• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

ΗΠΑ Χαβαη :Resurrection city

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Πολυχρωμοι θαμνοι , πλουσια πρασιναδα , αρωμα από εξωτικα λουλουδια , λαξεμενες πετρες απo λαβα και ένα ξυλινο παγκακι συνθετουν το τροπικο ντεκορ της πιο ομορφης υπαιθριας γκαλερι:Resurrection city..Στη βορεια ακτη του Oahu της Χαβαης οι σανιδες του σερφ γινονται τεχνη στην επομενη ζωη τους.Ντουζινες από ουρες και μυτες σανιδων μαζευονται στην αυλη του μουσικου-ζωγραφου Ron Artis ο οποιος μετατρεπει τις σακατεμενες σανιδες σε τεχνη.
Πολυς κοσμος φτανει μεχρι την αυλη του Ron , αναμεσα τους σερφερς που πιστευουν ότι οι αγαπημενοι τους ‘συντροφοι’ αξιζουν μια δευτερη ευκαιρια να λαμψουν εκτος του καδου απορριμματων , αλλα και περιεργοι που θελουν να δουν από κοντα το πολυχρωμο πανδαιμονιο του πρωτοτυπου αυτου νεκροταφειου σανιδων σερφ.

Εξω από την πολη Haleiwa , η ακτογραμμη είναι γνωστη ως «seven-mile miracle” λογω της τοποθεσιας που προσφερει το καλυτερο σερφ στον κοσμο ,αφου λαμβανει τα πιο δυνατα κυματα , πραγμα που επιβεβαιωνεται από τις σακατεμενες σανιδες που είναι καθημερινο φαινομενο στην περιοχη.

Attachments

varioAthens

Member
Xαβάη.... Ειρηνικός μεν, καμία σχέση με τον παράδεισο που φανταζόμουν! Κατ' εμέ υπερεκτιμημένο μέρος, εκτός και αν είσαι surfer, βέβαια!

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Καλα κι εγω αν ειχα να διαλεξω καποιο απο τα γκρουπακια του Ειρηνικου μονο τη Χαβαη δε θα διαλεγα.Οχι οτι θα μου κακοπεφτε ενα ταξιδι εκει , απλα κι εγω πιστευω οτι υπαρχουν καλυτερα μερη , με ωραιοτερες παραλιες στο συγκεκριμενο ωκεανο.
Εχεις παει Χαβαη λοιπον..θα μας πεις καμια πληροφορια μιας και ειμαστε στην αναζητηση πληροφοριων? Εκτος αν θελεις να μας γραψεις αρθρο :D

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Ωκεανία; Για σας παρακαλώ πολύ να προσέχουμε που τα βάζουμε τα θέματα αυτά!! :haha:
Έχεις ανοίξει θέματα εδώ για Σαμόα, Μικρονησία, Γαλλική Πολυνησία και μετά μας πετάς Χαβάη; Για σε παρακαλώ, ας σοβαρευτούμε επιτέλους! :haha::haha::haha:
Να μετατεθεί πάραυτα στη Βόρεια Αμερική! :D

Και'γω δεν έχω ακούσει τα καλύτερα. Πολλά resorts (ειδικά στο Maui) με ότι αυτό συνεπάγεται...

varioAthens

Member
Καλα κι εγω αν ειχα να διαλεξω καποιο απο τα γκρουπακια του Ειρηνικου μονο τη Χαβαη δε θα διαλεγα.Οχι οτι θα μου κακοπεφτε ενα ταξιδι εκει , απλα κι εγω πιστευω οτι υπαρχουν καλυτερα μερη , με ωραιοτερες παραλιες στο συγκεκριμενο ωκεανο.
Εχεις παει Χαβαη λοιπον..θα μας πεις καμια πληροφορια μιας και ειμαστε στην αναζητηση πληροφοριων? Εκτος αν θελεις να μας γραψεις αρθρο :D
Δεν μου άρεσε το ότι το μέρος ήταν τίγκα στους ουρανοξύστες, πολλοί από τους οποίους έφταναν ακριβώς μέχρι την παραλία! Έχω πάει 3-4 μέρες μόνο, στα πλαίσια ενός ταξιδίου 15μερου στην Αμερική πριν από πολλά πολλά χρόνια! Δεν θα είχα και πολλά να γράψω σε ένα άρθρο..... Το μόνο σίγουρο είναι αυτό που λες και εσύ: αν ειχα να διαλεξω καποιο απο τα γκρουπακια του Ειρηνικου μονο τη Χαβαη δε θα διαλεγα.
Και πολύ αμερικανιά!

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ωκεανία; Για σας παρακαλώ πολύ να προσέχουμε που τα βάζουμε τα θέματα αυτά!! :haha:
Έχεις ανοίξει θέματα εδώ για Σαμόα, Μικρονησία, Γαλλική Πολυνησία και μετά μας πετάς Χαβάη; Για σε παρακαλώ, ας σοβαρευτούμε επιτέλους! :haha::haha::haha: Να μετατεθεί πάραυτα στη Βόρεια Αμερική! :D
Ομολογω οτι την πατησα! :roll: Ας μεταφερθει λοιπον στη Β.Αμερικη:)

Οσο για τα σχολια σας - με τα οποια συμφωνω σε γενικες γραμμες - ηταν αναμενομενο αφου εγιναν πολιτεια των ΗΠΑ να αναπτυχθουν ετσι. Πιστευω ομως οτι δεν ειναι ολα τα νησια συμφωνα με την παραπανω περιγραφη. Απλα οταν κανουμε ενα περασμα μονο και αυτο απο το κυριως νησι που δεχεται τον κυριο ογκο των τουριστων , λογικο ειναι να βγαλουμε συμπερασματα που δεν ανταποκρινονται στην εικονα και των 130 νησιων.Εξαλλου το χαρακτηριστικο τους ειναι οτι το καθενα εχει δικη του ταυτοτητα.
Εγω λεω οτι δεν θα διαλεγα τα νησια Χαβαη λογω των παραλιων που σε σχεση με αλλα της γειτονιας δεν ειναι οι καλυτερες.Επισης υπαρχουν πολυ πιο οικονομικα νησια που δεχονται πολυ λιγοτερο κοσμο και απευθυνονται ακομα και σε backpackers.

AlexG

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα γίνονται...
exm ... αμερικανια υπο ποία έννοια; γιατι αν ρωτησεις τους χαβανεζους, μονο Αμερικανοι δε νιωθουν... ισα ισα που ενδομυχως δεν τους πολυπανε κιολας..

varioAthens

Member
exm ... αμερικανια υπο ποία έννοια; γιατι αν ρωτησεις τους χαβανεζους, μονο Αμερικανοι δε νιωθουν... ισα ισα που ενδομυχως δεν τους πολυπανε κιολας..
Αμερικανιά λέγοντας εννοώ τα γιγαντιαία ξενοδοχεία-ουρανοξύστες που συχνά φτάνουν και μέχρι πάνω στο κύμα και τα μιλιούνια φασαριόζων αμερικανών τουριστών! Μιλάω συγκεκριμένα για Χονολούλου!

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Οπως και να το κανουμε , η συνημμενη φωτο δε θυμιζει τους παραδεισους της πολυνησιας που ονειρευομαστε..
Πιστευω οτι αν καποιος εχει χρονο και ορεξη για ψαξιμο παραεξω , μπορει να βρει την αυθεντικη Χαβαη

Attachments

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα