Παιδια ξερει κανενας τιποτα για τα μερη Φενεος-Γκουρα-Λιμνη Δοξα, με ρωταει μια φιλη που θελει να παει αν ξερουμε τιποτα και ειδικα για κανενα δωματιο οτι αλλο υπαρχει.
Είναι πολύ καλή επιλογή!
Για καταλύματα δεν έχω τηλέφωνα γιατί -δυστυχώς- έχω πάει ολοήμερη στα μέρη αυτά! Έχει καλό φαγητό και μαγευτικά τοπία. Η Λίμνη της Δόξης είναι τεχνιτή και έχει ένα πάρα πολύ γραφικό εκκλησάκι στο κέντρο της! Μέτα την στυμφαλία ο δρόμος έχει αρκετές στροφές και πιάνει πολύ χιόνι (ανάλογα την εποχή βέβαια) και πάγο! Νομίζω ότι είναι από τις καλές επιλογές!
οπως εγραψα και σε αλλο ποστ,εμεις μεναμε στο ξυλοκαστρο σε φοβερο-πραγματικο-πενταστερο μπουτικ ξενοδοχειο,πολυτελεστατο,μολις 25 λεπτα καλου δρομου απο τα τρικαλα,για γκουρα παραπανω..η γκουρα ηταν πανεμορφη,οπως περασαμε,στην πλατεια του χωριου εδειχνε πολυ ωραιο το αρχοντικο πρεδαρη,καλα να περασεις
Το πιο γραφικό και ταυτόχρονα τουριστικά αξιοποιημένο μέρος για να μείνεις στην περιοχή είναι τα Τρίκαλα! Εγώ είχα μείνει στον ξενώνα Νύμφες στα Μεσαία Τρίκαλα και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη! Ρομαντικός, ατμοσφαιρικός και καινούργιος!
Γύρισα εχθές απο εκεί. Μέιναμε στη Γκούρα στο Αρχοντικό Πρεδάρη. Πολύ όμορφος και προσεγμένος ξενώνας (αν είσαι διατεθειμένος να δώσεις 100? για διαμονή σε ένα χωριό με ένα καφενείο). Στα Τρίκαλα μας ζητήσαν 150? για δωμάτιο του 1970 με αντίστοιχη επίπλωση και φυσικά όπου φύγει φύγει. Γενικά τα κάτω-μεσαία-άνω Τρίκαλα δεν έχουν να προσφέρουν κάτι για να δικαιολογήσουν αυτές τις τιμές. Είναι για μονοήμερη, βόλτα, καφέ και φαγητό. Κατα τα άλλα με το σύντομο πέρασμά μας εγώ το μόνο που είδα ήταν ταβέρνες και ξενοδοχεία.
Η άλλη μεριά (Γκούρα και Φενεός) έχει πιο πολύ ενδιαφέρον, πολύ όμορφο το τοπίο στη Λίμνη Δόξας και σχετικά προσγειωμένοι οι επιχειρηματίες του τουρισμού. Δυστυχώς οι ομορφιές περιορίζονται όταν κατηφορίσει κανείς προς Στυμφαλία και μέχρι το Κιάτο η διαδρομή είναι αδιάφορη.
Συμφωνω και γω μαζι σου ..καμια σχεση τα Τρικαλα με το Φενεο σε ομορφια .
Πανω απο τα Τρικαλα υπαρχει και η λιμνη Δασιου η οποια δεν ειναι γνωστη σε πολλους .Ομορφο τοπιο αλλα δεν νομιζω να συγκρινεται με το Φενεο.