• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Υεμένη: Ζεύγος τουριστών από τις ΗΠΑ απήχθη από ενόπλους κοντά στη Σαναά

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Ένοπλα μέλη των φυλών στην Υεμένη απήγαγαν δύο Αμερικανούς τουρίστες, έναν άνδρα και τη σύζυγό του, κοντά στην πρωτεύουσα Σαναά και ζητούν την αποφυλάκιση ενός συγγενή, δήλωσαν αξιωματούχοι ασφαλείας της Υεμένης.

Ο Υεμενίτης οδηγός του ζευγαριού και ένας διερμηνέας επίσης συνελήφθησαν όμηροι, δήλωσαν οι αξιωματούχοι. Οι απαγωγείς ζητούν τη μεσολάβηση της κυβέρνησης προκειμένου να αφεθεί ελεύθερο ένα μέλος της οικογένειάς τους που βρίσκεται στη φυλακή για μία εδαφική διένεξη η οποία είχε οδηγηθεί στα δικαστήρια, δήλωσε μία πηγή των φυλών.

"Ένοπλα μέλη των φυλών έστησαν ενέδρα σε ένα αυτοκίνητο που μετέφερε τουρίστες και τον Υεμενίτη οδηγό τους και τους μετέφεραν στην περιοχή τους", δήλωσε ένας αξιωματούχος ασφαλείας. Άλλος αξιωματούχος δήλωσε πως η απαγωγή δεν θεωρείται πως έχει οποιαδήποτε ευρύτερα πολιτικά κίνητρα.

Διπλωμάτης των ΗΠΑ στη Σαναά επιβεβαίωσε πως δύο Αμερικανοί έχουν απαχθεί, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.
nooz.gr

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Ένοπλα μέλη των φυλών στην Υεμένη απήγαγαν δύο Αμερικανούς τουρίστες, έναν άνδρα και τη σύζυγό του, κοντά στην πρωτεύουσα Σαναά και ζητούν την αποφυλάκιση ενός συγγενή, δήλωσαν αξιωματούχοι ασφαλείας της Υεμένης.
Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα... Παλιά ιστορία που επαναλαμβάνεται. Προφανώς αφορά τη περιοχή στη Μαριμπ, όπου κατα κανόνα συμβαίνουν τετοιες απαγωγές. Οι απαγωγές στην Υεμένη ευτυχώς δεν έχουν σκοπό τα λύτρα. Αφορούν αιτήματα των τοπικών φύλαρχων που ποικίλουν από το προαναφερόμενο μέχρι και την κατασκευή έργων στη περιοχή τους. Γι'αυτό και το ταξίδι εκτός Σαναα γίνεται συνοδεία αστυνομικών/στρατού (να σας δείξω φωτό με το οπλοπολυβόλο να προηγείται του τζιπ μας.... :shock::shock::shock: να λέω που ήρθα!!)

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Hydronetta,η υεμενη ειναι στα προσεχή ταξιδιωτικά μου σχέδια..
χάρηκα πολύ που έχεις πάει.
εχω διαβάσει για αυτές τις απαγωγές στην υεμένη ..έχουν πλάκα.γίνονται για να τους φτιάξουν καμμιά σωλήνα,κανένα μονοπάτι,κανένα πηγάδι ....
γουστάρω να με απαγάγουν..θα με ταίζουν θα με προσέχουν και στο τέλος θα μου δώσουν και δωράκια..αυτο ειναι το στύλ τους !:shock:

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Hydronetta,η υεμενη ειναι στα προσεχή ταξιδιωτικά μου σχέδια..
χάρηκα πολύ που έχεις πάει.
εχω διαβάσει για αυτές τις απαγωγές στην υεμένη ..έχουν πλάκα.γίνονται για να τους φτιάξουν καμμιά σωλήνα,κανένα μονοπάτι,κανένα πηγάδι ....
γουστάρω να με απαγάγουν..θα με ταίζουν θα με προσέχουν και στο τέλος θα μου δώσουν και δωράκια..αυτο ειναι το στύλ τους !:shock:
Να πας με τα τέσσερα... τέτοιες εικόνες σπάνια βλέπεις πλέον. Η αραβία βγαλμένη από τα παραμύθια
acache.virtualtourist.com_2706830_Things_To_Do_Sanaa.jpg

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Κάτι μου λέει πως πρέπει να φτιάξω μια φωτοιστορία για Υεμένη, αλλά έχω τάξει και για το Ιράν και για το Μάλι

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
hydronetta;[/quote said:
Aπο τις πιο όμορφες φωτογραφίες που έχω δεί!!
Μιλαω για το θέμα που ειναι απο αυτά που αγγίζουν πραγματικά!.το παλιό,το πρωτότυπο,το αληθινό το εξαίσιο!!

Loca Corazon

Member
Έχω ακούσει και εγώ για τις απαγωγές αλλά μου φαίνονται πολύ μακρινές αν κρίνω από την δική μου εμπειρία!

Τα Χριστούγεννα του 2007 που επισκεφτήκαμε την Υεμένη δεν αντιμετωπίσαμε κανένα απολύτως κίνδυνο! Επισκεφτήκαμε πολλές "πόλεις" της, σχεδόν την γυρίσαμε όλη, με μεγάλη ευκολία. Παντού ήταν φιλικοί, φιλόξενοι και εξυπηρετικοί. Πράγματι, στην διαδρομή προς Μαρίμπ συνοδευτήκαμε από ένοπλους στρατιωτικούς και είχαμε περιορισμό στις κινήσεις μας όταν φτάσαμε στην πόλη, αλλά ήταν μόνο αυτό. Η υπόλοιπη χώρα ήταν "παιδική χαρά". Έχω νοιώσει μεγαλύτερο φόβο στην Αίγυπτο παρά στην Υεμένη! Hydronetta έχω και εγώ παρόμοιες φωτογραφίες, πάνω στα τζιπ με το πολυβόλο και αναμνηστικές φωτογραφίες με τους φύλακες αγγέλους μας!!!!:haha:

Σήμερα όμως έχουμε 2010 και τα πράγματα ίσως να έχουν αλλάξει από τότε. Παρόλα αυτά, νομίζω ότι σε όσους αρέσει η Αραβία, η Υεμένη είναι ένα ταξίδι must! Απλά χρειάζεται σωστή ενημέρωση και προετοιμασία, και συνετές κινήσεις κατά την διαμονή σας εκεί. Παραβλέψτε για λίγο την βρωμιά, τις ελλείψεις υπερπολυτελών υπηρεσιών, και ζήστε για λίγο στον .... 18ο αιώνα!!! Απολαύστε ένα απίστευτα όμορφο φυσικό τοπίο με βουνά, φαράγγια, έρημο, ηφαίστεια, χιλιόμετρα αμμόλοφων και παραλιών (δηλαδή από όλα) και περιηγηθείτε σε μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι πόλεις και τα χωριά της Υεμένης είναι μοναδικά στον κόσμο από πλευρά αρχιτεκτονικής.

Αυτό όμως που πάντα θα θυμάμαι από αυτή την χώρα είναι τα παιδάκια που τρελαίνονται για τις .... φωτογραφίες! Έρχονται όλο χαρά κοντά σου, σου φωνάζουνε σούρα σούρα, στήνονται μπροστά στον φωτογραφικό φακό και αφού τελειώσει η απαραίτητη μάχη για την καλύτερη θέση, σου χαρίζουν μερικά από τα πιο διάπλατα χαμόγελα που έχω δει ποτέ. Μόλις τα τραβήξεις, έρχονται κοντά σου για να δουν το θαύμα που ονομάζεται φωτογραφία, και ξανά από την αρχή!

Είναι μια απίστευτη χώρα. Δεν έχω κάνει πάρα πολλά ταξίδια αλλά νομίζω ότι όσα και αν κάνω, η Υεμένη θα μείνει για χρόνια χαραγμένη στην μνήμη μου. Τι και αν έβγαζα ένα μήνα άμμο και σκόνη από τα πράγματα μου ... δεν βαριέσαι! Όμορφες εμπειρίες ζωής!! :D

zmaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Είναι μια απίστευτη χώρα. Δεν έχω κάνει πάρα πολλά ταξίδια αλλά νομίζω ότι όσα και αν κάνω, η Υεμένη θα μείνει για χρόνια χαραγμένη στην μνήμη μου. Τι και αν έβγαζα ένα μήνα άμμο και σκόνη από τα πράγματα μου ... δεν βαριέσαι! Όμορφες εμπειρίες ζωής!! :D[/quote]

δεν μας γράφεις και μια ιστορία για την Υεμένη? Αφού τα λες τόσο ωραία και σου άρεσε και τόσο τι περιμένεις????:clap:

Loca Corazon

Member
Το έχω σκεφτεί αρκετές φορές αλλά δυστυχώς έχουν περάσει αρκετά χρόνια! Δεν νομίζω ότι θα μπορέσω να δώσω συγκεκριμένες πληροφορίες για ξενοδοχεία, εστιατόρια, τοπικούς οδηγούς κλπ. Κράταγα σημειώσεις αλλά ήταν πολύ επιγραμματικές. Βλέπεις τότε δεν ήμουν μέλος του travelstories ώστε να είμαι οργανωμένη σ' αυτόν τον τομέα !!!

Πάντως, ίσως καταφέρω να σας μεταφέρω αισθήσεις, καθημερινές συνήθειες των κατοίκων, αστεία γεγονότα (τρακάραμε ... στην έρημο!!!), κοινωνικά γεγονότα (είδαμε και γάμο) κα.

Θα προσπαθήσω! :)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.653
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou