georgeant
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Road trip B. Αμερική
όχι όχι! Αύριο το πρωί το πρώτο κεφάλαιοΘα είμαι στη Πόλη 27 Μαρτίου.....περιμένω να την δω μέσα από τα δικά σου μάτια πρώτα.....μην αργείς......
όχι όχι! Αύριο το πρωί το πρώτο κεφάλαιοΘα είμαι στη Πόλη 27 Μαρτίου.....περιμένω να την δω μέσα από τα δικά σου μάτια πρώτα.....μην αργείς......
κ δεν θες να ξαναπας???Πήγα μία! Σόρρυ
Πλακα κανω προφανως! Υπεροχα περασα αλλα μου προκαλεσε μια μελαγχολια. Δεν ξερω αν θελω να ξαναπαω. Δεν το αποκλειω. Εξαλλου για ελαχιστα μερη το εχω πει αυτο. Αυτο που ξερω ομως σιγουρα ειναι οτι η λιστα με τους επομενους προορισμους ειναι τοσο μεγαλη που αν θα υπαρξει, σιγουρα θα αργησει πολυ...κ δεν θες να ξαναπας???
Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ! Ελπίζω μετά το τέλος της ιστορίας μου να έχω συμβάλει λίγο στο να επισπεύσεις μια επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη.Απολαμβάνω τόσο πολύ τις ιστορίες σου αλήθεια ! Πάντα αναλυτικοτατος και οι φώτο σου φοβερές.. Την κωνσταντινουπολη την έχω πολύ στο μυαλό μου τα τελευταία χρόνια.. Θέλω πολύ να πάω.. Ανυπομονούμε για την συνέχεια..
Θεωρήσαμε ότι είναι τόσο οικονομικό επειδή εκτός των άλλων το κλείσαμε αρκετούς μήνες νωρίτερα. Στις φωτογραφίες το δωμάτιο φαινόταν εντελώς διαφορετικό. Υπάρχουν όντως πολύ άνετα και όμορφα δωμάτια, αλλά αυτά παθαίνεις όταν τσιγκουνεύεσαι να δώσεις 50 ευρώ παραπάνωΤι ωραίες εικόνες... Καλά πως την πατήσατε έτσι με το ξενοδοχείο? Πριν λίγο καιρό που έψαχνα να δω τι παίζει έβρισκα τέλεια δωμάτια με 50 ευρώ την βραδυα..
Καλησπέρα , ένα απο τα πιο ωραια μου ταξιδια!! και εγω ετσι προκατειλημμενη ειχα παει! Η ατμοσφαιρα, η ενεργεια, τα αξιοθεατα, τα φαγητα. Ολα πολυ πολυ ομορφα! Καλα ταξιδια!!!Πρώτη φορά στην Κωνσταντινούπολη, πρώτο ταξίδι στην Ανατολή. Πήγα εντελώς ανυποψίαστος και ίσως και ελαφρώς προκατειλημμένος, το παραδέχομαι, για κάτι μέτριο. Έχοντας δει το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης και έχοντας πάρει μια γερή δόση όλα αυτά τα χρόνια δυτικής κουλτούρας μάλλον είχα συνηθίσει και δεν ήξερα τι να περιμένω, αφήστε που και στην Κων/πολη οι τρομοκρατικές επιθέσεις δε λείπανε ποτέ, ήταν και η χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μέχρι πρόσφατα λόγω του πραξικοπήματος (ας το πούμε...) από το καλοκαίρι του 2016, είναι που είχα στο μυαλό μου και κάποιους άλλους προορισμούς ως προτεραιότητα. Έτσι η Πόλη, ένα πολύ εύκολο (μόνο 1 ώρα απόσταση με αεροπλάνο από Αθήνα) και πολύ (πολύ όμως) οικονομικό ταξίδι έπρεπε να περιμένει 8 χρόνια (απ'όταν ξεκίνησα την ταξιδιωτική μου δραστηριότητα) για να πραγματοποιηθεί.
Το κρατούσα για το τέλος αλλά θέλω να το μοιραστώ τώρα γιατί δεν κρατιέμαι. Ερωτεύτηκα την Κωνσταντινούπολη! Και δεν το περίμενα καθόλου. Πώς είναι όταν βγαίνεις ένα blind date με πρόσωπο που, οκ, σου είναι και λίγο αδιάφορο αλλά δεν έχεις και κάτι καλύτερο να κάνεις βρε αδερφέ το βράδυ και τελικά σου πέφτει το σαγόνι; Αυτό.
Στις αποβάθρες του Eminönü
View attachment 264512
Έχουν περάσει 2 εβδομάδες σχεδόν απ'όταν επέστρεψα και είμαι ακόμα εκεί. Ακόμα έχω στο μυαλό μου τα δρομάκια στο Cihangir και την πολύβουη Istiklal, τις πραμάτειες των εμπόρων στο Grand Bazaar και τα πολύχρωμα καφέ στο Φανάρι. Και φυσικά τους μπακλαβάδες. Πόσο μπακλαβά να έφαγα; Έχασα το μέτρημα! Τους έχω τρελάνει όλους, όλο για αυτό το ταξίδι μιλάω, το φωνάζω όπου σταθώ κι όπου βρεθώ. Κόλλημα.
Ηλιοβασίλεμα στο Βόσπορο.
View attachment 264513
Τα παραπάνω φυσικά δε σημαίνουν ότι δεν είχαμε και τα μικρά ευτράπελα που συνοδεύουν σχεδόν κάθε ταξίδι (όπως για παράδειγμα το δωμάτιο του ξενοδοχείου, μεγάλη επιτυχία).
Όλα αυτά θα τα δούμε με τη σειρά, με tips και προτάσεις και με πολλές φωτογραφίες.
Hadi başlayalım - ξεκινάμε!