φιλε, αυτο που περιγραφεις το χω ζησει και εγω στην βιεννη, αλλα πρωτοχρονια..Tα περισσοτερα και κεντρικοτερα χριστουγεννιατικα παζαρια λειτουργουν ως και την παραμονη πρωτοχρονιας ( Kaiser-Wilhelm Kirche, Gendanmermarkt και αλλα). Απο εκει και περα σκεψου οτι 24/12 = ημιαργια, 25/12 Παρασκευη = αργια, 26/12 Σαββατο αργια, 27/12 Κυριακη αργια, αρα πας μια εποχη που δεν ζεις μια πολη στην καθημερινοτητα της. Μουσεια και εστιατορια βεβαια θα βρεις ανοιχτα αλλα τιποτα αλλο. Ημουν στη Βιεννη καποια χριστουγεννα και παρολη τη γιορτινη ατμοσφαιρα ηταν σπασιμο το οτι η πολη ηταν σε υπνωση. Οι ημερομηνιες αυτες που θελεις να πας βολευουν μονο τους ξενοδοχους και τα πρακτορεια ταξιδιων κατα την ταπεινη μου γνωμη
Εννοεις οτι στο Βερολινο τα καταστηματα ειναι ανοιχτα το σαββατοκυριακο και ανημερα τα χριστουγεννα? Δεν νομιζω. Για τους καθολικους τα χριστουγεννα ειναι καθαρα οικογενειακη γιορτη, ολοι μενουν σπιτι αυστηρα με τις οικογενειες και δεν υπαρχει θεση στο τραπεζι ουτε και για κολλητο φιλο. Βεβαια αν καποιος δεν εχει διαθεσιμες αλλες ημερομηνιες θα παει τοτε και ειναι σιγουρο οτι θα περασει ωραια, αλλα εμενα προσωπικα μου αρεσει πολυ να βλεπω τα μερη που επισκεπτομαι στην καθημερινοτητα τους. Ειδικα το Βερολινο που εχει μηδενικο κυκλοφοριακο.φιλε, αυτο που περιγραφεις το χω ζησει και εγω στην βιεννη, αλλα πρωτοχρονια..
η βιεννη ηταν οντως νεκρη πολη τοτε..δεν ηταν τιποτα ανοιχτο..
ισως ομως, στο βερολινο να μην ειναι ετσι τα πραγματα..ας μην ειμαστε αρνητικοι..ετσι κι αλλιως, τις αργιες και τις ημιαργιες δεν τις εχουν σε ολες τις πολεις οπως τις εχουμε εμεις εδω!!!!
μισο μισο λεπτο..φυσικα και δεν αναφερομαι στα καταστηματα, τα οποια ουδολως με ενδιαφερουν..εχουμε αλλωστε και εδω ενα σωρο απο δαυτα!Εννοεις οτι στο Βερολινο τα καταστηματα ειναι ανοιχτα το σαββατοκυριακο και ανημερα τα χριστουγεννα? Δεν νομιζω.