etoile
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ?????
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ολόκληρη η γη !!!
Δεν ξέρω από που ξεκινάς, αλλά εμείς από Νάουσα μέχρι Ταξίμ κάναμε εφταμιση 'ωρες μαζί με τις στάσεις
Από Αθήνα. Πρέπει να είναι γύρω στις 14 ώρες.
Δεν ξέρω από που ξεκινάς, αλλά εμείς από Νάουσα μέχρι Ταξίμ κάναμε εφταμιση 'ωρες μαζί με τις στάσεις
Για μένα, αποφύγετε την οδική με πούλμαν με πρακτορείο. Εαν θέλετε οικονομικά εισιτήρια, προτιμήστε την επιλογή του τρένου όπου με κουκέτα, έχετε ένα άνετο ταξίδι (τιμή περίπου 110 ευρώ πήγαινε-έλα από Θεσ/νίκη). Φεύγει 7.30 το απόγευμα και φτάνει περίπου 9 το πρωί αλλά το βράδυ κοιμάστε και η όλη φάση είναι ευχάριστη, ειδικά εαν είστε μεγάλη παρέα. Εμείς τραγουδάγαμε εως τα ξημερώματα, γνωριστήκαμε με τους γείτονες εκπαιδευτικούς στην κουκέτα, ήρθαν στις κουκέτες μας και οι υπάλληλοι του τρένου και τραγουδούσαμε όλοι μαζί.Παιδιά και εμείς σκεφτόμαστε οδική στη Τουρκία και βρήκαμε μια 7ήμερη που πάει σε μία μέρα και έρχεται σε μία πάλι (δηλαδή έχεις 5 μέρες γεμάτες εκεί), αλλά μας προβληματίζει μήπως είναι απίστευα κουραστικό να το κάνεις σε μία μέρα όλο αυτό το ταξίδι. Το έχει κάνει κανείς από εσάς;;;;
Πού ειναι αυτό το χωριό?Πώς πάς?Γιατί αξίζει?Εαν έχετε χρόνο κάντε μια εκδρομή στην Πρίγκιπο, το ηλιοβασίλεμα και το τοπίο θα σας ξετρελάνει αλλά και στο παραδοσιακό Πολωνικό χωριό Polonezkoy.
Και όποιος παει με τρενο στην Πολη να κοιταει να ταξιδευει με το τουρκικο και οχι με το ελληνικο...μην με πειτε ανθελληνα...αλλα στο ελληνικο μπορει και να παθετε κλειστοφοβια!!!
xaxaxa συγνώμη αλλά 6 άτομα και επίσης όλοι οι άλλοι που ερχόντουσταν πως χωρέσατε στην κουκέτα του ελληνικου τρένου;;; μόνο αν είχατε βγάλει τις βαλιτσες στο διαδρομο. Α οχι παραλογες απαιτησεις δεν εχουμε...απλα αφου καποιος μπορει να ξερει με ποιο τρενο μπορει να ταξιδεψει το τουρκικο ειναι πολυ πιο ευρυχωρο. και ακριβως αυτό επειδη το ταξιδι δεν ειναι μικρο (14 ωρες) για αυτο το λεω.Με το Ελληνικό ταξιδέψαμε πέρυσι το Πάσχα και δεν πάθαμε κλειστοφοβία, εντάξει οι κουκέτες δεν είναι και ντελούξ αλλά μια χαρά τη βγάλαμε. Αν έχεις καλή παρέα, δεν τα κοιτάς αυτά. 6 άτομα που ήμασταν είχαμε μαζευτεί σε μια κουκέτα, συν τον κόσμο που ερχόταν μέσα από τις γύρω κουκέτες, κανένα πρόβλημα. Το έχω ακούσει και εγώ πως το Τουρκικό είναι καλύτερο αλλά παιδιά δεν θα σκάσουμε κιόλας, κυριλέ τη βγάλαμε, μην έχουμε παράλογες απαιτήσεις για 50 ευρώ με κρεβάτι διαδρομη 14 ωρών.
Στα κρεβάτια καθόμασταν πάνω κάτω σαν σε καναπέ. Οι βαλίτσες στο πάτωμα. Όταν σου λέω για χαβαλέ, το εννοώ. Να φανταστείς πως οι υπάλληλοι του τρένου είχαν έρθει με τον ασύρματο στο χέρι και μαζι τους τραγουδάγαμε για να τα ακούνε οι υπάλληλοι των άλλων τρένων. Και όταν φτάσαμε Ελληνοτουρκικά σύνορα στις 3 το πρωι και ανοίξαμε τα παράθυρα, είδαμε απ'έξω αραδιασμένα τα τουρκικά τανκς, τόσο κοντά που να τα φτάνεις με το χέρι... Σκοτάδι παντού και η πόρτα της κουκέτας χτυπάει ξαφνικά... Ο Τούρκος ελεκτής αποσκευών να φωνάζει με τα λιγοστά του Ελληνικά: Εεεεεέλα πααααααααάσπορτ!xaxaxa συγνώμη αλλά 6 άτομα και επίσης όλοι οι άλλοι που ερχόντουσταν πως χωρέσατε στην κουκέτα του ελληνικου τρένου;;; μόνο αν είχατε βγάλει τις βαλιτσες στο διαδρομο. Α οχι παραλογες απαιτησεις δεν εχουμε...απλα αφου καποιος μπορει να ξερει με ποιο τρενο μπορει να ταξιδεψει το τουρκικο ειναι πολυ πιο ευρυχωρο. και ακριβως αυτό επειδη το ταξιδι δεν ειναι μικρο (14 ωρες) για αυτο το λεω.
Ναι εμας φωναζε μετα ο τελωνιακος (τουρκος) μονο ρουχα; μονο ρουχα;Στα κρεβάτια καθόμασταν πάνω κάτω σαν σε καναπέ. Οι βαλίτσες στο πάτωμα. Όταν σου λέω για χαβαλέ, το εννοώ. Να φανταστείς πως οι υπάλληλοι του τρένου είχαν έρθει με τον ασύρματο στο χέρι και μαζι τους τραγουδάγαμε για να τα ακούνε οι υπάλληλοι των άλλων τρένων. Και όταν φτάσαμε Ελληνοτουρκικά σύνορα στις 3 το πρωι και ανοίξαμε τα παράθυρα, είδαμε απ'έξω αραδιασμένα τα τουρκικά τανκς, τόσο κοντά που να τα φτάνεις με το χέρι... Σκοτάδι παντού και η πόρτα της κουκέτας χτυπάει ξαφνικά... Ο Τούρκος ελεκτής αποσκευών να φωνάζει με τα λιγοστά του Ελληνικά: Εεεεεέλα πααααααααάσπορτ!
Τι να λέμε παιδιά, μοναδική εμπειρία το τρένο...
Ναι εμας φωναζε μετα ο τελωνιακος (τουρκος) μονο ρουχα; μονο ρουχα;
Eίχε στο Uzunköprü τανκς;;; hahaha αλλο και αυτο!!! αν δεις τις ταξιδιωτικες μου ιστοριες εχω μια αποκλειστικα για αυτο το ταξιδι με το τρενο...αλλα εγω ημουν μονος μου..σιγουρα με παρεα θα ειχε αλλη φαση.
hahaha κοιτα να δεις..ετοιμα για αποβαση στη Θρακη με τις πλωτες γεφυρες!!! οχι οταν ειχα παει εγω τα ειχανε μαζεψει θα ειχε φυγει μαλλον ο κινδυνος!!!Κοίταξες έξω από το παράθυρό σου όταν τα περάσατε; Ήταν αραδιασμένα το ένα πίσω από το άλλο! Δες τη φωτό! Την έχω διαβάσει την ιστορία σου, ενδιαφέρουσα, κάποια στιγμή ίσως γράψω και τη δική μου για την πρώτη μου φορά στην Πόλη, μόνο που εμένα αυτό το ταξίδι καθόρισε και συνεχίζει να καθορίζει τη ζωή μου όλη...
hahaha κοιτα να δεις..ετοιμα για αποβαση στη Θρακη με τις πλωτες γεφυρες!!! οχι οταν ειχα παει εγω τα ειχανε μαζεψει θα ειχε φυγει μαλλον ο κινδυνος!!!