Eri_travel
Member
Πόσο όμορφες φωτογραφίες!!
Παρόλο το αναλυτικό κείμενο,μας ταξίδεψες με τις φωτογραφίες σου!
Σ'ευχαριστώ πολύ!Πόσο όμορφες φωτογραφίες!!
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Ίσως έχεις δίκιο για την East Side Gallery. Όμως ούτε εγώ ούτε ο συνταξιδιώτης μου καιγόμαστε υπερβολικά για την street art οπότε προτιμήσαμε αντί να περπατήσουμε 1 χλμ και εφόσον δεν είχαμε πολύ χρονο μέχρι να βραδιάσει εντελώς να δούμε τα υπόλοιπα εκεί τριγύρω.Πόσο ωραία μας ταξιδεύεις με τις φωτογραφίες σου!!! Στο Βερολίνο έχω πάει ήδη 2 φορές και νομίζω ότι θα το ξαναπροτιμήσω γιατί άφησα κάποιες εκκρεμότητες.
Την East Side Gallery νομίζω ότι την αδίκησες με την επιλογή σου να μην την προχωρήσεις. Είναι εξάλλου μόνο 1 χλμ περίπου η διαδρομή. Έχει εξαιρετικά γκράφιτι που ανανεώνονται ανά κάποιο διάστημα και λίγα παραμένουν. Από ότι είδα πέτυχες την φάση της ανανέωσης που μάλλον σε αποθάρρυνε από το να συνεχίσεις.
Περιμένω τη συνέχεια της ιστορίας σου.
Γιάννη έχεις δίκιο αλλά είχαμε μόνο 3,5 μέρες. Την εκδρομή στο Πότσνταμ τη σκέφτηκα αλλά θεώρησα ότι δε θα προλάβουμε. Υπολόγισα λάθος ότι θα φάμε αρκετό χρόνο στο να βολταρουμε στην πόλη κάτι που τελικά δεν εγινε γιατί όπως ανέφερα δε μας ενέπνευσε και πολύ για κάτι τέτοιο. Επίσης, δεν ηξερα πόση ώρα θα μας πάρει να ανεβουμε στο κτίριο οπότε άφησα κι εκείνη την ημέρα πιο χαλαρή. Επιπλεον, η βροχή και το λάθος του Prenzlauerberg μα έφαγαν πολύ χρόνο. Σίγουρα έκανα πολλά λάθη στον προγραμματισμό και την οργάνωση αλλά δε νομίζω να θέλαμε να δούμε άλλα μουσεία ούτως ή άλλως. Το Charlottenburg είναι κάτι που ανακάλυψα εκ των υστέρων και μάλλον είναι αυτό που μετανιωνω περισσότερο (αν και εδώ που τα λέμε είναι απλά ένα παλάτι, έχω δει τόσα-μοιαζει πολύ με το Schönbrunn στη Βιεννη).Αχ βρε Γιώργο μου κάνει εντύπωση που βαρεθήκατε και δεν ξέρατε τι να δείτε. Σίγουρα δεν το έψαξες καλά. Μα το Βερολίνο δεν είναι μόνο το κομμάτι που κινηθήκατε. Γιατί δεν πήγατε προς το δυτικό Βερολίνο στη συνοικία Charlottenburg? Εκεί είναι και η λίμνη Lietzensee με πολλά σημεία αναψυχής. Την εμπορική Kurfürstendamm την περπατήσατε καθόλου? Στη συνοικία Schöneberg πήγατε? Θα μπορούσατε να επισκεφτείτε και το εμπορικό KaDeWe, ένα από τα μεγαλύτερα πολυκαταστήματα στην Ευρώπη. Ανατολικά περπατήσατε την Karl-Marx-Allee? Στο Topography of Terror γιατί δεν πήγατε, είναι εξαιρετικό και δωρεάν. Βλέπεις πως έχει πολλά σημεία ακόμα που θα μπορούσαν να γεμίσουν το χρόνο σας. Θα μπορούσατε να ανεβείτε στον πύργο της τηλεόρασης για καφέ και για τη θέα. Θα μπορούσατε να κλείσετε την είσοδό σας στον γυάλινο θόλο του κοινοβουλίου. Επίσης θα μπορούσατε να κάνετε εκδρομή στο Potsdam με τρένο που περιλαμβάνεται μάλιστα στην κάρτα μεταφορών ABC που αγοράσατε. Εκεί είναι το Παλάτι Sanssouci και οι τεράστιοι κήποι που είναι Μνημείο παγκόσμιας κληρονομίας της Ουνέσκο.
Φυσικά και η αύρα που μας βγάζει η κάθε πόλη είναι ξεχωριστή για τον κάθε άνθρωπο, όμως όπως είπες κι εσύ ένα καλό γεμάτο πρόγραμμα δίνει άλλο ενδιαφέρον σε ένα ταξίδι. Έτσι αξιοποιούμε καλύτερα και τις μέρες μας εκεί και βλέπουμε πολλά περισσότερα πράγματα. Δεν θα πω ότι το αδίκησες αλλά ήταν λάθος που δεν κινηθήκατε και σε άλλες συνοικίες και μάλιστα με τη διάρκεια της μέρας να είναι μεγάλη και καλοκαίρι θα μπορούσατε να πάρετε πολλή καλύτερη γεύση από το Βερολίνο.
Τι εννοείς;Μήπως έπρεπε να έχεις ακούσει τους φίλους σου?
Όλο κτήρια κτήρια κτήρια....