εργασια στο εξωτερικο

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Borealis

Member
Δεν ενοοω αυτο φιλε απλα δεν υπαρχει λογικη σε πολλα πραγματα. Βλεπω αλλους που ειναι 3 και 4 χρονια και τα λενε και οι ιδιοι. Φευγεις απο την ελλαδα για κατι καλυτερο ενοειτε, αλλα αν δεν εχεις καποιον να σε βοηθησει εδω περα και να το θελει αληθινα ξεχασε το!δεν μπορει να μου εχεις σπιτια παραγκες και υπογεια και να μου τα νοικιαζεις 1 και 1,5 χιλιαρικο.
Καλό κουράγιο και καλή δύναμη, σκέψου ότι εκατομμύρια άνθρωποι θα ήθελαν να έχουν την δική σου ευκαιρία. Αν ήμουν στη θέση σου ίσως να δοκίμαζα την τύχη μου σε μικρότερες πόλεις, αλλά ο καθένας ξέρει το καλύτερο για τον εαυτό του.

Lexuss

Member
Καλό κουράγιο και καλή δύναμη, σκέψου ότι εκατομμύρια άνθρωποι θα ήθελαν να έχουν την δική σου ευκαιρία. Αν ήμουν στη θέση σου ίσως να δοκίμαζα την τύχη μου σε μικρότερες πόλεις, αλλά ο καθένας ξέρει το καλύτερο για τον εαυτό του.
Πηγα και στο μαιαμι πρωτα. Αλλα υπαρχει μεγαλη εκμεταλευσει απο τους ελληνες ,σπανια θα βρεις καποιον που να βοηθησει αληθινα. Εγω να φανταστεις ηρθα με 10 τηλ γνωστον και ουτε ενας δεν βοηθησε. Αν δεν ειστε 2 με 3 ατομα εμπιστοσινης να νοικιαζεται ενα διαμερισμα δεν γινεται. Καλα μονος ειναι πολυ δυσκολο. Τα σπιτια ολοι τα εχουν σε μεσητες και για να μπεις δινεις και ενα ενοικια στον μεσητη.

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Τα των ενοικίων μοιάζουν με τα του Λονδίνου. Εξωφρενικά ακριβά γι αυτό που δίνουν. Τρύπες στο χιλιάρικο. ΑΛΛΑ: αν πρέπει να επιχειρηματολογησουμε επί τούτου, αναλογισου ότι βρισκόμαστε στα δύο κέντρα του πλανήτη. Οι ευκαιρίες που θα σου δωθουν δεν προκειτε να εμφανίζονταν εύκολα σε οποιαδήποτε μικρή πόλη. Μέσα σε τρία χρόνια σε μια εταιρία όπου ξεκίνησα ως απλός τοπογραφος, προοριζομαι πλέον για διευθυντικό στέλεχος (χωρίς να είμαι ο πιο έξυπνος ή πιο επαγγελματίας του χωριού...). Γι αυτό λοιπόν πληρώνω χρυσάφι το ενοίκιο.
Τώρα στα άλλα προς βοήθεια από αλλους, ο καθένας ζει την ιστορία του και ξέρει την αλήθεια του. Προσωπικα ουδέποτε δε θέλησα να στηριχτω σε τρίτους και σε συμβουλεύω το ίδιο. Η βοήθεια μπορεί να βρεθεί οπουδήποτε. Μη ταμπουρωνεστε μόνιμα στο διαχωρισμό Έλληνας/όλοι οι άλλοι (εγω μας αποφεύγω...). Πιάσε συζητήσεις γύρω σου, με όποιον μπορείς. Πιθανότατα να εκπλαγεις

8avos

Member
Όποιος σκέφτεται πάντως να βγεί στο εξωτερικό,να αλλάξει- βασικά να χτίσει μια νέα ζωή εκεί και ο μόνος γνώμονας είναι τα 10 τηλέφωνα γνωστών είναι το θεωρώ τουλάχιστον κουτό.

Άρα και οι συμβουλές θα πρέπει να έχουν μια σοβαρότητα από άτομα που βρίσκονται ήδη "έξω" και να μην είναι του τύπου θα σε βοηθήσει ο τάδε και μετά όταν δεν βοήθησε,α κανένας δεν πρόκειται να σε βοηθήσει.

Boxeraki

Member
Επόμενο Ταξίδι
Χαβάη
Ταξίδι-Όνειρο
Αλασκα
Πηγα και στο μαιαμι πρωτα. Αλλα υπαρχει μεγαλη εκμεταλευσει απο τους ελληνες ,σπανια θα βρεις καποιον που να βοηθησει αληθινα. Εγω να φανταστεις ηρθα με 10 τηλ γνωστον και ουτε ενας δεν βοηθησε. Αν δεν ειστε 2 με 3 ατομα εμπιστοσινης να νοικιαζεται ενα διαμερισμα δεν γινεται. Καλα μονος ειναι πολυ δυσκολο. Τα σπιτια ολοι τα εχουν σε μεσητες και για να μπεις δινεις και ενα ενοικια στον μεσητη.
δεν θα διαφωνήσω αλλά δεν θα συμφωνήσω κιόλας..
η μετανάστευση στο εξωτερικό είναι μια μεγάλη περιπέτεια..στην Aμερική που είναι μακριά και σε ρυθμούς αλλά και σε απόσταση είναι ακόμα πιο δύσκολα..αλλά αν κάποιος προσπαθήσει να περάσει τα δύσκολα που σίγουρα δεν ξεπερνιούνται μέσα σε 2 μήνες και ούτε με το να στηριχτείς σε 2,5 γνωστούς σου..τότε συνήθως έχει καλή κατάληξη αυτή η περιπέτεια..
επίσης δεν είναι δυνατόν όποιος μεταναστεύει να καταφέρνει να μπαίνει και στο "κλίμα" αλλά είναι και λίγο άσχημο να λέμε ζούγκλα κακοί άνθρωποι κτλ για κάτι που ουσιαστικά δεν το γνωρίσαμε όσο έπρεπε για να εκφέρουμε σοβαρή και τεκμηριωμένη άποψη..δηλαδή εμείς που καταφέραμε να μείνουμε είμαστε ο ταρζάν και δαμάσαμε την ζούγκλα..?και όχι δεν εννοώ ότι εδώ είναι η γη τις επαγγελίας..αλλά αν βαδίζεις με τον κανόνα ότι πουθενά δεν είναι τέλεια προτιμώ να ζω,δουλεύω,μεγαλώνω το παιδί μου στην Aμερική και να έρχομαι σε ένα από τα καλύτερα μέρη του κόσμου για διακοπές...την Eλλάδα:) παρά να ζω σε μια χώρα που δεν μπορώ να σχεδιάσω το μέλλον μου μακρύτερα από 3 εικοσιτετράωρα..

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Όποιος σκέφτεται πάντως να βγεί στο εξωτερικό,να αλλάξει- βασικά να χτίσει μια νέα ζωή εκεί και ο μόνος γνώμονας είναι τα 10 τηλέφωνα γνωστών είναι το θεωρώ τουλάχιστον κουτό.

Άρα και οι συμβουλές θα πρέπει να έχουν μια σοβαρότητα από άτομα που βρίσκονται ήδη "έξω" και να μην είναι του τύπου θα σε βοηθήσει ο τάδε και μετά όταν δεν βοήθησε,α κανένας δεν πρόκειται να σε βοηθήσει.
Εδώ είναι όλο το ζουμί, και στην πρώτη και στη δεύτερη πρότασή σου.

Όπως έχω γράψει και στα κείμενά μου για την Αυστραλία, αυτό το "παλιό" σκεπτικό του στυλ έλα μωρέ έχει Έλληνες εκεί θα με βοηθήσουν ή έχω κάτι γνωστούς είπαν θα μου βρουν δουλειά, έχει πεθάνει.

Εγώ είμαι εδώ 3.5 χρόνια και εξακολουθώ να βλέπω άτομα που έρχονται με αυτή τη λογική και ούτε ένας δεν τα έχει καταφέρει να μείνει/πάει καλά. Αυτοί που τα πάνε καλά (και τα πάνε ΠΟΛΥ καλά), είναι όσοι έρχονται με πλάνο, με πολύ προετοιμασία, με ξεκάθαρη άποψη για το τί θέλουν και τί θα συναντήσουν, ή όσοι έρχονται με έτοιμη στρωμένη δουλειά. Οι υπόλοιποι δεν περνάνε καλά και καταλήγουμε να διαβάζουμε για... ζούγκλες.

Κάντε την έρευνά σας, ψάξτε πολύ αναλυτικά για το μέρος που θέλετε να πάτε, εστιάστε την προσοχή σας στην επαγγελματική αποκατάσταση, και πάνω απ'όλα προσπαθήστε να επικοινωνήσετε με άτομα που έχουν παρόμοια λογική με εσάς (αν πχ μιλάμε για ένα ζευγάρι με δύο παιδιά και παίρνει πληροφορίες από κάποιον που είναι έξω τυχοδιωτικά και χωρίς κανένα πλάνο, ε οι πληροφορίες που θα πάρει το ζευγάρι δε θα είναι αντιπροσωπευτικές).

Χμμμμ, να μια ιδέα για ένα καινούριο site :p

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Χα! Κοίτα τώρα τι έγινε:
Προ 10μηνου, είχα ανεβάσει στο fb αγγελία από την εταιρία που εργάζομαι για καινούριες θέσεις εργασίας. Ένας τύπος μου έστειλε μήνυμα και επί 10 μήνες "μου στέλνει το βιογραφικό αύριο".
Εχθες έλαβα το θεϊκό, σκέφτεται να ανέβει Λονδίνο για να ψάξει για δουλειά(??) και μου ζήτησε να πάω στο Heathrow να τον μαζέψω και να τον ΠΑΩ στο ξενοδοχείο του! (Πως και δε ζήτησε να μείνει στο σπίτι μου?...)
Χωρίς να αποτελεί μομφή για τα βιώματα σου lexuss (τα οποία δε γνωρίζω άλλωστε) δε θεωρείς ότι αυτός ο τύπος θα βγει στα social να κηρύξει ότι οι Έλληνες "δε βοηθάνε"? Που είν όμως η αλήθεια?

Lexuss

Member
Χα! Κοίτα τώρα τι έγινε:
Προ 10μηνου, είχα ανεβάσει στο fb αγγελία από την εταιρία που εργάζομαι για καινούριες θέσεις εργασίας. Ένας τύπος μου έστειλε μήνυμα και επί 10 μήνες "μου στέλνει το βιογραφικό αύριο".
Εχθες έλαβα το θεϊκό, σκέφτεται να ανέβει Λονδίνο για να ψάξει για δουλειά(??) και μου ζήτησε να πάω στο Heathrow να τον μαζέψω και να τον ΠΑΩ στο ξενοδοχείο του! (Πως και δε ζήτησε να μείνει στο σπίτι μου?...)
Χωρίς να αποτελεί μομφή για τα βιώματα σου lexuss (τα οποία δε γνωρίζω άλλωστε) δε θεωρείς ότι αυτός ο τύπος θα βγει στα social να κηρύξει ότι οι Έλληνες "δε βοηθάνε"? Που είν όμως η αλήθεια?
Αγορι μου οταν λεεω οτι δεν βοηθανε ενοωω οτι εκμεταλευωνται την κατασταση στην ελλαδα και ψαχνουν κοροιδα να δουλεβουν με μισθους ελλαδος , οταν καθε μερα ακους καθε μερα σειρηνες και οτι σκοτονωνται η ζουγκλα ειναι καλυτερη!

panpan

Member
η ζουγκλα ειναι καλυτερη!
Τότε φίλε η επιστροφή για σένα είναι μονόδρομος.
Άσε την ζούγκλα και πίσω στον παράδεισο.
Αγορι μου οταν λεεω οτι δεν βοηθανε ενοωω οτι εκμεταλευωνται την κατασταση στην ελλαδα και ψαχνουν κοροιδα να δουλεβουν με μισθους ελλαδος ,
Να υποθέσω δεν έχεις ακούσει πριν μερικά χρόνια που ερχόντουσταν κατά εκατοντάδες
οι Αλβανοί στην Ελλάδα να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί και να κοιμούνται στους σταύλους με τα ζώα;
Ή δεν γίνονταν αυτά στην Ελλάδα;

Last edited:

Lexuss

Member
Τότε φίλε η επιστροφή για σένα είναι μονόδρομος.
Άσε την ζούγκλα και πίσω στον παράδεισο.

Να υποθέσω δεν έχεις ακούσει πριν μερικά χρόνια που ερχόντουσταν κατά εκατοντάδες
οι Αλβανοί στην Ελλάδα να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί και να κοιμούνται στους σταύλους με τα ζώα;
Ή δεν γίνονταν αυτά στην Ελλάδα;
Και τι μαυτο δηλαδη; Τι υπονοεις οτι επειδη φεφγει ο ελληνας στο εξωτερικο πρεπει να μενει σε σταβλους η σε παραγκες; Υποτηθετε οτι ο αλλος φευγει για κατι καλυτερο οχι να μενει σε σταβλο με ζωα! Στανταρ ψιφηζεις νδ η πασοκ εσυ!

panpan

Member
Τι υπονοεις οτι επειδη φεφγει ο ελληνας στο εξωτερικο πρεπει να μενει σε σταβλους η σε παραγκες;
Αυτό κατάλαβες;Η "εκμετάλλευση" των μεταναστών γίνετε παντού στον πλανήτη.
Στανταρ ψιφηζεις νδ η πασοκ
Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις.

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Στανταρ ψιφηζεις νδ η πασοκ εσυ!
Τέτοια σχόλια δε χρειάζονται, το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να διαγραφούν τα μηνύματα ή να κλειδωθεί το τόπικ.

Συνεχίζουμε την κουβέντα :)

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος