• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Τουρισμός στην Ελλάδα

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

penelopebek

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Οπου λαμπει ο Ηλιος
Συμφωνω απολυτως. Αυτο ακριβως συμβαινει. Απλα δεν ηθελα να αναφερθω σε λεπτομερειες.
Τις λεπτομεριες τις ειπα γιατι ειναι ενα προβλημα που αντιμετωπιζουν οι επαγγελματιες Λημνιοι. Τα τελευταια 5 χρονια το νησι αλλαξε. Ενα νησι που δεν εξαρταται απ τον τουρισμο. Εχει τοσα αλλα

Και θανο! Βαλε και θανο στον παντελη!
Αρα καταλαβαινομαστε. Για επαγγελματιες σαν το ΜΑΝΤΕΛΛΑ τι να πεις. Ανεβαζει επιπεδο ολο το νησι. Ποιοτητα, εξυπηρετηση και τιμες. Ασε το πως σε κανει να νιωθεις στο μαγαζι του. Αληθινη φιλοξενια. Αυτο τα λεει ολα.
Ελπιζω να μη φανει οτι κανω διαφημιση
Τα καλα ειναι καλο να τα λεμε

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
Καναδάς Αλασκα
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Τις λεπτομεριες τις ειπα γιατι ειναι ενα προβλημα που αντιμετωπιζουν οι επαγγελματιες Λημνιοι. Τα τελευταια 5 χρονια το νησι αλλαξε. Ενα νησι που δεν εξαρταται απ τον τουρισμο. Εχει τοσα αλλα
Το κακο ειναι οτι ανθρωποι που δεν εχουν καμμια σχεση με την τοπικη κοινωνια προσπαθουν να το πλασαρουν σαν την "μυκονο" του βορειου αιγαιου αγνοωντας οτι ο χαρακτηρας του νησιου δεν ειναι αυτος. Και προς θεου μην παρεξηγηθω απο τους φιλους της μυκονου. Δεν υποννοω κατι ασχημο.
Ελπιζω μονο ολοι αυτοι οι "μεγαλοεπενδυτες" να μην προλαβουν να καταστρεψουν τη φυσικη ομορφια και γαληνη του νησιου.
Οσον αφορα τις τιμες.... Απο τα λιγα οικονομικα που ξερω οταν αυξηθει η προσφορα καταλυματων οι τιμες θα πεσουν.

penelopebek

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Οπου λαμπει ο Ηλιος
Το κακο ειναι οτι ανθρωποι που δεν εχουν καμμια σχεση με την τοπικη κοινωνια προσπαθουν να το πλασαρουν σαν την "μυκονο" του βορειου αιγαιου αγνοωντας οτι ο χαρακτηρας του νησιου δεν ειναι αυτος. Και προς θεου μην παρεξηγηθω απο τους φιλους της μυκονου. Δεν υποννοω κατι ασχημο.
Ελπιζω μονο ολοι αυτοι οι "μεγαλοεπενδυτες" να μην προλαβουν να καταστρεψουν τη φυσικη ομορφια και γαληνη του νησιου.
Οσον αφορα τις τιμες.... Απο τα λιγα οικονομικα που ξερω οταν αυξηθει η προσφορα καταλυματων οι τιμες θα πεσουν.
Ενα απο τα πραγματα που αγαπησαμε σαυτο το νησι ειναι αυτο ακριβως. Το οτι δεν ηταντυπου "μυκονος". Οταν πρωτοπηγαμε ολα τα μαγαζια λειτουργουσαν ωραριο αγορας. Δευτερα ,Τεταρτη απογευμα κλειστα. Κυριακη οοολααα κλειστα. Πουθενα δεν εβλεπες γκαρσον να διαφημιζουν εξω απ τα μαγαζια και ενιωθες κομματι του νησιου και οχι τουριστας που σε βλεπουν σαν πορτοφολι. Οπως πολυ σωστα ειπες ολοι αυτοι οι "επιχειρηματιες"δε λειτουργουν ετσι. Πολλοι απο αυτους δεν ειχαν παυησει καν το ποδι τους στο νησι γθατι το κοροιδευαν

alvadi

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Μεξικό
Πιστεύω ότι το καλοκαίρι η Ελλάδα προσφέρει τουρισμό για όλα τα εισοδήματα σε αντίθεση με τον χειμώνα (ίσως φταίει ότι προτιμώ το καλοκαίρι και τα δίνω πιο εύκολα). Όλη η Ελλάδα είναι γεμάτη καταλύματα από τον Βορρά μέχρι το Νότο. Όταν έχεις επίγνωση του budget σου, προσαρμόζεσαι ανάλογα. Πολυ θα ήθελα να μείνω στο costa navarino αλλά δεν .. μα πιο πολύ θα ήθελα να μεινω εδώ.. σας το παραθετω φωτο.. αν εχετε υπόψιν σας δωματιο πανω σε παραλία μέχρι 120 το τρικλινο το θέλω....
coco-mat-rooms-beach-view-a-01-x2.jpg

Nikos86

Member
Να το, καταλαβες; Τσουκου τσουκου με το ξενοδοχειο και την εκμεταλευση του Ελληνα καταφεραμε να γινουμε κι εφοπλιστες.
Xαχαχαχα οχι βρε εδω στον Πειραια εχω το καταλυμα! Στην Ροδο εκανα αλλες δουλειες σχετικες με τον τουρισμο παλι.

alvadi

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Μεξικό
@alvadi
Οι τιμές στο κατάλυμα που παρέθεσες δεν έχουν μεγάλες διαφορές από 5* πάντως.

https://www.booking.com/hotel/gr/coco-mat-eco-residences-serifos.el.html
300-350 ευρώ το βράδυ έχει το δωμάτιο (τέλος Σεπτέμβρη)
Αχ το ξέρω... Βασανιζομαι.. Love at first sight..γι αυτο λέω αν έχει πάρει το μάτι σας κάτι τέτοιο σε 3αστερο το θελω😜

Nikos86

Member
@alvadi
Οι τιμές στο κατάλυμα που παρέθεσες δεν έχουν μεγάλες διαφορές από 5* πάντως.

https://www.booking.com/hotel/gr/coco-mat-eco-residences-serifos.el.html
300-350 ευρώ το βράδυ έχει το δωμάτιο (τέλος Σεπτέμβρη) και δεν βρίσκω τόσο καλό value for money (προσωπικά)
Στην αρχη μου φανηκε πολυ παραξενο οτι ειχε μονο 33 σχολια και ειναι ανοιχτο απο το 2013! Λεω τι στο διαολο τοσο πολυ με τηλεφωνο δουλευει αυτος? Μου φανηκε τελειως αφυσικο, εγω εχω 5πλα σχολια και ειμαι ενα χρονο ανοιχτος. Δεν μπορουσα να διανοηθω πως γινεται καποιος να δουλευει με τηλεφωνο τοσο πολυ! Εμενα ολες σχεδον οι κρατησεις γινονται απο πλατφορμες. Αλλα μετα παρατηρησα οτι ειναι της coco- mat οποτε εχει και τους δικους της πελατες! Εχει μπει τα τελευταια χρονια και στον ξενοδοχειακο χωρο και κανει καλη δουλεια απ' οτι ακουω. Εχει κανει και στο Κολωνακι και στην Κηφισια, δεν ηξερα οτι ειχε και στη Σεριφο. Απευθυνεται σε υψηλα βαλαντια αλλα γενικα εχει καλες κριτικες!
EDIT: Eεε καλα εσυ αν ειναι να πας σε ακριβο ξενοδοχειο προτιμας κλασικο πενταστερο τυπου Palladium στην Ροδο οπως ανεφερες απο καταλυματα τυπου cocomat που ειναι νεο τρεντ. Και γω να σου πω την αληθεια το ιδιο γουστο με σενα εχω, αλλα κανει καλη δουλεια η κοκοματ απ' οτι ακουω παντα!

Last edited:

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Το μόνο σίγουρο (η σχεδόν) είναι πως κανένας ξενοδόχος / εστιάτορας δεν θα παραδεχτεί πως περισσότερο νοιάζεται για το χρήμα που θ' αφήσει ο τουρίστας (Γερμανός, Αμερικάνος...) παρά ο Έλληνας!
Εγώ δε βλέπω πώς συμβαίνει ή είναι σίγουρο κιόλας αυτό. Επιχειρηματίας είναι, να εισπράξει θέλει, δεν τον ενδιαφέρει αν τα πληρώνει Έλληνας ή Γερμανός, όλοι οι πελάτες καλοδεχούμενοι είναι. Δεν έχω δει ποτέ μου να πηγαίνει κάπου Έλληνας και να του λέει ο εστιάτορας/ξενοδόχος/rentacar/βαρκάρης "α, Έλληνας είσαι, δεν τα θέλω τα λεφτά σου φύγε, μόνο αλλοδαπούς δέχομαι". Μπήκες κάπου στο booking να κλείσεις δωμάτιο στην Ελλάδα και σε έκοψε το σύστημα λόγω εθνικότητας; Δε γίνονται αυτά. Οι επιχειρηματίες να πουλήσουν το προϊόν τους θέλουν.

@paefstra δεν θα βγάλεις άκρη! Μιλάς σαν πελάτης ενώ καποιοι άλλοι μιλάνε σαν επιχειρηματίες
Aπ' 'ο,το βλέπεις είναι και πολλοί εδώ μέσα που δε γράφουν ως επιχειρηματίες αλλά ως πελάτες και δεν έχουν την ίδια άποψη με σένα.

Ntt

Member
Π.χ. εμένα μου κάνει εντύπωση πως κάποιοι δίνουν 350 απλά για θέα θάλασσα και παραλία επειδή είναι brand τα λευκά είδη.

Όταν π.χ. https://www.booking.com/hotel/gr/santorini-princess-spa-hotel.el.html

Το βρίσκω ίδιες ημερομηνίες στα 380.

Δηλαδή για 30€ κάποιος πάει σε τοπ ξενοδοχείο με θέα στην καλντέρα με πισίνα κτλ.

@Nikos86 μόνο λευκά είδη, στρώματα κτλ δεν είναι ή κάνω λάθος?

Τα έχω ξαναδεί αλλά είμαι άσχετος, απλά ξέρω ότι είναι πολύ ακριβά.

Nikos86

Member
Π.χ. εμένα μου κάνει εντύπωση πως κάποιοι δίνουν 350 απλά για θέα θάλασσα και παραλία επειδή είναι brand τα λευκά είδη.

Όταν π.χ. https://www.booking.com/hotel/gr/santorini-princess-spa-hotel.el.html

Το βρίσκω ίδιες ημερομηνίες στα 380.

Δηλαδή για 30€ κάποιος πάει σε τοπ ξενοδοχείο με θέα στην καλντέρα με πισίνα κτλ.

@Nikos86 μόνο λευκά είδη, στρώματα κτλ δεν είναι ή κάνω λάθος?

Τα έχω ξαναδεί αλλά είμαι άσχετος, απλά ξέρω ότι είναι πολύ ακριβά.
Ειναι νεο τρεντ και πολλα καταλυματα προμηθευονται απο εκει. Εχει και κρεβατια αλλα και αλλα επιπλα . Τα στρωματα και γενικοτερα τα συστηματα υπνου ειναι το πιο γνωστο ειδος τους τα οποια θεωρουνται ανατομικα πολυ καλα. Πολλοι πελατες Ελληνες και ξενοι (την ξερουν και στο εξωτερικο, κανει εξαγωγες λογικα) κλεινουν δωματια μονο βαση αυτου ειτε επειδη εχουν προβλημα στην μεση ειτε επειδη ειναι δυσκολοι στον υπνο ειτε επειδη ειναι ιδιοτροποι τι να σου πω δεν ξερω. Παντως και γω αυτα πηρα και δεν ηταν τοσο ακριβα μου εκαναν πολυ καλυτερη τιμη γιατι επιπλωσα 6 διαμερισματα βεβαια. Αν απλα παρεις ενα κρεβατι ναι ειναι ακριβο. Εεεε καλα σεντονια δεν χρειαζεται να παρεις απο εκει αν δεν στα κανουν δωρο. Παντως εχει τυχει πελατης να μου πει δεν με ενδιαφερει τιποτα με ενδιαφερει μονο οτι εχεις κοκοματ και ειναι και πολλοι αλλοι υποθετω που δεν μου το εχουν πει.

Last edited:

fotast

Member
Η ίδια εταιρεία έχει και το ξενοδοχείο στην Ακρόπολη(Μακρυγιάννη) απο το οποίο πρέπει να "κοπούν" τώρα δύο όροφοι ενώ είχε πάρει κανονικά πολεοδομική άδεια και λειτουργεί ήδη.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh