• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Φιλοξενία μεταξύ ταξιδιωτών

ipanag

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Είχα γράψει ένα κειμενάκι στο forum του Εξάντα.
Φαντάζομαι θα σας ενδιαφέρει:

Για τους πιο τολμηρούς ταξιδιώτες και όσους ενδιαφερόνται για περισσότερες εμπειρίες συστήνω 2 sites που και εγώ πρόσφατα ανακάλυψα. http://www.hospitalityclub.org/ και http://www.couchsurfing.com/. Οι σελίδες αυτές αποτελούν μια κοινότητα ανθρώπων απ' όλο το κόσμο που προσφέρουν φιλοξενία στο σπίτι τους ή απλά διατίθονται να δείξουν την πόλη τους σε έναν ταξιδιώτη. Η συμμετοχή στην κοινότητα είναι δωρεάν και η προσφορά των μελών γίνεται χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Δεν είστε υποχρεωμένοι να φιλοξενήσετε για να σας φιλοξενήσουν. Προφανώς θα αναρωτιέστε πώς λειτουργεί κάτι τέτοιο. Βασίζεται σε ανθρώπους με ανοιχτό μυαλό, ανθρώπους που τους αρέσει να προσφέρουν, που βρίσκουν ενδιαφέρουσα τη γνωριμία με άλλους ταξιδιώτες και που τελικά όταν φιλοξενούν κάποιον έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν πράγματα για το πολιτισμό μιας χώρας χωρίς να ταξιδέψουν εκεί. Ο καθένας επιλέγει αν και ποιον θα φιλοξενήσει, βάσει της περιγραφής που κάνει κάθε μέλος για τον εαυτό του (ενδιαφέροντα, κλπ) αλλά και της κριτικής που του έχουν κάνει άλλα μέλη που γνώρισε στο παρελθόν. Οι κοινότητες αυτές έχουν πάνω από 200 χιλιάδες μέλη σε όλο τον κόσμο και περίπου 1000 από την Ελλάδα. Εκτός από το οικονομικό κέρδος, ένας ταξιδιώτης έχει έτσι την ευκαιρία να γνωρίσει πολύ καλύτερα ένα τόπο, να δει τον πραγματικό τρόπο ζωής άλλων ανθρώπων και να ανταλλάξει απόψεις μαζί τους. Είναι εξαιρετική εμπειρία!
Πρόσφατα ταξίδεψα σε Βουδαπέστη και σε Ρουμανία, γνωρίζοντας καταπληκτικούς ανθρώπους, πολύ φιλικούς και με όρεξη να βοηθήσουν περισσότερο απ' όσο φαντάζεστε. Το ταξίδι αποκτά μια νέα διάσταση και οι εμπειρίες που αποκομίζει κάποιος είναι πολύ πιο πλούσιες!

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Το Couchsurfing έχει γίνει πραγματικό φαινόμενο, και σίγουρα ένα ταξίδι τέτοιο σου δίνει διαφορετικές εμπειρίες απ'ότι ένα "συνηθισμένο" ταξίδι που πας solo.

Θα ήθελα κάποια στιγμή να το κάνω αυτό, αλλά θέλει λίγο ψάξιμο και αρκετό χρόνο να μπεις στη φιλοσοφία του couchsurfing. Ελπίζω στο μέλλον να τα καταφέρω.

ipanag

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Δεν είναι και τόσο δύσκολο. Λίγο προσοχή στην επιλογή ανθρώπων θέλει. Και γω αρχικά το είδα μόνο για συνάντηση έξω στο δρόμο για λίγες ώρες, αλλά γρήγορα μπήκα και στην ιδέα της συγκατοίκησης για λίγες μέρες. Φοβερή εμπειρία για όσους έχουν όρεξη.

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Δεν έχεις κι'άδικο.

Εγώ έτσι κι'αλλιώς είχα στο μυαλό μου να ξεκινήσω κάποια στιγμή μια απόπειρα για ένα ταξίδι όσων μελών του TravelStories.gr θέλουν να ταξιδέψουν μαζί έξω.

Μήπως θα μπορούσε να γίνει μέσω couchsurfing (μέχρι 2-3 άτομα φαντάζομαμι); Άνετα. Ίσως το βάλουμε μπροστά σιγά σιγά :)

dk

Banned
Επόμενο Ταξίδι
Κρουαζιέρα Αιγαίου-Dubai
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Κατα ποσο ειναι ασφαλες αυτο ρε παιδια???

ipanag

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Ασφαλές δεν είναι τίποτα, ούτε να πηγαίνεις με το αυτοκίνητο βόλτα ή στη δουλειά σου!
Από εκεί και πέρα, όταν βλέπεις ότι κάποιος έχει καλές κριτικές από πολύ κόσμο (οι οποιοί με τη σειρά τους έχουν πολλές καλές κριτικές) ε τότε μειώνεις πολύ τον κίνδυνο.
Μη νομίζετε ότι και γω το είδα άφοβα από τη πρώτη στιγμή. Έχοντας όμως ζήσει μερικές εμπειρίες πρόσφατα, έχω μείνει εντυπωσιασμένος!

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Πιστευω οτι ειναι εξαιρετικα ενδιαφερον και σιγουρα θα με ενδιεφερε κατι τετοιο αν ημουν εναs μοναχικοs ταξιδιωτηs αυτου του κοσμου.Τωρα που εχουν αλλαξει οι καταστασειs για εμενα δεν υπαρχει περιπτωση..
Χα! θυμαμαι πριν απο αρκετα χρονια ειπα στουs γονειs μου για το προγραμμα ανταλλαγηs σπιτιων , ξερετε..πηγαινε διακοπεs στο σπιτι μου στην Κερκυρα , κι εγω θα παω στο δικο σου στιs..Μπαχαμεs. :shock:Επαθαν συγκοπη!

Συμφωνω οτι ασφαληs δεν ειναι πια κανειs πουθενα , οχι να τρελαθουμε κιολαs , αλλα πρεπει να εχουμε τα ματια ανοιχτα , αλλα επισηs και το μυαλο και την καρδια για να δεχτουμε το διαφορετικο.
Παντωs πολυ θα ηθελα να ακουσω τιs ιστοριεs σου ipanag.

Υ.Γ. Ειμαι fan του Εξαντα:)

ipanag

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Έχει μεγάλη διαφορά το τυχαίο με το να επιλέγεις εσύ αν θες να φιλοξενήσεις κάποιον ... πόσο μάλλον όταν βασίζεσαι σε ένα σύστημα αξιολόγησης μεταξύ των μελών μιας κοινότητας.
Όσο για τις ιστορίες μου ... πρέπει να γράψω ολοκληρωμένα άρθρα ... το έχω στο νου μου.
Εν συντομία, να πω στη Βουδαπέστη ότι μια ηλιόλουστη μέρα του Απρίλη, αντί να πάμε στα μουσεία, πήραμε ποδήλατα και πήγαμε έξω από τη πόλη σε ένα δάσος και περάσαμε καταπληκτικά. Στο Βουκουρέστι πήγαμε με το αυτοκίνητό τους βόλτα 2 μέρες στην Τρανσυλβανία και μας έδειξαν πανέμορφα μέρη. Ταξιδέψαμε μαζί σα να γνωριζόμασταν χρόνια και περάσαμε φοβερά!
...

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ακούγεται σούπερ. Περιμένω με αγωνία τις περιγραφές σου. :)

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Κι εγώ περιμένω λεπτομέρειες.

maria

Member
Ακούγεται πράγματι πολύ ενδιαφέρον. Τώρα για το αν είναι ασφαλές ή όχι, νομίζω ότι είναι το ίδιο περίπου με το να πας σε ένα οποιοδήποτε ξενοδοχείο και να έχεις στο διπλανό δωμάτιο έναν άγνωστο.

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Τώρα για το αν είναι ασφαλές ή όχι, νομίζω ότι είναι το ίδιο περίπου με το να πας σε ένα οποιοδήποτε ξενοδοχείο και να έχεις στο διπλανό δωμάτιο έναν άγνωστο.
Μήπως υπερβάλλεις λιγάκι;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills