• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στην κορυφή της Ευρώπης

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Κάτι κινείται, αλλά δεν ξέρω αν έχουμε ακόμα λόγους να πανηγυρίζουμε για το λιμάνι μας.
Ακόμα ένα αλλά...
Η γκρίνια, η ξερολίαση, η δυσπιστία, η αντίδραση, η αμφισβήτιση, η απαισιοδοξία. Και κυρίως η αποχή από τις ευθύνες.
Και μετά συζητάμε σε άλλο ποστ γιατί οι νεοέλληνες ντύνονται ομοιόμορφα και σκουρόχρωμα...

gauguin

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΑΓΓΛΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΧΑΒΑΗ
Ακόμα ένα αλλά... Η γκρίνια, η ξερολίαση, η δυσπιστία, η αντίδραση, η αμφισβήτιση, η απαισιοδοξία. Και κυρίως η αποχή από τις ευθύνες. Και μετά συζητάμε σε άλλο ποστ γιατί οι νεοέλληνες ντύνονται ομοιόμορφα και σκουρόχρωμα... /quote]

Πού τα είδες όλα αυτά; Επιτίθεσαι προσωπικά και μετά γενικεύεις. Υπάρχει λόγος;
Για το λιμάνι δεν είναι η συζήτηση, ή μου φάνηκε; Είσαι ευχαριστημένος από το λιμάνι;

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Εγώ σα Θεσσαλονικιά να σου πω, ότι ναι, είμαι ευχαριστημένη από το λιμάνι.
Καταρχήν αισθητικά μου αρέσει, το βρίσκω πολύ πιο όμορφο από διάφορα άλλα λιμάνια της χώρας, είναι καλαίσθητο και λίγο cult, όπως μου αρέσει.
Φιλοξενεί στους χώρους των αποθηκών του διάφορες εκθέσεις ζωγραφικής και φεστιβάλ.
Είναι γραφικό και στρωμένο με πλάκες, αναπόσπαστο κομμάτι της ευρύτερης περιοχής (Λαδάδικα).
Τέλος, όσον αφορά την εμπορική του φύση, όπως επίσης προείπα, εξυπηρετεί πολλές επιχειρήσεις που φέρνουν εμπορεύματα από την Ανατολή.
Μπορεί να μην υπάρχουν πια τα δρομολόγια για νησιά των Κυκλάδων & Σποράδων κοκ αλλά αυτό δε νομίζω να έχει να κάνει με το λιμάνι.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μπορεί να μην υπάρχουν πια τα δρομολόγια για νησιά των Κυκλάδων & Σποράδων κοκ αλλά αυτό δε νομίζω να έχει να κάνει με το λιμάνι.
Είπες αλλά,που απαγορεύεται από τον Δημογέροντα κι έτσι κατηγορείσαι για δυσπιστία,δυσπεψία,δυστυχία κλπ κλπ.

Το συμβούλιο των σοφών θα αποφασίσει το μεσημέρι πως θα τιμωρηθείς (πετροβολητό ή μαστίγωμα τα πιθανότερα).

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Είπες αλλά,που απαγορεύεται από τον Δημογέροντα κι έτσι κατηγορείσαι για δυσπιστία,δυσπεψία,δυστυχία κλπ κλπ.

Το συμβούλιο των σοφών θα αποφασίσει το μεσημέρι πως θα τιμωρηθείς (πετροβολητό ή μαστίγωμα τα πιθανότερα).
Είμαι δεκτική στο μαστίγωμα, πίστεψέ με .

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
Πίστεψε με, μαστίγωμα και λιθοβολισμός είναι πολύ καλύτερα από τον αργό θάνατο που σου φέρνει η μόνιμη δυσκοιλιότητα...
Άσε που είναι και πιο kinky, κάτι που ταιριάζει στους μη δυσκοίλιους.

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
Ακόμα ένα αλλά... Η γκρίνια, η ξερολίαση, η δυσπιστία, η αντίδραση, η αμφισβήτιση, η απαισιοδοξία. Και κυρίως η αποχή από τις ευθύνες. Και μετά συζητάμε σε άλλο ποστ γιατί οι νεοέλληνες ντύνονται ομοιόμορφα και σκουρόχρωμα... /quote]

Πού τα είδες όλα αυτά; Επιτίθεσαι προσωπικά και μετά γενικεύεις. Υπάρχει λόγος;
Για το λιμάνι δεν είναι η συζήτηση, ή μου φάνηκε; Είσαι ευχαριστημένος από το λιμάνι;
Εγώ είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με το λιμάνι.
Όπως και οι Ευρωπαίοι όπως αποδείχτηκε.
Εσύ γιατί δεν είσαι, δεν καταλαβαίνω. Μπορείς να μας το εξηγήσεις με λίγα λόγια, ρεαλιστικά επιχειρήματα και όχι με αοριστίες και ευσεβείς πόθους?

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Για να καταλαβω, που βοηθα το βραβειο την πολη; Υπαρχουν τουριστικα ή αλλα οφελη απο αυτη τη βραβευση; Γιατι εχω την εντυπωση πως οι μονοι που γνωριζουμε για την συγκεκριμενη διακριση ειμαστε εμεις και μερικοι ακομα που ετυχε να διαβασουν το αυτο το αρθρο. Και ολοι φυσικα Ελληνες. Απο αλλοδαπους φοβουμαι πως δεν ειναι αλλοι απο τα μελη της επιτροπης.
Καλο λοιπον το βραβειο αλλα, εδω μαλλον λειτουργει σαν αλκοολ. Μας κανει δηλαδη να χαιρομαστε χωρις λογο. Ισως και να χαιρομουν περισσοτερο αν καποιος Σαλονικιος συμμετειχε στον τελικο καποιου ευρωπαικου τουρνουα σκακι.
Η Θεσσαλονικη φαινεται πως για πρωτη φορα (στα χρονια που ζω) κανει βηματα μπροστα και μαλιστα σε περιοδο μεγαλης κρισης. Ο αντιπαθης κατα τ' αλλα για μενα δημαρχος προσπαθει κι αυτο ειναι αισιοδοξο...

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
Για να καταλαβω, που βοηθα το βραβειο την πολη; Υπαρχουν τουριστικα ή αλλα οφελη απο αυτη τη βραβευση; Γιατι εχω την εντυπωση πως οι μονοι που γνωριζουμε για την συγκεκριμενη διακριση ειμαστε εμεις και μερικοι ακομα που ετυχε να διαβασουν το αυτο το αρθρο. Και ολοι φυσικα Ελληνες. Απο αλλοδαπους φοβουμαι πως δεν ειναι αλλοι απο τα μελη της επιτροπης....
Φυσικά και βοηθάει. Εδώ υπάρχει τουρισμός για την αναπαραγωγή του κολεόπτερου, δεν υπάρχει τουρισμός για τα λιμάνια?
Το βραβείο δεν δόθηκε για την καλύτερη λειτουργία ή για τα τοννάζ των εμπορευμάτων, αλλά για την καλύτερη ενσωμάτωση στον ιστό της πόλης. Αυτό ίσως και να φέρει κάποιον τουρίστα. Ή να βοηθήσει να βελτιωθεί η κάκιστη εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό.
Στην τελική, καλύτερα που πήρε το βραβείο, παρά να μη το έπαιρνε. Γιατί αν δεν το έπαιρνε, όλοι εσείς με τα "ναι μεν αλλά", θα κατηγορούσατε το σύμπαν γιατί δεν το πήρε.

Αναφορικά για το αν το πληροφορήθηκαν μερικοί έλληνες μόνο, ναι στην Ελλάδα το πληροφορήθηκαν λίγοι γιατί δεν πήρε την έκταση που έπρεπε να πάρει. Τα κανάλια άλλωστε ασχολούνται με την κατατρομοκράτηση του κόσμου και εσκεμμένα δεν μεταδίδουν τις οποιεσδήποτε καλές ειδήσεις.
Αλλά υπήρχαν αναφορές:
ThatsGreece.gr - Thessaloniki wins second prize in theSocietal Integration of Ports competition

Στο εξωτερικό όμως:

Societal Integration of ports: Stockholm wins the ESPO Award

events - ESPO Award on Societal Integraton of Ports

Ports of Stockholm presented with Prestigious ESPO Award

Ports of Stockholm nominated for Societal Integration of Ports Award - Stockholms Hamnar

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ναι, ετσι οπως το θετεις η Θεσσαλονικη κερδισε 5 τουριστες που ασχολουνται με τα λιμανια. Παω τωρα να το γιορτασω με σαμπανια που κερδισαμε τη δευτερη θεση! Αντε γεια μας!

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Ναι, ετσι οπως το θετεις η Θεσσαλονικη κερδισε 5 τουριστες που ασχολουνται με τα λιμανια. Παω τωρα να το γιορτασω με σαμπανια που κερδισαμε τη δευτερη θεση! Αντε γεια μας!
Αν δεν κάνεις πλάκα, έχεις πολύ κοντόφθαλμη λογική. Περισσότερα (και αναλυτικότερα) το βράδυ (καθώς και κάποιες απαντήσεις σε ερωτήματα που τέθηκαν από άλλους).

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Αν δαπανήθηκαν 100.000 για την προώθηση του φακέλου υποψηφιότητας και τη βράβευση, καταλαβαίνω να γκρινιάζετε εφόσον δε βλέπετε κεφαλαιοποίηση του γεγονότος.
Αλλά αν απλώς συμμετείχαμε και κερδίσαμε, τι μας πειράζει; Δεν είναι ότι ζούμε σε τριτοκοσμική χώρα και δεν έχουμε να φάμε αλλά μας λένε : "πωπω έχετε όμως συναρπαστικό ηλιοβασίλεμα" οπότε τους βρίζουμε και τελειώνουμε.

Και ΕΝΑΣ τουρίστας που προσγειώνεται Θεσσαλονίκη να πει "Α, Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο tranfer city για Χαλκιδική, έχει και βραβευμένα μουσεία και λιμάνι, δε μένω ένα βράδυ να δω;" σας χαλάει;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα