trelokefalonitis
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Καλαβρυτα Σ/Κ...
- Ταξίδι-Όνειρο
- ΑΝΤΑΡΤΙΚΗ...
Περιεχόμενα
Ως γνησιος ελληνας και εγω αποφασισα σχεδον την τελευταια στιγμη να οργανωσω τις διακοπες των χριστουγεννων τελευταια στιγμη.Αρχες Νοεμβριου αρχισαμε να ψαχνουμε τι θελουμε εντος η εκτος.Και επειδη λιγο πολυ τα χριστουγεννα οι τιμες ειναι ιδιες τι εντος τι εκτος ο κλιρος επεσε στην πανεμορφη Φινλανδια.28/12-2/1/08 μας ενοιμερωσε το ταξιδιωτικο γραφειο οι πολυποθυτες ημερομηνειες.Επιτελους ηρθε ετοιμασαμε βαλιτσες και βουρ για αεροδροιο οπου μας περιμεναν και τα υπολοιπα μελη τις εκδρομης μεσω του γραφειου που ειχαμε κλεισει.Αφιξει στο αεροδρομιο του ΚΕΜΙ μικρο χωριο ελαχιστοι κατοικοι παραδωσιακο μεν ερημο δεν.Αφου φαγαμε την πρωτη κρυαδα μιας και αφησαμε την Αθηνα στους 15 βαθμους και πεσαμε στους -5 συνεχισαμε την περιοιγηση στην πολη.Τρομερες εκκλησιες ψηλες να σου κοβετε η ανασα δρομοι πεντακαθαρη οι ανθρωποι (οσους ειδαμε)ευγενεστατοι και χαμογελαστοι.Μας αμολυσαν λοιπον στην πολη για την πρωτη γνωριμια μια βολτουλα για φαγητο, και ραντεβου σε 3ωρες παλι πισω στο σημειο του ραντεβου.Εκει εγινε και η πρωτη γνωριμια με ενα αλλο ζευγαρι απο το γρουπ με σχεδον τα ιδια θελω απο μια εκδρομη και τεριαξαμε στην παρεα.Μπηκαμε σε ενα εστιατοριο για φαγητο καθισαμε και ενας ευγενεστατος κυριος μας καλωσορισε και μας εδωσε τα menu...Πιτσα με σολωμο,μακαρονια με σολωμο,σαλατα με σολωμο,σολωμο σκετο,σολωμο σολωμο σολωμο...Ρε παιδια λεω παλι ψαρι δεν μπορω αλλο θελω κρεας.Μαλιστα μου λεει γυριζει σελιδα.....πιτσα με ταρανδο,μακαρονια με ταρανδο,σαλατα με ταρανδο κτλ κτλ....Αμαν την πατισαμε ας δοκιμασουμε για αυτο ηρθαμε αλλωστε για το διαφορετικο.Μακαρονια με ταρανδο εγω πιτσα με σολωμο η κοπελα μου ετσι αν δεν τρωγετε κατι απο τα δυο να μην μεινουμε νοιστηκοι...Για να μην πολυλογο ο ταρανδος ηταν σαν να τρως κοντρα πλακε με σαλτσα απο πανω κοκαλο ευτυχως η πιτσα τρογωταν και την τσακισαμε.Επιστροφη στο πουλμαν για να παμε στην καρδια της Φινλανδιας Ροβανιεμι οπου και θα διανυκτερευαμε.Η διαδρομη ολα τα λεφτα.Χιονισμενα τοπια σπιτακια απομωνομενα το τελειο περιβαλλον μονο που τα κοιτουσες σκεφτοσουν οτι θα μποροσους να μεινεις μια ζωη εκει...Μετα απο ταξιδι 4 ωρων φτασαμε αλλα η κουραση του πουμλαν μας αποζημιωσε πληρως με αυτο που αντικρισαμε.Το ξενοδοχειο λεγοταν Santa Claus απλα υπεροχο μαγικο η πολυτελεια στο μεγαλειο της.Κατεβηκαμε για φαγητο και μπορω να πω οτι το σκεφτομουν να κατεβω γιατι δεν ηθελα να φαω ουτε σολωμο ουτε ταρανδο.Για καλη μου τυχη να ειναι καλα η κοπελα μου που με παροτρινε να κατεβω ειχε σε μια γωνια kids menu κεφτεδακια πατατες τιγανητες και τι αλλο greek salad..Ουαου πεσαμε με τα μουτρα εμεις και πολλοι αλλοι......Μας ενοιμερωσε ο leader(πολυ καλο παιδι)οτι αυριο εχει ξυπνημα νωρις το πρωι για να παμε στο περιφιμο χωριο του Αι Βασιλη...Υπνο λοιπον και εγερτηριο στις 7 για πρωινο.
29/12...Το ξυπνητηρι και το τηλ του ξενοδοχειουχτυπανε ατελειωτα.Ξυπναω και μεχρι να συνηδειτοπιεισω που ειμαι με ποιανουν τα νευρα μου τοσο ευκολα οσο ευκολα εφυγαν....Το χαμογελο μεχρι τα αυτια.Κατευαινουμε γρηγορο πρωινο αλλα νορμαλ και στο bus.Εξω ακομη νυχτα η ωρα 8 το πρωι κατι δεν παει καλα,εδω τους εχει ξεχασει ο ηλιος λεμε και γελαμε.Παρολο που ειμασταν πολλα ατομα 2 bus γεματα σε αυτο που ειμασταν εμεις ηταν πολυ καλοι ανθρωποι ολοι χωρις γκρινιες κτλ.
Φτασαμε επιτελους και με ειχε γαει η περιεργεια να δω πως ειναι ειχα ακουσει τοσα πολλα που δεν ηξερα τι να πιστεψω τελικα.Αυτο που πρωτοαντικρισα με αποζημοιωσε εμενα και τους υπολοιπους.Παντου χιονι κατασπρο και πεντακαθαρο παρολο τον κοσμο σπιτακια με μεγαλες σκεπες και λαμπακια γυρω γυρω πολυχρωμα να αναβοσβηνουν τραγουδια χριστουγεννιατικα να παιζουν παντου,μικρα παιδακια να τρεχουν και να παιζουν χιονοπολεμο,χαμογελα παντου, μαγευτικο τοπο.Πραγματικα μου ειναι δυσκολο να περιγραψω με λογια αυτο που εβλεπα.
Περπατισαμε γυρω απο τα διαφορα σπιτακια που τα πιο πολλα βεβαια ηταν τουριστικα(μην ξεχνιομαστε κιολας)και δωσαμε ραντεβου με τους υπολοιπους εξω απο το σπιτι του Αι Βασιλη για φωτο και αναμνηστικα.Ενταξει το ομολογω εκει ηταν πληρη τουριστικο και φαρμακειο.25euro η φωτο αλλα τι να κανεις δεν πας καθε μερα στο χωριο του Αι Βασιλη.Η ωρα ειχε παει 11 και αρχισε δειλα δειλα να ξημερωνει.Στις 11 και μιση ηταν τελειως μερα.Να την κανει ο θεος μερα σαν συνεφιασμενη κυριακη ηταν.Βλεπεις εδω ξημερωνει στης 11 και νυχτωνει στης 4 το χειμωνα.
Μετα απο πολυ ποδαροδρομο και αγορες ηρθε η ωρα του γυρισμου στην βαση μας.Βραδυ πλεον γυρισαμε στο ροβανιεμι στο ξενοδοχειο για φαγητο βολτα οσοι ηθεκαν και υπνο για τους υπολοιπους.
\αυτα προς το παρον παιδια κουραστηκα να γραφω η συνεχεια αυριο....αν σας κουρασα με τοσες λεπτομερειες sorry...:roll::roll::roll::roll:
29/12...Το ξυπνητηρι και το τηλ του ξενοδοχειουχτυπανε ατελειωτα.Ξυπναω και μεχρι να συνηδειτοπιεισω που ειμαι με ποιανουν τα νευρα μου τοσο ευκολα οσο ευκολα εφυγαν....Το χαμογελο μεχρι τα αυτια.Κατευαινουμε γρηγορο πρωινο αλλα νορμαλ και στο bus.Εξω ακομη νυχτα η ωρα 8 το πρωι κατι δεν παει καλα,εδω τους εχει ξεχασει ο ηλιος λεμε και γελαμε.Παρολο που ειμασταν πολλα ατομα 2 bus γεματα σε αυτο που ειμασταν εμεις ηταν πολυ καλοι ανθρωποι ολοι χωρις γκρινιες κτλ.
Φτασαμε επιτελους και με ειχε γαει η περιεργεια να δω πως ειναι ειχα ακουσει τοσα πολλα που δεν ηξερα τι να πιστεψω τελικα.Αυτο που πρωτοαντικρισα με αποζημοιωσε εμενα και τους υπολοιπους.Παντου χιονι κατασπρο και πεντακαθαρο παρολο τον κοσμο σπιτακια με μεγαλες σκεπες και λαμπακια γυρω γυρω πολυχρωμα να αναβοσβηνουν τραγουδια χριστουγεννιατικα να παιζουν παντου,μικρα παιδακια να τρεχουν και να παιζουν χιονοπολεμο,χαμογελα παντου, μαγευτικο τοπο.Πραγματικα μου ειναι δυσκολο να περιγραψω με λογια αυτο που εβλεπα.
Περπατισαμε γυρω απο τα διαφορα σπιτακια που τα πιο πολλα βεβαια ηταν τουριστικα(μην ξεχνιομαστε κιολας)και δωσαμε ραντεβου με τους υπολοιπους εξω απο το σπιτι του Αι Βασιλη για φωτο και αναμνηστικα.Ενταξει το ομολογω εκει ηταν πληρη τουριστικο και φαρμακειο.25euro η φωτο αλλα τι να κανεις δεν πας καθε μερα στο χωριο του Αι Βασιλη.Η ωρα ειχε παει 11 και αρχισε δειλα δειλα να ξημερωνει.Στις 11 και μιση ηταν τελειως μερα.Να την κανει ο θεος μερα σαν συνεφιασμενη κυριακη ηταν.Βλεπεις εδω ξημερωνει στης 11 και νυχτωνει στης 4 το χειμωνα.
Μετα απο πολυ ποδαροδρομο και αγορες ηρθε η ωρα του γυρισμου στην βαση μας.Βραδυ πλεον γυρισαμε στο ροβανιεμι στο ξενοδοχειο για φαγητο βολτα οσοι ηθεκαν και υπνο για τους υπολοιπους.
\αυτα προς το παρον παιδια κουραστηκα να γραφω η συνεχεια αυριο....αν σας κουρασα με τοσες λεπτομερειες sorry...:roll::roll::roll::roll: