• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Υπερτιμημένα μνημεία: Τα "must" που δε χρειάζεται να δούμε

argiro

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδια με το νου...
Ταξίδι-Όνειρο
Θιβέτ, ΗΠΑ, Αίγυπτο
Επειδή εμένα λίγο με νοιάζουν οι συμβολισμοί και είμαι εκ φύσεως ρεαλίστρια πιστεύω ότι η εικόνα παραμένει εικόνα, και αυτός ο πύργος του Αιφελ στο λαιμό μου κάθεται. Μου θυμίζει ή μάλλον είναι ίδιος πυλώνας της ΔΕΗ. Νομίζω ότι αν πας και κοντά θα ακούσεις το συνεχές τζιζ που κάνει η μετατροπή του AC σε DC. Ολα αυτά περί βιομ. επανάστασης κτλ με αφήνουν αδιάφορη. Κρίνω το δημιούργημα και αυτό που βλέπω. Και τα μάτια μου αντικρύζουν μια σιδεριά, άκομψη , ακαλαίσθητη που θα μπορούσε να χρησιμοπιηθεί μόνο απο καλουπατζήδες ως σκαλωσιά. Φυσικά αποδέχομαι ότι για κάποιους παραμένει σύμβολο.΄Οπως θεωρεί ο καθένας...

:haha: ωραία τα λες! Αν και δεν έχω πάει Παρίσι με αφήνει αδιάφορη το συγκεκριμένο αξιοθέατο κι εμένα ;)
Σκέψου όμως την αντίστοιχη άποψη των ξένων για την Ακρόπολη..."ένα μάτσο πέτρες η μια πάνω στην άλλη" :shock::shock::shock:

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
:haha: ωραία τα λες! Αν και δεν έχω πάει Παρίσι με αφήνει αδιάφορη το συγκεκριμένο αξιοθέατο κι εμένα ;)
Σκέψου όμως την αντίστοιχη άποψη των ξένων για την Ακρόπολη..."ένα μάτσο πέτρες η μια πάνω στην άλλη" :shock::shock::shock:
Δίκιο έχεις, αλλά τουλάχιστον όμως οι συγκεκριμένες πέτρες ακολουθούν το 3,14 (π):D και όπως είπα ο καθένας και η άποψή του. Αν εκφραστώ αρνητικά για την Ακρόπολη θα πέσουν "πέτρες":haha::haha:

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Και οι "βίδες" του Eiffel ανοίγουνε κεφάλι ξέρεις.

nenena

Member
Επόμενο Ταξίδι
αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Κάποια από αυτά τα μνημεία/αξιοθέατα είναι μέρη της πολιτιστικής κληρονομιάς και έχουν ιδιαίτερη ιστορική σημασία. Μερικά από αυτά βλέπε Πυραμίδες αποτελούν αντικείμενο μελέτης πολλών επιστημών.
Αν θεωρω ότι θα πάρω κάτι με μια επισκεψή μου σε αυτά δεν βρίσκω το λόγο να μην αφιερώσω λίγο από το χρόνο μου σε αυτά.

argiro

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδια με το νου...
Ταξίδι-Όνειρο
Θιβέτ, ΗΠΑ, Αίγυπτο
Και πόσες από τις πολύτιμες ώρες σας μπορείτε να σπαταλήστε για να περιμένετε με άλλα 2000 "ψώνια" σε μια ουρά για ασανσέρ!!!
Απλώς θα μου άρεσε να ακούσω τις απόψεις σας.
Ατόμιουμ στις Βρυξέλλες....περίμενα κανα μισάωρο με άλλα (δεν τα μέτρησα, αν και είχα χρόνο) "ψώνια"...η θέα όμως με αντάμειψε..καθώς και το ίδιο το δημιούργημα!
Donau tower στην Βιέννη...επίσης στην ουρά με τα "ψώνια"......επίσης εκπληκτική θέα της πόλης....και μάλιστα όλης της πόλης διότι πίνοντας απλά τον καφέ σου γυρνούσε μπροστά σου!
Κολοσσαίο στη Ρώμη....εκεί να δεις "ψώνια"....και πάλι όμως Ρώμη χωρίς να δω το Κολοσσαίο εσωτερικά ενώ είχα χρόνο δεν λέει!
Και πολλά άλλα αξιοθέατα-μνημεία για "ψώνια"..............
Πολλές φορές αναρωτιέμαι κι εγώ αν αξίζει να σπαταλίσω χρόνο στο ένα ή το άλλο αξιοθέατο...με καλό συγχρονισμό και πρόγραμμα όμως τα προλαβαίνω όλα!
Αρκεί βέβαια να θες...γιατί πολλοί απλά δεν ενδιαφέρονται! Οπότε εξαρτάται από το τι είδος τουρίστες..ή μάλλον ταξιδιώτες είμαστε ;)
Αυτή είναι η δική μου άποψη! :D

argiro

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδια με το νου...
Ταξίδι-Όνειρο
Θιβέτ, ΗΠΑ, Αίγυπτο
Δίκιο έχεις, αλλά τουλάχιστον όμως οι συγκεκριμένες πέτρες ακολουθούν το 3,14 (π):D και όπως είπα ο καθένας και η άποψή του. Αν εκφραστώ αρνητικά για την Ακρόπολη θα πέσουν "πέτρες":haha::haha:
εεε και η σκαλωσιά για τους καλουπατζήδες...όπως είπες....ένα καλό σχέδιο το θέλει! :haha::haha::haha:
όσο για τις πέτρες....ευτυχώς το φόρουμ είναι στα ελληνικά ;)
γλυτώσαμε το κύμα πέτρας από τη Γαλλία! :D

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Μια και μιλάμε για αυτό, για παράδειγμα, ανεξαρτήτως τι γνώμη έχω για τον πύργο του Άιφελ δεν υπήρχε περίπτωση όταν πήγα Παρίσι να μην πήγαινα να τον δω. Είναι σήμα κατατεθέν, πώς να το κάνουμε. Τσιγγουνεύτηκα τα λεφτά για να ανέβω με ασανσέρ και αποθαρρύνθηκα από τις ουρές, οπότε πλήρωσα λιγότερο και ανέβηκα με τα πόδια μέχρι τη μέση.
Ομοίως και στο Κολοσσαίο, δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον να πηγαίνει στη Ρώμη και να μην περνά να το δει. Αλλά οι τεράστιες ουρές δρουν αποτρεπτικά για όσους θέλουν να μπουν μέσα.

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
εεε και η σκαλωσιά για τους καλουπατζήδες...όπως είπες....ένα καλό σχέδιο το θέλει! :haha::haha::haha:
όσο για τις πέτρες....ευτυχώς το φόρουμ είναι στα ελληνικά ;)
γλυτώσαμε το κύμα πέτρας από τη Γαλλία! :D
Σχέδιο πάντως (υποτυπώδες έστω) ήθελε και η καλύβα του Μπαρμπα Θωμά. Να την συμπεριελάβω και αυτή στα αξιοθέατα ή απλά να κάνω γκράφιτι έξω απο αυτήν με το σύνθημα "Κάτω τα χέρια απο την καλύβα μου , υπογραφή Μπαρμπα Θωμάς"?:haha::haha:

argiro

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδια με το νου...
Ταξίδι-Όνειρο
Θιβέτ, ΗΠΑ, Αίγυπτο
Σχέδιο πάντως (υποτυπώδες έστω) ήθελε και η καλύβα του Μπαρμπα Θωμά. Να την συμπεριελάβω και αυτή στα αξιοθέατα ή απλά να κάνω γκράφιτι έξω απο αυτήν με το σύνθημα "Κάτω τα χέρια απο την καλύβα μου , υπογραφή Μπαρμπα Θωμάς"?:haha::haha:

Και βέβαια να την βάλεις! Και μετά θα είναι ξεκάθαρο πλέον ποιοί είναι τουρίστες που ακολουθούν τον τυφλοσούρτι του "must see"....και ποιοί είναι ταξιδιώτες! ;)

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Argiro δεν πιστεύω να παρεξήγησες τη λέξη,γι'αυτό την έβαλα σε εισαγωγικά.

Κι εγώ σαν γνήσιο "ψώνιο" ας πούμε έφαγα δύο από τις υπερπολύτιμες ώρες μου στο μουσείο της επανάστασης στην Αβάνα,γιατί αν δεν το έκανα δεν θα συγχωρούσα ποτέ τον εαυτό μου.

Και για να το προχωρήσω και παρακάτω το θέμα.

Ποιό μέρος θεωρείτε ότι σπαταλήσατε δυσανάλογα πολύ χρόνο για αυτό που τελικά απολαύσατε-αποκομίσατε ως εμπειρία;

Θυμάμαι μια τρελή φόλα που έφαγα με το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων στη Βαρκελώνη.
Μα τι μου'ρθε να μπω εκει μέσα;

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Αργυρώ
Καλά , θα την ενσωματώσω και την καλύβα, αλλά να ξέρεις δεν είναι μόνο οι τουρίστες-πρόβατα και η ετέραν κατηγορία ταξιδευτών, υπάρχει και άλλη μια κατηγορία (σπάνια αλήθεια)
Μαλτακια λύσσαξες με τον Che και καλά να πάθεις.....
Για το μέρος που σπατάλησα άδικα χρόνο ήταν..... πουθενά προφανώς. Δεν πάω συνήθως σε "κράχτες"

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα