karfitsa
Member
Μετέωρα....
Εγώ ορκίζομαι στο όνομα της Στεμνίτσας. Τώρα εκεί κοντά είναι και η Δημητσάνα και μετά χωριά όπως το Ελληνικό. Οι αποστάσεις δεν είναι μεγάλες, εάν έχεις ως βάση ένα μέρος θα γυρίσεις εύκολα τα υπόλοιπα. Εμείς, π.χ. σε μία μέρα από Στεμνίτσα πήγαμε πεζοπορία στο Μαίναλο, μετά φαγητό στο Στέκι του Μωριά στο Χρυσοβίτσι και για καφέ στη Δημητσάνα, η οποία έχει την περισσότερη ζωή, ειδικά το βράδυ. Είναι πολύ καλή επιλογή για μένα η ορεινή Αρκαδία.ορεινη αρκαδια που συγκεκριμενα;
Καλησπέρα. Δύσκολο το εγχείρημά σου. Ιωάννινα;Καλησπέρα σε όλους!
Έχοντας επιχειρήσει μέχρι στιγμής μόνο ταξίδια σε καλοκαιρινούς προορισμούς χωρίς αυτοκίνητο και θέλοντας να οργανώσω ένα ταξίδι για τέλη Γενάρη χωρίς ΙΧ, ήθελα να ρωτήσω αν έχετε κάποιες προτάσεις για χειμερινούς προορισμούς, όπου μπορείς να πας και να κινηθείς εκεί μόνο με μέσα μεταφοράς. Ψάχνω κάτι εντός Ελλάδας, που να έχει πράγματα να δούμε και να κάνουμε, αλλά να μην βρίσκονται σε μακρινές αποστάσεις μεταξύ τους.
Για παράδειγμα, Πήλιο ή Ζαγοροχώρια χωρίς αυτοκίνητο δεν μπορείς να τα γυρίσεις.
Έχετε καμιά ιδέα; Θα ήθελα κάτι σε Ήπειρο, Θεσσαλία ή Στερεά Ελλάδα.
Τα Τρίκαλα σίγουρα δεν είναι γραφικά.Καλησπέρα.
3-5 Ιανουαριου μετα τις γιορτες δηλαδη σκεφτομαι να κανω μια εκδρομουλα 2 ημερακι σε χειμερινο προορισμο της Ελλαδας ορεινο κατα προτιμηση ,εκει που θελω σαν τρελος ειναι Μετσοβο ,Ζαγοροχωρια αλλα λογω ελλειψης χρονου και εξοδων προτιμω κανα 2 ωρακι μαξ απο Αθηνα.
Οι ιδεες ειναι Αρκαδια Δημητσανα που την λατρευω ,η αλλιως διαμονη Βυτινα (οπου θα κανουμε και εκδρομες οπως και να εχει στα χωρια αυτα).
Βυτινα δεν εχω παει και εχω βρει ωραιο δωματιο αλλα εχω ακουσει οτι στερει γραφικοτητας και πλακοστρωτα στενακια και αρχιτεκτονικης σε σχεση ειδικα με Δημητσανα,Στεμνιτσα οπου το βραδυ ειναι πιο ατμοσφαιρικα.
Δευτερη επιλογη ειναι και τα Τρικαλα Κορινθιας που η φυση απο οτι ειδα καταπληκτικη αλλα δεν ξερω κατα ποσο γραφικα και παλι ειναι τα χωριουδακια Μεσαια,Ανω και λοιπα.Aλλα εχω βρει δωματιαρα σαλε σε πολυ καλη τιμη λογω ισως οπου επιλεγω καθημερινη.