• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Τουρισμός στην Ελλάδα

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

James

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ανατολική Κρήτη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Παιδιά αν είναι να τσουβαλιαζετε το σύνολο των επαγγελματιών ενός χώρου, επειδη ένας στην Ίο, ένας άλλος παρακάτω και πάει λέγοντας κάνουν κάτι κακό και παράνομο, αυτό δεν σημαίνει ότι το κάνουν οι περισσότεροι.
Αν είναι αυτό το σκεπτικό, θα μπορούσαν και οι επαγγελματίες να σας χαρακτηρίσουν όλους τους Έλληνες πελάτες άσχετους από κοστολόγηση και βασικές γνώσεις δημιουργίας και διατήρησης δικής σας επιχείρησης. Και σαν τελείωμα ότι όλοι είστε "οι κλασικοί οι μαλ...οι Έλληνες".
Απο ότι είδα όμως δεν συνέβη αυτό, αλλά σας υπερασπίστηκαν κιόλας παραπάνω σε τέτοιου είδους σχόλια.

Nikos86

Member
Δηλαδή για να δεχθείς μία τοποθέτηση μου, σχετικά απλή κιόλας, θα πρέπει να αναφερθώ σε κατώτατο μισθό, συνδικαλιστικά αιτήματα, να κάνω πρόταση για την οικονομία(!), ενώ καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι εν τέλει αυτό που θέλω είναι να πηγαίνω φθηνότερα Μύκονο(!!!). Και κάνω και την εξαίρεση κανόνα για να δικαιολογήσω την άποψη μου. ΟΚ. Ίσως να έχεις δίκιο. Πάω πάσο.
Ξέρεις, όλοι τη μεγιστοποίηση του κέρδους θέλουν. Αλλά η απληστία πληρώνεται. Κι αυτό το ξέρει η Volkswagen.
Ποια ειναι η τοποθετηση σου ρε αδερφε, οτι εμεις οι επιχειρηματιες στον τουρισμο ειμαστε απληστοι? Σε ευχαριστουμε που σκεφτεσαι μην την πληρωσουμε την απληστια μας οπως η Φοξβαγκεν, θα λαβουμε σοβαρα υπ' οψιν μας την συμβουλη σου. Εγω νομιζα οτι τα ελεγες για να πας φθηνα διακοπες δεν ηξερα οτι νοιαζεσαι για την κερδοφορια του κλαδου μας συγγνωμη. Αλλα κανε και καμμια προταση ρε αδερφε αφου τοσο νοιαζεσαι οχι μονο κριτικη και αδικη. Και γενικα οχι μονο εσυ σε ολο το θρεντ καμμια προταση δεν ακουσα μονο κακοβουλη κριτικη. Προταση ειναι αυτη που σου ειπα εγω ο απληστος, να θεσμοθετησει το κρατος αυξηση του κατωτατου μισθου. Ή αλλη προταση θα ηταν να φορολογει με μεγαλο συντελεστη τα διανεμομενα κερδη και με μικρο συντελεστη τα επανεπενδυομενα στις ανωνυμες εταιρειες ωστε να τις 'αναγκαζει' να επανεπενδυουν τα λεφτα τους και να δημιουργουνται νεες θεσεις εργασιας και οχι φαινομενα με λεφτα σε λογαριασμους στα νησια Κειμαν. (Εν τω μεταξυ να διευκρινισω και κατι αυτονοητο γιατι εδω μεσα και τα αυτονοητα εχουν τη σημασια τους απ' οτι φαινεται, οι λογαριασμοι στα νησια κειμαν ειναι απο ιδιοκτητες μεγαλων ρισορτς τυπου Μητσης, Δασκαλαντωνακης κ.τ.λ.. Στα καταλυματα που μενουν συνηθως οι Ελληνες που ειναι πολυ πολυ μικροτερα αν πιστευετε οτι τα κερδη ειναι τοσα ειστε εκτος τοπου και χρονου) Δεν ακουσα ομως προτασεις αλλα μονο πικροχολη κριτικη απο ανθρωπους που εχουν μεσανυχτα απο τον τουρισμο για πραγματα που δεν ισχυουν κιολας τα περισσσοτερα καθολου και τα υπολοιπα σε πολυ μικροτερο βαθμο απ' οτι πιστευετε οπως οτι δουλευουμε 4μηνο και θελουμε να ζουμε 12 μηνες, οτι σας σερβιρουμε αποφαγια ως φαι στις ταβερνες μας, υπερχρεωνουμε υπηρεσιες που βρισκετε φθηνοτερες στην Ευρωπη (λες και ολη η Ευρωπη ιδιες τιμες εχει) οτι χρεωνουμε διαφορετικα τους Ελληνες, οτι στα κωλονησα γδερνουμε τα παιδια σας χρεωνοντας 20 ευρω τις μακαροναδες, οτι σπαταλαμε το φυσικο, ανθρωπινο και πολιτιστικο αποθεμα της χωρας κ.τ.λ. Αν αυτα εσενα σου φαινονται προτασεις ή σωστες τοποθετησεις και οχι πικροχολη κριτικη παω εγω πασο αδερφε δεν βαριεσαι!

Υ.Γ.:Αααα ειχαμε και μια προταση η οποια δεν μπαινει στην κατηγορια πικροχολη κριτικη μπαινει ομως στην κατηγορια ονειρο θερινης νυχτος. Να γινουμε Εσθονια. Λες και επενδυεις τωρα σε νεες τεχνολογιες και σε ενα εξαμηνο αντε χρονο τον πολυ φυτρωνει η skype, η Νοκια, το Facebook κ.λ.π. και γενικα γινεσαι το λικνο της τεχνολογικης αναπτυξης του δυτικου κοσμου στην μετα κορωνοιο εποχη. Λες και να αλλαξει προσανατολισμο η χωρα δεν θελει δεκαετιες αλλα γινεται ετσι ευκολα και γρηγορα! Στα 10- 20 χρονια που αποσυρουμε την στηριξη απο τον τουρισμο και την παμε στις νεες τεχνολογιες γιατι τοσα χρονια θα χρειαστουν για να δουμε τα οφελη απο κατι τετοιο παρκαρουμε τοσο κοσμο στην ανεργια. Αλλα αυτο εδω μεσα καλο ειναι γιατι ακουσαμε και το αμιμητο οτι σπαταλαμε ανθρωπινο αποθεμα!

Last edited:

Borealis

Member
Παιδιά αν είναι να τσουβαλιαζετε το σύνολο των επαγγελματιών ενός χώρου, επειδη ένας στην Ίο, ένας άλλος παρακάτω και πάει λέγοντας κάνουν κάτι κακό και παράνομο, αυτό δεν σημαίνει ότι το κάνουν οι περισσότεροι.
Αν είναι αυτό το σκεπτικό, θα μπορούσαν και οι επαγγελματίες να σας χαρακτηρίσουν όλους τους Έλληνες πελάτες άσχετους από κοστολόγηση και βασικές γνώσεις δημιουργίας και διατήρησης δικής σας επιχείρησης. Και σαν τελείωμα ότι όλοι είστε "οι κλασικοί οι μαλ...οι Έλληνες".
Απο ότι είδα όμως δεν συνέβη αυτό, αλλά σας υπερασπίστηκαν κιόλας παραπάνω σε τέτοιου είδους σχόλια.
Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις, αυτή παρακάτω είναι η εικόνα των τουριστικών χωριών της χώρας, βλέπεις εσύ ΕΝΑΝ επαγγελματία που έχει εκτραπεί λίγο?
https://www.google.gr/maps/@35.4139...-0-ya152.05798-ro-0-fo100!7i5306!8i2652?hl=el

barkour

Member
Η σπιναλογκα νοικιαζεται ; 1 - 10 Αυγουστου , 6 ατομα.
Δεκτες μονο σοβαρες προτασεις

paefstra

Member
@James οι κατοικοι των νησιων ανησυχουν που επιχειρηματιες ασχετοι με τον τοπο τον αντιμετωπιζουν ως Ελντοραντο. Οχι για τον μικροεπιχειρηματια με 10 δωματια, ασχετα αν αυτος θεωρει τον εαυτο του αυτοκινητο η δεν ξερω τι. Και πεφτει τρελο βρισιδι μεταξυ των ντοπιων. Εμας τι λογος μας πεφτει, παμε διακοπες οπου θελουμε.
Κατανοω οτι ειναι πληγωτικο να αναφερεται, αλλα αυτη η συζητηση εχει νοημα ως reality check και μονο. Σιγα μην καταθεσουμε νομοθετικη προταση για τους μισθους. Οποιος θελει να δωσει καλο μισθο ειναι ελευθερος, δεν ισχυει απαγορευση.

panpan

Member
ρίξτε μια ματιά στην Κροατία που σε μια έκταση 12.000 τ. χλμ δέχεται 20 εκατομμύρια τουρίστες χωρίς να καταστρέψει τίποτα.
Δεν χρειάζεται καν να ψάξει κανείς τα δημοσιεύματα, μια βόλτα με το γκουγκλ και βρίσκεις όλες τις ιδιωτικοποιημένες παραλίες και τα εξαμβλώματα που έκτισε
153071747.jpg
Hotels_Pelegrin_and_Kupari_(Kupari_Croatia)_2.jpg
Valamar_Isabella_Hotel.jpg

Σεβασμός στο περιβάλλον στην Κροατία.

James

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ανατολική Κρήτη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
@James οι κατοικοι των νησιων ανησυχουν που επιχειρηματιες ασχετοι με τον τοπο τον αντιμετωπιζουν ως Ελντοραντο. Οχι για τον μικροεπιχειρηματια με 10 δωματια, ασχετα αν αυτος θεωρει τον εαυτο του αυτοκινητο η δεν ξερω τι. Και πεφτει τρελο βρισιδι μεταξυ των ντοπιων. Εμας τι λογος μας πεφτει, παμε διακοπες οπου θελουμε.
Κατανοω οτι ειναι πληγωτικο να αναφερεται, αλλα αυτη η συζητηση εχει νοημα ως reality check και μονο. Σιγα μην καταθεσουμε νομοθετικη προταση για τους μισθους. Οποιος θελει να δωσει καλο μισθο ειναι ελευθερος, δεν ισχυει απαγορευση.
Ναι ακριβώς αυτό. Το να χρησιμοποιήσετε όμως παραδείγματα Ελλάκτωρ ή Ελντοράντο για να δείξετε το point σας δεν το καταλαβαίνω. Λες και η πλειοψηφία των επαγγελματιών είναι σε αυτή την κατηγορία. Άκυρες λοιπόν αυτές οι συγκρίσεις.
Το τι γίνεται στα νησιά το ξέρω πολύ καλά, σε τέτοιο κατοικώ.

Για το αυτοκίνητο μάλλον ακόμα δεν έχεις καταλάβει γιατί το χρησιμοποιησα, αλλά δεν πειράζει. Δεν θα γράφω τα ίδια συνεχεια.
Τώρα για τους καλούς ή όχι μισθούς δεν ξέρω γιατί μου τους γράφεις, νομίζω δεν τους ανέφερα πουθενά. Όποιος θέλει και μπορεί δίνει ότι θέλει, συμφωνώ.

Borealis

Member
Αφού έκανες τον κόπο και ψάχνεις ρίξε τουλάχιστον μια ματιά στους παραδοσιακούς οικισμούς και στα καταπράσινα νησιά, νομίζω ότι ούτε στην απέραντη Ισπανία θα βρεις ανάλογα, αντίθετα τέτοιες φωτό στην Ελλάδα θα βρεις χιλιάδες

paefstra

Member
Ναι ακριβώς αυτό. Το να χρησιμοποιήσετε όμως παραδείγματα Ελλάκτωρ ή Ελντοράντο για να δείξετε το point σας δεν το καταλαβαίνω. Λες και η πλειοψηφία των επαγγελματιών είναι σε αυτή την κατηγορία. Άκυρες λοιπόν αυτές οι συγκρίσεις.
Το τι γίνεται στα νησιά το ξέρω πολύ καλά, σε τέτοιο κατοικώ.

Για το αυτοκίνητο μάλλον ακόμα δεν έχεις καταλάβει γιατί το χρησιμοποιησα, αλλά δεν πειράζει. Δεν θα γράφω τα ίδια συνεχεια.
Τώρα για τους καλούς ή όχι μισθούς δεν ξέρω γιατί μου τους γράφεις, νομίζω δεν τους ανέφερα πουθενά. Όποιος θέλει και μπορεί δίνει ότι θέλει, συμφωνώ.
Το θεμα με τους μισθους αναφερθηκε απο αλλο μελος. Κακως απαντησα εδω. Ο μικροεπιχειρηματιας που πολλα χρονια προσεφερε τουριστικες υπηρεσιες δεν προκαλεσε σοβαρες βλαβες. Τα λεφτα μενουν στον τοπο, δεν ειναι κατι κακο αυτο.
Μιλαμε για καρχαριες που δεν δινουν καν δουλεια σε ντοπιους και φερνουν δωρεαν προσωπικο για ταχαμου πρακτικες απο τριτες χωρες για να μην πληρωνουν μισθο σε ντοπιους, μαντρωνουν τον κοσμο σε all inclusive, η τοπικη οικονομια δεν ωφελειται ενω βλαπτονται οι πλουτοπαραγωγικες πηγες η καταπατωνται αιγιαλοι. Εκτρωματικη αναπτυξη.

Borealis

Member

Nikos86

Member
Σε νησια που εχουν 50 χρονια και βαλε τουρισμο οπως η Ροδος σε διαβεβαιωνω δεν υπαρχει καμμια κοντρα μεταξυ κατοικων και επαγγελματιων του χωρου. Καποιες εξοφθαλμες καταπατησεις μεγαλοξενοδοχων ολους μας ενοχλουν αλλα σε μεγαλο βαθμο τα συμφεροντα κατοικων και επαγγελματιων του νησιου εναρμονισμενα ειναι. Αυτο συμβαινει συνηθως σε νησια που πρωτοεμφανιζεται ο τουρισμος και στην αρχη τον καρπωνονται οι λιγοι πρωτεργατες αυτης της αναπτυξης. Οταν τα οικονομικα οφελη διαχεονται με τον ενα ή τον αλλο τροπο και στην υπολοιπη κοινωνια οι κοντρες πανε περιπατο. Εκτος απο συμβουλες για το τι πρεπει να κανουμε στον κλαδο θα μας πειτε τωρα και πως κυλα η ζωη στα νησια... Ειμαστε ολοι αυτια...

Last edited:

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Αυτο παλι με τις καταπατησεις και τις παρανομιες των μεγαλολαμογιων δεν το ειχα σκεφτει πως φταιμε ολοι οι ανθρωποι του τουρισμου. Φαινεται στην Ιο που αντιδρουν οι κατοικοι κανεις δεν ασχολειται με τον τουρισμο.

Τιμιο ομως να βαλλεσαι κατα του τουρισμου ολοκληρης της χωρας οταν υπαρχουν 5-10, 100
επιχειρηματιες που καταπατουν το περιβαλλον. Οπως οταν υπαρχουν 3-5 παιδερεστες εκπαιδευτικοι τι πιο φυσιολογικο απο το να βγαλεις πορισμα πως ολοι οι εκπαιδευτικοι ειναι παιδεραστες;

Last edited by a moderator:
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος