babaduma
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- terra incognita
- Ταξίδι-Όνειρο
- α του Κενταύρου
Μπορεί να μην σ' ενδιαφέρουν οι "στραβές" στις οποίες σωστά αναφέρεται ο Traveller και να λες ότι δεν σ' ενδιαφέρουν και οι "αβάντες" που λέω εγώ (το είδος των οποίων δεν είμαι σίγουρος ότι πολυκατάλαβες). Θα σου δώσω, λοιπόν, ένα παράδειγμα "αβάντας" που πιθανόν να σ' ενδιαφέρει:Τι εννοείς " αν σου κάτσει μια στραβή"?? Μα αυτό ακριβώς ρωτάω. Αν θεωρείται "παρακινδυνευμένο" να κλείσω εισητήριο για μακρινό ταξίδι μέσω νετ. Το κάτι παραπάνω, που θεωρώ ότι εννοούσε ο babaduma με το "αβάντες", δεν με ενδιάφερει. Αλλά προφανώς με ενδιαφέρει να μην έχω θέμα στο ταξίδι.
Βρίσκεις σήμερα στο internet ένα εισιτήριο που σ' ενδιαφέρει σε μια πολύ καλή τιμή Α ευρώ, αλλά δεν μπορείς να πληρώσεις άμεσα με την πιστωτική σου κάρτα. Πας αύριο στο πρακτορείο που συνεργάζεσαι, σου κάνουν την κράτηση και σου δίνουν ένα μικρό περιθώριο (π.χ. μια βδομάδα - συνηθισμένο) να το πληρώσεις - συν την αμοιβή τους. Μετά από μια βδομάδα που έχεις τα λεφτά και πας κι εξοφλείς το πρακτορείο, η τιμή του εισιτηρίου στο internet είναι Α+150 ευρώ (επίσης συνηθισμένο, μου έτυχε μετά από μόλις 2 μέρες και για πτήση μετά από επτάμηνο). Εσύ τότε μπορείς να πληρώσεις την online αγορά αλλά σε πολύ ακριβότερη τιμή (ακόμη και μετά την προμήθεια του πρακτορείου). Πώς σου φαίνεται μια τέτοια "αβάντα";