Ostvarivanje
Member
Άρα ωραία, δεν έχουμε πρόβλημα, οπότε θα κλείσουμε όπου θα μας βολέψει καλύτερα. Ευχαριστώ και πάλι για τις προτάσεις και για τον κόπο. Ναι, τα σχολεία (τουλάχιστον τα δημοτικά κλείνουν στις 15 Ιουνίου).
Καλησπέρα απο Καβάλα!Καλησπέρα και από εμένα και για να γράφω εδώ πέρα σημαίνει ότι ενδιαφέρομαι για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Θα ξεκινήσουμε από Δυτική Μακεδονία. Τις μέρες του Πάσχα (από τρίτη μέρα του Πάσχα μέχρι την Κυριακή του Θωμά πήγαμε Πόρο και Πόρτο Χέλι). Ενώ όταν πηγαίναμε γενικά μου άρεσε το ταξίδι, στην επιστροφή είχα βαρεθεί γιατί είναι και πολλά τα χιλιόμετρα. Θα προτιμούσα δηλαδή κάτι πιο κοντά γιατί έτσι κι αλλιώς είναι τρεις μέρες. Εξαιτίας του ότι είναι 3 μέρες, δεν αποκλείω αλλά θεωρώ καλύτερη επιλογή να μην είναι νησί. Για παράδειγμα, αν ξεκινούσαμε από Αθήνα θα ήταν πιο άνετη η κατάσταση για νησί ενώ τώρα θα πρέπει να πάμε από Δυτική Μακεδονία μέχρι Πειραιά και στην επιστροφή την αντίθετη πορεία.
Γενικά έχουμε πάει Πρέβεζα, Κέρκυρα, Πάργα, Λευκάδα, Ναύπακτο, Ασπροβάλτα, Χαλκιδική. Χωρίς να αποκλείουμε κάποιο από αυτά τα μέρη που επισκεφτήκαμε να ξαναπάμε, ίσως θα ήταν καλύτερο να πάμε σε κάποιο καινούριο μέρος. Πέρυσι για παράδειγμα του Αγίου Πνεύματος πήγαμε στον Πλαταμώνα και περάσαμε πολύ ωραία.
Ποια η γνώμη σας για τη Νέα Πέραμο Καβάλας;
Προσωπικά θα ήθελα να έχει κάποια σχετική ζωή το βράδυ να πιούμε και το ποτό μας αλλά να έχει και κάποιο (αν γίνεται) φωτογραφικό ενδιαφέρον καθότι ασχολούμαι και λίγο με τη φωτογραφία.
Nαι ναι το κάστρο εννοώ. Για Α.Πνευματο πιστευω θα βρείτε στη Πέραμο. Και η Άφυτος είναι πολύ όμορφη όπως αναφέρθηκε, πορσωπικά τη προτιμώ απο Χανιώτη και ΠευκοχώριΕυχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Ναι, έχω ακουστά για τη Νέα Πέραμο, αλλά τα τελευταία χρόνια λόγω κάποιων συγκυριών δεν καταφέραμε να πάμε.
Πέρυσι τον Ιούλιο είχαμε πάει διακοπές στη Λέσβο και στη Λήμνο και γυρνώντας σκεφτήκαμε να μείνουμε 2 βράδια στη Νέα Πέραμο. Ήταν 27-28 Ιουλίου και δε βρίσκαμε πουθενά να μείνουμε στη Νέα Πέραμο. Έτσι μείναμε στην Καβάλα και δεν το μετανιώσαμε καθόλου αφού μας άρεσε πολύ. Έτσι τώρα θα θέλαμε να πάμε και να μείνουμε στη Νέα Πέραμο. Δεν ψάχνουμε την τρελή διασκέδαση, δεν το επιτρέπει και η ηλικία... αλλά θα θέλαμε να έχει κόσμο και από ό,τι έχω πληροφορηθεί υπάρχουν καφέμπαρ για να πιούμε και ήσυχα το ποτάκι μας.
Λέγοντας παλιά πόλη εννοείται το κάστρο; Γιατί αν είναι αυτό, έχω ανεβεί τουλάχιστον δύο φορές για φωτογραφίες κλπ.
Επειδή είμαστε παρέα, ίσως μεγάλη, έχουν πέσει στο "τραπέζι" Νέα Πέραμος, Σταυρός, Άφυτος, Πολύχρονο, Χανιώτη, Πευκοχώρι, Αγριά, Καλά Νερά, Άφησσος. Όλα αυτά τα μέρη που γράφω είναι που θέλουμε να μείνουμε ώστε να μη χρησιμοποιύμε αυτοκίνητο το βράδυ.
Άφυτος ασυζητητί. Και η Χανιώτη έχει κίνηση αλλά κυρίως λόγω των πολλών γκρουπ των ξένων που διαμένουν στα ξενοδοχεία του χωριού. Ο σημαντικότερος πόλος έλξης των τουριστών της Χαλκιδικής για το βράδυ είναι η Άφυτος.Μεταξύ Άφυτου, Χανιώτη, εκτός Πευκοχωρίου, πού έχει πιο πολύ κίνηση ή σε κάποιο άλλο μέρος στο πρώτο ή στο δεύτερο πόδι να το βάλουμε και αυτό στο κόλπο;
Άρα δηλαδή προς την Άφυτο να κινηθούμε. Επειδή έχω να πάω χρόνια, πώς είναι ο δρόμος, τον έφτιαξαν καθόλου;Άφυτος ασυζητητί. Και η Χανιώτη έχει κίνηση αλλά κυρίως λόγω των πολλών γκρουπ των ξένων που διαμένουν στα ξενοδοχεία του χωριού. Ο σημαντικότερος πόλος έλξης των τουριστών της Χαλκιδικής για το βράδυ είναι η Άφυτος.
Νομίζω πλέον ναι. Απλά στο Πευκοχώρι γίνεται της πουτάνας από τα άπειρα εξοχικά και τους Βαλκανιους τουρίστες που ψάχνουν φθηνές διακοπές και φυσικά από τα αυτοκίνητα που το διασχίζουν για να πάνε στις καταπληκτικές παραλίες και τα in μπιτσομπαρα ανάμεσα σε Πευκοχώρι και Παλιούρι.Άρα δηλαδή προς την Άφυτο να κινηθούμε. Επειδή έχω να πάω χρόνια, πώς είναι ο δρόμος, τον έφτιαξαν καθόλου;
Δηλαδή πιο σημαντικός πόλος έλξης και από το Πευκοχώρι για βράδυ;