Αν έχεις χρόνο το τραίνο είναι καταπληκτικό μέσο μεταφοράς για να δεις την Κίνα. Οι αποστάσεις είναι όντως μεγάλες, 10-14 ώρες πολλές φορές από μέρος σε μέρος αλλά α) πάντα είναι βράδυ οπότε δεν χάνεις μέρα, β) πριν βραδιάσει και το πρωί βλέπεις πανέμορφα τοπία, γ) η ατμόσφαιρα μέσα στο τραίνο με τους ντόπιους είναι όλα τα λεφτά!Δεν το βλέπω πολύ εφικτό.Οι αποστάσεις είναι τεράστιες.Το Νεπάλ Θιβέτ γίνεται με τρένο αλλά θα είναι ταλαιπωρία.Για Κίνα ούτε λόγος.Σκέψου και τις τρελές θερμοκρασίες του Αυγούστου.Αν θες τι γνώμη μου μες την Κίνα μετακινήσου με αεροπλάνο.Η airchina έχει φτηνές πτησεις.Οτι και να επιλέξεις πάντως σου εύχομαι να περάσεις ΤΕΛΕΙΑ
Ρε παιδιά μην γράφετε ότι σας κατέβει... δεν υπάρχει τρένο μεταξύ Νεπάλ και Θιβέτ...Το Νεπάλ Θιβέτ γίνεται με τρένο αλλά θα είναι ταλαιπωρία.
μήπως θα μπορούσες να είσαι λίγο πιο ακριβής στο δρομολόγιο σου, ειδικά όσο αναφορά την κίνα? γιατί πριν δύο χρόνια πήγα πεκίνο, ξιάν, σαγκάη, με αεροπλάνο και πάλι οι αποστάσεις μου φάνηκαν μεγάλες. παντως τα μέρη είναι υπέροχα, εννοείται ότι θα διαθέσεις αρκετό χρόνο. καλά να περάσεις (από καρδιάς).
καλημερα σε ευχαριστω για τις πληροφοριες αλλα μηπως ειχεις κανει την διαδρομη σαγκαη -λασα με το τρενο τον ιμαλαιων ?ειναι 48 ωρες αυτο εχω σκοπο να κανω στην κινα θα μεινω 1-2μερες μονο τις υπολοιπες θα ειμαι νεπαλ θιβετ και μπουταν....Αν έχεις χρόνο το τραίνο είναι καταπληκτικό μέσο μεταφοράς για να δεις την Κίνα. Οι αποστάσεις είναι όντως μεγάλες, 10-14 ώρες πολλές φορές από μέρος σε μέρος αλλά α) πάντα είναι βράδυ οπότε δεν χάνεις μέρα, β) πριν βραδιάσει και το πρωί βλέπεις πανέμορφα τοπία, γ) η ατμόσφαιρα μέσα στο τραίνο με τους ντόπιους είναι όλα τα λεφτά!
Αν προτιμήσεις τις πτήσεις, όντως με την Air China βρίσκεις πολύ φτηνές.
Κάτι λίγα για τα τραίνα στην Κίνα έχω γράψει στα θέματα: Τα καλύτερα ταξίδια με τρένο και καλοκαίρι στην Κινα? Βάζω τα link για να μην τα ξαναγράφω!
Ρε παιδιά μην γράφετε ότι σας κατέβει... δεν υπάρχει τρένο μεταξύ Νεπάλ και Θιβέτ...
Εκείνο που αξίζει να κάνει κάποιος με τρένο είναι να πάει από το Ξιάνγκ στη Λάσα με τρένο...
Μόλις πέρσι εγκαινιάστηκε η γραμμή η οποία είναι και η υψηλότερη στον κόσμο... σε κάποιο σημείο φτάνει και τα 5.000 μέτρα... γιαυτό τον λόγο το τρένο είναι εφοδιασμένο με έξτρα μάσκες οξυγόνου...[/quote
καλησπερα οτιδηποτε γνωριζεις για αυτη την διαδρομη κινα-λασα με τρενο και μετα για το μπουταν το θιβετ και το νεπαλ θα το εκτιμουσα σε ευχαριστω..ειναι να παω φετος τον αυγουστο.