• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

ΦΟΡΟΣ "ΥΠΕΡΒΑΡΩΝ" ΑΠΟ ΤΗΝ RAYNAIR

fotast

Member
Tην επιβολή «φόρου υπέρβαρων» στις πτήσεις της ανακοίνωσε πως εξετάζει η Ryanair, υποστηρίζοντας ότι το ένα τρίτο των πελατών της τάχθηκαν υπέρ της λήψης αυτού του μέτρου σε σχετική δημοσκόπηση.
Σύμφωνα με τον ιρλανδικό αερομεταφορέα χαμηλού κόστους, μεταξύ των 100.000 ατόμων που έλαβαν μέρος στη δημοσκόπηση, το 29% ψήφισε υπέρ του μέτρου.
Η Ryanair πραγματοποίησε την εν λόγω έρευνα, προκειμένου να αποφασίσει ποιά θα είναι η επόμενη επιβάρυνση που θα επιβληθεί στις πτήσεις της, μετά την πολεμική που προκάλεσε η πρόταση του επικεφαλής της Μάικλ Ο΄ Λίρι να χρεώσει τη χρήση της τουαλέτας στις πτήσεις.
Συγκεκριμένα, προτείνει επιλογή ανάμεσα στην επιβολή φόρου στα άτομα το βάρος των οποίων ξεπερνά συγκεκριμένα όρια, (130 κιλά για τους άνδρες και 100 κιλά για τις γυναίκες) ή στα άτομα με δείκτη μάζας σώματος άνω των 40 μονάδων (άτομο με ΔΜΣ πέραν του 30 θεωρείται παχύσαρκο).
Εναλλακτικά, η εταιρεία θα μπορούσε να επιβαρύνει με δεύτερο εισιτήριο τον επιβάτη το σώμα του οποίου αγγίζει και τους δύο βραχίονες της θέσης ή όσων η περίμετρος της περιφέρειας ξεπερνά τα 114 εκατοστά για τους άνδρες και τα 102 εκατ. για τις γυναίκες.
Ορισμένες αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες, μάλιστα, έχουν ήδη υιοθετήσει τέτοιου είδους μέτρα ή υποχρεώνουν τους υπέρβαρους επιβάτες να αγοράζουν εισιτήρια της Business Class, όπου οι θέσεις είναι φαρδύτερες.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Τί νά πεί κανείς?Φροντίζουν γιά τήν υγεία τών πελατών τους?

' Η θά τό πάρουν πίσω σάν τό μέτρο γιά τίς τουαλέτες πού έλεγαν πρίν από 1-2 μήνες?

skiouros82

Member
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
εμενα αυτο μου ερχεται πολυ ρατσιστικο.δεν ειναι ολοι μινιον,τι να κανουμε?και αντε αυτο με την χρηση της τουαλετας ,γελασαμε κ λιγο αλλα με αυτο δεν νομιζω να γελασουν κ πολλοι!

bloody mary

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αμαζόνιος
Τί νά πεί κανείς?
Να πει ότι ο ρατσισμός καλά κρατεί!
Προκειμένου να πάρουν κανένα φράγκο θα βρουν πολλά τέτοια.
Προτείνω να πληρώνουν παραπάνω επίσης οι άνω των 1.80, όσοι έχουν ζωηρά παιδιά, οι ανάπηροι που θέλουν και καροτσάκια, όσοι παίρνουν διουρητικά και κυρίως όσοι ροχαλίζουν. Οι τελευταίοι δε να πληρώνουν διπλό πρόστιμο όταν έχουν πιάσει και παράθυρο και σου κόβουν τη θέα :D.

skiouros82

Member
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
πεσ'τα bloody mary!!!+1!

manolism

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Δεν νομιζω οτι ειναι θεμα ρατσισμου αλλα απλα θεμα κερδους...οταν 2 νορμαλ ανθρωποι πιανουν απο μια θεση η εταιρια πληρωνεται 2 εισιτηρια...οταν ενα υπερβαρος ανθρωπος πιανει 2 θεσεις ποσα εισιτηρια πρεπει να πληρωσει;;; 1 ή 2;;;; Για την εταιρια η απαντηση ειναι 2 καθως για αυτην θα ειναι ζημία αν δεν χρεωσει το δευτερο καθισμα καθως σε αλλη περιπτωση καποιος θα καθοταν σε αυτη την θεση....

Traveller

Member
Ρε παιδιά τι ζόρι τραβάτε με τις χρεώσεις της Ryan?
Πρώτον... τα περισσότερα από αυτά τα κάνουν για διαφήμηση και δεύτερον με το ζόρι σας βάλανε να πετάξετε? Εταιρία τους είναι ότι χρεώσεις θέλουν βάζουν... αν τις βρίσκετε ρατσιστικές ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο απλά μην πετάτε με αυτούς...

skiouros82

Member
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
μα φυσικα ειναι θεμα κερδους,πως αλλιως κρατιουνται τετοιες εταιρειες?και η εταιρεια εις το ονομα του κερδους ,δεν θα λογαριασει ουτε εσενα ,ουτε εμενα..απλα δεν νομιζω οτι θα χτυπησει και πολυ καλα στο κοινο.

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Δηλαδή για να καταλάβω, εάν κάποιος είναι ανορεκτικός και του είναι αρκετή λιγότερη της μίας θέσης, θα του κάνουν επίσης έκπτωση;

Επίσης, manolism, εγώ δεν έχω δει ποτέ να έχουν παραχωρήσει σε κάποιον υπέρβαρο δεύτερη θέση, απλά τον έχουν στριμώξει περισσότερο ή απλά στριμώχτηκε περισσότερο ο διπλανός του, αλλά πολυτέλεια για δεύτερη θέση δεν έχω παρατηρήσει ποτέ μου (ακόμη κι αν έτυχε να υπάρχει αυτή η δεύτερη θέση ελεύθερη μέσα στο αεροσκάφος).

Εμένα προσωπικά θα μου ήταν πολύ πιο ενοχλητικό να έχω δίπλα μου κάποιον που βρωμάει, μήπως θα τους πλένουν πριν την είσοδό τους στο αεροσκάφος με έξτρα χρέωση;

Όπως και να το κάνουμε, αυτές οι κινήσεις είναι ρατσιστικές και καθαρά εισπρακτικές γιατί σιγά να μην νοιάζονται για τους υπόλοιπους επιβάτες.

Είναι πραγματικά απορίας άξιο το γεγονός ότι βρέθηκε ένα 29% που συμφώνησε με αυτό το μέτρο. Με τι κριτήρια όμως; Και πως τους έθεσαν τις ερωτήσεις; Γιατί κι αυτό έχει σημασία....

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Ρε παιδιά τι ζόρι τραβάτε με τις χρεώσεις της Ryan?
Πρώτον... τα περισσότερα από αυτά τα κάνουν για διαφήμηση και δεύτερον με το ζόρι σας βάλανε να πετάξετε? Εταιρία τους είναι ότι χρεώσεις θέλουν βάζουν... αν τις βρίσκετε ρατσιστικές ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο απλά μην πετάτε με αυτούς...
Ναι ρε traveller, τραβάω ζόρι! Έχω την τάση να παχαίνω εύκολα και φοβάμαι για το μέλλον μου που ίσως να μου γίνει απαγορευτικό το κόστος! Και ναι, δεν είμαι πρόβατο να αποδέχομαι τα πάντα αδιαμαρτύρητα, άνθρωπος είμαι, κρίση έχω! Μου το απαγορεύεις εσύ που έχεις κρίνει ουκ ολίγα εδώ μέσα; :bleh::bleh::bleh:

bloody mary

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αμαζόνιος
Δηλαδή έχεις την εντύπωση ότι έτσι όπως είναι τα πράγματα τώρα στους υπέρβαρους δίνουν δύο θέσεις???
:haha::haha::haha::haha::haha:
Όταν δεν έχεις αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα αγαπητέ μου άστο μη προσπαθείς να το εκλογικεύσεις.
Και επειδή εγώ το έχω αντιμετωπίσει πολλές φορές με δικό μου άνθρωπο, σου λέω ότι 7 στις δέκα περιπτώσεις επίτηδες βάζουν δύο υπέρβαρους μαζί και χασκογελάνε για το κατόρθωμά τους.
Traveller, δεν έχω κανένα πρόβλημα να μην ταξιδέψω με τη συγκεκριμένη εταιρεία αλλά συνήθως αυτά τα ευρήματα τα ακολουθούν σιγά σιγά και οι υπόλοιπες low cost και τότε ναι θα έχω σοβαρό πρόβλημα.
Και στο κάτω κάτω θεωρώ ότι μια αεροπορική εταιρία πρέπει να αντιμετωπίζει τους πελάτες της ως ίσους και να τους προτρέπει να ταξιδέψουν μαζί της όχι να κάνει body control.
Φανταζόσαστε την ξεφτίλα των ανθρώπων αυτών, όταν θα τους βγάζουν τη ζυγαριά ή τη μεζούρα στο αεροδρόμιο?

GTS

Member
...ή απλά στριμώχτηκε περισσότερο ο διπλανός του
Εσύ αυτό πώς το κρίνεις όμως, δηλ. να κάτσει δίπλα σου ο Κινγκ Κονγκ?? Εδώ λέει για άνω των 130 κιλών άνδρες!! Εγώ τι φταίω δηλ. να κάτσει δίπλα μου και να με στριμώξει ο Mr. πιτσαρία? Αν θέλει να είναι 200 κιλά, με γεια του να τα χαίρεται, αλλά όχι μαζί του κι εμείς....προσοχή, μιλάμε για άνω των 130 κιλών!!! Όχι για τη συντριπτική πλειοψηφία που είναι λίγα-πολλά κιλάκια πάνω...

manolism

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Επίσης, manolism, εγώ δεν έχω δει ποτέ να έχουν παραχωρήσει σε κάποιον υπέρβαρο δεύτερη θέση, απλά τον έχουν στριμώξει περισσότερο ή απλά στριμώχτηκε περισσότερο ο διπλανός του, αλλά πολυτέλεια για δεύτερη θέση δεν έχω παρατηρήσει ποτέ μου (ακόμη κι αν έτυχε να υπάρχει αυτή η δεύτερη θέση ελεύθερη μέσα στο αεροσκάφος).
Επειδη δεν το εχεις δει εσυ δεν σημαινει οτι δεν γινεται και για να φερω ενα παραδειγμα οταν την Πρωτοχρονια πηγα Πραγα στο αεροπλανο ηταν ενας τυπος που ο ανθρωπος ηταν υπερβαρος...σε πληροφορω οτι καθοταν σε 2 καθισματα!!!! Δεν ξερω εαν του χρεωσαν 2 εισιτηρια ή ενα αλλα καθοταν σε 2 καθισματα...εαν ηξερα οτι εδω εχουμε απιστους θωμαδες θα εβγαζα και φωτο.....τον αερα τον βλεπεις;;; Οχι....ομως υπαρχει!! Οποτε καλο ειναι να δεχεστε καποια πραγματα και να μην τα απορριπτετε επειδη δεν τα εχετε δει...μπορει καποιος αλλος να το εχει δει....

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom