• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Τουρισμός στην Ελλάδα

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Εν τω μεταξυ ο Ελληνας που διαμαρτυρεται για φοροδιαφυγη των ξενοδοχειων ειναι ο πρωτος που σου λεει οταν ερχεται να πληρωσει :
"Μηπως μπορουμε να κανουμε μια καλυτερη τιμουλα αν ειναι χωρις αποδειξη; "

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
@tripakias το θεμα δεν ειναι τι θεωρω εγω. Ειναι τι θεωρει η Πολιτεια και οι νομιμοι μπιριμπιδες που βλαπτονται απο τα παρασιτα
Δεν καταλαβαινω τη συγκριση του παρανομου ή και του νομιμου airbnb που δεν υποκειται σε κανεναν ποιοτικο ελεγχο και οι πρωτοι σε καμια φορολογια (δεν λεω πως δεν υπαρχουν ποιοτικα airbnb, ειδικα στην Ελλαδα υπαρχουν πολλα) με το νομιμο τουριστικο καταλυμα που δεν προλαβαινει να βγαζει πιστοποιητικα και να τηρει κανονες ασφαλειας και υγιεινης.

penelopebek

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Οπου λαμπει ο Ηλιος
Μα για νησι ΒΑ Αιγαιου δεν ειπες πως εψαχνες;

Δεν πειραζει μπορεί να σε εχασε η Χαλκιδικη, το ΒΑ Αιγαιο, η Ελλαδα ολοκληρη αλλα σε κερδισε η αυγουστιατικη Νικαια. Οπως και να το δεις ειναι ενα κατορθωμα.
Συμφωνω. Ο ανθρωπος πρεπει να προσπαθει για το καλυτερο. Οχι για το χειροτερο.

paefstra

Member
Δεν καταλαβαινω τη συγκριση του παρανομου ή και του νομιμου airbnb που δεν υποκειται σε κανεναν ποιοτικο ελεγχο και οι πρωτοι σε καμια φορολογια (δεν λεω πως δεν υπαρχουν ποιοτικα airbnb, ειδικα στην Ελλαδα υπαρχουν πολλα) με το νομιμο τουριστικο καταλυμα που δεν προλαβαινει να βγαζει πιστοποιητικα και να τηρει κανονες ασφαλειας και υγιεινης.
Παρεθεσα ενα αρθρο. Αναφερει το ειδος του παρασιτικου τουριστικου προιοντος που προσφερουν 35 000 ατομα. Δεν συγκρινω τιποτε. Μπορεις να διαβασεις μονος. Ηταν απαντηση στο μελος που ρωτουσε αν τηρουνται ολες οι φορολογικες υποχρεωσεις.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Παρεθεσα ενα αρθρο. Αναφερει το ειδος του παρασιτικου τουριστικου προιοντος που προσφερουν 35 000 ατομα. Δεν συγκρινω τιποτε. Μπορεις να διαβασεις μονος. Ηταν απαντηση στο μελος που ρωτουσε αν τηρουνται ολες οι φορολογικες υποχρεωσεις.
Συγγνωμη δεν το καταλαβα γιατι δεν ειχες quote, ουτε αναφορα σε μελος που ρωτουσε κατι τετοιο.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Συμφωνω. Ο ανθρωπος πρεπει να προσπαθει για το καλυτερο. Οχι για το χειροτερο.
Το καλυτερο ή το χειροτερο οταν δεν ειναι επιστημονικα αποδεδειγμενο ή νομος ειναι θεμα γουστου και εμπειριων με υποκειμενικες αποληξεις. Με αλλα λογια δικαιωμα του καθενος να θεωρει τι ειναι καλυτερο γι αυτον οταν δεν το επιβαλει ο νομος ή δεν αποτελει επιστημονικη αληθεια.

thrylosveria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτικες
Ταξίδι-Όνειρο
φινλανδια
Εν τω μεταξυ ο Ελληνας που διαμαρτυρεται για φοροδιαφυγη των ξενοδοχειων ειναι ο πρωτος που σου λεει οταν ερχεται να πληρωσει :
"Μηπως μπορουμε να κανουμε μια καλυτερη τιμουλα αν ειναι χωρις αποδειξη; "
Σ'αυτο δε φταιει ο Ελληνας αλλα η ισχυουσα φορολογικη νομοθεσια !!! Οταν π.χ ο γιατρος μου λεει ''5000 με αποδειξη ,4000 χωρις'' και η νομοθεσια περι εκπτωσης του φορου μου απο την αποδειξη του γιατρου εχει καταργηθει, τοτε με ωθει στο να επιλεξω την κουρτινα 2...με σιγουρο αποτελεσμα !!!

Ntt

Member
Σ'αυτο δε φταιει ο Ελληνας αλλα η ισχυουσα φορολογικη νομοθεσια !!! Οταν π.χ ο γιατρος μου λεει ''5000 με αποδειξη ,4000 χωρις'' και η νομοθεσια περι εκπτωσης του φορου μου απο την αποδειξη του γιατρου εχει καταργηθει, τοτε με ωθει στο να επιλεξω την κουρτινα 2...με σιγουρο αποτελεσμα

Ξέρεις ότι υπάρχουν φορολογικά συστήματα που βασίζονται στην συνείδηση του πολίτη?

Σε άλλα κράτη δεν θα υπήρχε περίπτωση γιατρός να προτείνει κάτι τέτοιο. Και φυσικά αν το πρότεινε υπήρχε περίπτωση να τον καρφώσει ο συνομιλητής του στις αρμόδιες αρχές.

Φυσικά όλοι μας (βάζω και τον εαυτό μου μέσα)βάζουμε τον εαυτό μας πάνω από όλα, για αυτό δεχόμαστε αυτή την κατάσταση.

Αλλά το να ακούμε ότι για όλα φταίει το κράτος, ενώ όλοι μας θέλουμε να το κλέβουμε με την πρώτη ευκαιρία είναι απίστευτο.

penelopebek

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Οπου λαμπει ο Ηλιος
Το καλυτερο ή το χειροτερο οταν δεν ειναι επιστημονικα αποδεδειγμενο ή νομος ειναι θεμα γουστου και εμπειριων με υποκειμενικες αποληξεις. Με αλλα λογια δικαιωμα του καθενος να θεωρει τι ειναι καλυτερο γι αυτον οταν δεν το επιβαλει ο νομος ή δεν αποτελει επιστημονικη αληθεια.
3 λαλουν και 2 χορευουν

thrylosveria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτικες
Ταξίδι-Όνειρο
φινλανδια
Ξέρεις ότι υπάρχουν φορολογικά συστήματα που βασίζονται στην συνείδηση του πολίτη?

Σε άλλα κράτη δεν θα υπήρχε περίπτωση γιατρός να προτείνει κάτι τέτοιο. Και φυσικά αν το πρότεινε υπήρχε περίπτωση να τον καρφώσει ο συνομιλητής του στις αρμόδιες αρχές.

Φυσικά όλοι μας (βάζω και τον εαυτό μου μέσα)βάζουμε τον εαυτό μας πάνω από όλα, για αυτό δεχόμαστε αυτή την κατάσταση.

Αλλά το να ακούμε ότι για όλα φταίει το κράτος, ενώ όλοι μας θέλουμε να το κλέβουμε με την πρώτη ευκαιρία είναι απίστευτο.
Μαζι σου !!!

• Like
Reactions: Ntt

adiaforos

Member
Ποια ειναι η τοποθετηση σου ρε αδερφε, οτι εμεις οι επιχειρηματιες στον τουρισμο ειμαστε απληστοι? Σε ευχαριστουμε που σκεφτεσαι μην την πληρωσουμε την απληστια μας οπως η Φοξβαγκεν, θα λαβουμε σοβαρα υπ' οψιν μας την συμβουλη σου. Εγω νομιζα οτι τα ελεγες για να πας φθηνα διακοπες δεν ηξερα οτι νοιαζεσαι για την κερδοφορια του κλαδου μας συγγνωμη. Αλλα κανε και καμμια προταση ρε αδερφε αφου τοσο νοιαζεσαι οχι μονο κριτικη και αδικη. Και γενικα οχι μονο εσυ σε ολο το θρεντ καμμια προταση δεν ακουσα μονο κακοβουλη κριτικη. Προταση ειναι αυτη που σου ειπα εγω ο απληστος, να θεσμοθετησει το κρατος αυξηση του κατωτατου μισθου. Ή αλλη προταση θα ηταν να φορολογει με μεγαλο συντελεστη τα διανεμομενα κερδη και με μικρο συντελεστη τα επανεπενδυομενα στις ανωνυμες εταιρειες ωστε να τις 'αναγκαζει' να επανεπενδυουν τα λεφτα τους και να δημιουργουνται νεες θεσεις εργασιας και οχι φαινομενα με λεφτα σε λογαριασμους στα νησια Κειμαν. (Εν τω μεταξυ να διευκρινισω και κατι αυτονοητο γιατι εδω μεσα και τα αυτονοητα εχουν τη σημασια τους απ' οτι φαινεται, οι λογαριασμοι στα νησια κειμαν ειναι απο ιδιοκτητες μεγαλων ρισορτς τυπου Μητσης, Δασκαλαντωνακης κ.τ.λ.. Στα καταλυματα που μενουν συνηθως οι Ελληνες που ειναι πολυ πολυ μικροτερα αν πιστευετε οτι τα κερδη ειναι τοσα ειστε εκτος τοπου και χρονου) Δεν ακουσα ομως προτασεις αλλα μονο πικροχολη κριτικη απο ανθρωπους που εχουν μεσανυχτα απο τον τουρισμο για πραγματα που δεν ισχυουν κιολας τα περισσσοτερα καθολου και τα υπολοιπα σε πολυ μικροτερο βαθμο απ' οτι πιστευετε οπως οτι δουλευουμε 4μηνο και θελουμε να ζουμε 12 μηνες, οτι σας σερβιρουμε αποφαγια ως φαι στις ταβερνες μας, υπερχρεωνουμε υπηρεσιες που βρισκετε φθηνοτερες στην Ευρωπη (λες και ολη η Ευρωπη ιδιες τιμες εχει) οτι χρεωνουμε διαφορετικα τους Ελληνες, οτι στα κωλονησα γδερνουμε τα παιδια σας χρεωνοντας 20 ευρω τις μακαροναδες, οτι σπαταλαμε το φυσικο, ανθρωπινο και πολιτιστικο αποθεμα της χωρας κ.τ.λ. Αν αυτα εσενα σου φαινονται προτασεις ή σωστες τοποθετησεις και οχι πικροχολη κριτικη παω εγω πασο αδερφε δεν βαριεσαι!
Ναι, κριτική έκανα, σε εσένα και στις θέσεις σου, δεν έκανα κριτική στους Έλληνες επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου εν γένει, των οποίων από την απάντηση ορίστηκες αυτόκλητος εκπρόσωπος. Αλίμονο αν όλοι αυτοί σκέφτονταν έτσι, ότι δηλαδή είναι προς το συμφέρον των Ελλήνων να είναι άπιαστες γι' αυτούς οι τιμές, όπως πας να μας πείσεις. Ούτε ήξερα πως όποιος σου απαντά είναι υποχρεωμένος να κάνει πρόταση για τον τουρισμό, συγνώμη κιόλας, (εκτός αν η θέση σου αυτή αποτελεί πρόταση: Ρε μάγκες πουλάει το πράμα, εγώ θα πουλώ στον Θεό, οι Έλληνες ίσως να μην μπορεί να έρχονται, αλλά είναι προς το συμφέρον τους). Αφού έχεις καθορίσει και τα δικά μας συμφέροντα και δουλεύεις για αυτά, να σε ευχαριστήσουμε κιόλας.
Σε ένα αλλοπρόσαλλο τρόπο σκέψης τσουβάλιασες στην πρόταση μου παρέμβαση του κράτους(!) και λοιπά ευφάνταστα, που δεν προκύπτουν από πουθενά, ούτε υποστήριξα. Αλλά αναρωτιέμαι αν κάτι θα πάει στραβά, αν τότε θα ψάχνεις το κράτος να σε σώσει....
Αν η Γερμανια μπορουσε μαγικα να φτασει την τιμη των Volkswagen απο 20.000 σε 100.000 ευρω χωρις να μειωθουν οι πωλησεις θα ηταν καταπληκτικο νεο για την Γερμανια.
Η Volkswagen πουλά 20.000 και βγάζει κέρδος, δεν μπαίνει μέσα, γιατί υπάρχει ένα κόστος υλικών, ένα κόστος παραγωγής και ο ανταγωνισμός κλπ. που καθορίζουν την τιμή στα 20.000 ώστε να είναι επικερδής Και μάλλον το αντίθετο συμβαίνει, όταν αυξάνονται οι πωλήσεις μειώνονται οι τιμές. Εσύ ίσως βέβαια τις έστελνες στο Θεό υπέρ του κράτους uber alles, αλλά ευτυχώς για τη Γερμανία, είσαι Έλληνας επιχειρηματίας στον τουρισμό.
Και εγώ - μη αναφερόμενος σε σένα- αναφέρθηκα σε δωμάτια με πραγματική αξία 60€ που δίνονται 120€, αλλά φάνηκες διαθέσιμος να δικαιολογήσεις, υπέρ του κέρδους του κράτους πάντα.
Δεν επανέρχομαι γιατί στερούμαι πρότασης για τον τουρισμό και δεν έχω δικαίωμα κριτικής.

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ

Αυτό που λές να υπάρχει συνείδηση του πολίτη ναι να υπάρχει όταν και το κράτος φέρεται ανάλογα και ισότιμα στους πολίτες του και με ένα σταθερό και όσο το δυνατόν δίκαιο φορολογικό σύστημα και με σωστούς ελεγκτικούς μηχανισμούς(πράγμα που προφανώς ισχύει σε άλλα κράτη μια που αναφέρθηκες σε άλλα..).Κάθε πότε αλλάζει ένα φορολογικό σύστημα στις χωρες που έχεις κατά νου;;
κάθε πότε αλλάζει στην Ελλάδα??όχι μόνο κάθε τετραετία ανάλογα με τα τερτίπια της εκάστοτε κυβέρνησης αλλά ακόμα και υπό τό ίδιο κυβερνόν κόμμα αλλάζει!!
Οταν η ίδια η κυβέρνηση πριν από αρκετά χρόνια επειδή θεώρησε(και ναι να πώ καλώς θεώρησε ΝΑΙ,αλλά πολύ κακώς δεν βάζει σε λειτουργία τους ελεγκτικούς μηχανισμούς ) ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι φοροκλέφτες συλλήβδην όοοοολοι από τον μεγαλοδικηγόρο μέχρι τον δικηγόρο της γειτονιάς...κλπ)διαχώρισε λοιπόν τους ελεύθερους επαγγελματίες από τους υπόλοιπους μισθωτούς και επέβαλλε υπέρογκη φορολογία χωρίς καθόλου αφορολογητο,τέλος επιτηδεύματος,προκαταβολή φόρου κλπ και όλα αυτά επειδή ξέρει ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες "κλεβουν"...είναι σα να δίνει η ίδια το ελεύθερο στον επαγγελματία να κλέψει.
Σου λέει επειδή ξέρω ότι φοροδιαφεύγεις και δεν μπορώ να σε πιάσω εκ των προτέρων σου βάζω να πληρώνεις (οπότε η μπάλα παίρνει και αυτόν που ούτως η άλλως βγάζει πάρα πολλά και είχε τον τρόπο του ανέκαθεν να φοροδιαφεύγει και τον πιό μικρό ο οποίος ίσα που βιοπορίζεται και ξαφνικά καλείται να πληρώνει ακόμα και σπασμένα ακόμα και με χασούρα...)

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος