• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Τουριστοπαγίδες

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Για να είμαι ειλικρινής,εδώ πρωτοήρθα σε επαφή με τον όρο και είδα ότι χρησιμοποιείται χωρίς συγκεκριμένη νόρμα.

Τι ορίζει λοιπόν ο καθένας σας ξεχωριστά ως τουριστοπαγίδα;
Δώστε κάποιες τρανταχτές tourist-traps ανά την υφήλιο.
Και τέλος,δεν πρέπει να φάτε αναγκαστικά και μερικές τέτοιες σε κάθε ταξίδι για να δείτε κάποια πράγματα που πρέπει να ειδωθούν;

υ.γ. Ξέρω θα γίνει μπάχαλο αλλά είμαι και περίεργος να μάθω τις απόψεις σας.

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
η μεγαλυτερη τουριστοπαγιδα ειναι η χωρα μας...

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Θα ελεγα οτι tourist traps ειναι κατι οταν δεν εχει να προσφερει τιποτε, αλλα το εχουν "φτιαξει" διαφημισει κλπ, προκειμενου η τοπικη οικονομια να βγαλει χρηματα απο τον τουριστα εκ του μηδενος.
Πχ μπορει να εχει ουρες ατελειωτες το Βατικανο η το μουσειο του Λουβρου αλλα δε μπορω να τις χαρακτηρισω tourist traps.
Επομενως κατα τη γνωμη μου αν καταφερεις να τις αποφυγεις δεν εχεις χασει τιποτε, αλλα εχεις κερδισει χρονο και χρημα.

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Oρίζω ως τουριστοπαγίδα κυρίως περιοχή (όχι μεμονωμένο αξιοθέατο) που μόνο σκοπό ύπαρξης έχει την ικανοποίηση του τουρίστα.. Π.χ το χωριό του Άη Βασίλη στην Λαπωνία, το σοκάκι των Αλχημιστών στην Πράγα μέχρι ακόμα και το νησί Dodi στην Γκάνα.
Με κάποια δεν είμαι αρνητικός. Με το χωριό του Αη Βασίλη π.χ. όμως είμαι κάθετος. Δεν έχω πάει και δεν θέλω να περάσω ούτε απ έξω επειδή πιστεύω ότι είναι ένα αλλοπρόσαλλο και σαχλό τσίρκο. Όπως εσύ δεν θα αγόραζες π.χ. Nike, iPod και RayBan επειδή αυτή είναι η φιλοσοφία σου (λέω τώρα) έτσι και εγώ αρνούμαι να παρουσιάσω το γεγονός της επίσκεψής μου σε ορισμένα από δαύτα με την αγορά souvenir. (souvenir από το χωριό του Αη Βασίλη........ super...)

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Συμφωνώ απόλυτα με τα γραφόμενα του kalspiros. θα προσέθετα και κάποια μέρη πολυδιαφημισμένα. Ανακαλώ το blue grotto στο Κάπρι όπου πληρώσαμε ένα σεβαστό ποσό για 5 λεπτά βαρκάδας εντός του σπηλαίου μαζί με μιλιούνια άλλους τουρίστες και με το βαρκάρη να τραγουδά o sole mio και να ζητά και πουρμπουάρ

ΝΑΝΑΕΑ

Member
Ταξίδι-Όνειρο
και πάλι Βραζιλία!
Η αγορά του Kapali Carsi στην Κωνσταντινούπολη είναι μια κλασσική τουριστοπαγίδα κατά τη γνώμη μου, ο επισκέπτης δεν χάνει τίποτα αν παραλήψει την επίσκεψη. Επειδή πρόκειται να πάω στο Ρίο ντε Τζανείρο τον Αυγουστο, θεωρώ την οργανωμένη ξενάγηση σε φαβέλες εντελώς γελοία και έχω αποφασίσει να την αποφύγω.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Τι να πει και το Ντουμπάι τότε...... (ξαφνικά με συμπάθησε το 90% του φόρουμ :haha: )
Δε συμφωνώ καθόλου με τον turms: Η Ελλάδα μια χαρά προνομιούχο οικόπεδο είναι - απλά έχουν κάνει κατάληψη και στήσει τσαντήρια οι γύφτοι (ας με συγχωρήσουν οι συμπαθείς αθίγγανοι - καταλαβαίνετε τι εννοώ).

Σαν προορισμό, κάτι ανάλογο με το Ντουμπάι θα θεωρούσα τη Σινγκαπούρη (άντε, ας αφήσω έξω το Sentoza Park και το Βοτανικό κήπο) και τις Μαλδίβες - με την έννοια ότι βασικά δεν έχουν ενδοχώρα, "παγιδεύεσαι" σε μια πόλη ή σ' ένα νησί, μ' ελάχιστες δραστηριότητες και επιλογές, βιώνοντας κάτι που μπορείς να βρεις και κάπου΄αλλού σε συνδυασμό με πολλά άλλα περισσότερα.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Νομίζω ότι το θέμα με τις Μαλδίβες είχε ανακύψει και παλιότερα σε συζητήσεις.Ότι δηλαδή δεν φταίνε οι Μαλδίβες γι'αυτό που είναι,ούτε και χτίστηκαν τεχνητά έτσι.Άσε που μπορεί κάποιος να θέλει να απομονωθεί σε ένα νησί χωρίς να κάνει τίποτα.Μπάνιο,διάβασμα και κανά ποτό.Μπορεί να μη βρίσκει κάποιους σύμφωνους αλλά δεν νομίζω ότι παρόμοια μέρη αξίζουν αναγωγή σε τουριστοπαγίδες.

Άσε που η φυσική ομορφιά είναι δεδομένη και άρα υπάρχει κάτι να δεις εκ των πραγμάτων.

Επόμενο Ταξίδι
βορεια ιταλια- ελβετια
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνια
καταλήγω ότι η προσέγγιση της έρσυ είναι και η ορθότερη. Διότι τα σημαντικότερα και αξιολογότερα αξιοθέτα και μνημεία σε όλη την υφήλιο σφήζουν από τουρίστες (τί να πρωτοπούμε για τις πυραμίδες, για τον σινικό τείχος κ.λ.π.) αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αποτελούν τουριστοπαγίδες. Αντιθέτως αξίζει να τα επισκεφτείς και στα περισσότερα η επίσκεψη αποτελεί εμεπειρία ζωής. Έχω πέσει θύμα τουριστοπαγίδας σε μέρη που ειλικρινά αυτή την στιγμή ούτε καν τα θυμάμαι, τόσο ασήμαντα ήταν.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Νομίζω ότι το θέμα με τις Μαλδίβες είχε ανακύψει και παλιότερα σε συζητήσεις.Ότι δηλαδή δεν φταίνε οι Μαλδίβες γι'αυτό που είναι,ούτε και χτίστηκαν τεχνητά έτσι.Άσε που μπορεί κάποιος να θέλει να απομονωθεί σε ένα νησί χωρίς να κάνει τίποτα.Μπάνιο,διάβασμα και κανά ποτό.Μπορεί να μη βρίσκει κάποιους σύμφωνους αλλά δεν νομίζω ότι παρόμοια μέρη αξίζουν αναγωγή σε τουριστοπαγίδες.

Άσε που η φυσική ομορφιά είναι δεδομένη και άρα υπάρχει κάτι να δεις εκ των πραγμάτων.
Έχεις δίκηο σε ότι αφορά τη γεωμορφολογία τους. Η ένσταση έγκειται στο ό,τι εξελίχθηκαν με τη "βοήθεια" των διάφορων αλλοδαπών τουριστικών επιχειρήσεων: Νησί και resort. Εντάξει, επιχειρηματίες είναι, έχουν συγκεκριμένο target group, εφόσον αποδίδει γιατί να μην το κάνουν? Οι ντόπιοι δεν ξέρω τι γνώμη έχουν. Από την άλλη, αν η μόνη τους επιλογή είναι να δουλεύουν φορτο-εκφορτωτές στα καράβια, ίσως νά'ναι και καλύτερα (το παράδειγμα δεν είναι τυχαίο - έχω μιλήσει μαζί τους).

Η φυσική ομορφιά είναι δεδομένη και δε διαφέρει από πληθώρα άλλων ανάλογων στις τροπικές περιοχές των ωκεανών.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ουτε και εγω μπορω να θυμηθω τις τουριστοπαγιδες που -σιγουρα - εχω πεσει,
Σιγουρα δε θεωρω το καπαλι τσαρσι, ενα κτισμα που κτιστηκε απο τον Μωαμεθ τον Β' τον πολιορκητη την επαυριο της αλωσεως της πολης καθως και τα περιξ χανια του τουριστοπαγιδα και το οποιο αποτελει μια απο τις μεγαλυτερες αν οχι η μεγαλυτερη σκεπαστη αγορα του κοσμου, πραγμα που ηταν ενα καποιο επιτευγμα για την εποχη. Χωρισμενη ανα κατηγορια ειδων πωλησης ηδη απο εκεινη την εποχη. Το ειδος των εμπορευματων που πουλιουνται σημερα εκει ειναι ενα τελειως αλλο θεμα, αλλα αυτο αλλαζει: αυριο μπορει να ειναι τελειως διαφορετικα εμπορευματα, οπως αλλωστε και το 1985 που το επισκεφθηκα για πρωτη φορα ειχε εμπορευματα που απευθυνονταν αποκλειστικα στους ντοπιους: νυφικα, στολες για την περιτομη των αγοριων κλπ. Πραγματα δηλαδη που ουδολως αφορουσαν τον τουριστα . Προφανως και δεν πουλιουνται τα ιδια πραγματα που πουλιοντουσαν εκει τον 15ο αιωνα. Ακομα και τα σχεδια των κοσμηματων αλλαξαν. Τωρα τεινουν να ειναι πιο κοντα στο ευρωπαικο μεσο ορο και γουστο.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom