droukas chris
New Member
- Επόμενο Ταξίδι
- τουρκια
- Ταξίδι-Όνειρο
- βραζιλια
ειμαι χαρουμενος που θα παω τουρκια (με γκρουπ), κωνσταντινουπολη κλπ. αλλα δεν ξερω που να τρωω και τι αξιζει να αγορασω. ευχαριστω
καλο ταξιδι ναχειςειμαι χαρουμενος που θα παω τουρκια (με γκρουπ), κωνσταντινουπολη κλπ. αλλα δεν ξερω που να τρωω και τι αξιζει να αγορασω. ευχαριστω
Ριξε μια ματια στο travelpedia για να παρεις ιδεες, και διαβασε επισης τις ταξιδιωτικες ιστοριες των μελων που εχουν παει Τουρκια....σιγουρα θα βρεις κατι που σε ενδιαφερει....ειμαι χαρουμενος που θα παω τουρκια (με γκρουπ), κωνσταντινουπολη κλπ. αλλα δεν ξερω που να τρωω και τι αξιζει να αγορασω. ευχαριστω
Αν ενδιαφέρεσαι για την Κων/πολη η Travelpedia δέν σε κάλυψε?ειμαι χαρουμενος που θα παω τουρκια (με γκρουπ), κωνσταντινουπολη κλπ. αλλα δεν ξερω που να τρωω και τι αξιζει να αγορασω. ευχαριστω
Τι εγινε ρε παιδια απο τη Πολη ηρθατε ολοι?Ειχα ακουσει για το Ara αλλα δεν γνωριζα πως ειναι του ιδιου..Θα εχει πολυ ενδιαφερον μια επισκεψη στο καφε!!Επειδή έχω φρέσκια τη μυρωδιά της Πόλης (Κυριακή και Δευτέρα ήμουν εκεί), να σου πω κι εγώ δύο πραγματάκια.
Στην Αιγυπτιακή αγορά, έτσι κι αλλιώς θα πας, αξίζει να φας στο εστιατόριο Padelis. Το άνοιξε κάποιος Έλληνας ονόματι Παντελής το 1901. Έχω την αίσθηση ότι διατηρεί τη μαγεία της εποχής εκείνης. Αξίζει να καθήσεις σε τραπέζι με παράθυρο προς τη γέφυρα του Γαλατά. Για να το πετύχεις αυτό μπορείς να κλείσεις τραπέζι και να το ζητήσεις. Το τηλέφωνο και περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις στο αντίστοιχο άρθρο της Έρσης στην Travelpedia εδώ. Α, και κάτι άλλο. Η είσοδός του δεν είναι σε προφανές σημείο και μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Μπαίνοντας στην αγορά (με τη γέφυρα στην πλάτη σου) δες αριστερά σου και εκεί είναι η μισοκρυμμένη πόρτα.
Στην Ιστικλάλ, το καλύτερο καφέ κατά την άποψή μου, είναι του Ara (Ara Cafe) που αναφέρθηκε παραπάνω. Αν θελήσεις να πας, ρώτα που είναι γιατί δεν θα το βρεις εύκολα. Είναι "χωμένο" πίσω από τον πεζόδρομο. Η διεύθυνσή του είναι 8A Tosbag Sokak, Istiklal Caddesi. Είναι διακοσμημένο πολύ όμορφα και γεμάτο παλιά πράγματα. Εκείνο όμως που κάνει τη διαφορά είναι οι φωτογραφίες του Ara. Είναι εξαιρετικός φωτογράφος, μέλος του Magnum agency (αυτό και μόνο τα λέει όλα για όσους ασχολούνται με τη φωτογραφία). Πριν το πατάρι έχει μια μικρή (πολύ μικρή) βιβλιοθήκη με βιβλία με απίθανες φωτό του Ara και άλλων μελών του Magnum, που πολλές αφορούν την Κωνσταντινούπολη.
Υποθέτω ότι έχεις διαβάσει ήδη όλα τα εκπληκτικά άρθρα της Έρσης για την Κωνσταντινούπολη στην Travelpedia. Αν όχι, τρέχα άμεσα. Είναι εδώ.