_antonis_
Member
Καλη χρονια!
Καποιες ερωτησεις...
1.
Υπαρχει καποιος τροπος να δω, ανα αεροδρομιο της ελλαδας, τι ειδους δρομολογια υπαρχουν?
Εκτος απο ελ.βενιζελος που εχει σχεδον ολους τους προορισμους, θα με ενδιεφερε να ξερω ανα αεροδρομιο ποιοι προορισμοι/δρομολογια υπαρχουν. Ειναι κουραστικο να δοκιμαζω πχ. απο ροδο για βρετανια, και να μου λεει το συστημα οτι δεν υπαρχει(παραδειγμα). Θα ηθελα να δω με μια ματια -κι οχι ψαχνοντας-δοκιμαζοντας επι ωρες- για το ταδε αεροδρομιο(πχ ροδου), προς ποιους ευρωπαικους προορισμους μπορω να πεταξω.
2.
Εν ετει 2010, οπως μαθαινω, ακομη υπαρχουν προβληματα με χαμενες αποσκευες. Γιατι χανονται? Σε τι ποσοστο συμβαινει αυτο το ασχημο φαινομενο? Τι μπορω-αν μπορω- να κανω για ελαχιστοποιησω να μου συμβει ενα τετοιο συμβαν?
3.
Τι ειναι πιο πρακτικο και γιατι? Βαλιτσες(κλασικου τυπου θα ελεγα) ή τα σακβαγιαζ?
4.
Υπάρχει καποιος περιορισμος στα ευρω που μπορω να εχω επανω μου σε μετρητα, οταν ταξιδευω σε καποια ευρωπαικη χωρα? Αν ξερει καποιος και για ελβετια, ας πει.
Για το 2 και το 3, το 2 πρώτα, γιατί χάνονται δεν ξέρω, αλλά αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις μια και λαχανί βαλίτσα αν βρείς ώστε και να χαθεί να μη σε πάνε στο δωμάτιο με τις χιλιάδες μαύρες βαλίτσες, αλλά να θυμούνται όλοι τη λαχανί σου!!!
Για το 3, προσωπικά βαλίτσα με ροδάκια. Απορώ γιατί παλιά κουβαλούσα σακ βουαγιάζ σα γα'ι'δούρι, ενώ υπήρχαν οι βαλίτσες με ροδάκια....
Αλλά όσον αφορά το 4 δε νομίζω να υπάρχει κανενας περιορισμός, αν και στα ταξίδια μου προτιμώ τη πιστωτική για να μη κουβαλάω μετρητά που μπορεί εύκολα να χάσω ή να με κλέψουν...Απλά πάντα κρατάω και κάμποσα ευρώ για μικροέξοδα ή για μέρη που μπορεί να μη δέχονται πιστωτικές.