• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ωδή στο ακυρωμένο διαβατήριο (RIP)

GTS

Member
Μόλις σήμερα παρέλαβα το νέο μου διαβατήριο, ατσαλάκωτο, άδειο.....το προηγούμενο, μαλακό από τη πολύ τη χρήση, με 14 σφραγίδες χωρών εκτός ΕΕ, με συντρόφευσε σε μια εκπληκτική ταξιδιωτική 3ετία, που ίσως δεν επαναληφθεί....ήξερα τον αριθμό του απ'έξω και έβλεπα τη γελοία, αγέλαστη φάτσα μου και γέλαγα...

Φτάσαμε λοιπόν στη σελίδα 23, στη σελίδα της λάρνακας της Βεργίνας, αγαπημένο μου διαβατήριο....αλλά θα σε ξεθάψω κάποια στιγμή, έχεις τη βίζα των ΗΠΑ στη 18 σελίδα....μέχρι τότε, au revoir....

Κι εσύ νέε, να σταθείς στο ύψος των παλιών, έχεις πολλά να μάθεις κακομοίρη...(στα διαβατήρια μιλάω, μη με παρεξηγείτε, έχω πάθει ταξιδιωτικό στερητικό σύνδρομο!)

ANEL

Member
καλορίζικο και καλοτάξιδο...και πολυταξιδεμένο να γίνει και αυτό!!:p

• Like
Reactions: GTS

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Μάλιστα. Ιδέα:

Ας κάνω μια καταμέτρηση:D

Βίζες: 3
Σφραγίδες (εισόδου-εξόδου): 21 (υπάρχει λόγος που είναι μονός ο αριθμός αλλά βαριέμαι να εξηγώ...)

GTS

Member
Μήπως βιάστηκες λίγο να το ακυρώσεις (με δεδομένο το επόμενο ταξίδι σου) ?
Όχι, διότι η είσοδος στο Ισραήλ θέλει διαβατήριο σε ισχύ για τους επόμενους 6 μήνες και οριακά ήμουν εκτός....το πολύ πολύ να μπει μια σφραγίδα βρε αδερφέ, ε, δε θα μπορούμε να πάμε στη Υεμένη, Συρία, Ιράν και Σαουδική Αραβία....θα το αντέξω!

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Να μετρήσουμε χώρες ή σφραγίδες?
Εγώ πάντως δεν έχω πολλές. Τα περισσότερα ταξίδια μου ήταν εντός Ευρώπης (και σε μια σειρά από χώρες που σφραγίζουν χωριστό χαρτάκι...)

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Καλοταξιδο και εσυ και το διαβατηριο σου.
Ευχομαι οσονουπω να μην βρισκεις χωρο να βαζεις βιζες ουτε και σε αυτο το καινουργιο...
Και γενικα σου ευχομαι να πηξεις σε παντος ειδους ταξιδιωτικα εγγραφα...

• Like
Reactions: GTS

Clemence

Member
συγκινήθηκα ... το δικό μου πιο αγαπημένο διαβατήριο είχε μαλακώσει απ΄τη χρήση και τον ιδρώτα (ιδρωμένες παλάμες - αγωνία εξετάσεων προφορικών) και τα αμέτρητα πήγαινε-έλα, ευτυχώς μου το επέστρεψαν ακυρωμένο έστω ... το πιο αχώνευτο ήταν ένα ανάποδο (με την βασική σελίδα με φωτογραφία στο τέλος - μπλιαχ), το τωρινό είναι το ''χρυσό'' γιατί μου το τύπωσαν με λάθος στοιχεία και αναγκάστηκα να το πληρώσω δύο φορές!

κανένα μου διαβατήριο δεν είχε ούτε μία σφραγίδα πλην εκείνες του συναλλάγματος στις προ-ευρώ εποχές και χαίρομαι απίστευτα γι' αυτό - δηλώνω ευρωπαία και δεν έχω την παραμικρή πρόθεση να πάω οπουδήποτε εκτός ευρώπης πριν καλύψω κάθε χώρα της! κατά βάθος δεν αγαπώ καν την ίδια την ιδέα του διαβατηρίου: θα' θελα να ζω ή στις εποχές που οι ταξιδιώτες δεν το είχαν ανάγκη ή σ΄ένα μέλλον όπου δεν θα έχει κανένα νόημα ...

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
συγκινήθηκα ... το δικό μου πιο αγαπημένο διαβατήριο είχε μαλακώσει απ΄τη χρήση και τον ιδρώτα (ιδρωμένες παλάμες - αγωνία εξετάσεων προφορικών) και τα αμέτρητα πήγαινε-έλα, ευτυχώς μου το επέστρεψαν ακυρωμένο έστω ... το πιο αχώνευτο ήταν ένα ανάποδο (με την βασική σελίδα με φωτογραφία στο τέλος - μπλιαχ), το τωρινό είναι το ''χρυσό'' γιατί μου το τύπωσαν με λάθος στοιχεία και αναγκάστηκα να το πληρώσω δύο φορές!

κανένα μου διαβατήριο δεν είχε ούτε μία σφραγίδα πλην εκείνες του συναλλάγματος στις προ-ευρώ εποχές και χαίρομαι απίστευτα γι' αυτό - δηλώνω ευρωπαία και δεν έχω την παραμικρή πρόθεση να πάω οπουδήποτε εκτός ευρώπης πριν καλύψω κάθε χώρα της! κατά βάθος δεν αγαπώ καν την ίδια την ιδέα του διαβατηρίου: θα' θελα να ζω ή στις εποχές που οι ταξιδιώτες δεν το είχαν ανάγκη ή σ΄ένα μέλλον όπου δεν θα έχει κανένα νόημα ...
Υπάρχουν και Ευρωπαϊκές χώρες που σφραγίζουν. Έχω σφραγίδες από Αλβανία, Σερβία & Κροατία, Τουρκία, μια Βίζα για Ρωσία, κ.λ.π.... Στο Λιχτενστάιν και στην Ανδόρα πήγα με ταυτότητα, αλλιώς θα είχα σφραγίδες κι από κει (στις βάζουν επί πληρωμή στο tourist information...)

toumpiotis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
LENSOIS MARAHENSES
Υπάρχουν και Ευρωπαϊκές χώρες που σφραγίζουν. Έχω σφραγίδες από Αλβανία, Σερβία & Κροατία, Τουρκία, μια Βίζα για Ρωσία, κ.λ.π.... Στο Λιχτενστάιν και στην Ανδόρα πήγα με ταυτότητα, αλλιώς θα είχα σφραγίδες κι από κει (στις βάζουν επί πληρωμή στο tourist information...)
Σφραγίδα σου βάζουν επίσης στο Μαυροβούνιο,στην Βοσνία μόνο αν το ζητήσεις,στην Ισλανδία δεν σου βάζουν ακόμη και αν τους παρακαλέσεις γονατιστώς:haha:.Στην Αλβανία που πήγα πέρυσι μου βάλαν μόνο κατα την είσοδο.Στο Κόσοβο σου δίνουν ένα χαρτί που το παραδίδεις κατα την έξοδο απο την χώρα.Επίσης σφραγίδα μόνο εισόδου σου βάζουν στον Καναδά ,Μεξικό.Στο Νεπάλ στην είσοδο σου δίνουν μόνο την βίζα (αντί σφραγίδας εισόδου )και κανονικά σφραγίδα στην έξοδο.Στην Παλαιστίνη δεν σου βάζουν σφραγίδα ούτε στην είσοδο ούτε στην έξοδο. Στην Βραζιλία και Παραγουάη όταν μπαίνεις απο Πουέρτο Ιγκουασού (Αργεντινή)δεν σου σφραγίζουν το διαβατήριο (μάλλον υπάρχει διακρατική συμφωνια)αν και απο το Tripadvisor συμβουλεύουν να παίρνεις σφραγίδα κατα την είσοδο στην Παραγουάη διότι έχουν αναφερθεί περιπτώσεις που στην επιστροφή απο cutad del este (Παραγουάη) οι φύλακες ζητήσαν χρήματα λόγω μη ύπαρξης σφραγίδας εισόδου (συνέβει σε Αμερικανούς).Στην Ρωσσία μου βάλαν σφραγίδα μόνο κατα την είσοδο και μάλιστα χωρίς να έχω βίζα (είχα πάει με κρουαζιερόπλοιο και πήγα Αγία Πετρουπολη δις με οργανωμένη εκδρομή απο το κρουαζιερόπλοιο με celebrities cruises.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα