STKF
Member
Υπόγειοι τύποι , καταχθόνιοι και ενδογήινοι του φόρουμ ενωθείτε. Το θέμα μόλις άνοιξε και μας περιμένει!
Last edited by a moderator:
Ούτε το είχα ακούσει ποτέ. Τόσα πολλά υπόγεια έχει η Κωνσταντινούπολη?Για μένα που το έχω με τις υπόγειες πόλεις (κορυφή η Κωνσταντινούπολη σε αυτά,
Φοβερά πράγματα, μιλάμε για ολόκληρη πόλη υπογείως, αλλά είναι σε κομμάτια και σε κάποια από αυτά πρέπει να παρακαλέσεις την Ένωση Αρχαιολόγων της Πόλης (ή κάτι τέτοιο, ευγενέστατοι, μας τρέχανε μέσα στα νερά χωρίς καμία αμοιβή), άλλα είναι κάτω από σπίτια ιδιωτών ή και μαγαζιά (σε αφήνουν να μπεις με ένα συμβολικό φιλοδώρημα, το πιο γνωστό σημείο είναι κάτω από ένα από τα πιο εμβληματικά μαγαζιά χαλιών και προστατεύεται).Ούτε το είχα ακούσει ποτέ. Τόσα πολλά υπόγεια έχει η Κωνσταντινούπολη?
Κάποια είναι μνημεία, και κάποια (τουλάχιστον 2 που πήγαμε εμείς και σίγουρα έχει κι άλλα πολλά) είναι μεγάλες διαδρομές χιλιομέτρων που θα χρειαστείς άδεια και συνοδεία.αυτό με την υπόγεια Κωνσταντινούπολη να μας το εξηγήσεις καλύτερα γιατί ξέρω ότι μιλάμε για συγκεκριμένα μνημεία και όχι για ολόκληρες διαδρομές όπως στις ευρωπαϊκές πόλεις. Αν υπάρχει κάτι τέτοιο με ενδιαφέρει.
Περίμενε γιατί μπλέκεις διαφορετικά πράγματα. Το μέρος κάτω από το κατάστημα με τα χαλιά δεν έγραψα ότι το άνοιξαν "ειδικά για μας", έγραψα ότι είναι το πιο γνωστό κι έχει επισκέπτες, είναι αυτό:Το υπόγειο που σας έδειξαν ''ειδικά εσάς'' κάτω από τα χαλιά
Αυτό που λες φαντάζομαι ότι είναι το Magnaura;μέρος από το βυζαντινό παλάτι που το έθαψαν σε μία νύχτα για να κρύψουν την καταστροφή που έγινε από ανέγερση ξενοδοχείου
Όχι μόνο δεν το έχω δει αλλά ούτε είχα ακούσει γιαυτό τόσα χρόνια που πηγαίνω, ακόμη δεν κατάλαβα με ποια εποχή σχετίζεται αλλά θα προσπαθήσω να μάθω, ευχαριστώ για την περιγραφή, τα υπόλοιπα είναι γνωστά και τα έχω δει και εγώΑλλά εγώ δε μιλάω για κανένα από αυτά. Εγώ μιλάω για χιλιόμετρα διαδρομών μέσα σε νερά, όπου είσαι μέχρι το στήθος στο νερό κι από κάποιο σημείο κι έπειτα χρειάζεσαι σωσίβιο και κάνεις εκατοντάδες μέτρα (ή χιλιόμετρα, αν άντεχαν περισσότερο οι καημένοι αρχαιολόγοι που μας συνόδευαν), στο σημείο ακριβώς κάτω από τον Ιππόδρομο κι ενώνεται μάλλον με το υδραγωγείο του Παλατιού του Αντώνιου. Η φίλη μου (αρχαιολόγος) το είδε σε ισπανικό ντοκιμαντέρ που δεν το βρίσκω δωρεάν (ίσως στο arte αλλά έληξε η συνδρομή μου), μιλάμε και για παραγωγή 90ς (ίσως και 80ς) και κανόνισε με τις τοπικές αρχαιολογικές αρχές, που ήταν εξυπηρετικότατοι, να μας πάνε κάτω από όλο τον Ιππόδρομο, από δυο διαφορετικές διαδρομές. Η μία μοιάζει πολύ με αυτή με τα λύματα που έκανε αυτός εδώ σε αυτό το σημείο: