• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

έλληνες=μπουρτζόβλαχοι?

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

mel

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ξανά λατρεμένο Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Χαλια φαγητο, οπως και χαλια υπηρησιες εχω πληρωσει κι εγω και ολοι. Αλλα κατα κυριο λογο πληρωσα αρκετα φθηνοτερα απο τα συνηθη μαγαζια που ξερω πως εχουν καλο φαγητο π.χ.
Εσυ ας πουμε εφαγες εναν απο τους χειροτερους γυρους, οπως λες. Τα γυραδικα (σουβλατζιδικα για τους χαμουτζηδες) εχουν ουτως ή αλλως κακης ποιοτητας κρεας (και μονο που ειναι κατεψυγμενος ειναι κακης). Εσενα λοιπον δεν σου αρεσε η γευση να υποθεσω. Νομιζεις πως αν ηταν καλοψημενος και νοστιμος θα ετρωγες κατι εξαιρετικης ποιοτητας; Ηταν ομως πολυ οικονομικοτερο απο το να φας σε μια ταβερνα που εχει νωπα κρεατα. Αρα εδω μιλαμε για εξ αρχης κακη επιλογη (εκτος κι αν εννοεις πως ηταν χαλασμενος, οποτε κακως τον εφαγες και δεν τον εβαλες στον κ*λο του γυροπωλη).
Αυτο συμβαινει σε ολους τους τομεις... ο,τι πληρωνεις παιρνεις. Καποιες φορες μπορει να σε πιασουν κοροιδο αλλα ειναι λιγες.
Εσεις ομως εχετε την απαιτηση εκει που πληρωνετε 10 να εχετε υπηρησιες για 50. Αυτο δε γινεται. Και δε γινεται πουθενα, σε καμια χωρα. Κι εγω για λογους οικονομιας επιλεγω πολλες φορες να φαω στο εξωτερικο φθηνα παιρνοντας κατι απο το δρομο, αλλα δεν εχω την απαιττηση να ειναι ιδιας ποιοτητας με το φαγητο ενος εστιατοριου (προσοχη, μιλαω για ποιοτητα γιατι ετσι κι αλλιως εμεν το φαγητο στη Δυτικη Ευρωπη κυριως μου φαινεται οικτρο).
Πέφτεις σε περιπτωσιολογία. Δεν πέφτω στην παγίδα του να συζητώ περί γύρου (ανάφερα πχ και τυρόπιτα και άλλα αλλά τα προσπέρασες). Ανέφερα το γύρο (ανάθεμα τη στιγμή) ως παράδειγμα ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ, δεν κρατάω και τεφτέρι για το τι έχω στραβά έχω συναντήσει και ξαναλέω ανάφερα κι άλλα. Σίγουρα δε γίνεται να γράψω μια λίστα όλων των στραβών, θα πάει μακριά. Επίσης κατηγοριοποιείς λέγοντας "εχετε την απαιτηση εκει που πληρωνετε 10 να εχετε υπηρησιες για 50". Ό,τι πληρώνω στην πόλη μου και παίρνω αυτό θέλω και στο τουριστικό μέρος. Ζητάω πολλά;

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ό,τι πληρώνω στην πόλη μου και παίρνω αυτό θέλω και στο τουριστικό μέρος. Ζητάω πολλά;
Ναι, ζητας πολλα. Και μαθε ακομα πως οι κατοικοι αυτων των περιοχων δεν τα πληρωνουν αυτα για 5-10 μερες οπως ο τουριστας που ερχεται διακοπες, αλλα συνεχεια, χειμωνα-καλοκαιρι.

Ισως, να ειναι κι εκει η διαφωνια μας. Γιατι εγω τις βλεπω τις τιμες φυσιολογικες κι εσυ ακριβες, οποτε δικαιολογημενα εχεις μεγαλυτερες απαιτησεις.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Mα τι καθόμαστε και υπεραναλύουμε τώρα?
Στο τελευταίο τριτοκοσμικό, βρώμικο ταβερνάκι να πας η χωριάτικη σαλάτα κοστίζει όσο κόστιζε πριν από μερικά χρόνια μια μπριζόλα και απόδειξη την βλέπεις με το κυάλι... αισχροκέρδεια και φοροκλεψιά χωρίς προηγούμενο...

mel

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ξανά λατρεμένο Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Ναι, ζητας πολλα. Και μαθε ακομα πως οι κατοικοι αυτων των περιοχων δεν τα πληρωνουν αυτα για 5-10 μερες οπως ο τουριστας που ερχεται διακοπες, αλλα συνεχεια, χειμωνα-καλοκαιρι.

Ισως, να ειναι κι εκει η διαφωνια μας. Γιατι εγω τις βλεπω τις τιμες φυσιολογικες κι εσυ ακριβες, οποτε δικαιολογημενα εχεις μεγαλυτερες απαιτησεις.
Βρε θα μας τρελάνεις; Στα τουριστικά μέρη δεν είναι υποτίθεται πιο ακριβά; Δηλαδή εμ θα είναι πιο ακριβά εμ θα έχουν χειρότερη ποιότητα; Πλάκα με κάνεις; :bleh:
Που εδώ απ'όσα μηνύματα διάβασα κανείς δεν αναφέρθηκε στις τιμές και στην ουσία ούτε εγώ (αν μπορείς να το καταλάβεις). Στο αγαπημένο σου Λονδίνο που πήγα πλήρωσα τα πάντα πανάκριβα και δεν παραπονέθηκα γιατί ήταν ΚΥΡΙΟΙ σε κάθε τομέα.

Κι εν πάσει περιπτώσει, ας ήταν οι Έλληνες σωστοί σε όλους τομείς κι όχι αποκλειστικά στον τουρισμό κι ας τους πληρώναμε και 10πλάσια. Ύπάρχει μια δυσαναλογία μεταξύ του τι δίνεις και τι παίρνεις σε όλους τους τομείς κι αυτό εμένα με κάνει να συμφωνώ με το αρχικό κείμενο.

Α και πάλι περιπτωσιολογείς. Πιάνεσαι από μια κουβέντα κι αγνοείς το υπόλοιπο μήνυμα.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Mα τι καθόμαστε και υπεραναλύουμε τώρα?
Στο τελευταίο τριτοκοσμικό, βρώμικο ταβερνάκι να πας η χωριάτικη σαλάτα κοστίζει όσο κόστιζε πριν από μερικά χρόνια μια μπριζόλα και απόδειξη την βλέπεις με το κυάλι... αισχροκέρδεια και φοροκλεψιά χωρίς προηγούμενο...
Στο τελευταιο τριτοκοσμικο και βρωμικο ναι... γιατι αλλιως δεν θα 'ταν ουτε τελευταιο τριτοκοσμικο, ουτε βρωμικο.

@ΚΙΚΙ δεν ξερω που εχεις δουλεψει αλλα οι εικονες που περιγραφεις απεχουν πολυ απ' αυτο που συμβαινει στη δικια μου περιοχη.

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
στα γραφεια ; μεγαλο κεφαλαιο σε ασχετοσύνη ταξιδιωτικων πρακτορων , ο καθε ενας με λιγα λεφτουδακια και μηδεν γνωσεις ανοιγε τουριστικο γραφειο .
στις συνοδειες τουριστων ; Βρωμικα λεωφορεια , οδηγοι κακότροποι που πετανε τις βαλιτσες στις μπαγκαζιερες βριζοντας μπροστα στον πελατη αν ειναι βαριες ,που μπορει να μην ξερει Ελληνικα αλλα την ξυνιλα και οτι ριχνεις καντηλια το καταλαβαινει , πολυ δε απο τους οδηγους μεσα στη βρωμα και στην ιδρωτιλα κτλ κτλ
Ξενοδοχεια ; άλλο μεγαλο κεφαλαιο ! Εκτος τα 5στερα και 4στερα , στα υπολοιπα που ειναι και η πλειοψηφια φτειαγμενα κακογουστα απο ασχετους με τουρισμο ανθρωπους.
Ασχετοι στην υποδοχη ( η ανηψια ή η θεια του ιδιοκτητη χωρις ξενες γλωσσες ή τροπους απλα της δινουμε ενα μεροκαματακι ) , ανιδεες καμαριερες , φτωχα πρωινα ....να συνεχισω θα γραφω σελιδες και τελειωμο δεν θα εχω .
γράψτα χρυσόστομη...

στα γραφεια ; μεγαλο κεφαλαιο σε ασχετοσύνη ταξιδιωτικων πρακτορων , ο καθε ενας με λιγα λεφτουδακια και μηδεν γνωσεις ανοιγε τουριστικο γραφειο .
στις χώρες που προαναφέρθηκαν, αυτος που το ανοιγει συνήθως εχει σπουδάσει το αντικείμενο, ειτε οικονομικά, ειτε διοικηση επιχειρήσεων, είτε κ τα δυο με εξειδίκευση στο τουρισμό και τους υπαλλήλους που προσλαμβάνει κατόπιν αξιοκρατικής αξιολόγησης των βιογραφικών που θα επιλέξει κατά τη γνώμη του τους καλύτερους, εκεί δεν εχει το βυσμα, μεσο δόντι κ αλλες κουτοπόνηρες διαδικασίες οι οποίοι υπάλληλοι ως εκπαιδευόμενοι για 2 η 3 χρόνια θα μάθουν το αντικείμενο αμειβόμενοι με εναν μισθο εκπαιδευόμενου εως οτου γίνουν κανονικοί υπάλληλοι. Και όλα αυτά τα εισπράττεις με το που εισέρχεσαι/εξέρχεσαι σε/από ταξιδωτικό γραφείο του εξωτερικού

στις συνοδειες τουριστων ; Βρωμικα λεωφορεια , οδηγοι κακότροποι που πετανε τις βαλιτσες στις μπαγκαζιερες βριζοντας μπροστα στον πελατη αν ειναι βαριες ,που μπορει να μην ξερει Ελληνικα αλλα την ξυνιλα και οτι ριχνεις καντηλια το καταλαβαινει , πολυ δε απο τους οδηγους μεσα στη βρωμα και στην ιδρωτιλα κτλ κτλ δεν θα εχω .
καθαρά λεωφορεία, οδηγοί καλότροποι που κάνουν το παν για να σε αφήσουν με τις καλύτερες εντυπώσεις και στο τέλος της εκδρομής να τους αφήσεις κάποιο γενναιόδωρο φιλοδώρημα, τηρούν ολες τις διατάξεις τις νομοθετικές ειτε λέγεται Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, ειτε λέγεται αλλιώς γιατί κ αστυνόμευση της προκοπής υπάρχει κ αντιλαμβάνονται οτι το να οδηγουν πχ με φθαρμένα λάστιχα ειναι όντως επικίνδυνο,κ οτι στον 1ο έλεγχο θα τους κώψουν τον πωπό.

Ξενοδοχεια ; άλλο μεγαλο κεφαλαιο ! Εκτος τα 5στερα και 4στερα , στα υπολοιπα που ειναι και η πλειοψηφια φτειαγμενα κακογουστα απο ασχετους με τουρισμο ανθρωπους.
Ασχετοι στην υποδοχη ( η ανηψια ή η θεια του ιδιοκτητη χωρις ξενες γλωσσες ή τροπους απλα της δινουμε ενα μεροκαματακι ) , ανιδεες καμαριερες , φτωχα πρωινα ....να συνεχισω θα γραφω σελιδες και τελειωμο δεν θα εχω .
οτι ισχύει κ για το θέμα των γραφείων στα περισσότερα, οκ τις καμαριέρες μπορει να μην τις βάζουν στην διαδικασία της 3ετούς εκπαίδευσης αλλά ο υπαλληλικός κόσμος της υποδοχής άνευ ξένων γλωσσών κ τρόπων, απλά αδιανόητο... Και η αξιοκρατική πρόσληψη προσωπικού, το Α και το Ω, γιατί εκεί ο επαγγελματίας επιχειρηματίας που έχει το κατάλυμα, θέλει να έχει το καλύτερο προσωπικό, που μπορεί να ειναι και συγχωριανός στο μικρό πανδοχείο της Νότιας Βαυαρίας, αλλά αν δεν δουλεύει συμφωνα με τις προδιαγραφές του αφεντικού σύντομα θα ακούσει να του λένε αντε γειά, αγόρι μου η κορίτσι μου!

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
εχω δουλεψει 15 χρονια Αθηνα σε διαφορα γραφεια στις κρατησεις και εκτος ωραριου εκανα
transfers και by nights
ειπα Athens by night ; Τι μου θύμησες τωρα ;
το χρυσοπληρωναν οι ερημοι τουριστες για να φανε αθλια σε ταβερνες στη Πλακα και να δουν ενα πιο αθλιο θεαμα με τσολιαδες και βοσκοπουλες !!!
οσο για ξενοδοχεια εχω δουλεψει 11 χρονια σε Παρο και Λακωνια ....
αλλά δεν ειναι μόνο η δουλεια ... σπανια μενω ευχαριστημενη απο τις τουριστικες παροχες οταν εγω ταξιδευω στη χωρα μου ....
εσυ σε ποιο παραδεισο δουλευεις που δεν συμβαινει τιποτα απο αυτα που αναφερω ;

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Οχι, εκλεισαν καποιες λακκουβες τα παιδια, που παρεμεναν ανοιχτες για περισσοτερο απο 3 μηνες (χωρις πειφραξη ή σημανση). Ηρθαν αντιμετωποι λοιπον με τον οργανισμο που τις ειχε ανοιξει, επειδη δεν ειχε ολοκληρωσει το εργο του και επρεπε να τις ξανανοιξει, οπως και με τον εργολαβο που εχει συμβαση για την αποκατασταση των οδικων εργων με τον συγκεκριμενο οργανισμο για διαφυγοντα κερδη (εχασε τη δουλεια)!
Έφερες παράδειγμα ακραίας παρανομίας για να με πείσεις ότι οι ατομικές προσπάθειες δε γίνονται αποδεκτές;
Αντιλαμβάνομαι αυτό που θέλεις να υπογραμμίσεις, όντως είναι απαράδεκτο να αφήνονται λακούβες ανοικτές επί 3μήνου χωρίς σήμανση.
Όμως είναι και παράνομο/επικίνδυνο να παίρνει ο καθένας το κουβαδάκι του και να πηγαίνει να γεμίσει τη λακούβα. Ορθώς ο οργανισμός έκανε μήνυση, ορθώς "τα πήρε" και ο εργολάβος που είχε σύμβαση αποκατάστασης.

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
εχω δουλεψει 15 χρονια Αθηνα σε διαφορα γραφεια στις κρατησεις και εκτος ωραριου εκανα
transfers και by nights

οσο για ξενοδοχεια εχω δουλεψει 11 χρονια σε Παρο και Λακωνια ....

εσυ σε ποιο παραδεισο δουλευεις ;:

λοιπον τριπακια , τωρα το βλεπω γραμμενο μια χαρα βιογραφικο εχω !!
δεν μου βρισκεις καμία δουλειά στα μερη σου , μπας και αλλαξω γνωμη

πλακα κανω , αλλά δεν εχω smileys για να βαλω στο κειμενο !!!

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Έφερες παράδειγμα ακραίας παρανομίας για να με πείσεις ότι οι ατομικές προσπάθειες δε γίνονται αποδεκτές;
Αντιλαμβάνομαι αυτό που θέλεις να υπογραμμίσεις, όντως είναι απαράδεκτο να αφήνονται λακούβες ανοικτές επί 3μήνου χωρίς σήμανση.
Όμως είναι και παράνομο/επικίνδυνο να παίρνει ο καθένας το κουβαδάκι του και να πηγαίνει να γεμίσει τη λακούβα. Ορθώς ο οργανισμός έκανε μήνυση, ορθώς "τα πήρε" και ο εργολάβος που είχε σύμβαση αποκατάστασης.
Παντως το δικαστηριο ειχε αλλη αποψη και τους απαλλαξε απο τις κατηγοριες, βαζοντας προστιμο στον οργανισμο για μη τηρηση των κανονων ασφαλειας κατα την εκτελεση εργασιων.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Παντως το δικαστηριο ειχε αλλη αποψη και τους απαλλαξε απο τις κατηγοριες, βαζοντας προστιμο στον οργανισμο για μη τηρηση των κανονων ασφαλειας κατα την εκτελεση εργασιων.
Μμμ...ο σεβασμός μου στα δικαστήρια μόλις εκτοξεύθηκε ακόμα παραπάνω....:bleh:

Τώρα δηλαδή υπάρχει δεδικασμένο για να μπαζώσουμε τα αδρανή έργα του μετρό στη Θεσσαλονίκη; ;)

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
@ΚΙΚΙ εσυ αναφερεσαι σε τουρισμο πρακτορειων και σε πρακτικες προ 15 ετων. Στα ταξιδια στο εξωτερικο με γκρουπ δηλαδη μενεις καταευχαριστημενη απο τα ξενοδοχεια και τα μερη που σε πηγαινουν;

Να μη μιλησω για τα ξενοδοχεια σε Λονδινο, Παρισι, Ρωμη κλπ και τον επαγγελματισμο τους... και την καθολου αισχροκερδεια τους. Ξερετε σε τιμες θα πανε τα δωματια στο Λονδινο το καλοκαιρι του 2012 λογω των Ολυμπιακων Αγωνων; Τριπλασιες και βαλε απο τις σημερινες.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie