Τουρισμός στην Ελλάδα

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

paefstra

Member
Πως νομιζετε πως δεν τα καταφερατε. Αν τα καταφερατε ή οχι δεν το γνωριζω και ουτε με νοιαζει.

Και δυο τρεις που μου μοιαζει με αυτα που γραφετε -και ευχομαι να κανω λαθος και συγγνωμη αν κανω- πως βγαζετε απωθημενα που καποιοι τα καταφερνουν ενω εσεις μενετεε στασιμοι.

[/QUOTE]
Δικα σου λογια ειναι που "δεν σε νοιαζει".
Νομιζω πως αρκετα διαβασα σε αυτο το τοπικ.
Πορτογαλια μεχρι να σβησει ο ηλιος, εκει δεν θεωρουν πως εχουμε απωθημενα τουλαχιστον. Σεμνοι ανθρωποι, γλυκυτατοι. Χωρις υφος πορφυρογεννητων.

Last edited:

panpan

Member
Το να πάω/ει κάποιος το καλοκαίρι στα Ελληνικά νησιά είναι το ναρκωτικό.
Το να τραβιέται στις Νίκαιες ή στα Πόρτα λόγω τιμής,είναι η μεθαδόνη.
Για όλους υπάρχει η ψευδαίσθηση.

Nikos86

Member
κοιτα...ο ελληνας δεν ειναι μονο ετσι στις διακοπες...ειναι γενικα στην ζωη του...παντα κατι φταιει, παντα θα βρει κατι να γρινιαξει...μπορω να σου δωσω εκατονταδες παραδειγματα....
(τουλαχιστον η πλειοψηφια των ελληνων)
οταν ημουνα στην ελλαδα για 8 συναπτα ετη ημουνα διαχειριστης στην πολυκατοικια....
οτι και αν εκανα, ακουγα γρινιες....οτιδηποτε...εκανα το Χ, μου λεγανε γιατι εκανες το Χ και δεν περιμενες μπλα μπλα να κανοουμε το Υ
εκανα μετα το Υ μου λεγανε γιατι περιμενες τοσο και δεν εκανες το Χ πιο νωρις...για οκτω χρονια το ιδιο βιολι...φυσικα κανενας δεν ηθελ να αναλαβει αλλα να γκρινιαζουν και να ασκουνε κριτικη ηταν ολοι πρωτοι

απο την αλλη ο ελληνας ειναι σε μεγαλο ποσοστο καταπιεσμενς ψυχολογικα...
πιεζεται και αγχωνεται πολυ στην δουλεια (οχι ολοι αρα παραααα πολλοι), στο σπιτι, στην καθημερινοτητα, κινηση στρες, τρεξιμο ολη μερα....σε πρηζει ο/η συζυγος, τα πεθερικα τα παιδια, πολλοι δεν ειναι ευτυχισμενοι ουτε επαγγελματικα ουτε συναισθηματικα κλπ κλπ

οποτε ερχεται η στιγμη που πας διακοπες...και εκει εισαι εσυ ο βασιλιας...και βγαζεις ολα τα απωθημενα....

ειχα δουλεψει και εγω μια σαιζον μικρος σε bar ξενοδοχειου...σερβιτορος...πρεπει να ητανε το 92
οι ξενοι τους πηγαινες κατι και τελος....σπανια ακουγες τιποτα
οι ελληνες τα 5 στα 10 τα γυρνουσανε πισω...ο καφες εχει πολυ ζαχαρη, το whiskey εινια μπομπα, τα φυστικια ειναι μπαγιατικα....
και η πλακα ειναι οτι τα πηγαινα πισω, και σε 2 λεπτα πηγαινα παλι τα ιδια...ο μπαρμαν δεν εκανε τιποτα διαφορετικο... και το 99% δεν ελεγε τιποτα
απλα ηταν ικανοποιημενοι που σε τρεξανε
Κοιταξε εγω γενικα καλη αποψη εχω για τον Ελληνα πελατη. Γκρινιαζουν αλλα σπανια επιστρεφουν πισω οι Ελληνες. Σουηδοι, Εγγλεζοι, Γερμανοι πιο ευγενικοι αλλα επιστρεφουν πιο ευκολα αν φυσικα δεν ανταποκρινεται σε αυτο που ζητησαν ο Ελληνας συμπεριλαμβανομενου και εμου θα γκρινιαξει αλλα δυσκολα θα επιστρεψει ακομα κι αν θα ειχε δικιο να το επεστρεφε. Ο ντοπιος, ο Ροδιτης δηλαδη, καλος πελατης ηταν, καλυτερος κι απο τον Ευρωπαιο μην σου πω αλλα και εδω στον Πειραια που δρστηριοποιουμαι τα τελευταια χρονια σε αλλο επαγγελμα απ΄οτι στην Ροδο αλλα παλι σχετικο με τον τουρισμο παλι δεν μπορω να πω οτι εχω παραπονο απο τους Ελληνες πελατες. Αλλα και με υπαλληλους σε μαγαζια εστιασης που εχω μιλησει στο Μοναστηρακι αλλα και σε αλλες περιοχες του κεντρου εχουν πολυ καλη αποψη για τον Ελληνα πελατη οι υπαλληλοι. Αλλα και στο εξωτερικο εχω την αισθηση οτι συμπεριφερονται κοσμια οι Ελληνες βεβαια αυτο το τελευταιο με επιφυλαξη. Στο νησι ομως ρε αδερφε μεταμορφωνονται. Ολοι οι φιλοι μου και γνωστοι κατω στην Ροδο εχουν την χειροτερη αποψη για τον Ελληνα τουριστα. Η αποψη οτι εμεις στα νησια ειμαστε τυχερα κωλοπαιδα που πουλαμε μπομπες και κλεφτες που χρεωνουμε φυκια για μεταξωτες κορδελες γεννα τερατωδεις συμπεριφορες!

chrisbd

Member
Δεν παλευεστε με τίποτα..

Καμια πρόταση για Θρακη και παραλίες έχει κανεις να πει.. πόρτο Λαγος και πέριξ τι θα δούμε εκει .. Ξάνθη Κομοτηνή κλ για πέστε.. Μου άνοιξε και μένα η όρεξη για πόρτο..

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Και δυο τρεις που μου μοιαζει με αυτα που γραφετε -και ευχομαι να κανω λαθος και συγγνωμη αν κανω- πως βγαζετε απωθημενα που καποιοι τα καταφερνουν ενω εσεις μενετεε στασιμοι.
Τωρα ασκοπο αλλα πρεπει να καθομαι να εξηγω τον κακο γραπτο μου λογο.

Οπως τα γραφεις μου μοιαζει ( μου δινεται η εντυπωση) πως βγαζεις απωθημενα. Απωθημενα που εχεις επειδη ισως δεν καταφερες αυτο που καταφεραν καποιοι αλλοι (και μιλαω για το οικονομικο κομματι κατα κυριο λογο).

Το αν βγαζεις απωθημενα ή οχι δεν το ξερω και γραφω μεσα στις παυλες "και ευχομαι να κάνω λαθος και συγγνωμη αν κανω". Όπως επισης δεν ξερω τα οικονομικα σας και την εξελιξη τους.

Και ουτε με ενδιαφερει. Απλα απο αυτα που γραφεις και την καθολικη απαξιωση που δειχνεις σε εναν κλαδο που κατα γενικη ομολογια εχει βοηθησει τη χωρα (και θα το ξανακανει) να παει μπροστα δυο πραγματα θα μπορουσα να σκεφτω:

Το πρωτο αυτο που ειπα παραπανω, το δευτερο ας μην το γραψω καλυτερα επειδη δεν το πιστευω. Οχι πως ειναι κατι κακο αλλα αποτελει ταμπου.

paefstra

Member
Τωρα ασκοπο αλλα πρεπει να καθομαι να εξηγω τον κακο γραπτο μου λογο.

Οπως τα γραφεις μου μοιαζει ( μου δινεται η εντυπωση) πως βγαζεις απωθημενα. Απωθημενα που εχεις επειδη ισως δεν καταφερες αυτο που καταφεραν καποιοι αλλοι (και μιλαω για το οικονομικο κομματι κατα κυριο λογο).

Το αν βγαζεις απωθημενα ή οχι δεν το ξερω και γραφω μεσα στις παυλες "και ευχομαι να κάνω λαθος και συγγνωμη αν κανω". Όπως επισης δεν ξερω τα οικονομικα σας και την εξελιξη τους.

Και ουτε με ενδιαφερει. Απλα απο αυτα που γραφεις και την καθολικη απαξιωση που δειχνεις σε εναν κλαδο που κατα γενικη ομολογια εχει βοηθησει τη χωρα (και θα το ξανακανει) να παει μπροστα δυο πραγματα θα μπορουσα να σκεφτω:

Το πρωτο αυτο που ειπα παραπανω, το δευτερο ας μην το γραψω καλυτερα επειδη δεν το πιστευω. Οχι πως ειναι κατι κακο αλλα αποτελει ταμπου.
Εγω ομως οταν καταφερεσαι εναντιον του κλαδου μου, δεν εβγαλα το συμπερασμα οτι εχεις απωθημενα. Μαλιστα δεν εχω κανει ποτε κανεναν χαρακτηρισμο. Ισως ομως επρεπε να βγαλω καποιο συμπερασμα τελικα, αλλα δεν υπαρχει λογος να το πω δημοσια. Απο τακτ, γιατι ο κλαδος μου εχει καποια εκπαιδευση σ αυτο. Ο δικος σου δεν εχει απ' οτι βλεπω και ειναι κριμα.
EDIT Α θεωρεις οτι εχω καποια απωθημενα λογω φτωχειας. Ενω δεν γνωριζεις τα εισοδηματα των αλλων, Πολυ ωραια, το κανεις ολο και χειροτερο.

Last edited:

panpan

Member
Αυτο να μου το εφερνες σαν παραδειγμα αν μου ελεγαν απο 70 παμε στα 80. Ετσι να το δεχτω. Αν και ετσι δυσκολα οταν τα εισοδηματα ολων εχουν συρρικνωθει
Κι εγώ μαζί σου.Η ζωή δυστυχώς είναι άδικη.Αλλά αν νομίζουμε ότι το προιόν του είναι ακριβό
κοιτάμε κάτι άλλο στο ράφι.Υπάρχουν προσφορές.
Οταν ξεκινησα να πηγαινω στο νησι πριν 10 χρονια και ελεγα παντου οτι το λατρεψα με κοιταζαν περιεργα.
Κακώς σε κοίταγαν,ή τόσο ξέρουν ,τόσο λέγουν.
Κόκορας με φλωμάρι ,Κρασί Χατζηγεωργίου και κυνήγι αγριοκούνελου,πουθενά αλλού.

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
Καναδάς Αλασκα
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Επειδη ανεφερθηκε πιο πανω η προτιμηση στο Πορτο, κανονιζα το τριτο μου ταξιδι στην Πορτογαλια. Μεγαλη αγαπη. Και σκοπευω να κανονισω αλλα 103.
Το προτεινω σε ολους τους συμφορουμιτες. Πιστευω οτι η εκει συντεχνια του τουρισμου δεν σας ειρωνευεται για τις επιλογες σας και σας σεβεται.
Κοιτα να δεις τωρα! Μου ανοιξες την ορεξη και ειπα να αποφυγω τα αεροπλανα φετος

paefstra

Member
Κοιτα να δεις τωρα! Μου ανοιξες την ορεξη και ειπα να αποφυγω τα αεροπλανα φετος
Του χρονου, φετος ακυρωσα κι εγω γιατι γινεται χαμος.
Επισης βαλε Σικελια στο πλανο.
Εντιμοτης, καθαριοτης, σεμνοτης, καθολου υπερφιαλοι.

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
Καναδάς Αλασκα
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Κι εγώ μαζί σου.Η ζωή δυστυχώς είναι άδικη.Αλλά αν νομίζουμε ότι το προιόν του είναι ακριβό
κοιτάμε κάτι άλλο στο ράφι.Υπάρχουν προσφορές.

Κακώς σε κοίταγαν,ή τόσο ξέρουν ,τόσο λέγουν.
Κόκορας με φλωμάρι ,Κρασί Χατζηγεωργίου και κυνήγι αγριοκούνελου,πουθενά αλλού.
Δεν εχεις παει στον ΜΑΝΤΕΛΛΑ, ετσι; σταματα και τρεχει τα σαλλακι!
Και σιγα μην ειναι αδικη η ζωη. Εγω παλι λεω ροδα ειναι και γυριζει😎

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
αλλα και εδω στον Πειραια που δρστηριοποιουμαι τα τελευταια χρονια σε αλλο επαγγελμα απ΄οτι στην Ροδο αλλα παλι σχετικο με τον τουρισμο παλι
Να το, καταλαβες; Τσουκου τσουκου με το ξενοδοχειο και την εκμεταλευση του Ελληνα καταφεραμε να γινουμε κι εφοπλιστες.

Δεν παλευεστε με τίποτα..

Καμια πρόταση για Θρακη και παραλίες έχει κανεις να πει.. πόρτο Λαγος και πέριξ τι θα δούμε εκει .. Ξάνθη Κομοτηνή κλ για πέστε.. Μου άνοιξε και μένα η όρεξη για πόρτο..
Αβδηρα, Φαναρι, Χηλη, Σαμοθρακη φυσικα. Πορτο Λαγος πολυ κουνουπι. Κουνουπελαιο να παρεις.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh