μοναστηριου εχει και τα θετικα της. Σε εισαγει σε εναν τριτοκοσμισμο που μετα η οποια Ινδια σου φαινεται a piece of cake. :haha:

FAMEK

Banned
Επόμενο Ταξίδι
στουτγκαρδη
Ταξίδι-Όνειρο
γαλλικη πολυνησια
Δάφνη μου, χρήσιμα τα sites που λες και καλό είναι να έχουμε υπόψη τις "οδηγίες" είτε αφορούν ιατρικούς κινδύνους είτε άλλου είδους. Πόσο, όμως, σοβαρά πραγματικά πρέπει να λαμβάνουμε την "αυθεντία" που εκφράζουν?

Για να μη μου ορμήξουν όλοι μαζί οι "καθαροί" (σε αντιπαραβολή με "εμάς τους βρώμικους" - αστειεύομαι, φυσικά, αλλά καταλαβαίνεις το είδος του διαχωρισμού) θα δώσω συγκεκριμένο παράδειγμα:

Σε αναζήτηση πληροφοριών για μελλοντικό ταξίδι μου στη Νέα Γουϊνέα, για τους κινδύνους που μπορεί ν' αντιμετωπίσει κανείς εκεί (βία, ασθένειες, κλπ.) οδηγήθηκα στις επίσημες ιστοσελίδες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, των Υπουργείων Εξωτερικών της Αυστραλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ, κλπ. Τις διάβασα όλες πολύ προσεκτικά. Κάποιες απ' αυτές (όχι μόνο μία) μ' έκαναν ν' αναρωτηθώ: "Μα καλά, πού θες να πας, το μπελά σου γυρεύεις?"

Μετά λέω, για να ρίξω μια ματιά τι λένε, ας πούμε, για τη Μαλαισία, απ' την οποία μόλις γύρισα: Λίγο καλύτερα αλλά, όπως συμβούλευαν "αυξημένη & ιδιαίτερη προσοχή" (με την ευκαιρία, αν το διαβάζει αυτό η FAMEK, ας μας πει πώς ένοιωσε εκεί, τι κινδύνους γνώρισε, ποιές ασθένειες την φόβισαν - ένα μήνα έχει που γύρισε - με ποιό κριτήριο διάλεξε αυτή τη χώρα) - κοντολογίς, αν το διάβαζες εσύ (και πιθανόν και οι περισσότεροι - φυσικό θα ήταν) θα έβαζες "χι" κατ' ευθείαν στη χώρα. Και, ναί, διάβασα και για την Ελλάδα. Στην οποία συστήνεται στους ταξιδιώτες (μεταξύ άλλων) ν' αποφεύγουν το κέντρο της Αθήνας (και άλλων πόλεων) γιατί, λέει, γίνονται διαδηλώσεις, και απεργίες, γράφει και άλλα φαιδρά (ακόμη και για θέματα υγείας) που όλοι μας, αν τα διαβάσουμε, το λιγότερο θα μειδιάσουμε, το περισσότερο θα ξεραθούμε στα γέλια.

Πού θέλω να καταλήξω? Σ' αυτό που έχω κουραστεί να επαναλαμβάνω: It's all in your mind, baby, and it's up to you! Κάτι για το οποίο δε νομίζω να διαφωνεί κανείς εδώ μέσα. Ρωτάς τον εαυτό σου, ζυγίζεις τα θέλω σου και τα όχι σου, κι ανάλογα τι δείξει η ζυγαριά αποφασίζεις και πράττεις. Εγώ αυτό κάνω.

ΥΓ. Τα links δεν τά'χω εύκαιρα, είναι όμως αποθηκευμένα, για όσους ενδιαφέρονται να τα παραθέσω σε επόμενο.
αγαπητε πηγα με τουριστικο και εμενα σε 5 αστερων χοτελ.. δεν ειναι ακριβως οι ιδιες διακοπες...

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.633
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou