thessaris
Member
Δε νομίζω η ιταλική πολεμική αεροπορία να χρησιμοποιεί άλλα εργαλεία καιρού από τα πιο γνωστά μετεωρολογικά μοντέλα πρόβλεψης διεθνώς που είναι το ευρωπαϊκό ECMWF και το αμερικανικό GFS. Σύμφωνα και με τα δύο μοντέλα, η τάση είναι ξεκάθαρη και δείχνει ότι μέχρι και τις 9-10 Αυγούστου σχεδόν όλη η Ιταλία θα βρίσκεται σε ζώνη αρκετά υψηλών θερμοκρασιών. http://www.wetterzentrale.de/topkarten/fsavneur.html
Βεβαίως όμως κι εγώ θα έπαιρνα την ομπρέλα μαζί μου, αφενός μεν διότι η Eftichia φεύγει 7/8 και δεν ξέρουμε τι θα γίνει μετά τις 9-10, ίσως και κάποια σοβαρή αλλαγή του καιρού, αφετέρου δε διότι ειδικά στη βόρεια Ιταλία, παρά τις ζέστες, οι ξαφνικές μπόρες και καταιγίδες δεν είναι καθόλου ασυνήθιστες.
Βεβαίως όμως κι εγώ θα έπαιρνα την ομπρέλα μαζί μου, αφενός μεν διότι η Eftichia φεύγει 7/8 και δεν ξέρουμε τι θα γίνει μετά τις 9-10, ίσως και κάποια σοβαρή αλλαγή του καιρού, αφετέρου δε διότι ειδικά στη βόρεια Ιταλία, παρά τις ζέστες, οι ξαφνικές μπόρες και καταιγίδες δεν είναι καθόλου ασυνήθιστες.