• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Τουρκία διακοπες Μ.Ασία

Rosa Mundial

Member
Επόμενο Ταξίδι
ελα ντε
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϋλάνδη
Η ισοτιμία είναι μια χαρά και στις χρεώσεις πιστωτικής/χρεωστικής, η ίδια που έχει και στα ΑΤΜ. Εννοείται μετρητά θα χρησιμοποιήσεις μόνο λίρες, σε ευρώ δεν συμφέρει. Εγώ φιλοξενούμαι σε σπίτι στη Cunda (Μοσχονήσι) και τελικά επιστρέφω Θεσσαλονίκη Τετάρτη με πλοίο μέχρι Μυτιλήνη και μετά αεροπλάνο.
δλδ ακομα και στο παζαρι, δε συμφερει να δινεις ευρω? ακουσα οτι με το ευρω μπορεις να κανεις καλυτερο παζαρεμα. Αυριο θα παω να αλλαξω χρηματα, να εχω πανω μου καλυτερα

thessaris

Member
Να πω την αλήθεια δεν ξέρω και πολλά από τα παζάρια, συνήθως περνάω μόνο για βόλτα. Δεν νομίζω ότι μπορείς εύκολα να βρεις τούρκικες λίρες εδώ, στην Τουρκία έχει πάμπολλα ανταλλακτήρια και είναι πολύ εύκολη η διαδικασία αλλαγής χρήματος.

Rosa Mundial

Member
Επόμενο Ταξίδι
ελα ντε
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϋλάνδη
Να πω την αλήθεια δεν ξέρω και πολλά από τα παζάρια, συνήθως περνάω μόνο για βόλτα. Δεν νομίζω ότι μπορείς εύκολα να βρεις τούρκικες λίρες εδώ, στην Τουρκία έχει πάμπολλα ανταλλακτήρια και είναι πολύ εύκολη η διαδικασία αλλαγής χρήματος.
βασικα, θα εχουμε την εθνοcash τελικα, οποτε θα σηκωνουμε απο ατμ. Η χρεωση ειναι 1.1 ευρω ανα συναλλαγη και η ισοτιμια παντα η καλυτερη

hypatia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Southern Italy
Ταξίδι-Όνειρο
Σεράγεβο, Λίβανος, Περού
Rosa, ομολογώ αυτό με την κάρτα στα μαγαζιά δεν το έχω κάνει. Αλλά γιατί να μην το κάνεις? Ποιο ριψοκίνδυνο είναι να πληρώνεις σε ευρώ παρά με την κάρτα σου. Αφου η ισοτιμία είναι αυτή που είναι και λεφτά αποκλείεται να χάσεις.

Για διαμονή ούτε εγώ μπορώ να σε βοηθήσω γιατί σε αυτά τα μέρη πήγα φιλοξενούμενη στο Afyon. :cool:

Rosa Mundial

Member
Επόμενο Ταξίδι
ελα ντε
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϋλάνδη
Rosa, ομολογώ αυτό με την κάρτα στα μαγαζιά δεν το έχω κάνει. Αλλά γιατί να μην το κάνεις? Ποιο ριψοκίνδυνο είναι να πληρώνεις σε ευρώ παρά με την κάρτα σου. Αφου η ισοτιμία είναι αυτή που είναι και λεφτά αποκλείεται να χάσεις.

Για διαμονή ούτε εγώ μπορώ να σε βοηθήσω γιατί σε αυτά τα μέρη πήγα φιλοξενούμενη στο Afyon. :cool:
βασικα θα σηκωνω τουρκικες λιρες στο ατμ εκει. Δε θα συναλλασσομαι σε ευρω, γιατι από,τι καταλαβα δε θα βγω κερδισμενη

hypatia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Southern Italy
Ταξίδι-Όνειρο
Σεράγεβο, Λίβανος, Περού
και καλά θα κάνεις. αυτό είναι το πιο σωστό για να είναι και σίγουρο το σωστό παζάρι.
κατα τ'αλλα μην αγχωνεσαι. είναι πολύ ωραία και οι άνθρωποι σούπερ. να φανταστεις εγώ πήγα την ίδια περίοδο και μονοήμερη απο Μυτιλήνη και όταν πήγα στο Afyon ήθελα οπωσδήποτε να ξαναπάω.
βέβαια υπάρχουν και μερικοί που όταν βλέπουν τουρίστα τα μάτια τους κάνουν δολάρια αλλά είναι εξαίρεση.
εγώ είχα εκπλαγεί με το πόσο ανοιχτοί είναι οι νέοι άνθρωποι εκεί.
τελικά βρήκες να μείνεις?

Rosa Mundial

Member
Επόμενο Ταξίδι
ελα ντε
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϋλάνδη
και καλά θα κάνεις. αυτό είναι το πιο σωστό για να είναι και σίγουρο το σωστό παζάρι.
κατα τ'αλλα μην αγχωνεσαι. είναι πολύ ωραία και οι άνθρωποι σούπερ. να φανταστεις εγώ πήγα την ίδια περίοδο και μονοήμερη απο Μυτιλήνη και όταν πήγα στο Afyon ήθελα οπωσδήποτε να ξαναπάω.
βέβαια υπάρχουν και μερικοί που όταν βλέπουν τουρίστα τα μάτια τους κάνουν δολάρια αλλά είναι εξαίρεση.
εγώ είχα εκπλαγεί με το πόσο ανοιχτοί είναι οι νέοι άνθρωποι εκεί.
τελικά βρήκες να μείνεις?
βρηκα να μεινω σε πανσιον με 360 λιρες το δικλινο για 4 μερες με πρωινο.Ητοι 160 ευρω. Δεν ειναι και λιγα, αλλα δεν ειναι και πολλα. Ελπιζω γενικα εκει να δω τιμες που εχω χρονια να συναντησω στην Ελλαδα!

Voyager1

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρουμανία
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος της Γης
Πως πηγε τελικα η εκδρομη στα παράλια;; Αν μπορεις γραψε μας μερικες πληροφοριες :)

Voyager1

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρουμανία
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος της Γης
μολις βρω λιγο χρονο θα γραψω την ιστορια μου!
Σε παρακαλώ ξεκίνα την όσο πιο γρηγορα μπορείς..καίγομαστε!!:bleh: Σε 9 μέρες και κάτι ώρες αναχωρούμε κ μεις για τα παράλια. Τα βασικα εννοείται έχουν κλείσει κ χει γινει κ ενα υποτυπώδες (που λογικα δεν θα τηρηθει πιστα) προγραμμα. Ωστοσο, θα ήθελα να δω αν πήγες σε κανενα, οχι κ τόσο φημισμένο, αρχαιολογικό χώρο και φυσικά να μάθω που υπάρχει το καλύτερο κεμπάπ (και ιμαμ βεβαιως βεβαιως) σε καθε πόλη!:D

Rosa Mundial

Member
Επόμενο Ταξίδι
ελα ντε
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϋλάνδη
Σε παρακαλώ ξεκίνα την όσο πιο γρηγορα μπορείς..καίγομαστε!!:bleh: Σε 9 μέρες και κάτι ώρες αναχωρούμε κ μεις για τα παράλια. Τα βασικα εννοείται έχουν κλείσει κ χει γινει κ ενα υποτυπώδες (που λογικα δεν θα τηρηθει πιστα) προγραμμα. Ωστοσο, θα ήθελα να δω αν πήγες σε κανενα, οχι κ τόσο φημισμένο, αρχαιολογικό χώρο και φυσικά να μάθω που υπάρχει το καλύτερο κεμπάπ (και ιμαμ βεβαιως βεβαιως) σε καθε πόλη!:D
α, εγω μονο στο Αιβαλι πηγα! εφαγα καταπληκτικα. εχουν υπεροχο ψαρι.....κεμπαπ και ντονερ βρισκεις σε πολλα μαγαζια. Πολλα απο αυτα ειναι πολυ τουριστικα, αλλα εχουν καλο, μα καπως υπερτιμημενο φαγητο. στο Αιβαλι να φας ayvalik tostu sucuclu στο κιοσκι διπλα στην Τραπεζα της Τουρκιας στην Πλατεια (κοστιζει 2 λιρες και ειναι το πιο νοστιμο στο Αιβαλι). Επισης , καθημερινο μαγειρευτο φαγητο στο Hanim Abla Nin Yeri στον κεντρικο πεζοδρομο που γινεται το παζαρι. Και μην ξεχάσεις durum fistikli απο τον kazioglu στον κεντρικο δρομο. Μπορω να σου πω που νας φας και κιουνεφε, αλλα μονο περιγραφικα!

Voyager1

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρουμανία
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος της Γης
α, εγω μονο στο Αιβαλι πηγα! εφαγα καταπληκτικα. εχουν υπεροχο ψαρι.....κεμπαπ και ντονερ βρισκεις σε πολλα μαγαζια. Πολλα απο αυτα ειναι πολυ τουριστικα, αλλα εχουν καλο, μα καπως υπερτιμημενο φαγητο. στο Αιβαλι να φας ayvalik tostu sucuclu στο κιοσκι διπλα στην Τραπεζα της Τουρκιας στην Πλατεια (κοστιζει 2 λιρες και ειναι το πιο νοστιμο στο Αιβαλι). Επισης , καθημερινο μαγειρευτο φαγητο στο Hanim Abla Nin Yeri στον κεντρικο πεζοδρομο που γινεται το παζαρι. Και μην ξεχάσεις durum fistikli απο τον kazioglu στον κεντρικο δρομο. Μπορω να σου πω που νας φας και κιουνεφε, αλλα μονο περιγραφικα!
Το durum fistikli δεν το ηξερα σαν γλυκο, σαν μπακλαβας μοιαζει που το γοογλαρα. Για πες για το κιουνεφε κ κατι μου λεει οτι θα το βρω το μερος.:haha:
Δυστυχως θα ειμαστε Αιβαλι μονο 2 μέρες (που να χωρεσεις ολα τα παραλια σε 10 μερες;;:roll:) οποτε δεν θα προλαβω να τα δοκιμασω ολα. Για πες ομως και για το ψαρι...καμια καλη ταβερνα μη υπερτιμημενη βρηκες; Τι τιμες παιζουν στο περιπου; Για να πω την αληθεια στο εξωτερικο το αποφευγω το ψαρι κ γενικα τα θαλασσινα, αν κ κατα τη γνωμη μου τα παραλια δεν ειναι εξωτερικο:D

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα