• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

έλληνες=μπουρτζόβλαχοι?

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Εντάξει, είπαμε, δεν είναι όλοι "μπουρτζόβλαχοι" κι εννοείται ότι υπάρχουν εξαιρέσεις. Απάντηση πάντως δεν πήρα πχ για τη φοβερή ταβέρνα με θέα το "καλύτερο ηλιοβασίλεμα' σε βρώμικα ποτήρια και φαγητό που ούτε αγγίξαμε. Αμάν πολύ εύθικτοι είμαστε αν πουν τίποτα κακό για τους Έλληνες. Αν είμαστε κάπου λάθος, γιατί να μην το παραδεχόμαστε; :bleh:
Σ' αυτον δεν ξαναπηγαινεις mel.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
@suitcase
Κοίτα να δεις,αν μιλάς απλώς για κινήσεις εθελοντισμού και αρωγής στον εκάστοτε δήμο τότε να λείπει το βύσσινο.Κορόιδα να βρούνε αλλού.Πληρώνω τέλη για αυτά που θες να κάνω τζάμπα σαν δήθεν ευσυνείδητος πολίτης.

Αν μιλάς -που δεν νομίζω,μιας και ανέφερες τους περίφημους atenistas- για αυτοοργανωμένες προσπάθειες και υπέρβαση του κρατικού κομπλεξισμού μαζί σου,αν και για πολλούς τέτοιες λέξεις κάνουν τζίζ.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
@suitcase
Κοίτα να δεις,αν μιλάς απλώς για κινήσεις εθελοντισμού και αρωγής στον εκάστοτε δήμο τότε να λείπει το βύσσινο.Κορόιδα να βρούνε αλλού.Πληρώνω τέλη για αυτά που θες να κάνω τζάμπα σαν δήθεν ευσυνείδητος πολίτης.

Αν μιλάς -που δεν νομίζω,μιας και ανέφερες τους περίφημους atenistas- για αυτοοργανωμένες προσπάθειες και υπέρβαση του κρατικού κομπλεξισμού μαζί σου,αν και για πολλούς τέτοιες λέξεις κάνουν τζίζ.
Για ανεξάρτητες αυτοοργανωμένες προσπάθειες μιλάω, όπως λές. Αν οι atenistas είναι κάπως εξαρτώμενοι και κρύβουν συμφέροντα δε μπορώ να το ξέρω, την κίνηση μόνο κρίνω.. Σε αρκετές πόλεις ξεφύτρωσαν τέτοιες κινήσεις και κάναν αξιόλογες δράσεις.
Ας κάνει η λέξη τζιζ και ας βάζει και μπουρλότο σε πολλούς, το πρόβλημα το έχουν αυτοί.

mel

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ξανά λατρεμένο Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Σ' αυτον δεν ξαναπηγαινεις mel.
Ναι, καλέ μου, προφανώς δε θα ξαναπάω αλλά, αναφερόμενη σε αυτό, ήθελα να περιγράψω μια γενικότερη κατάσταση. Αν ήταν ένας ο κακός επαγγελματίας, θα έκανα ό,τι λες κι ούτε θα το ανάφερα. Αμφιβάλλεις ότι η πλειονότητα είναι έτσι κι ειδικά στα νησιά; Δεν τολμάς να φας σάντουιτς με γύρο ή μια απλή τυρόπιτα σε μέρος με τουριστική περαντζάδα κι η εξήγηση που δίνω είναι ότι βασίζονται στο ότι οι πελάτες τους είναι περαστικοί και δεν τους νοιάζει η διαφήμιση μέσω της καλής δουλειάς τους. Κατεψυγμένα καλαμαράκια και κακοτηγανισμένα, δωμάτια με κατσαρίδες, περίεργες χρεώσεις και δε συμμαζεύεται. Και για Χαλκιδική που λατρεύω θα πω το ίδιο που έφαγα έναν από τους χειρότερους γύρους. Επίσης τι να πούμε για τους γεμάτους λακούβες δρόμους; Και γενικά τι να πούμε για πολλά. Και σ'όλα αυτά ευθύνονται και το Κράτος αλλά και οι πολίτες είτε γιατί ψηφίζουν με λάθος τρόπο είτε γιατί ως επαγγελματίες κοιτάνε πώς να βγάλουν με το μικρότερο δυνατό κόστος.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
ας κάνει κάποιες κινήσεις και μόνος του .........
Τι μας λες ρε βαλιτσα, εδω καθαριζουμε τους δρομους εξω απο τις επιχειρησεις μας κι αμα ριξεις λιγο νερο (γιατι αλλιως δεν καθαριζουν πολλες φορες) φοβασαι μην κανεις καταγγελια και ερθει η δημοτικη αστυνομια.
Και καποιοι αλλοι που πηραν καποιες πρωτοβουλιες ηρθαν αντιμετωποι με το νομο. Ας οργανωσουν οι δημοι εθελοντικες ομαδες και θα παμε ολοι να βοηθησουμε. Αλλιως οταν ζητουν την ψηφο να μην υποσχονται. Δεν εχει την ορεξη ο καθενας μεσα τη φουρια της δουλειας του να βρισκει και τον μπελα του και να διωκεται ποινικα.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Αντε κανε συγκρισεις. Στην Ελλαδα οι χωροι των ξενοδοχειων και των καταστηματων στις τουριστικες περιοχες ειναι πεντακαθαρα, προσεγμενα, ωραια δικοσμημενα. Το προσωπικο συνηθως ειναι ευγενεστατο και ετοιμο να σε βοηθησει και η σχεση ποιοτητας τιμης πολυ καλη.......................................................................................................
Και σε οποιο μερος υπαρχει η πλειοψηφια των κακων που λες, τουριστικα εχει πεθανει ή τεινει στο να πεθανει.
Δε διαφωνώ καθόλου με όσα λες για την παντελή έλειψη του κράτους και το οποίο όπου τελικά κάνει την εμφάνισή του είναι για κακό και καλύτερα να έμενε απέξω!

Αλλά διαφωνώ για τον επαγγελματισμό των ελλήνων των ασχολούμενων στον τουρισμό. Οι περισσότεροι από αυτούς τυχαίνει να είναι πρώην αγρότες, άνθρωποι δηλαδή του πρωτογενούς τομέα παραγωγής και όχι του τριτογενούς τομέα και κανένας φορέας κρατικός στα τόσα επιδοτούμενα σεμινάρια δεν τους έκανε άραγε και ένα σεμινάριο να καταλάβουν πέντε πράγματα και να προσπαθήσουν να γίνουν αλλιώς;

Παράδειγμα προχθεσινό. Πέρασα ένα Π/Σ/Κ στην Χαλκιδική, στη Σιθωνία. Πήγαμε για φαγητό σε γνωστή καλή ψαροταβέρνα στο Πόρτο Κουφό. Το ψάρι ήρθε όντως άψογα ψημένο και φρεσκότατο. Κανένα παράπονο σε αυτό! Τι να το κάνω όμως που ο ταβερνιάρης είχε αμολυμένα τα δυό παιδάκια του που επί μισή ώρα κυνηγιόντουσαν σε όλη τη ταβέρνα και έδερνε ανελέητα το ένα το άλλο και τσίριζαν και τα δύο μαζί; Ο ταβερνιάρης- πατέρας τους αδιαφορούσε για το τι έκαναν και δεν τους έκανε καμιά παρατήρηση. Όταν κάναμε εμείς τελικά παρατηρήση οτι θέλαμε να φάμε με ησυχία χωρίς τσιρίδες, μας αντιμετώπισαν ως "περίεργους" σαν να είχαν μπροστά τους δηλαδή τον βασιλιά Ηρώδη ο οποίος επιπλεόν κιόλας προσέβαλε τη φιλοξενία που του προσφερόταν, λες και δε θα πληρώναμε για το ρημαδοψάρι μας το οποίο τελικά μας βγήκε από τη μύτη. Μπορεί λοιπόν το ψάρι να ήταν φρέσκο και η ταβέρνα καθαρή, αλλά δεν μου κάνει κέφι να ξαναπάω και να έχω να αντιμετωπίσω τα αφηνιασμένα τέκνα του ταβερνιάρη τα οποία δεν έχει τι να τα κάνει και ο οποίος λειτουργεί την ταβέρνα του σαν προέκταση του σπιτιού του. Ούτες είναι δουλειά του πελάτη να κάνει παρατηρήσεις για τέτοια θέματα που θεωρητικά τουλάχιστον οφείλουν να είναι λυμμένα.
Φαίνεται οτι λειτουργούν ακόμη οι άνθρωποι με την έννοια του χωριού, όπου τα παιδιά είναι αμολητά εν γένει και όχι με την έννοια του επαγγελματικού χώρου, όπου ο πελάτης δε θέλει να ακούει τσιρίδες και φωνές.

Την επομένη πηγαμε σε έτερο εστιατόριο στην Τορώνη το οποίο είχε μουσική και δυνατά μάλιστα και από χαλασμένα ηχεία. Ρωτήσαμε εμμέσως τι πρόβλημα είχαν τα ηχεία του και η απάντηση του ήταν: "εσύ να μου πεις: Φταίνε τα ηχεία, η κεφαλή που έχει χαλάσει η το CD που το πιάνουμε με λαδωμένα χέρια;" Η προφανής απάντηση φυσικά είναι οτι φταίει το κακό του το κεφάλι. Εννοείται οτι δεν έκλεισε αυτή την κακοφωνία, ώστε να φάμε με ησυχία. Ούτε εκεί φυσικά θα ξαναπάμε! Και θα μείνει ο ταβερνιάρης να παραπονιέται οτι χάνει πελατία λόγω της αύξησης του ΦΠΑ-λες και μας έδωσε αυτοβούλως την απόδειξη! Και σε όλη την ξένη πελατεία -τι να σου πω! κατευθείαν από την ταμειακή και στο τραπέζι η απόδειξη! Το κακό του το κεφάλι θα φταίει και χαμπάρι δεν το έχει πάρει!

Δύο ταβέρνες σε δύο ημέρες. Δε θα έλεγα οτι καμία από αυτές ήταν της "αρπαχτής". Αλλά είχαν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας. Και οι οποίες σύμφωνα με τα κριτήρια που θέτεις είναι καλές: και καθαρές και καλό φαί και σε όμορφα μέρη κλπ. Αλλά επίσης χάνουν στα απολύτως βασικά: δεν είμαστε φιλοξενούμενοί τους: πελάτες που πληρώνουμε είμαστε! Οφείλουν να μας σέβονται και αυτό δεν το ένιωσα σε καμία από τις δύο! Σαν πολλές όμως δύο στις δύο δεν είναι;
ΥΓ Στη Σιθωνία έχω φάει και σε δύο τρία εστιατόρια πολυ καλά, αλλά είναι τυχαίο άραγε οτι τα συγκεκριμένα τα έχουν Θεσσαλονικείς (ή εν πάσει περιπτώσει κάτοικοι Θεσσαλονίκης;)

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Τι μας λες ρε βαλιτσα, εδω καθαριζουμε τους δρομους εξω απο τις επιχειρησεις μας κι αμα ριξεις λιγο νερο (γιατι αλλιως δεν καθαριζουν πολλες φορες) φοβασαι μην κανεις καταγγελια και ερθει η δημοτικη αστυνομια.
Και καποιοι αλλοι που πηραν καποιες πρωτοβουλιες ηρθαν αντιμετωποι με το νομο. Ας οργανωσουν οι δημοι εθελοντικες ομαδες και θα παμε ολοι να βοηθησουμε. Αλλιως οταν ζητουν την ψηφο να μην υποσχονται. Δεν εχει την ορεξη ο καθενας μεσα τη φουρια της δουλειας του να βρισκει και τον μπελα του και να διωκεται ποινικα.
Υπάγεται στα καθήκοντα της δημοτικής αστυνομίας η μη ρίψη νερού; Και ποιος θα την κάνει την καταγγελία; Μήπως ο ηλίθιος γείτονας που του φταίει το ότι υπάρχεις; (εδώ κολλάει το πρόβλημα συλλογικότητας που ανέφερα)

Εξαρτάται τι εννοείς "κάποιες" πρωτοβουλίες. Αν κάποια πρωτοβουλία είναι να πάρω τον κάδο απορριμμάτων επειδή δε μου αρέσει μπροστά στο σπίτι μου και να το μεταφέρω μες τη νύχτα δύο τετράγωνα παραπέρα, τότε καλά να πάθουν.
Αν οργανώσει ο δήμος εθελοντικές ομάδες εσύ θα πας, ο maltakias όμως μόλις είπε ότι ψάχνουν για κορόιδα. Άρα όχι όλοι.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ναι, καλέ μου, προφανώς δε θα ξαναπάω αλλά, αναφερόμενη σε αυτό, ήθελα να περιγράψω μια γενικότερη κατάσταση. Αν ήταν ένας ο κακός επαγγελματίας, θα έκανα ό,τι λες κι ούτε θα το ανάφερα. Αμφιβάλλεις ότι η πλειονότητα είναι έτσι κι ειδικά στα νησιά; Δεν τολμάς να φας σάντουιτς με γύρο ή μια απλή τυρόπιτα σε μέρος με τουριστική περαντζάδα κι η εξήγηση που δίνω είναι ότι βασίζονται στο ότι οι πελάτες τους είναι περαστικοί και δεν τους νοιάζει η διαφήμιση μέσω της καλής δουλειάς τους. Κατεψυγμένα καλαμαράκια και κακοτηγανισμένα, δωμάτια με κατσαρίδες, περίεργες χρεώσεις και δε συμμαζεύεται. Και για Χαλκιδική που λατρεύω θα πω το ίδιο που έφαγα έναν από τους χειρότερους γύρους. Επίσης τι να πούμε για τους γεμάτους λακούβες δρόμους; Και γενικά τι να πούμε για πολλά. Και σ'όλα αυτά ευθύνονται και το Κράτος αλλά και οι πολίτες είτε γιατί ψηφίζουν με λάθος τρόπο είτε γιατί ως επαγγελματίες κοιτάνε πώς να βγάλουν με το μικρότερο δυνατό κόστος.
Χαλια φαγητο, οπως και χαλια υπηρησιες εχω πληρωσει κι εγω και ολοι. Αλλα κατα κυριο λογο πληρωσα αρκετα φθηνοτερα απο τα συνηθη μαγαζια που ξερω πως εχουν καλο φαγητο π.χ.
Εσυ ας πουμε εφαγες εναν απο τους χειροτερους γυρους, οπως λες. Τα γυραδικα (σουβλατζιδικα για τους χαμουτζηδες) εχουν ουτως ή αλλως κακης ποιοτητας κρεας (και μονο που ειναι κατεψυγμενος ειναι κακης). Εσενα λοιπον δεν σου αρεσε η γευση να υποθεσω. Νομιζεις πως αν ηταν καλοψημενος και νοστιμος θα ετρωγες κατι εξαιρετικης ποιοτητας; Ηταν ομως πολυ οικονομικοτερο απο το να φας σε μια ταβερνα που εχει νωπα κρεατα. Αρα εδω μιλαμε για εξ αρχης κακη επιλογη (εκτος κι αν εννοεις πως ηταν χαλασμενος, οποτε κακως τον εφαγες και δεν τον εβαλες στον κ*λο του γυροπωλη).
Αυτο συμβαινει σε ολους τους τομεις... ο,τι πληρωνεις παιρνεις. Καποιες φορες μπορει να σε πιασουν κοροιδο αλλα ειναι λιγες.
Εσεις ομως εχετε την απαιτηση εκει που πληρωνετε 10 να εχετε υπηρησιες για 50. Αυτο δε γινεται. Και δε γινεται πουθενα, σε καμια χωρα. Κι εγω για λογους οικονομιας επιλεγω πολλες φορες να φαω στο εξωτερικο φθηνα παιρνοντας κατι απο το δρομο, αλλα δεν εχω την απαιττηση να ειναι ιδιας ποιοτητας με το φαγητο ενος εστιατοριου (προσοχη, μιλαω για ποιοτητα γιατι ετσι κι αλλιως εμεν το φαγητο στη Δυτικη Ευρωπη κυριως μου φαινεται οικτρο).

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Υπάγεται στα καθήκοντα της δημοτικής αστυνομίας η μη ρίψη νερού; Και ποιος θα την κάνει την καταγγελία; Μήπως ο ηλίθιος γείτονας που του φταίει το ότι υπάρχεις; (εδώ κολλάει το πρόβλημα συλλογικότητας που ανέφερα)
Ναι, αυτος
Εξαρτάται τι εννοείς "κάποιες" πρωτοβουλίες. Αν κάποια πρωτοβουλία είναι να πάρω τον κάδο απορριμμάτων επειδή δε μου αρέσει μπροστά στο σπίτι μου και να το μεταφέρω μες τη νύχτα δύο τετράγωνα παραπέρα, τότε καλά να πάθουν.
Οχι, εκλεισαν καποιες λακκουβες τα παιδια, που παρεμεναν ανοιχτες για περισσοτερο απο 3 μηνες (χωρις πειφραξη ή σημανση). Ηρθαν αντιμετωποι λοιπον με τον οργανισμο που τις ειχε ανοιξει, επειδη δεν ειχε ολοκληρωσει το εργο του και επρεπε να τις ξανανοιξει, οπως και με τον εργολαβο που εχει συμβαση για την αποκατασταση των οδικων εργων με τον συγκεκριμενο οργανισμο για διαφυγοντα κερδη (εχασε τη δουλεια)!

Αν οργανώσει ο δήμος εθελοντικές ομάδες εσύ θα πας, ο maltakias όμως μόλις είπε ότι ψάχνουν για κορόιδα. Άρα όχι όλοι.
Καλυτερα γιατι αμα ηταν o maltakias δεν θα πηγαινα εγω...

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
tripakia και εγω ασχολουμαι πολλά χρονια με τουρισμο , αλλά εχεις άδικο οταν λες οτι στην Ελλαδα ειμαστε επαγγελματιες !!
Ελαχιστες εξαιρεσεις εχω δει τόσα χρονια που δουλευω , σε πολλα διαφορετικά πόστα.
Τι να πρωτοθυμηθώ ;
στα γραφεια ; μεγαλο κεφαλαιο σε ασχετοσύνη ταξιδιωτικων πρακτορων , ο καθε ενας με λιγα λεφτουδακια και μηδεν γνωσεις ανοιγε τουριστικο γραφειο .
στις συνοδειες τουριστων ; Βρωμικα λεωφορεια , οδηγοι κακότροποι που πετανε τις βαλιτσες στις μπαγκαζιερες βριζοντας μπροστα στον πελατη αν ειναι βαριες ,που μπορει να μην ξερει Ελληνικα αλλα την ξυνιλα και οτι ριχνεις καντηλια το καταλαβαινει , πολυ δε απο τους οδηγους μεσα στη βρωμα και στην ιδρωτιλα κτλ κτλ
Ξενοδοχεια ; άλλο μεγαλο κεφαλαιο ! Εκτος τα 5στερα και 4στερα , στα υπολοιπα που ειναι και η πλειοψηφια φτειαγμενα κακογουστα απο ασχετους με τουρισμο ανθρωπους.
Ασχετοι στην υποδοχη ( η ανηψια ή η θεια του ιδιοκτητη χωρις ξενες γλωσσες ή τροπους απλα της δινουμε ενα μεροκαματακι ) , ανιδεες καμαριερες , φτωχα πρωινα ....να συνεχισω θα γραφω σελιδες και τελειωμο δεν θα εχω .
οσο για τις ταβερνες , με καλυψε η Ερση .....

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ξενοδοχεια ; άλλο μεγαλο κεφαλαιο ! Εκτος τα 5στερα και 4στερα , στα υπολοιπα που ειναι και η πλειοψηφια φτειαγμενα κακογουστα απο ασχετους με τουρισμο ανθρωπους.
Ασχετοι στην υποδοχη ( η ανηψια ή η θεια του ιδιοκτητη χωρις ξενες γλωσσες ή τροπους απλα της δινουμε ενα μεροκαματακι ) , ανιδεες καμαριερες , φτωχα πρωινα ....να συνεχισω θα γραφω σελιδες και τελειωμο δεν θα εχω .
Χαχα! Τι μου θύμισες Κική μου! Φλώρινα σε ξενοδοχείο ολοκαίνουργιο το οποίο μόλις είχε ανοίξει! Χειμώνας! Κατεβαίνουμε στο λόμπι να κάτσουμε δίπλα στο τζάκι! Αμ δε! Ο χωρος δίπλα στο τζάκι στενός και τον είχε καταλάβει εξ ολοκλήρου η πεθερά του ιδιοκτήτη που είχε στρωθεί εκεί στο παραγώνι και καθάριζε φασολάκια! Όπου φύγει φύγει εμείς!

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
@ΕΡΣΗ Για την περιοχη του πρωην Δημου Τορωνης στη Σιθωνια (δηλαδη Τορωνη, Σαρτη, Συκια) και τους κατοικους της δεν εχω να πω τα καλυτερα (καθε αλλο). Οποτε οπως καταλαβαινεις ειναι βουτυρο στο ψωμι μου το ολο κειμενο σου και δεν θα ηθελα να το εκμεταλλευτω απαντωντας.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος