• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

καλημέρα και καλως σας βρήκα και με βρήκατε....

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Αφορμή για την εγγραφή μου στάθηκε η επιθυμία μου από προχθές να επισκεφτώ Θιβετ - Νεπάλ μια και θα έχω ένα μήνα άδεια....
Θέλοντας να κάνω αυτό το ταξίδι by myself η οποιαδήποτε πληροφορία είναι πολύ πολύ γουέλκαμ....:)

.:)
Μάλλον η επιθυμία σου δεν θα πραγματοποιηθεί σύντομα όσον αφορά το Θιβέτ. Εδώ και καιρό έχει κλείσει την είσοδο για ξένους τουρίστες ΕΚΤΟΣ αν μπορεσεις και πας Νεπάλ και απο εκεί Λάσα με οργανωμένη εκδρομή ΑΛΛΑ θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 5 άτομα στο γκρούπ ιδίας εθνικότητας (δηλαδή όλοι Ελληνες, ή όλοι Γερμανοι κλπ).
Αλλος τρόπος δεν υπάρχει. Απο Κίνα να μπεις ούτε να το σκέφτεσαι. Αποκλείεται να σου δώσουν αυτήν την περίοδο άδεια (Στην Σιτσουάν έχουν συνέχεια λαμπαδιασμένους μοναχούς που διαμαρτύρονται).

Αρα αν βρεις άλλους 4 ελληνες με την ίδια όρεξη για Θιβέτ, το απαιτούμενο ποσό (διόλου ευκαταφρόνητο) και αεροπορικά για Κατμαντού ίσως και να μπορέσεις να πραγματοποιήσεις την επιθυμία σου.

Ακόμα να σου πω ότι θέλει μπόλικο χρόνο η συνενόηση με νεπαλέζικο γραφείο η οργάνωση ενός τέτοιου ταξιδιού, και ότι οι μετακινήσεις εντός Θιβέτ πρέπει να γίνονται απαραίτητα με οδηγό και αυτοκίνητο και μια σειρά άλλων δεσμεύσεων (δηλαδή αυτονομία απλά ξέχνα τη).

Τα παραπάνω αφορούν αποκλειστικά το TAR (αυτόνομη περιοχή του Θιβέτ) και όχι το Θιβετ του Amdo και Kham.

Κάνε υπομονή. Τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν απο μέρα σε μέρα, αν και οι Κινεζικές αρχές τον Ιούνιο ανακοίνωσαν ότι το TAR θα μείνει κλειστό για όλο το 2012.

Αpostolis_S

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΚΟΥΒΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
καλως ήλθες....Πόλυ καλος προορισμός....

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom