panpan
Member
- Μηνύματα
- 7.058
- Likes
- 28.449
Στο άρθρο που έβαλες.Είναι ακριβοτερο το κόστος εγκατάστασης για πισίνα με θαλασσινό νερό. Αλλά και το κόστος συντήρησης, το οποίο περιλαμβάνει επίσης χλωριωση, είναι το ίδιο αν όχι κατατί περισσότερο από ότι του γλυκού νερού. Παραθέτω σχετικό λινκ:
https://www.orionpools.gr/pisina-me-alati/
Ένα φανερό πλεονέκτημα είναι ότι πέραν του αρχικού, και όχι αμελητέου, κόστους απόκτησης, εγκατάστασης της γεννήτριας άλμης και της αρχικής ποσότητας αλατιού, το σύστημα μπορεί να είναι πολύ οικονομικό στη λειτουργία του.
Η τροφοδότηση αλατιού δεν χρειάζεται να γίνεται κάθε εβδομάδα ενώ η οικονομική επιβάρυνση από την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας είναι ελάχιστη.
Ένα άλλο πλεονέκτημα των συστημάτων αυτών είναι η σταθερότητα παραγωγής,
καθώς σε αντίθεση με τη χειροκίνητη τροφοδότηση υγρού χλωρίου ή ταμπλετών, οι γεννήτριες άλατος παράγουν σταθερά την ίδια ποσότητα χλωρίου.
Επίσης ένα σίγουρο όφελος είναι το ευχάριστο συναίσθημα με την κολύμβηση σε ένα τέτοιο νερό, καθώς σε μια πισίνα με αλάτι, δεν υπάρχει η ιδιαίτερη γεύση των παραδοσιακών χημικών, όχι γιατί δεν υπάρχει χλώριο, αλλά γιατί η γεύση του αλατιού εξουδετερώνει τη γεύση όλων των άλλων στο νερό. Και σε αυτή την περίπτωση η εντύπωση είναι αυτή που κυριαρχεί.
Τέλος μπορούμε να πούμε ότι στη πισίνα με αλάτι, ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι η απαλλαγή συχνής μεταφοράς των συσκευασιών παραδοσιακών προϊόντων χλωρίου και η διαχείριση τους, με τις ανεπιθύμητες μυρωδιές που προκαλούν.
Συμπέρασμα
Είναι δύσκολο να κρίνουμε θετικά ή αρνητικά τη χρήση των συστημάτων άλμης στην πισίνα. Ενώ το κόστος λειτουργίας εάν το αποτιμήσουμε για διάστημα μεγαλύτερης χρονικής περιόδου των 3-5 ετών, είναι περίπου το ίδιο σε σχέση με το αντίστοιχο κόστος των παραδοσιακών προϊόντων χλωρίου.
Εκείνο που θα πρέπει να εκτιμήσει κανείς, πριν αποφασίσει, είναι η προσωπική άποψη για τη αίσθηση που θέλει στην πισίνα του και η απαραίτητη φροντίδα που θα συνοδεύσει την όποια επιλογή του.