Είχα γράψει παλαιότερα τα εμβόλια που είχα κάνει στην υπηρεσία αυτή και είναι πάνω κάτω αυτά που γράφει ο gmavros. Τότε το σχέδιο ήταν να πάω Ινδία και να μείνω εως 6 μήνες. Στο ίδιο θέμα έχουν γραφτεί πράγματα και για τα χάπια για την ελονοσία που εγώ δεν θα συμβούλευα κανέναν να παρει.
Αντιγράφω μέρος του post μου:
Αντιγράφω μέρος του post μου:
Πριν ξεκινήσω το ταξίδι μου είχα πάει στη νομαρχία στο τμήμα καταπολέμησης ασθενειών (ή κάπως έτσι, δεν θυμάμαι ακριβώς το όνομα) και τους ρώτησα τι εμβόλια πρέπει να κάνω. Ο παθολόγος μου όταν τον είχα ρωτήσει μου είχε πει να μην κάνω τίποτα αλλά είπα να πάρω και μια δεύτερη γνώμη. Επειδή τότε είχα σκοπό να ξεκινήσω από Ινδία, οι κοπέλες εκεί, μου είπαν πως πρέπει να κάνω για Κίτρινο Πυρετό (κάνουν όλοι πλέον για να πάρουν το κίτρινο βιβλιάριο), Ηπατίτιδα Α και Β, αντιτετανικό και για πολιομυελίτιδα. Επειδή για Ηπατίτιδα Β ήμουν καλυμμένος, μου κάναν ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ την πρώτη δόση για Ηπατίτιδα Α, για πολιομυελίτιδα και αντιτετανικό (που είναι μαζί και για τη διφθέρα).
Αργότερα στην Ταϊλάνδη έκανα τη δεύτερη δόση για την Ηπατίτιδα Α, όπως επίσης και για τυφοειδή πυρετό και για Ιαπωνική Εγκεφαλίτιδα (2 δόσεις μάλιστα).
Αυτά για την Ιαπωνική Εγκεφαλίτιδα ήταν πεταμένα λεφτά. Η ασθένεια είναι υπερσπάνια και χτυπάει μόνο ντόπιους που κοιμούνται πολύ κοντά στα ζώα τους κτλ. Για τον τυφοειδή, επίσης νομίζω πως ήταν άχρηστο. Πιστεύω πως αυτά που έκανα στην νομαρχία ήταν αρκετά. Αν ξαναέκανα το ταξίδι θα έκανα μόνο αυτά. Αν πήγαινα μόνο για 2-3 βδομάδες, μάλλον δεν θα έκανα κανένα εμβόλιο και φυσικά για χάπια ούτε λόγος.