• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

διακοπες με σκαφος

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Ο χρυσός κανόνας των διακοπών με σκάφος:
Η παρέα πρέπει να γνωρίζεται πολύ καλά από πριν και να υπάρχει ανεκτικότητα. Πολλές φιλίες έχουν χαλάσει μέσα σε ένα σκάφος καθώς ο χώρος (και ειδικά οι χώροι υγιεινής) είναι περιορισμένος.
το σκαφος ειναι ιδανικο ή αν προκειται ειτε για παρεα που γουσταρουν ΤΡΕΛΑ την ιστιοπλοια, ειτε για μεγαλους έρωτες....

επισης πρεπει καποιοι στην παρεα να ειναι πολυ διαλλακτικοι αλλιως θα υπαρξουν προστριβες..

παντως ειναι καταπληκτικη εμπειρια....2 φορες το ειχα κανει και οντως αξιζει....

Επόμενο Ταξίδι
αργεντινη, παταγωνια
Ταξίδι-Όνειρο
τοσκανη
δεν υπάρχει πιο ωραίο συναίσθημα απο αυτό που νιώθεις όταν λύνεις τους καβους και απομακρύνεσαι με το σκάφος απο την χαοτική Αθήνα προς άγνωστη κατεύθυνση ή καλύτερα προς έναν αγνωστο παράδεισο αφού οπου μπορείς να βρεθείς με σκάφος είναι ένας μικρός παράδεισος !!!!!:clap:

δεν θα άλλαζα το σκάφος με κανένα εξοχικό σε οποιοδηποτε μέρος του κόσμου... διότι το σκάφος είναι ένα μικρό πλεούμενο εξοχικό !!!

joss

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
Κατ' αρχας να πω γεια σε Eva kas και Xoxonis. Τελικα παντα αναμεσα σε τσοπανηδες(**) θα βρεθουν και θαλασσινοι. Και εγω ασχολουμαι απο το 1990 με τα ιστιοπλοικα σκαφη και για καποια περιοδο ημουν και συνιδιοκτητης επαγγελματικου - ξερετε, τοτε στο μπουμ του chartering στα μεσα του '90.

Φυσικα συμφωνω με οσα ειπατε παραπανω, και ειδικοτερα για το ποιους εχετε για παρεα σε διακοπες με σκαφος. Δυστυχως οταν εισαι μεσοπελαγα με 7-8 μποφορ και καποιος διαφωνησει η δεν κανει οτι του λενε οι πιο εμπειροι (ανταρσια!) δεν γινεται να "ανιξει τη πορτα και να βγει απο το οχημα". Γι' αυτο προσοχη να ταιριαζουν τα "χνωτα σας".

Για τις τιμες να πω οτι τους τρομαξατε λιγουλακι τους συμφορουμιστες που ενδιαφερονται. Ας εχουν υποψη τους οτι μπορουν να βρουν πολυ φτηνα σκαφη περιπου 10 ετων (μη τρομαζετε, μια χαρα ειναι) με πολυ φτηνες τιμες ανα ατομο και ανα ημερα σε σχεση με δωματιο ξενοδοχειου στη Low season. Και μη ξεχνατε ολοι οι ενδιαφερομενοι οτι με τη "σουιτα" σας πατε οπου θελετε!. Αν το δοκιμασετε θα σας μεινουν αξεχαστες οι διακοπες.

Το μονο που δεν συμφωνω, ειναι οτι για να καλυπτει η ασφαλεια το ναυλο και να παρετε αποπλου απο το τοπικο λιμεναρχειο χρειαζονται 2 διπλωματα. Η μονη περιπτωση για 1 διπλωμα ειναι οταν ταξιδευει ΚΑΙ ο ιδιοκτητης.

**= Δεν σας βριζω, απλα ειναι ορος που χρησιμοποιουν οι σχετιζομενοι μετα σκαφη για να αναφερθουν σε εκεινοςυ που δεν σχετιζονται με το αντικειμενο

malysa

Member
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
3η βραχονησίδα αριστερά
Πάντως αν ενδιαφέρεται κανείς, έχω καλό κονέ, σε εταιρία ....
στείλτε πμ :D

Elenask

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΝΗΣΙΑ-XΑΒΑΗ!
Τα δικά μου κονέ είναι με σοβαρούς ιδιοκτήτες με ωραία περιποιημένα σκάφη και σοβαρούς δασκάλους ιστιοπλοιας απο τότε που πήρα δίπλωμα, καθώς οπως κάθε χώρος έχει και του καλούς :Dκαι τους κακούς :mad:(και τους άσχημους!:shock:!!) και θέλει προσοχή...
Οσοι πιστοί προσέλθετε!!:clap:

Loca Corazon

Member
Καλησπέρα,

είμαι και εγώ fun των ταξιδιών με ιστιοπλοϊκό!
Μάλιστα, το καλοκαίρι του 2009 πέρασα 2 υπέροχες εβδομάδες στα Ιόνια νησιά με 6μελή παρέα και νοικιασμένο σκάφος επταετίας από την Λευκάδα. Μόλις είχα πάρει το δίπλωμα μου από τον ΝΟΕ και λαχταρούσα να ζήσω την εμπειρία.

Φοβερή η αίσθηση της ελευθερίας που σου προσφέρει το σκάφος μιας και μπορείς να γυρνάς από όρμο σε όρμο και από νησί σε νησί χωρίς πολλούς περιορισμούς. Αν είσαι από τους ανθρώπους που αγαπούν πολύ την θάλασσα, που μπορούν να νανουριστούν από τον ελαφρύ κυματισμό, που μπορούν να κάνουν το μπάνιο τους με λιγότερο νερό και που τρελένονται να περνάνε την μέρα του ντυμένοι με μαγιώ βερμούδες και παρεό, τότε έχεις πολλές πιθανότητες να απολαύσεις ένα τέτοιο ταξίδι.

Το οικονομικό το φτιάχνεις εσύ, ανάλογα με το τι θα διαλέξεις (εποχή, εταιρία ή ιδιοκτήτη, ανάγκη για επαγγελματία skipper ή όχι, παλαιότητα και είδος σκάφους) αλλά και το πόσο θα το ψάξεις.

Δυστυχώς εγώ δεν μπορώ να σας πληροφορήσω για εταιρίες ή ιδιοκτήτες αλλά όπως είδα υπάρχουν αρκετά μέλη του forum με ανάλογες πληροφορίες. Ίσως σύντομα να χρειαστώ και εγώ τα φώτα σας.:)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom