billkozani
Member
παιδια θελω να παω καπου φετος...σκεφτομουν στο Λονδινο η στη Πραγα..καμια βοηθεια?
Εχεις δικιο αλλα αν εννοεις το Μαυρο θεατρο της Πραγας..ή γνωστους πρεπει να εχεις ή πολυ ψαγμενος για να πετυχεις κανενα καλο..Οσο για μουσική ? κάποια μπαρακια που παιζουν για τους τουριστες μεχρι της 12 η ωρα?? αν εχεις καποια συγκεκριμένη προταση ή εχεις πετυχει καμμια καλή , για πες με ενδιαφερει και μενα, γιατι τιποτα απο τα δυο αυτα δεν εχω αξιωθει να κανω με αυτους που εχω μπλεξει..τον Μαρτη θα ξαναπαω , εγω παω γιατι εχω φιλους που με φιλοξενουν και μαλιστα ειναι 3 φορα , τωρα θα παω για ενα γαμο.. Εμενα παντως καμμια μελαγχολια δεν μου εβγαλε γιατι παντα σχεδόν ειμαι ζαλισμενη απο τις μπυρες...Συμφωνώ με Vegerazanos σχεδόν σε όλα, εκτός από το ότι η Πράγα είναι μόνο "Μια γεφυρα ,ενα καστρο. μια παλιά πολη και καλή και φτηνή μπυρα". Είναι μια πανέφορφη πόλη, ένα ζωντανό μουσείο αρχιτεκτονικής, με δυνατότητες να απολαύσεις καλό φαγητό, θέατρο και μουσική. Βγάζει μια γλυκιά μελαγχολία και εναλλακτικό ύφος η οποία έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με την αριστοκρατικότητα και το class της. Είναι σαν να ζεις σε παραμύθι. To Λονδίνο από την άλλη είναι εντελώς διαφορετικό. Είναι σύγχρονο. Μπορείς να βρεις τα πάντα. Μουσεία για κάθε γούστο, εντυπωσιακές θεατρικές παραστάσεις που επιβάλλεται στον καθένα να παρακολουθήσει έστω μια στη ζωή του (για να αντιληφθεί τι πάει να πει θέατρο), κουζίνα κάθε είδους, αγορά τεράστια, ταιριάζει σε κάθε ηλικία αλλά απαιτεί μεγαλύτερο προϋπολογισμό. Εν κατακλείδι λοιπόν εγώ θα σου προτείνω να σκεφτείς σε τι διάθεση είσαι για να αποφασίσεις. Είναι τόσο διαφορετικές πόλεις που δε μπορεί να γίνει σύγκριση. Σε όποια και να πας πάντως από τις δύο είναι σίγουρο ότι έχεις να δεις και να κάνεις πολλά!
Γιατί με group? Δεν είναι καλύτερα να πάτε μόνοι σας? Οι 5 μέρες νομίζω πως δεν είναι αρκετές για το Λονδίνο, θα πάρεις μια ιδέα μέχρι να ξαναπάς.
Έχουν γίνει κουβέντες και κουβέντες στο παρελθόν για την θέση της Πράγας στον τουριστικό χάρτη της Ευρώπης... σε όσους δεν έχουν παρακολουθήσει αυτές τις επικές "αντιδικίες" αφιερώνω εξαιρετικά τα παρακάτω...Συμφωνώ με Vegerazanos σχεδόν σε όλα, εκτός από το ότι η Πράγα είναι μόνο "Μια γεφυρα ,ενα καστρο. μια παλιά πολη και καλή και φτηνή μπυρα". Είναι μια πανέφορφη πόλη, ένα ζωντανό μουσείο αρχιτεκτονικής, με δυνατότητες να απολαύσεις καλό φαγητό, θέατρο και μουσική. Βγάζει μια γλυκιά μελαγχολία και εναλλακτικό ύφος η οποία έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με την αριστοκρατικότητα και το class της. Είναι σαν να ζεις σε παραμύθι.
Μα πολύυυ μπυρα !!!!..δεν μπορεις να καταλαβεις αν δεν δεις...!! ετσι παω...στο τελος@Vegeranos χαχαχα!!!! πολύ γέλασα με τις μπύρες! Ναι για μαύρο θέατρο μιλάω, αλλά έχω χρόνια που πήγα και δε μπορώ να σου προτείνω κάτι!
@billkozani Το Λονδίνο είναι πολύ εύκολο να το γυρίσεις το κέντρο του τουλάχιστον. Περπατιέται άνετα. Αλλά και γενικότερα είναι εύκολο λόγω μετρό. Ένα από τα πιο τέλεια της Ευρώπης (ίσως το πιο τέλειο). Εγώ λατρεύω Λονδίνο, οπότε ό,τι και να σου πω γι αυτό θα είναι καλό...!
Σωστά.Κι όμως, η Πράγα είναι συνδεδεμένη με το ευρωπαϊκό μυθιστόρημα του '20ου αιώνα. Αν έχει κάποιος σχετικό ενδιαφέρον μια χαρά ακολουθεί τα "μονοπάτια" όπου άφησαν το αποτύπωμά τους αξιόλογοι λογοτέχνες. Εγω το έκανα (ηθελε μια μικρή έρευνα πιο πριν) και είδα περισσότερα από αυτά που περιγράφετε πιο πάνω.