• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Χρέωση μη πραγματοποιηθείσας ανάληψης στο Πεκίνο;

winshell

Member
Καλημέρα. Μόλις επιστρέψαμε από Πεκίνο και διαπιστώσαμε ότι τρεις διατραπεζικές αναλήψεις που επιχειρήσαμε να κάνουμε από ΑΤΜ της Bank of China με κάρτα Eurobank αν και δεν ολοκληρώθηκαν γιατι μας έβγαζε μηνύματα τύπου "Transaction cancelled - contact your bank" ωστόσο χρεώθηκαν κανονικά στον λογαριασμό!!!!!!!

Θα κάνει βέβαια αμφισβήτηση συναλλαγής αλλά πως να αποδείξεις ότι δεν πήραμε τα χρήματα;

Έχει τύχει σε κάποιον κάτι αντίστοιχο; Υπάρχει κάτι παραπάνω που μπορούμε να κάνουμε;Ευχαριστώ!

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Θα επικοινωνήσεις με την Τράπεζα και θα τους εξηγήσεις την κατάσταση. Αν έχεις και αποδεικτικά στοιχεία (κάποια απόδειξη - ας πούμε), ακόμη καλύτερα. Θα χρειαστεί μάλλον να τα προσκομίσεις στην Τράπεζα όπου θα καταθέσεις και αναλυτική επιστολή με τα συμβάντα. Κανονικά, η Τράπεζά σου θα πρέπει να επικοινωνήσει με την εκεί Τράπεζα από το μηχάνημα της οποίας επιχείρησες την ανάληψη και θα τα βρούνε μεταξύ τους. Στο ενδιάμεσο, η εδώ Τράπεζα θα σου πιστώσει προσωρινά τα ποσά μέχρις ότου η πίστωση γίνει οριστική - μετά το ξεκαθάρισμα.

Αυτό, τουλάχιστον, έγινε σε περίπτωση δική μου όπου, όμως, η ανάληψη έγινε από ΑΤΜ της Ελλάδας (Alpha Bank) ενώ η Τράπεζά μου ήταν στην Αμερική. Τη λύση, βέβαια, την έδωσε η Αμερικάνικη Τράπεζα και όχι η Alpha η οποία ήταν ιδιαίτερα μη συνεργάσιμη και, αφού το πρόβλημά μου είχε ήδη λυθεί στην Αμερική εδώ και 2 μήνες, μου έστειλε επιστολή που έλεγε ότι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα (άλλ' αντ' άλλων).

winshell

Member
Ευχαριστώ πολύ babaduma. Κάποια απόδειξη δεν έχουμε στα χέρια μας δυστυχώς και το πρόβλημα είναι ότι επιχειρήσαμε από τρία διαφορετικά ATMs. Υποθέτω μέσω κάμερας δεν μπορούν να εντοπίσουν ότι δεν λάβαμε χρήματα ή δεν θα έβγαλε πλεόνασμα εκείνη τη μέρα το ATM;
Θα δείξει. Προβλέπω ταλαιπωρία και πολύωρη αναμονή στα τηλέφωνα.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Υποθέτω μέσω κάμερας δεν μπορούν να εντοπίσουν ότι δεν λάβαμε χρήματα;
Μμμμ... δύσκολο... εκτός κι αν οι Κινέζοι μας εκπλήξουν ευχάριστα!

ή δεν θα έβγαλε πλεόνασμα εκείνη τη μέρα το ATM;
Αυτό ήταν και το βασικό δικό μου επιχείρημα. Και εδώ ήταν που το τοπικό κατάστημα της Alpha αρνιόταν χαρακτηριστικά να συνεργαστεί (ενθυλάκωσε ο αρμόδιος υπάλληλος το πλεόνασμα και έκανε τον αδιάφορο και γι αυτό δεν ήθελαν να μου απαντήσουν; δεν ξέρω). Αυτό που θα πρέπει να ξέρεις είναι ότι κάθε μηχάνημα έχει το δικό του "ημερολόγιο" όπου καταγράφονται όλες οι κινήσεις. Στην αναφορά που θα κάνεις θα πρέπει να προσδιορίσεις όσο γίνεται ακριβέστερα την ημέρα και ώρα της τοπικής ανάληψης ώστε να μπορέσει να ελεγχθεί στο μηχάνημα τι ακριβώς έχει καταγραφεί στο "ημερολόγιό" του. Από εκεί θα βγάλουν την άκρη οι Τράπεζες.

Θα δείξει. Προβλέπω ταλαιπωρία και πολύωρη αναμονή στα τηλέφωνα.
Μάλλον έτσι... Πάντως, εσύ τουλάχιστον θα κάνεις τοπικά τηλεφωνήματα. Εγώ κτυπούσα 20-30λεπτα με Ν.Υ. :) Οπλίσου με υπομονή, αλλά μάλλον θα βρεις την άκρη στο τέλος...

GKCAPO

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
:) Οπλίσου με υπομονή, αλλά μάλλον θα βρεις την άκρη στο τέλος...
1. Συμφωνώ απόλυτα!!!
Θα πάρει χρόνο....
2. Πάντως κι εγώ, έχω καλή παρόμοια εμπειρία (λάθος χρέωση σε ξενοδοχείο) με τους Κινέζους. Κύριοι!!!:):clap:
3. Η Άλφα είναι η πλέον "δημοσιουπαλληλίστικη" ιδιωτική τράπεζα...(έχουν μέλλον...:D)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.622
Μέλη
39.361
Νεότερο μέλος
stavros88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom