• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Τουρκία διακοπες Μ.Ασία

paefstra

Member
Να συμπληρώσω κι εγώ κάποιες απορίες??
(είμαι το καμάρι της Κυρίας)

- Αμα κλείσουμε το φέριμποτ μέσω νετ, από το Feribot.net, η τιμή του είναι -από ότι βλέπω- στα 30 ευρώ αλέρετουρ. Αμα πάμε από εκεί να πάρουμε τα εισητήρια, από τον κισέ τους, παιζει να τα βρούμε φθηνότερα;

- Ξενοδοχείο, άμα δεν κλείσουμε μέσω νετ, παίζει να βρούμε κανα καλό εκεί πέρα και να ρίξουμε και λίγο την τιμή με παζάρια?? Εχω ακούσει ότι το εχουν στο αίμα τους αυτοί.

- Το κινητό τηλέφωνο πιάνει Κοσμοτέ εκεί πέρα; (ή γενικά Ελληνικές εταιρίες) ή θα χρειαστεί να κάνω περιαγωγή;
Δεν έχω πάει Αιβαλί, αλλά προσπαθώ να καταλάβω τον προβληματισμό.
Πόσο φτηνότερα να τα βρείτε πια τα εισιτήρια από 30 ευρώ; Ας πούμε 25; Θα πάτε για 3-4 βράδια και συζητάτε αν θα καταφέρετε να ρίξετε την τιμή πόσο; 5 ευρώ το βράδυ, ας πούμε κανένα 20ρικο στο σύνολο των διακοπών;
Δε νομίζω ότι το ποσό αντιστοιχεί στο χρόνο που αφιερώνετε να συζητάτε στο θέμα.

mfish

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
καρτα θα εχω σιγουρα μαζι μου , αλλα λεω να μην τη χρησιμοποιησω. Με την καρτα πιστευω θα με φανε διπλά: και στο χαρατσι που θα κρατησουν και στο συναλλαγμα. Να μην αλλαξω καλυτερα απο εδω? Εσενα σου εδιναν καλη ισοτιμια εκει οι μαγαζατορες?
Απο εδω δε το πιανω, αν εννοεις να συναλασεσαι με ευρω εκει δε το βρισκω και πολυ πιθανο να μπορεις να το κανεις για τα παντα, εγω βασικα σπανια χρησιμοποιησα ευρω......
Αν εννοεις να αλλαξεις σε ανταλλακτηριο εκει η αν σηκωσεις απο ατμ(που ενα απο τα 2 θα κανεις) πιστεψε με για τα λεφτα που θα χαλασεις σε 4-5 μερες δεν εχει διαφορα ιδιαιτερη για να κατσεις να ασχοληθεις .Δυσκολο να βρεις καλυτερη ισοτιμια σε ανταλλακτηριο σε σχεση με τραπεζα, αλλα αν σηκωσεις παλι 2-3 φορες και σου κραταει η τραπεζα καθε φορα ενα ποσο, μια η αλλη ειναι.

Οσο για τα κινητα που καποιος ανεφερε νομιζω οτι πλεον γινεται σε ολα αυτοματα περιαγωγη !!!

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
α) Μυτιλήνη-Δικελί(Dikili)-Mυτιλήνη ?18 NEL LINES

β) Μπορείς να αλλάξεις την επιλογή δικτύου στις ρυθμίσεις σε manual ώστε να συνδέεσαι όταν και με όποιο δίκτυο θες εσύ. Αυτό είναι πολλές φορές απαραίτητο γιατί οι εταιρείες κινητής δε συνεργάζονται με όλα τα δίκτυα μιας χώρας άρα πρέπει να έχεις τον έλεγχο της σύνδεσης.

damasta

Member
Επόμενο Ταξίδι
ιού επιτρέποντος ΠΑΝΤΟΥ
οι χρεωσεις στο κινητο ειναι τσιμπημενες.μια καλη λυση ειναι η παλια κλασσικη καρτα για τα σταθερα καρτοτηλεφωνα της γειτονος.ειται μιλησεις σε κινητο ειται σε σταθερο οι μοναδες πεφτουν πολυ αργα τουλαχιστον απο Κωνσταντινουπολη

Rosa Mundial

Member
Επόμενο Ταξίδι
ελα ντε
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϋλάνδη
Δεν έχω πάει Αιβαλί, αλλά προσπαθώ να καταλάβω τον προβληματισμό.
Πόσο φτηνότερα να τα βρείτε πια τα εισιτήρια από 30 ευρώ; Ας πούμε 25; Θα πάτε για 3-4 βράδια και συζητάτε αν θα καταφέρετε να ρίξετε την τιμή πόσο; 5 ευρώ το βράδυ, ας πούμε κανένα 20ρικο στο σύνολο των διακοπών;
Δε νομίζω ότι το ποσό αντιστοιχεί στο χρόνο που αφιερώνετε να συζητάτε στο θέμα.
φυσικα και δεν αναφερομαστε σε τετοιο ποσο. Το φθηνοτερο δωματιο που βρισκω τωρα on line για το μερος ειναι 40 ευρω και είναι μονο ένα. Καταλαβαινεις ότι είναι πολλα. Εννοειται ότι εκει θα θελω να δωσω 40 ευρω για ενα καλυτερο δωματιο ή 20 ευρω για το ίδιο.

Rosa Mundial

Member
Επόμενο Ταξίδι
ελα ντε
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϋλάνδη
α) Μυτιλήνη-Δικελί(Dikili)-Mυτιλήνη ?18 NEL LINES

β) Μπορείς να αλλάξεις την επιλογή δικτύου στις ρυθμίσεις σε manual ώστε να συνδέεσαι όταν και με όποιο δίκτυο θες εσύ. Αυτό είναι πολλές φορές απαραίτητο γιατί οι εταιρείες κινητής δε συνεργάζονται με όλα τα δίκτυα μιας χώρας άρα πρέπει να έχεις τον έλεγχο της σύνδεσης.
αυτο το θυμαμαι όταν ειχα κανει πριν χρονια το πρωτο μου ταξιδι στην Ιταλια και μπορουσα μονη μου να επιλεξω σε ποιο δικτυπο θα συνδεθω. Το ειχα ξεχασει εντελως.

Rosa Mundial

Member
Επόμενο Ταξίδι
ελα ντε
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϋλάνδη
παιδια, στο Αιβαλι υπάρχουν αρκετά ΑΤΜ? Δε θελω να κουβαλαω απο εδω πολλα χρηματα , αλλα φοβαμαι μη βρεθω προ δυσαρεστων εκπληξεων!

hypatia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Southern Italy
Ταξίδι-Όνειρο
Σεράγεβο, Λίβανος, Περού
Λοιπόν, είχα πάει Αϊβαλί σχεδόν την ίδια περίοδο το '09 και έκανα το λάθος να πληρώνω σε ευρώ, αν και πάλι ήταν όλα φτηνότερα απο Ελλάδα, όταν πλήρωνες σε ευρώ μπορεί και να σε χρέωναν τη διπλάσια αξία απ'ότι σε λίρες! ΑΤΜ θυμάμαι είχε σε κεντρικά σημεία αλλά και να μη βρίσκεις που λέει ο λόγος τι στιγμή που το θες, αν ρωτήσεις οποιονδήποτε, απο μαγαζάτορα μέχρι περαστικό, θα σου πει, μη σου πω οτι θα παρατήσει οτιδήποτε κάνει για να σε πάει κιόλας. Είναι ευγενέστατοι και αν τους πεις οτι είσαι κι απο Ελλάδα θα κάνουν τρελές χαρές. Γενικά στα πρακτικά θέματα δε χρειάζεται να αγχώνεσαι, αν ρωτάς θα σε βοηθούν, αφού πολλοί ξέρουν και Ελληνικά.

Το dress code είναι το ίδιο με το δικό μας σχεδόν. Παράλια είναι, φόρα ότι θες. Που να έβλεπες τα τις κοπελίτσες τις Τουρκάλες που κατέβαιναν από τα φτωχοσκαφάκια, τι εξαλλιές φορούσαν. Ο αδερφός μου ήταν έτοιμος να μετοικήσει εις τα παράλια. :D

Από ψώνια. άστα να πάνε, όλα μαϊμουδιές ήταν. Τα δερμάτινα οκ, αλλά κατάντησαν να έχουν τις ίδιες τιμές με εδώ. Κάτι ωραίο που βρήκα ήταν μια κρέμα απο πυκραμύγδαλο (παραδοσιακή συνταγή τους που μοιάζει με βαζελίνη-bebak, aci badem kremi) για ενυδάτωση, ερεθισμούς, καψίματα κ.α.Κατα τ'αλλα λίγα κλασσικά αναμνηστικά και εννοείται γλυκά (έχει ένα μικρό φούρνο θυμάμαι στην αρχή του πεζόδρομου της αγοράς).

Τέλος, για κοντινή εκδρομούλα υπάρχει και η Πέργαμος. Λιγότερο γραφική απο το Αιβαλί αλλά ευχαριστη για βόλτα στο κέντρο, στο μουσείο και την Ακρόπολη.:clap:

Rosa Mundial

Member
Επόμενο Ταξίδι
ελα ντε
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϋλάνδη
Λοιπόν, είχα πάει Αϊβαλί σχεδόν την ίδια περίοδο το '09 και έκανα το λάθος να πληρώνω σε ευρώ, αν και πάλι ήταν όλα φτηνότερα απο Ελλάδα, όταν πλήρωνες σε ευρώ μπορεί και να σε χρέωναν τη διπλάσια αξία απ'ότι σε λίρες! ΑΤΜ θυμάμαι είχε σε κεντρικά σημεία αλλά και να μη βρίσκεις που λέει ο λόγος τι στιγμή που το θες, αν ρωτήσεις οποιονδήποτε, απο μαγαζάτορα μέχρι περαστικό, θα σου πει, μη σου πω οτι θα παρατήσει οτιδήποτε κάνει για να σε πάει κιόλας. Είναι ευγενέστατοι και αν τους πεις οτι είσαι κι απο Ελλάδα θα κάνουν τρελές χαρές. Γενικά στα πρακτικά θέματα δε χρειάζεται να αγχώνεσαι, αν ρωτάς θα σε βοηθούν, αφού πολλοί ξέρουν και Ελληνικά.

Το dress code είναι το ίδιο με το δικό μας σχεδόν. Παράλια είναι, φόρα ότι θες. Που να έβλεπες τα τις κοπελίτσες τις Τουρκάλες που κατέβαιναν από τα φτωχοσκαφάκια, τι εξαλλιές φορούσαν. Ο αδερφός μου ήταν έτοιμος να μετοικήσει εις τα παράλια. :D

Από ψώνια. άστα να πάνε, όλα μαϊμουδιές ήταν. Τα δερμάτινα οκ, αλλά κατάντησαν να έχουν τις ίδιες τιμές με εδώ. Κάτι ωραίο που βρήκα ήταν μια κρέμα απο πυκραμύγδαλο (παραδοσιακή συνταγή τους που μοιάζει με βαζελίνη-bebak, aci badem kremi) για ενυδάτωση, ερεθισμούς, καψίματα κ.α.Κατα τ'αλλα λίγα κλασσικά αναμνηστικά και εννοείται γλυκά (έχει ένα μικρό φούρνο θυμάμαι στην αρχή του πεζόδρομου της αγοράς).

Τέλος, για κοντινή εκδρομούλα υπάρχει και η Πέργαμος. Λιγότερο γραφική απο το Αιβαλί αλλά ευχαριστη για βόλτα στο κέντρο, στο μουσείο και την Ακρόπολη.:clap:
θυμασαι σε ποιο ξενοδοχειο ειχες μεινει? Αρα να εχω μεγαλο ποσο εξ αρχης σε λιρες! Για γλυκα και φαγητο, δεν το συζητω! Ειμαι 2 μηνες σε διαιτα λογω του ταξιδιου!!!!

thessaris

Member
Rosa έχει πολλά ΑΤΜ μην αγχώνεσαι. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιείς την κάρτα ανάληψης σε όλα τα μαγαζιά σαν χρεωστική, πληκτρολογώντας το PIN σου στο μηχάνημα του μαγαζιού. Είναι μια διαδικασία πολύ διαδεδομένη στην Τουρκία. Απ' ότι βλέπω θα είμαστε μάλλον το ίδιο διάστημα εκεί, Παρασκευή φεύγω οδικώς από Θεσσαλονίκη!

Rosa Mundial

Member
Επόμενο Ταξίδι
ελα ντε
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϋλάνδη
Rosa έχει πολλά ΑΤΜ μην αγχώνεσαι. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιείς την κάρτα ανάληψης σε όλα τα μαγαζιά σαν χρεωστική, πληκτρολογώντας το PIN σου στο μηχάνημα του μαγαζιού. Είναι μια διαδικασία πολύ διαδεδομένη στην Τουρκία. Απ' ότι βλέπω θα είμαστε μάλλον το ίδιο διάστημα εκεί, Παρασκευή φεύγω οδικώς από Θεσσαλονίκη!
το ψιλοφοβαμαι αυτο λογω της ισοτιμιας κυριως. Θα προτιμησω μετρητα και μαλλον σε τοπικο νομισμα. εμεις θα ειμαστε εκει τριτη εως σαββατο. μαλλον θα παμε στο istanbul pansiyon. Εσυ εχεις βρει ξενοδοχειο?

thessaris

Member
Η ισοτιμία είναι μια χαρά και στις χρεώσεις πιστωτικής/χρεωστικής, η ίδια που έχει και στα ΑΤΜ. Εννοείται μετρητά θα χρησιμοποιήσεις μόνο λίρες, σε ευρώ δεν συμφέρει. Εγώ φιλοξενούμαι σε σπίτι στη Cunda (Μοσχονήσι) και τελικά επιστρέφω Θεσσαλονίκη Τετάρτη με πλοίο μέχρι Μυτιλήνη και μετά αεροπλάνο.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα