• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Υπερτιμημένα μνημεία: Τα "must" που δε χρειάζεται να δούμε

varioAthens

Member
Μηνύματα
6.167
Likes
11.212
Σύμφωνα με το in2life, αυτά είναι μερικά υπερτιμημένα μνημεία που δεν θα χάσουμε τίποτα κι αν δεν τα επισκεφθούμε!
Συμφωνείτε για κάποιο-α από αυτά? Διαφωνείτε? Για πέστε απόψεις να ανάψουν λίγο τα αίματα!!!


1. Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΠΙΖΑΣ
Είναι ένας πύργος. Που γέρνει. Αυτά. Στην καλύτερη περίπτωση, θα τον φωτογραφίσετε, θα σταθείτε κι εσείς στο κλασικό spot για να βγάλετε την κλασική τουριστοφωτογραφία, που θα απεικονίζει εσάς να προσπαθείτε να τον ισιώσετε και μετά… το χάος.

Πέρα από μια πραγματικά υπέροχη πλατεία, την Piazza dei Miracoli, η Πίζα δεν έχει πρακτικά τίποτα άλλο να σας δείξει, ή να σας προσφέρει. Δεν είναι άσχημη πόλη, αλλά δεν είναι και όμορφη με τον αφοπλιστικό τρόπο στον οποίο μας έχει συνηθίσει ο ιταλικός βορράς. Είναι μάλλον μια συνηθισμένη πόλη, την οποία ελάχιστοι τουρίστες θα τύχαινε να επισκεφθούν αν δε φιλοξενούσε το απόλυτο «θαυμάσιο λάθος» στην ιστορία της αρχιτεκτονικής. Έναν πύργο που γέρνει.

Αντ’ αυτού: Βγάλτε τη φωτογραφία σας –αν επιμένετε– και τραβήξτε νότια (για την ακρίβεια, 75 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά) στο κουκλίστικο San Gimignano. Μια μικρή, μεσαιωνική καστροπολιτεία στην καρδιά των απέραντων αμπελώνων και των πολύχρωμων τοπίων της Τοσκάνης, που θα σας ταξιδέψει σε άλλες εποχές.

Οι 14 πύργοι που του έχουν απομείνει από τους 72 που υπήρχαν κάποτε να συμβολίζουν την ισχύ των αριστοκρατικών οικογενειών του, τα λιθόκτιστα δρομάκια, οι πανέμορφες πλατείες του και η μαγευτική θέα στις καταπράσινες εκτάσεις της Τοσκάνης που του χαρίζει η στρατηγική του θέση πάνω στο λόφο είναι οι λόγοι για τους οποίους θα το ερωτευτείτε. Το θέαμα που απλώνεται στα πόδια σας από την κορυφή του Torre Grossa –του μοναδικού από τους πύργους που είναι επισκέψιμος– το ύψος του οποίου είναι αντίστοιχο με εκείνου της Πίζας, είναι που θα σας κάνει να το ονειρεύεστε, καιρό αφότου επιστρέψετε.



2. ΟΙ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ
Εξηγούμαστε, πριν παρεξηγηθούμε. Είμαστε οι τελευταίοι που θα αμφισβητήσουμε το μεγαλείο των Πυραμίδων, που θα αρνηθούμε το δέος που προκαλούν, που θα δηλώσουμε ασυγκίνητοι μπροστά στα άλυτα μυστήριά τους. Είμαστε, επίσης, οι τελευταίοι που θα αρνηθούμε ότι κάθε άνθρωπος (που έχει τη δυνατότητα) θα υποκύψει στον πειρασμό να τις επισκεφθεί τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του.

Ακριβώς, όμως, επειδή αυτό θα μπορούσε να αποτελεί εμπειρία ζωής, αλλά δεν είναι, οφείλουμε να σας προειδοποιήσουμε ότι λίγο από το μυστήριο σβήνει στην οχλαγωγία των group των τουριστών (θα παίρναμε όρκο ότι πουθενά δεν έχουμε δει περισσότερα), λίγη από την αύρα τους καλύπτεται από τις μυρωδιές των παρακείμενων αλυσίδων fast food με τις νέον ταμπέλες, λίγο από το δέος χάνεται στην προσπάθεια να αποφύγεις κάθε δύο μέτρα ενήλικες και παιδιά που σε τραβάνε από το μανίκι να τους δώσεις λεφτά, και πολλά από τα μυστικά τους κρύβονται πολύ μακριά από το σκοτεινό διάδρομο που θα διασχίσετε για να βρεθείτε στο δωμάτιο του τάφου της Μεγάλης Πυραμίδας –κατά πάσα πιθανότητα, σε άλλους σκοτεινούς διαδρόμους, στο Βατικανό.

Αντ’ αυτών: Εντάξει, όχι ακριβώς αντ’ αυτών. Όσο αποθαρρυντικές κι αν είναι οι συνθήκες που επικρατούν γύρω τους, στην πραγματικότητα ξέρουμε ότι δε σας αποθαρρύνουν –και δε θα ‘πρεπε. Μετά από αυτές, όμως, κανονίστε και μια επίσκεψη στις Πυραμίδες του Meroe, στο Βόρειο Σουδάν για να δείτε τη διαφορά.

Δεκάδες Πυραμίδες διάσπαρτες στην καρδιά της ερήμου συνθέτουν την υποβλητικότερη, ίσως, εικόνα της χώρας, την οποία μάλιστα θα έχετε το προνόμιο να απολαύσετε σε… ιδιωτική προβολή, καθότι το μέρος απέχει έτη φωτός από οτιδήποτε πλησιάζει στην περιγραφή «τουριστικό». Χωρίς μικροπωλητές, χωρίς φαστφουντάδικα, χωρίς πολύχρωμα ομπρελίνα ταξιδιωτικών γραφείων, χωρίς τουρίστες να ουρλιάζουν. Μονάχα εσείς, οι Πυραμίδες, κι ο αέρας που ανακατεύει την άμμο της ερήμου, χτίζοντας υπέροχους αμμόλοφους. Αν και πολλές από τις Πυραμίδες έχουν βανδαλιστεί από έναν Ιταλό κυνηγό θησαυρών του 19ου αιώνα που αναζητούσε ανεπιτυχώς χρυσάφι κι έχουν μείνει μισές, χωρίς την κορυφή τους, διατηρούν ανέπαφα τη μαγεία και το μυστήριό τους.

Οι Πυραμίδες του Meroe απέχουν 230 χιλιόμετρα από το Χαρτούμ, την πρωτεύουσα του Σουδάν, μακριά από τη «δύσκολη» περιοχή του Νταρφούρ.



3. Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΑΪΦΕΛ
Σοβαρά, τώρα. Αν υποθέσουμε ότι ξεχνάτε για μια στιγμή το συμβολισμό που έχει αποκτήσει ελέω σωστού marketing ο Πύργος για την πόλη του Παρισιού –ίσως και για ολόκληρη τη χώρα– τι μένει; Ένας σιδερένιος πύργος με περίεργο σχήμα και ιστορία που μόλις που αγγίζει τα 120 χρόνια. Και γιατί είναι ενδιαφέρον τώρα αυτό;

Αντ’ αυτού: Μπορείτε να σπαταλήσετε δύο ώρες από τη ζωή σας –κι από τις μέρες παραμονής σας στο Παρίσι– περιμένοντας στην ουρά για να ανεβείτε στον τρίτο όροφο του Πύργου και να χαζέψετε τη θέα από ψηλά. Ή μπορείτε να διαθέσετε αυτές τις δύο ώρες για να περπατήσετε στις όχθες του Σηκουάνα, να περιπλανηθείτε με τη μουσική της Αμελί στα αυτιά σας στα δρομάκια της Μονμάρτης, να θαυμάσετε τη Μόνα Λίζα και τα υπόλοιπα αριστουργήματα της τέχνης στο Λούβρο, να ανακατευτείτε με τα πλήθη στα Ιλίσια Πεδία, να επισκεφθείτε την Παναγία των Παρισίων, να χαλαρώσετε στους Κήπους του Λουξεμβούργου και τόσα άλλα που δε σας φτάνουν τρεις επισκέψεις στην πόλη του φωτός για να τα καλύψετε.

Έχει τόσα να σας δείξει το Παρίσι, τόση μαγεία σε κάθε γωνιά του, τόσες εικόνες –γνωστές και άγνωστες, φωτεινές και μυστηριώδεις, κρυφές και γεμάτες τουρίστες– και τόσα διαφορετικά πρόσωπα, που η παρουσία ενός συμβόλου διογκωμένου τόσο ώστε να αναγνωρίζεται ως απεικόνιση της πόλης από έναν ολόκληρο πλανήτη σχεδόν το αδικεί.



4. ΤΟ STONEHENDGE
Μας γοητεύει το μυστήριό του. Πάρα πολύ. Λατρεύουμε να διαβάζουμε αναλύσεις επί αναλύσεων και υποθέσεις επί υποθέσεων σχετικά με τη σημασία του, τον τρόπο και το λόγο κατασκευής του και τις κινήσεις των ουράνιων σωμάτων γύρω του. Θα λατρεύαμε ακόμη περισσότερο να μπορούσαμε να σταθούμε στο κέντρο του και να κάνουμε τις δικές μας υποθέσεις, να αγγίζαμε τις πέτρες του, να μαθαίναμε περισσότερα γα την ιστορία του από κάποιο σχετικό μουσείο κοντά στο χώρο. Ή έστω, να το πλησιάζαμε σε μία λογική απόσταση. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα από όλα αυτά. Μπορούμε, βέβαια, να πληρώσουμε το εισιτήριο και να το δούμε από μακριά. Υπάρχει λόγος;

Αντ’ αυτού: Πολύ κοντά στο Stonehenge, το Avebury μπορεί να είναι πολύ λιγότερο διάσημο, είναι, όμως, πολύ μεγαλύτερο από το θεωρούμενο ως το μεγαλύτερο μονολιθικό μνημείο του πλανήτη, όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται αυτό. Ακόμα σημαντικότερο είναι το γεγονός ότι το Avebury δεν είναι οχυρωμένο πίσω από σχοινιά που εμποδίζουν την πρόσβαση. Πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να περιπλανηθείτε στο κέντρο του, να αγγίξετε τους γιγάντιους μονόλιθους του, να παρατηρήσετε την αλλαγή των σκιών τους, να νιώσετε την ενέργειά του, αν υποθέσουμε ότι πιστεύετε σε τέτοιες μεταφυσικές θεωρίες και να κάνετε τις δικές σας υποθέσεις σχετικά με το λόγο, τον τρόπο και το σκοπό της κατασκευής του. Να κάνετε δηλαδή όλα εκείνα που θα έπρεπε να σας αφήνουν να κάνετε στο Stonehenge.



5. TO KOΛΟΣΣΑΙΟ
Το πώς και γιατί ακριβώς μια αρένα θανάτου έγινε σύμβολο μιας τόσο όμορφης πόλης θα (προσπαθήσουμε να) το παραβλέψουμε. Το βασικότερο θέμα με το Κολοσσαίο είναι ότι, όπως το έθεσε πριν μερικά χρόνια μια μόνιμη κάτοικος γέννημα θρέμμα Ρώμης, «από μέσα βλέπεις ακριβώς το ίδιο πράγμα που βλέπεις απέξω. Απλά, αφού έχεις πληρώσει εισιτήριο κι έχεις περάσει ώρες στην ουρά, το βλέπεις με άλλο μάτι». Δε θα μπορούσαμε να το εκφράσουμε καλύτερα.

Αντ’ αυτού: Στην απέναντι πλευρά της Αδριατικής, στην Pula της Κροατίας, υπάρχει ένα εξίσου όμορφο ρωμαϊκό αμφιθέατρο κτισμένο το 78 μ.Χ., το οποίο μάλιστα είναι ένα από τα έξι μεγαλύτερα σωζόμενα ρωμαϊκά θέατρα. Γνωστή με το όνομα Arena της Pula, τυγχάνει να είναι και η μοναδική στον κόσμο ρωμαϊκή αρένα της οποίας στέκονται μέχρι σήμερα και οι τέσσερις πύργοι.

Τι την καθιστά περισσότερο αξιοθέατη από το Κολοσσαίο; Κατ’ αρχάς, οι μικρότερες ουρές –που όμως αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, ακολουθώντας τη δημοτικότητα της Κροατίας στα ταξιδιωτικά περιοδικά ανά τον κόσμο, οπότε αν δε θέλετε να βρεθείτε πίσω από μία ακόμα… κολοσσαία ουρά μάλλον πρέπει να βιαστείτε. Δεύτερον, οι λιγότεροι αρνητικοί συνειρμοί που γεννά. Προφανώς, κι εδώ μονομαχίες θα γίνονταν, απλά οι τραγικές λεπτομέρειες δεν έτυχε να στοιχειώσουν το υποσυνείδητό μας όταν ήμασταν παιδιά. Τρίτον, και σημαντικότερο, ότι εξιλεώνεται για το κακό της κάρμα αξιοποιούμενη για συναυλίες και φεστιβάλ και αποτελώντας ζωντανό κομμάτι της σύγχρονης ζωής της πόλης. Χρήσεις για το οποίο οι Ιταλοί θεωρούν πως το Κολοσσαίο παραείναι πολύτιμο. Ή βεβαρυμμένο.
 
Last edited by a moderator:

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.456
Likes
17.526
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Άλλο το νάναι ένα μνημείο υπερτιμημένο, που σημαίνει του έχει αποδοθεί μεγαλύτερη αξία από όση αξίζει, και άλλο αν υποφέρει από μανιασμένες ορδές τουριστών που το έχουν κάνει δημόσια τουαλέτα. Ε;
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.618
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Ε, όχι και υπερτιμημένο μνημείο οι Πυραμίδες...
Το μόνο απ τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου που είναι ακόμη όρθιο...
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.456
Likes
17.526
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
E ναι. Το ότι κοντεύει η πόλη να το καβαλήσει δε σημαίνει ότι είναι "υπερτιμημένο". Ότι δεν το προσέχουν, ναι.
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.618
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Το καλό και χρήσιμο αυτού του άρθρου ειναι οι πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις " αντ ΄αυτού"
 

taver

Member
Μηνύματα
12.612
Likes
29.891
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Ένας σιδερένιος πύργος με περίεργο σχήμα και ιστορία που μόλις που αγγίζει τα 120 χρόνια. Και γιατί είναι ενδιαφέρον τώρα αυτό;
Τι παράλογη που είναι αυτή η νεοελληνική λογική, που σχεδόν ταυτίζει τις έννοιες παλιό και ωραίο/ενδιαφέρον κλπ... Λες και είμαστε αρχαιολόγοι για να μας νοιάζει τόσο. Αν ήταν έτσι, η. Ν. Υόρκη θα έπρεπε να είναι ο πιο αδιάφορος τουριστικός προορισμός παγκοσμίως. Τα απομεινάρια του τείχους του Βερολίνου και τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης δε θα έπρεπε καν να δέχονται επισκέψεις.

Προσωπικά θεωρώ τα μνημεία της βιομηχανικής επανάστασης και του 20ου αιώνα ως πολύ περισσότερο διαδακτικά, συμβολικά και πολυπλεύρως ενδιαφέροντα από τις αρχαιολογίες, και ως τέτοια πιο σημαντικά. (όχι ότι είναι αδιάφορα τα τελευταία, ίσα ίσα, αλλά εμείς κάπου έχουμε χάσει το μέτρο).
 
Last edited by a moderator:

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.900
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Κάθε Μνημείο έχει την ξεχωριστή του αξία σε όποια εποχή και αν ανήκει. Και επειδή ως γνωστόν ο χρόνος είναι η καλύτερη απόδειξη της αξίας κάποιου έργου, τα αρχαία σίγουρα έχουν αποδείξει την αξία τους και με το παραπάνω. Τώρα τα σύγχρονα βρίσκονται "σε φάση απόδειξης". Το τι αξία όμως έχει για τον κάθε ένα το κάθε μνημείο είναι υποκειμενικό. Είναι γνωστή άλλωστε η ρήση πολλών νεοελλήνων. -Πάλι πέτρες θα δούμε;
Προσωπικά π.χ. για τον Πύργο του Άϊφελ είχα τη γνώμη που εκφράζει το άρθρο μέχρι που τον είδα και έμεινα ξερός. Από τα ωραιότερα θεάματα που έχω αντικρίσει.
Όσον αφορά το άρθρο έχω την αίσθηση οτι όποιος το έγραψε κυριολεκτικά δεν είχε τι να γράψει και το έκανε. Συμφωνώ με τον Βαγγέλη οτι η μόνη αξία του είναι τα "αντ' άυτού".
 

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Λοιπον το να συγκρινουμε τις Πυραμιδες, ενα απο τα Επτα Θαυματα του αρχαιου κοσμου με τον Πυργο της Πιζας, μου φαινεται λιγο αστοχο... Οι πρωτες, με ολα τα προβληματα που ενδεχομενως να εχουν, ειναι ιδιαιτερα επιβλητικες και ιστορικα φορτισμενες. Νομιζω μια επισκεψη στο Καιρο δεν νοειται χωρις πυραμιδες.

Ο Πυργος τωρα... εγω προσωπικα σπαταλησα ενα απογευμα απο το πενθημερο μου στη Φλωρεντια για να παω να τον δω, και δεν νομιζω οτι αξιζε τελικα που το εκανα. Ουτε ο Πυργος ουτε η πολη. Αξιζε μονο και μονο ισως για να πεις "Το ειδα και αυτο!". Αλλα τελικα μαλλον θα προτιμουσα να ειχα δει κατι αλλο...

Τελος ο Πυργος του Αιφελ το βραδυ φωτισμενος ειναι μαγικος...
 

Kyriakao

Member
Μηνύματα
275
Likes
1.429
Επόμενο Ταξίδι
Συνεχώς αυτο ψάχνω!
Ταξίδι-Όνειρο
ματσου πιτσου,περου
γεια σας παιδια.ειμαι καινουριος στο φορουμ.υπαρχει καπου να δουμε αποψεις τι πραγματικα αξιζει να δουμε και προτασεις για καποια μνημεια οχι τοσο γνωστα??
 

Dva Srca

Member
Μηνύματα
558
Likes
1.056
Επόμενο Ταξίδι
ΗΠΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Οπουδήποτε Πολυνησία
Συμφωνώ σε ένα βαθμό για τον πύργο του Άιφελ, χωρίς ωστόσο να σημαίνει αυτό ότι δεν αξίζει μια επίσκεψη. Απλά δεν είναι και κάτι το τόσο ιδιαίτερο, ώστε να περάσει κανείς ώρες μπροστά του τραβώντας φωτογραφίες ή να ψάξει να κλείσει δωμάτιο που να είναι όσο πιο κοντά γίνεται σε αυτόν. Φυσικά δε μπορείς να πας Παρίσι και να μην περάσεις έστω και μια φορά μπροστά του, όπως και να το κάνουμε τα σύμβολα είναι σύμβολα!
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.541
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Την πρωτη φορα που πηγα στις πυραμιδες πηγαμε με αλογο: Αφου περασαμε διαφορα στενοσοκακα μες την βρωμα και την αποφορα απο απειρες καβαλινες (οπου ετρεμε το φυλοκαρδι μου μηπως και για καποιο λογο δε με συμπαθησει το ζωντανο επι του οποιου ειχα επικαθισει και με ανατρεψει πανω στις σβουνιες) φτασαμε στην ερημο. Ανακουφιση: το αλογο πατουσε σε αμμο. Αφου ιππευσαμε κανενα τεταρτο φτασαμε στα ριζα ενος αμμολοφου. Τον ανεβηκαμε και το θεαμα μας εκοψε την ανασα: Οι Πυραμιδες δεσποζαν στον χωρο, μαγικες και απο το σημειο που βρισκομασταν φαινοντουσαν μονο αυτες και η Σφιγγα. Μειναμε σαν χαζοι να αγναντευουμε το θεαμα. Τα δεκαπενταχρονα που ειχα μαζι μου εμειναν ομοιως ξερα. Ουτε κιχ απο αλλο ατομο, γιατι απλως ειμασταν μονοι μας. Τα πληθη των γκρουπ φαινοντουσαν μακρινοι και με λιγη φαντασια τους ενετασσε κανεις στο πεδιο ως αλλοτινους επισκεπτες.
Αντι να μας βγει η ψυχη να παμε ως το Σουδαν για να δουμε τις πυραμιδες της Μεροης προχωρησαμε με τα αλογα 25 χιλιομετρα μεσα στην ερημο, μια ημερησια εκδρομη μεχρι τον αρχαιολογικο χωρο της Σακκαρα: ειδαμε παλι ενα σωρο αρχαιες πυραμιδες εγκαταλελειμενες και χωρις ψυχη ζωσα στα περιξ.

Και οσον αφορα τον Πυργο του Αιφελ: Ένας σιδερένιος πύργος με περίεργο σχήμα και ιστορία που μόλις που αγγίζει τα 120 χρόνια. Και γιατί είναι ενδιαφέρον τώρα αυτό;
Θα απαντουσα οτι ειναι ενδιαφερον γιατι προκειται για πρωτοποριακη κατασκευη της εποχης του την πρωτη του ειδους της. Μπορουμε να πουμε οτι συμπυκνωνει ολα τα τεχνολογικα επιτευγματα που εφερε ο θαυμαστος 19ος αιωνας: ατμος, κινηματογραφος, τηλεφωνο, ηλεκτρισμος, ασυρματος, και χιλια δυο αλλα. Η κατασκευη ολοκληρωθηκε το 1889 ημερομηνια καθολου τυχαια: Γιορταζαν τα εκατοχρονα της γαλλικης επαναστασης με ενα τροπο οχι πολιτικα επαναστατικο, αλλα τεχνολογικα. Για μενα περα απο οτιδηποτε αλλο προκειται για ενα μνημειο ιδεολογικου χαρακτηρα: Θελει να διατρανωσει την πρωτοπορια και την ισχυ της Γαλλιας στα τεχνολογικα και κατ' επεκταση στα επιστημονικα θεματα. Δεν ειναι αλλη μια περιεργη κατασκευη δεν ειναι μια follie αλλα σε μεγαλη κλιμακα, οπως συνηθως λεγοντουσαν οι παραξενες (μικρης κλιμακας βεβαια) κατασκευες οι οποιες δεν ειχαν αλλο λογο υπαρξης παρα την παραξενια η το γουστο του ιδιοκτητη τους.
 

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Για μένα δεν υπάρχει υπερτιμημένο αξιοθέατο. Σίγουρα σε κάθε επισκέπτη προκαλεί διαφορετικά συναισθήματα, που εξαρτώνται από την ψυχοσύνθεση του καθενός, τον τρόπο προσέγγισης, την ώρα, την παρέα, τις καιρικές συνθήκες...
Άλλωστε όλοι το έχουμε προσέξει πως αν επισκεφθούμε πάλι ένα αξιοθέατο, οι προσλαμβάνουσες θα είναι διαφορετικές. Άλλα συναισθήματα, άλλες προσδοκίες, άλλη οπτική γωνία.
Προσωπικά, ποτέ δεν λέω όχι στο να δω κάτι. Πάντα έχω να παίρνω.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.661
Μηνύματα
906.995
Μέλη
39.409
Νεότερο μέλος
vasmilona

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom