• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Φιλοξενία μεταξύ ταξιδιωτών

tita

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
κι εγώ φιλοξένησα μέσω του couchsurfing κάποια άτομα, και με φιλοξένησε ένα στο Βέλγιο. Εμπειρία; καταπληκτική. Ακόμα και όταν φιλοξενείς είναι σαν να ταξιδεύεις κι εσύ. Βλέπεις τη ζωή σου και τον τόπο σου μέσα από τα δικά τους μάτια, και πιστέψτε με, βλέπεις πολύ πιο καθαρά το τι είναι ουσιαστικό και τι όχι. Έχω να πω πολλά, και ίσως το πάρω απόφαση κάποια στιγμή να τα γράψω. Ακόμα και να μην μπορώ να φιλοξενήσω κάποιον κάποια περίοδο, προσπαθώ να πηγαίνω στις τοπικές συναντήσεις της ομάδας εδώ στο Άμστερνταμ και έτσι κάθε βδομάδα γνωρίζεις νέο κόσμο και ταξιδευτές από όλο την υφήλιο!

giwrgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Περου,Περου,Περου,Περου..
μεσω του virtualturist.com και χωρις αφορμη για ανταλλαγη σπιτιων η φιλοξενια,γνωρισα ενα ζευγαρι απο ουρουγουαη το οποιο με ρωτησε καποια στιγμη,καθως ειχαν σκοπο να ταξιδεψουν σε πολλα μερη της γης συμπεριλαμβανομενης και της ελλαδας,αν μπορουσα να τους βοηθησω με εισητηρια του οσε,και καποια στιγμη πανω στη κουβεντα,τους ανεφερα οτι αν θελανε μπορουσαν να μεινουν και στο σπιτι μου..ετσι ηρθαν εδω λιγες μερες πριν φυγω για βενεζουελα,τους εδωσα εν λευκω τα κλειδια του σπιτιου μου,τους γνωρισα τη πολη,μεχρι και στο ..ραδιο μιλησαμε,και γενικα 3 μερες περασαμε σουπερ...αν και δεν εχει να κανει με αυτο'καθαυτο το σαιτ ανταλλαγης ταξιδιωτων,το γραφω αυτο λεγοντας οτι οντως σαν εμπειρια ειναι μοναδικη(αλλωστε και στη τελικη..για τα προσχηματα και μονο)τα παιδια υποσχεθηκαν οτι οταν παω καποια στιγμη στο μονεβιδεο,οτι χρειαστω θα το εχω..:D,αλλα και πιστευω τους βοηθησα να γνωρισουν απο τον τερκενλη...μεχρι τοη παραδοσιακη κουζινα και τη νυχτερινη θεσσαλονικη..:clap::clap:..και η χαρα που ενιωσα ηταν κατι που δεν ανταλασεται με τιποτα..:D:D
μαλιστα φευγοντας εκτος απο μια σημαιαρα που κυματιζει στο σπιτι μου,μου αφησαν δωρο και ολο το σετ με το ματε τους,κατι που το εκτιμησα πολυ...(και καποιοι το δοκιμασαμε στο ελατοχωρι..:haha::haha:)

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
είμαι γραμμένος μόνο για παρέα (καφέ όπως το λέμε εκεί).
έχω συναντηθεί εδώ με μερικά ζευγάρια κάναμε αρκετή παρέα.
είδα τελευταία μια τεράστια διαφορά μεταξύ ζευγαριού ηλικιωμένων από Ινδία και αντίστοιχου από Ν. Ντακότα. Η πολιτιτιστική ανωτερότητα του ζευγαριού εξ Ινδίας ήταν φανερή σε πολλές περιπτώσεις. Κάποια στιγμή θα περάσω λεπτομέρειες στο social γιατί σηκώνει πολύ συζήτηση.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
είμαι γραμμένος μόνο για παρέα (καφέ όπως το λέμε εκεί).
έχω συναντηθεί εδώ με μερικά ζευγάρια κάναμε αρκετή παρέα.
είδα τελευταία μια τεράστια διαφορά μεταξύ ζευγαριού ηλικιωμένων από Ινδία και αντίστοιχου από Ν. Ντακότα. Η πολιτιτιστική ανωτερότητα του ζευγαριού εξ Ινδίας ήταν φανερή σε πολλές περιπτώσεις. Κάποια στιγμή θα περάσω λεπτομέρειες στο social γιατί σηκώνει πολύ συζήτηση.
Ε, δε νομίζω ο τυχαίος Ινδός να καταφέρνει να πάρει βίζα και να πορευτεί προς Ελλάδα... Καλώς ή κακώς, μόνο η Ελίτ της κοινωνίας τους μπορεί να φτάσει ως εδώ.

geopnd

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδινο-Σκωτια
Ταξίδι-Όνειρο
μεξικο
ειμαι πολλα χρονια στο couchsurfing. η εμπειρια παιδια ειναι απιστευτη.εχω μεινει και εχω φιλοξενισει παρα πολλυ κοσμο.απο παντου.φιλανδια,γερμανια,ολλανδια,μεχρι αμερικη,καναδα,τουρκια κτλ.εδινα τα κλειδια του σπιτιου μου,πηγαινα για δουλεια και απο το σπιτι δεν εχει κλαπει ουτε μανταλακι.βεβαια εχω προφιλ με πολλα references και καποια αλλα κομφορ το οποιο με ανεβαζει πολυ σε εμπιστοσυνη.εννοειται πως καποιος χωρις references προφιλ κτλ δεν το συζητηω να μεινει σπιτι μου.εχω περασει μοναδικες στιγμες με αυτα τα ατομα.δεν πρεπει με τιποτα ομως να το δειτε σαν ''παω καπου και μενω free''.εγκληματικοτο λαθος και θα φατε χ πανηγυρικο,γιατι αργα ή γρηγορα θα σας παρουν χαμπαρι.εχω παει εξωτερικο και επειδη λογω παρεας ή mood εμεινα σε hostel ή καμπινγκ.αλλα ειχα ηδη συννενοηθει με κοσμο να βρεθουμε εξω,για ποτακι,παρτυ,φαγητο κτλ.γνωρισα μεγαλες προσωπικοτητες και χαρακτηρες μεσω αυτης της μεγαλης παρεας.δεν εχω λογια να εκφρασω ποσο τυχερος ειμαι και τι εχω κερδισει μεσα απο αυτο.βεβαια και εγω σκυλιαζω να δωσω την τελεια φιλοξενια,να περασει τελεια ο κοσμος,να τον γυρισω οπου θελει,ασχετα αν ειμαι πτωμα απο την δουλεια.η ηθικη ικανοποιηση τα ξεπερναει ολα.απο τις καλυτερες στιγμες ενα παρτυ στην μαδριτη,ενα στην βαρκλωνη,ενα ζευγαρι πορτογαλων που μας φιλοξενισε,ενας τουρκος,μια καναδη και ενας αμερικανος που ηρθαν παρεα και με αυτα που δοκιμασαν φυγανε εντελως καμμενοι.η καναδη ηπιε τσιπουρο,μπυρα και μαλαματινα μεσα σε μιση ωρα.την προειδοποιησα οτι ειναι εγκληματικο αλλα δεν με ακουσε.χαλια η κοπελα αλλα ειχε ενα χαμογελο μεχρι τα αυτια.και να μην ξεχασω το ελληνοτουρκικο meeting στην θεσσαλονικη.περισσοτερα απο 120 ατομα καναμε την συμπρωτευουσα ανω κατω...να ξερετε παντως πως αυτη η φαση δεν αρμοζει σε καζανοβες,ματσο,ντεμεκς,ντιβες,σεξιστες,αλαζονες,ρατσιστες,εθνικιστες και ολα τα ωραια.αν ανηκεις σε καποια απο αυτες τις κατηγοριες μολις εχασες πεντε λεπτα απο την ζωη σου διαβαζοντας αυτες τις γραμμες

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Ε, δε νομίζω ο τυχαίος Ινδός να καταφέρνει να πάρει βίζα και να πορευτεί προς Ελλάδα... Καλώς ή κακώς, μόνο η Ελίτ της κοινωνίας τους μπορεί να φτάσει ως εδώ.
βεβαίως Κώστα, αξιοσέβαστοι, ευγενικοί και με τα δωράκια τους...στο πρόσωπο τους έβλεπες όλη τη σοφία της Ινδικής παράδοσης

ThanasisU2

Member
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
μια μικρή παράκληση

μόλις τ'ωρα μπήκα κι γω στο κόλπο με το couchsurfing, κι ψάχνω γνώστους του φορούμ, για να γίνουμε φίλοι κι στο καναπεδοσερφ :Ρ

θενκς!

stellina

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εκουαδορ
Ταξίδι-Όνειρο
παντού
Είμαι μέλος στο couchsurfing εδώ και ένα χρόνο περίπου, αλλά έχω βάλει στο status "μόνο για καφέ''. Δεν είχα ασχοληθεί ποτέ, μιας και δεν μου είχε στείλει κανείς κάποιο μήνυμα μέχρι φέτος που συναντήθηκα με μία κοπέλα από τη Ρωσία. Στην αρχή ήμουν λίγο διστακτική για το τί θα λέμε με έναν ξένο άνθρωπο τόσες ώρες, αλλά στο τέλος περάσαμε πολύ όμορφα. Βλέπεις με διαφορετικό μάτι την πόλη σου και τις συνήθειές σου και γενικά ήταν πολύ αναζωογονητικό!
Επίσης, παίρνοντας αφορμή, θα ήθελα να ρωτήσω, σε ποιά μέρη της Αθήνας θα ξεναγούσατε έναν ταξιδιώτη αν είχατε ένα απόγευμα -δεδομένο του ότι έχει δει τα βασικά (Σύνταγμα, Θησείο, Πλάκα κλπ) ήδη?-

ioannisp

Member
Επόμενο Ταξίδι
το σκέφτομαι ...
Είναι φανταστική εμπειρία το Couchsurfing. Το έχω χρησιμοποιήσει όχι για να μείνω αλλά για να ξεναγήσω και να ξεναγηθώ και κάθε περίπτωση ήταν τέλεια. Τα άτομα αυτά έχουν τη νοοτροπία του ταξιδιώτη και έχουν τα ίδια γούστα με μας, τι καλύτερο;;;;;

argiro

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδια με το νου...
Ταξίδι-Όνειρο
Θιβέτ, ΗΠΑ, Αίγυπτο
Τώρα 1 χρόνο είμαι κι εγώ μέλος του CouchSurfing :p
Το καλοκαιρί δέχτηκα πολλά μηνύματα για πληροφορίες σχετικά με την Κρήτη, προτάσεις για φαγητό και εκδρομές..απο αυτά που με ρωτούσαν κατάλαβα ότι είναι πολύ θετικό να μπορείς να μιλήσεις με έναν ντόπιο και να σου λύσει καποιες απορίες!
Δέχομαι ότι μεγάλο μέρος των πληροφοριών υπάρχει στο διαδίκτυο...αλλά όχι όλα! ;) Οπότε εκεί φαίνεσαι χρήσιμος!
Συνάντησα κιόλας ένα παιδί από Λίβερπουλ...το οποίο με προσκάλεσε να πάω κι εγώ!

Ivana

Member
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
μπήκαμε και εμείς πρόσφατα, και η πρώτη ζήτηση την δεχτήκαμε...έχουμε τον πρώτο επισκέπτη την Παρασκευή....
μάλιστα δεν θα μάθουμε και πολλά καινούργια επειδή είναι Σέρβος, αλλά ελπίζω να έχουμε καλή εμπειρία και ακόμα καλύτερες "ξένες" στο μέλλον.

maraki86

Member
Παιδιά μια ερώτηση. Για να κάνω προφιλ στο couchserfing πρέπει να πληρώσω με πιστωτική? Το ρωτάω γιατί μου ζητάει στοιχεία. Γιατί γίνεται αυτό?
Όποιος μπορέσει ας μου απαντήσει γιατί θέλω οπωσδήποτε να κάνω προφιλ!

Ευχαριστώ πολυ!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα