Ιταλία Το ιταλικό Road trip ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΡΗ.

Βαγγω

Member
Πέμπτη ημέρα:
Το πλάνο είχε ως εξής: Πομπηία- ολίγον απο βεζουβιο και διανυκτερευση Νάπολη.
Ξεκινησαμε με αρκετη βροχή απο cava de tirreni με κατεύθυνση για Πομπηία απόσταση περίπου μισής ώρας. Ενω έβρεχε σε όλη την εθνική με το που φτάσαμε και παρκαραμε σταματησε αισίως. Βέβαια εγω ειχα την ομπρελιτσα μου και κυκλοφορούσα στην Πομπηία σαν την Μαιρη Ποππινς. Πολυ ωραια εμπειρία η βολτα στην Πομπηία, αρκετό περπάτημα για να δεις όσα περισσότερα μπορεις αλλα φυσικα άξιζε τον κόπο. Ενα σαντουιτσακι στα γρήγορα και Συνεχιζουμε για ΒΕΖΟΥΒΙΟ. Ωραια διαδρομή οδικώς το ανεβασμα για Βεζουβιο οπου φτανουμε όμως σε ενα ξέφωτο και εκει η αστυνομια μας κατευθύνει δεξιά σε ενα δηθεν χωρο παρκινγκ γιατι ο επανω χώρος ηταν γεμάτος. ΚΑΙ τι λετε ειχαν κανει τα λαμογια οι Ιταλοι; Πλήρωνες ταξι που περίμεναν εκειστην σειρά για να σε ανεβάσουν στον πραγματικο χώρο του πάρκινγκ και απο εκει να το κόψεις ποδαρατο, μπάτσοι και ταρίφες μαζι στο κολπο, ε δεν λενε τυχαία ουνα φάτσα ουνα ράτσα. Τα δε αναμνηστικά πανάκριβα, κατι πετρουλες καρβουνιασμενες με γκλιτερ και σπρέι βαμμένες , σιγα μην τσιμπαγα , μάζεψα εγω η δικια σου απο το μονοπατι κατι ωραιοτατες τσαμπα πετρουλες σκετο καρβουνο.
Συνεχεια; μα φυσικα ΝΑΠΟΛΗ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας λιγο πιο έξω απο το κέντρο αλλα ηταν αρκετα οικονομικό και ειχε και δωρεαν πάρκινγκ που ηταν βασικο στο ταξίδι μας.
Η βραδυνη μας έξοδο κινήθηκε στη γυρω περιοχή απο το ξενοδοχείο, συμβουλευτηκαμε το trip advisor και βρηκαμε ενα συμπαθέστατο εναλλακτικό μπεργκεραδικο εεε να ξεφύγουμε λιγο απο τη πίτσα. Καλο ηταν αλλα το προβλημα σε όλη την Ιταλια ειναι ή οτι δεν ξέρουν γρι αγγλικά ή οτι δεν γουστάρουν να μιλήσουν. Εγω ψιλοκαταλαβαινα τα ιταλικα αλλα για να καταλαβουν εεκεινοι σε αρκετες περιπτώσεις σου βγάζανε την πιστη.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Αυτο με το Βεζουβιο δεν το επιασα. Εντελώς αλλη εμπειρια ειχα. Το παρκιν οργανωμενο, πληρωνεις 5Ε για ολη τη μερα κ απο κει εχει shuttle bus για το εκδοτηριο εισητηριων με 2Ε/ατομο πηγαινε-ελα. Ποια ταξι, λαμογια κλπ που διηγεισαι?αν ειναι δυνατον....

Βαγγω

Member
Αυτο με το Βεζουβιο δεν το επιασα. Εντελώς αλλη εμπειρια ειχα. Το παρκιν οργανωμενο, πληρωνεις 5Ε για ολη τη μερα κ απο κει εχει shuttle bus για το εκδοτηριο εισητηριων με 2Ε/ατομο πηγαινε-ελα. Ποια ταξι, λαμογια κλπ που διηγεισαι?αν ειναι δυνατον....
Σωστά, αν φτάσεις στο κυριως πάρκινγκ εμάς ομως δεν μας το επέτρεψαν αρχικά και μας προωθούσαν σε άλλους χώρους που ειχαν βρει πρόσφορο εδαφος οι ιταλοι ταρίφες. Βεβαια σαν γνησιοι Έλληνες παρακαμψαμε τους αστυνομικούς μετα απο λιγα λεπτά και ανεβήκαμε μονοι μας.

Klair

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Ακριβώς την ίδια εμπειρία με τον @Samion είχα και εγώ για τον Βεζούβιο πέρυσι το καλοκαίρι.
Όσο για τις συγκρίσεις της ακτής Αμάλφι με το Ξυλόκαστρο του 80-90 και με το Λουτράκι των πολυκατοικιών και των ενοικιαζόμενων δωματίων, μάλλον εγώ σε άλλη ακτή Αμάλφι πήγα και άλλα χωριά είδα απ' αυτά που είδες εσύ.
Ίσως να φταίει και η πείνα που μπορεί να είχε θολώσει την όρασή σας.:haha::haha:

Θα συμφωνήσω για τον υπερβολικό αριθμό από ομπρελοξαπλώστρες στις παραλίες, που και εμένα μου έκαναν άσχημη εντύπωση αλλά μέχρις εκεί.

Εύχομαι καλή συνέχεια, καλά ταξίδια και μακάρι να σας δοθεί η ευκαιρία να ταξιδέψετε πάλι στην Ακτή, γιατί είμαι σίγουρη ότι δεν αφιερώσατε τον χρόνο που έπρεπε για να την ανακαλύψετε και να την απολαύσετε όπως της αξίζει.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Όσο για τις συγκρίσεις της ακτής Αμάλφι με το Ξυλόκαστρο του 80-90 και με το Λουτράκι των πολυκατοικιών και των ενοικιαζόμενων
Ζητω συγνωμη απο τους χιλιάδες φαν μου. Μου ξέφυγε αυτό το σημειο λόγω φορτου εργασιας οταν διαβαζα κ δεν το στολισα οπως επρεπε...
Ρε σεις, η Κοστιερα Ξυλοκαστρο κ Λουτρακι???!!!!!θα πέσει φωτια να σας καψει...GTS διαβαζεις εδω?....
Αδιαβαστοι. Να ξαναπατε να δείτε καλυτερα. Κ να διαβάσετε πρωτα τις προτάσεις που εχουμε γραψει για φαι. Αλιμονο να ειναι η Ναπολη πιτσα κ "μπεργκεραδικο"...μου θυμισε τη γνωστη ρωμαικη ψαροσουπα.
Ναστε καλά να ξαναπατε κ να τα πειτε... πιο σωστα...
Το ιταλικο Ξυλόκαστρο :

images.jpg
dreamstimemedium-31291798-1730x1152_e2x1_0_113_1400.20170804185206.jpg

Attachments

Βαγγω

Member
Ειπαμε.... Το ταξιδι του πρωτάρη. Ειμαι σιγουρη και το ανέφερα μάλιστα ότι εχει πολλές ομορφιές η περιοχή. που εμείς δεν είχαμε την υπομονή να ανακαλύψουμε, κάτι η πείνα κάτι η γκρίνια. .. :icon_redface:.

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Ηρεμήστε: από το Σαλέρνο πήγανε μόνο μέχρι το Ραβέλλο - για τα οποία η Βάγγω είπε τα καλύτερα. Ή κατάλαβα λάθος; Αν προχωρούσαν κι άλλο, δεν θα έγραφε για Λουτράκια - φαντάζομαι.

Βαγγω

Member
Ηρεμήστε: από το Σαλέρνο πήγανε μόνο μέχρι το Ραβέλλο - για τα οποία η Βάγγω είπε τα καλύτερα. Ή κατάλαβα λάθος;
Μια χαρα κατάλαβες. Συγκινητική γυναικεία αλληλεγγύη χαχαχα.
Αλλα και τα παιδια δικαιο εχουν δεν θα επρεπε να αναφέρω γενικα ολη την ακτη Αμαλφι.

Last edited by a moderator:

Klair

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Πάντα καλοπροαίρετα είναι τα σχόλια που έκανα.
Πάντως αν ξαναβρεθείτε εκεί, καλό θα ήταν να γίνουν κάποιες διανυκτερεύσεις στην περιοχή, για να μπορέσετε να δείτε αυτά που αξίζουν.

Και από εμένα μερικές εικόνες της Ακτής.

IMG-20170619-WA0042.jpg

IMG_20160807_192313.jpg

IMG-20170619-WA0036.jpg

Βαγγω

Member
Παντως πολυ ωραιες οι φωτο Samion.
Εγω ομως θα συνεχίσω ακάθεκτη την περιγραφή του πρωτου μας ταξιδιού.
Έκτη ημέρα: εξολοκλήρου αφιερωμένη στην ΝΑΠΟΛΗ .
Πρωινο και βουρ με το αμαξακι μας για το κεντρο της πολης. Παρκαραμε σε ενα απίστευτο στενακι που για να το βρουμε μετα βαλαμε gps.
Ξεκινησαμε την περιήγηση απο την τεράστια πλατεία Plecibito ,όπου υπάρχουν η εκκλησία του S.Francesco και το παλάτσιο Ρεαλε, κατόπιν μέσω της via Toledo διασχισαμε την ..μισή Ναπολη. Προσωπικά η Ναπολη μου άρεσε, ειχε κατι το οικείο (στον σ/φο μου δεν αρεσε αλλά τι να πω γουστα είναι αυτά) .
20160812_154311.jpg

Εκει που περπαταγαμε αμέριμνοι βρεθηκαμε σε ενα απο τα πολλα τουρ οργανωμένα που κανουν στις κατακόμβες της Ναπολης ε δεν θελαμε και πολυ αποφασισαμε να περιμενουμε το αγγλόφωνο γκρουπ κ να συμμετάσχουμε κ εμεις. Υπάρχει λοιπον στα υπόγεια της Ναπολης ενα φοβερό δίκτυο μια υπογεια δευτερη πόλη. Ωραια κ οργανωμενη η ξενάγηση, παλιοτερα πριν το β παγκοσμιο οι κατακόμβες αυτες οπως μας είπαν ήταν ενας απεραντος σκουπιδότοπος αλλα αναγκάστηκαν απο τους βομβαρδισμούς να μείνουν εκεί και με διαφορους τροπους να χρησιμοποιησουν τα σκουπίδια χτίζοντας τα. Σε ενα σημειο της ξενάγησης μας, μας σταματανε σε ενα πλάτωμα κ μας λενε οτι εδω αρχίζει ενα δυσκολο κομμάτι, μας δίνουν απο ενα κερι στον καθένα και μας λενε οτι θα περπαταμε σε λιγα νερά κ να μην έχουμε τσαντες κτλ γιατι θα χωραμε ισα ισα. Αντε λεμε δεν πειραζει πάμε κ θα δουμε, μπαίνουμε που λετε σε μια σήραγγα σχεδον σφηνωμενοι εεεεεερρ. τοτε ηταν ο δικος μου που επαθε πλακα ΔΕΝ γίνετε μου λεει παμε εξω , τι να πω , επαθε εναν πανικό. Συναντήσαμε λιγο μετα το γκρουπ και επετε συνέχεια, μας οδηγασαν σε ενα παλιό Ναπολιτανικο σπιτι με παλια παραδοσιακα έπιπλα το οποιο ειχε χτιστει πανω απο ενα αρχαιο ρωμαικο θέατρο, στο κατωι του σπιτιού ειχαν μείνει καποιες ενδειξεις του τοτε θεατρου.
Μετα το τελος της ξενάγησης ηρθε η ωρα για ενα καφεδάκι αλά Ναπολη , μονο που ο καφές εγινε κοκτειλ .
20160812_145610.jpg

Την άκουσα λιγο με το ποτακι μεσημεριατικα γιατι ητανε και τιγκα στο αλκοόλ αλλά κυρία, σηκωθηκαμε και συνεχίσαμε την βολτα μας.
Χαζεψαμε ολα τα κλασσικά τουριστικά μαγαζια που υπήρχαν, ψωνίσαμε δωράκια και μπλεκοντας σε διαφορα στενά ο δρομος μας έβγαλε σε ενα φανταστικό street food το λεγομενο Ναπολιτανικο quopo , δηλαδη χωνακι λαδόκολλα με διαφορα θαλασσινά, υπηρχε αντίστοιχο και σε vegan εκδοχη και σε πατατες, εννοείτε πως τα τιμησαμε δεόντως.
Χαθηκαμε λιγάκι αλλά ευτυχώς ειχαμε προνοησει και ειχαμε βαλει στο gps την θεση παρκινγκ, οποτε δυο βλαμμενοι με ενα gps στο χερι πεζοί να ψάχνουν πρςπει να ήταν λιγο γελοιο θέαμα.
Επιστροφη στο ξενοδοχείο για ενα ντουζακι και έπεται συνεχεια.
Το απογευματακι αργά είπαμε να εξερευνήσουμε την παραλιακη και προς βορρα μεχρι το παυσιλειπον. Η βολτα ηταν κυριως με το αυτ/το και απλα πηγαίναμε ανεβηκαμε εναν λοφο και ξαφνικα βρεθήκαμε σε ενα εντελώς αλλο τοπιο, ηταν σαν να βρεθήκαμε στην Εκαλη της Ναπολη , ωραίοι δρομοι καθαροί, ακριβα σπίτια και θεα απέραντη. Σταματησαμε σε ενα οαρκο αναψυχής την ωρα που οι πιο πολλοί Ιταλοι εβγαζαν τα σκυλακια τους βόλτα και ηπιαμε ενα εσπρεσακι στο αναψυκτηριο της πλατειας με θεα τον κόλπο της Ναπολη. Γυρισαμε γεματοι απο εικονες στο ξενοδοχειο μας αλλα με αδεια στομαχια ( για αλλη μια φορα) , πιτσα απο την συνοικιακη πιτσαρία πακετο για το δωματιο ε και ενα γλυκακι απο το απεναντι ντελικατεσεν για την λιγούρα. Τα γλυκα παντως της Ιταλιας δεν λενε και πολλα ΠΑΓΩΤΟ και παλι παγωτο, σε αυτο τους βγαζω το καπέλο.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom