• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα - πόλεις τοπ 10

echo2011

Member
Σε ποιες πόλεις έχετε ταξιδέψει την περίοδο των γιορτών/ έχετε πετύχει με Χριστουγεννιάτικο στολισμό; Θα ήθελα να τις ταξινομήσετε και αν τυχαίνει να είναι πάνω από 10 αυτές που έχετε δει να περιοριστείτε στις 10 καλύτερες. Επίσης ας περιοριστούμε στην τελευταία 10ετία.. Εννοείται μπορείτε να συμπεριλάβετε και ελληνικές. Να αξιολογήσετε γενικά το χριστουγεννιάτικο κλίμα, δηλαδή στολισμός δρόμων, χριστουγεννιάτικες αγορές, δεντρο, βιτρίνες, πλατείες, στολισμός σπιτιών, ακόμα και τα τοπικά έθιμα ή ο καιρός που πετύχατε μπορεί να επηρέασαν το χριστουγενιάτικο κλίμα... Ένας μικρός σχολιασμός για κάθε πόλη είναι καλοδεχούμενος!
Καλή χρονιά να έχουμε! Με υγεία και πολλά ταξίδια!

rethimno

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
Βάζω ποδαρικό και αρχίζω πρώτη με τη σειρά που μου άρεσαν......
Κρακοβία
Βρότσλαβ
Πράγα
Μπρνο
Δρέσδη
Μπρατισλάβα
Βουδαπέστη

Καλές γιορτές σε όλους :clap::clap::clap:

echo2011

Member
Aς απαντήσω και γω! Από Ελλάδα Χριστούγεννα έχω βρεθεί μόνο Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κέρκυρα και πιστεύω στην Θεσσαλονίκη γίνεται αξιόλογη προσπάθεια οπότε την έβαλα στο τοπ μου. Σίγουρα όμως θα έχει και άλλες ελληνικές πόλεις με καλύτερο χριστουγεννιάτικο κλίμα.. Στο τοπ μου τώρα:

1. Νέα Υόρκη
2. Λονδίνο
3. Πράγα
4. Παρίσι
5. Βιέννη
6. Βαρσοβία (φέτος και ήταν ευχάριστη έκπληξη!)
7. Βουδαπέστη
8. Θεσσαλονίκη

Σίγουρα μου λείπει κάποια γερμανική πόλη σε περίοδο γιορτών, πιστεύω θα ήταν αρκετά ψηλά..

Despinadmk

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αλασκα... <3
Χριστουγεννα...η πιο μαγικη περιοδος του χρονου!!!!
1. Λονδινο ( δεν εχω παει αλλα φαινεται ζηλευτη η ατμοσφαιρα τα Χριστουγεννα )
2. Πραγα
3. Βερολινο (δεν εχω ξαναδει περισσοτερα λαμπακια απο αυτα που ειδα στα εμπορικα τους)
4. Παρισι (τελειες Χριστουγεννιατικες βιτρινες ζαχαροπλαστειων)
5. Βιεννη
6. Βουδαπεστη
7. Μοναχο
8. Αθηνα
9.Φλωρεντια
10. Δρεσδη

***Να σημειωθει οτι τις 3 τελευταιες πολεις τις εβαλα για να συμπληρωσω το τοπ 10. Σε οσες αλλες πολεις εχει τυχει να βρεθω την περιοδο των Χριστουγεννων μου φαινονται σχεδον μιζερες συγκριτικα με τις πολεις απο το νουμερο 1 (στο οποιο δεν εχω παει ακομα) εως το 7. Χρονια Πολλα με υγεια!!!!:icon_wink:

yllos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβενία-Τσεχία-Ουγγαρία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
1.Λονδινάρα(Γιατί σαν εσένα δεν υπάρχει άλλη)
2.Στρασβούργο
3.Κολμάρ
4.Βιέννη
5.Eδιμβούργο
6.Μπάντεν-Μπάντεν

Last edited:

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
1. Νυρεμβέργη
2. Αμβούργο
3. Βερολίνο
4. Παρίσι
5. Ζυρίχη
6. Μόναχο
7. Φρανκφούρτη
8. Νέα Υόρκη
9. Λονδίνο
10. Στρασβούργο (*)

Στη λίστα συνεχίζουμε με αρνητικό/χαμηλό σκόρ:
Βιέννη, Λουκέρνη, Βέρνη, Άμστερνταμ, Μόσχα (*), Vilnius (*), Σόφια, Σάο Πάολο, Μπραζίλια, Βαρσοβία, Σαντιάγκο, Τόκιο, Οσάκα, Σιγκαπούρη, Κουάλα Λουμπούρ, Σαιγκόν, Hoi An και αρκετές μικρότερες πόλεις.

και με ανύπαρκτο σκορ καθώς τα Χριστούγεννα πρακτικά δεν εορτάζονται: Κάιρο, Μπαχρειν, Κουβέϊτ, Bandar Seri Begawan.

(*): Δεν έχω πετύχει το στολισμό και τις αγορές σε πλήρη ανάπτυξη, αλλά έχω πετύχει την προετοιμασία του(ς), έχω πάει αρκετές φορές στις πόλεις, κι έχω δει και φωτο των στολισμών.

1. Ζάγκρεμπ, από όπου μόλις γυρίσαμε, και πήραμε μια ιδέα για ποιο λόγο οι Χριστουγεννιάτικες αγορές του έχουν ψηφιστεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι καλύτερες της Ευρώπης. :) (https://www.europeanbestdestinations.com/)
2. Ρόδος, γιατί στις 24 είχαμε ανάβαση στον Αττάβυρο, και δύο μέρες αργότερα (26 Δεκεμβρίου, ναι) κάναμε το τελευταίο μπανάκι εκείνης της χρονιάς. :D Είχε και πίστα πατινάζ, που μετά βίας κρατιόταν μη λίωσει...
3. Θεσσαλονίκη, γιατί είναι και η μοναδική άλλη πόλη που έχουμε "ζήσει" Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.
Του χρόνου θα σας δώσω ανταπόκριση από το Quebec ;)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα