orestcrete
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Iceland
- Ταξίδι-Όνειρο
- New Zealand
Δεν θα συμφωνησω καθολου μαζι σου ... Θα δωσω ενα παραδειγμα χωρις καμια διαθεση προβολης του εαυτου μου ... Πριν 1,5 μηνα με τις απεργιες των ελεγκτων εναεριας κυκλοφοριας ηρθε μια κοπελα απο Μοσχα με την οποια ειχαμε ανταλλαξει απλα 2 μηνυματα στο couchsurfing και τις ειχα δωσει το τηλεφωνο μου σε περιπτωση που χρειαστει κατι .. Λογω της απεργιας,εφτασε τελικα Αθηνα 2ωρα το πρωι και μου εστειλε μηνυμα οτι ειναι στο αεροδρομιο και δεν ξερει πως να παει στη Νεα Μακρη .. Πηγα και την πηρα απο εκει και την πηγα στην Νεα Μακρη ..Εγώ πάλι πιστεύω ότι το λεγόμενο couchsurfing spirit που διακατέχει τα μέλη της κοινότητας (όπως τα ίδια διατείνονται) δεν είναι τίποτα άλλο παρά η αναζήτηση τζάμπα στέγης και όχι η ανταλλαγή εμπειριών και ιστοριών. Υπάρχουν άλλα δίκτυα όπως το GlobalFreeloaders ή το Hospitality Club που αυτοχαρακτηρίζονται ως δίκτυα εύρεσης δωρεάν διαμονής και δε λειτουργούν κάτω απ' το μανδύα του λεγόμενου couchsurfing spirit και της ανταλλαγής εμπειριών. Αυτά είναι πολύ πιο τίμια.
Τι θελω να πω με αυτο:οπως καταλαβαινεις δεν μου καπνισε ξαφνικα να παω στο αεροδρομιο στις 3ωρα τα ξημερωματα .. το εκανα επειδη αν δεν πηγαινα θα κοιμοτανε ολο το βραδυ στο αεροδρομιο και το επομενο πρωι θα εκανε τουλαχιστον αλλες 2 ωρες να παει Νεα Μακρη .. ασε που εκει που ηθελε να παει σιγα να μην το εβρισκε ποτε της .. το ευχαριστω της που μου το ελεγε και μου το ξαναλεγε μου εφτανε .. Και για να προλαβω τυχον παρεξηγηση,δεν "ετρεχε" τιποτα με την κοπελα ουτε ειχα τετοιο σκοπο αλλωστε ..
Τωρα αν οι φιλοι σου ειχαν τετοια αποψη τοτε θελω να πιστευω οτι ηταν εξαιρεσεις .. Και να στο θεσω και αλλιως .. Και να σε φιλοξενουν μονο και να μην φιλοξενεις(τσαμπατζης κατα τα λεγομενα σου) και παλι γνωριζεις την πολη που θα πας μεσω των κατοικων της και ετσι ξερεις που θα πας,ξερεις τι θα κανεις και κυριως ζεις την πολη μεσα απο τα ματια των κατοικων της οποτε δεν το βρισκω απαραιτητα κακο ..
Και εκατο ωρες να καθομαι να σου μιλαω για αυτο δεν θα φτανουν και δεν μπορω να κανω καποιον να αλλαξει γνωμη και αποψη επι του θεματος γιατι πολυ απλα το "couchsurfing spirit" οπως το ονομαζεις σιγουρα δεν ταιριαζει σε ολους .. Και δεν το λεω με καμια ειρωνικη διαθεση ..